-
Εδώ για να καταλάβετε ότι αλλάζει το είδος και ο τρόπος της εργασίας για πολλούς
-
@harisma23 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν είναι έτσι. Όποιος έχει ασχοληθεί με τους οριακουςλόγους, οι μαθηματικοί τα ξέρουν καλύτερα, βασικά όλοι ξέρετε μαθηματικά οπότε καταλαβαίνετε, οι συσχετισμοί αλλάζουν.
Δηλαδή εάν σε μια αγορά έχεις 65% ανεργία διότι ως νέος αυτή είναι μια και μοναδική πραγματικότητα για εσένα και όχι αυτή ενός στελέχους με πολυετή εμπειρία, τότε όσο ικανός και να είσαι το μέγεθος της ανεργίας είναι τόσο μεγάλο που σε καταδικάζει.Η μόνη λύση που βρέθηκα για να ισορροπήσει το σύστημα δεν ήταν μέσω της προσωπικής ικανότητας αλλά μέσω της μετανάστευσης 600Κ νέων.
Αυτό είναι μια τεράστια εθνική ζημιά.
Εντάξει, όντως υπάρχει πρόβλημα με την ανεργία των νέων, αλλά ένα κομμάτι του προβλήματος είναι και οι ίδιοι οι νέοι, που πολλές δουλειές δεν τις καταδέχονται...
Πρώτο παράδειγμα: 'Ελληνας να δουλέψει σε χωράφια ΔΕΝ υπάρχει.
Δεύτερο παράδειγμα: Λόγω της μακρόχρονης συνεργασίας μου με τη μεγαλύτερη εταιρία ταχυμεταφορών της χώρας, ξέρω ότι όλοι οι πράκτορες έχουν μεγάλο πρόβλημα να βρουν νέους κούριερ. Και μιλάμε για μισθό πάνω από το βασικό.Αυτό το πολύ λογικό επιχείρημα, είναι τόσο καταφανώς μπακαλιστικο, που δεν θα έπρεπε ούτε καν να το σκέφτονται όσοι έχουν τελειώσει το γυμνάσιο, κι όχι να το επαναλαμβάνουν μορφωμένοι άνθρωποι.
Δηλαδή, όπως έλεγε κι ο Τσακωνας στη γνωστή ταινία, 6 χρόνια στο δημοτικό, 6 χρόνια στο Γυμνάσιο κλπ. και μετά θα αναπληρώσουν τα χαμένα χρόνια γυρνώντας την Ελλάδα με αντίσκηνα, να μαζεύουν όποια σοδειά προκύψει ανάλογα την εποχή, λες κι είμαστε στο 1930-50 (όχι ότι δεν είναι εκεί τα μυαλά των Ελλήνων ακόμα) που η καλλιέργεια γινόταν με τσαπιά και λισγάρια...
Να φέρουμε έναν δεξιό Νεοφιλελεύθερο "Πολ Ποτ" να μας κάνει ανθρώπους τέλος πάντων, όποιος φοράει γυαλιά και δεν έχει ρόζους στις παλάμες να πηγαίνει για αναμόρφωση, να πέφτουν έτσι και τα ποσοστά ανεργίας, να χαρούν κι οι Νεοδημοκράται με την Ανάπτυγκζη. ...
-
Άσχετο, όταν λες εχω δουλειά.... Τι δουλειά κάνει ένας εργολάβος;
Εγώ δεν είμαι εργολάβος.
Είμαι μηχανικός και ασχολούμαι με έργα ανάπτυξης, όχι μόνο καινούργιες οικοδομές.Ενας εργολάβος, τρέχει την διαχείριση του έργου, παραγγέλνει υλικά, κλείνει συνεργεία, επιβλέπει κάποια από αυτά που δεν υπάρχει θέμα ευθύνης μηχανικού, κάνει πωλήσεις, ασχολείται με ΕΦΚΑ, τράπεζες και πολλά ακόμη.
Επειδή συνήθως οι εργολάβοι στην Ελλάδα είναι/ήταν χαμηλής μόρφωσης, έχουν ειδικούς που τους συμβουλεύουν.
-
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ωραία επιστρέφοντας από την δουλειά πριν μία ωρίτσα διάβασα το φόρουμ, τρώγοντας ταυτόχρονα.
Στο θέμα αυτό είχατε γράψει από το πρωί που έφυγα για δουλειά, κάπου 8 σελίδες...
8 σελίδες, αρκετές υβριστικές με προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το πρωί, από όλες τις Μάρθες Βούρτση της γενιάς των σε μεγάλο βαθμό αποτυχημένων, από ίδια επιλογή .
Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά τον κανόνα τον βλέπουμε δίπλα μας.
Τσαντίζονται γιατί ο πατέρας που τους χαρτζηλίκωνε τότε στα 2000, τώρα είναι φτωχός συνταξιούχος, ή άνεργος που περιμένει να φτάσει τα 67 και να πάει στην σύνταξη, δουλεύοντας κάτι 8μηνα σε δήμους.
Λοιπόν η δική μου η γενιά ξεκίναγε να δουλεύει από τα 8-9 οι έχοντες ανάγκη, ή οι έχοντες οι πατεράδες τους μαγαζί, κάποιοι στα 12 μπαρκάρανε κάποιοι στα 15-16 είχανε δικά τους μαγαζάκια, ψιλικατζίδικα, βουλκανιζατέρ κλπ.
Οι περισσότεροι δουλεύανε σε τεχνίτες για να γίνουν οι ίδιοι τεχνίτες, μια και τότε μόνο 1 στους 10 πέρναγε στην τριτοβάθμια.
Το να σπουδάσεις στο εξωτερικό, ήταν για τον 1 στους 50 ή 100, δυνατότητα.
Οσοι ήταν στην τριτοβάθμια, αν είχαν οικογενειακές δυσκολίες, ήταν δεδομένη η εργασία, λιγότερο τον χειμώνα και σίγουρη το καλοκαίρι, ενώ όσοι δεν είχαν οικογενειακές εργασίες δούλευαν τα καλοκαίρια στην δουλειά που σπούδαζαν, συνήθως αμισθί.
Τελείωναν και γρήγορα, άντε 1 το πολύ 2 χρόνια καθυστέρηση, γιατί η κοινωνία έβλεπε και σχολίαζε, αλλά και γιατί είχες 2-3 χρόνια στρατό μετά. Πολλοί μάλιστα έπρεπε να μαζέψουν κανένα φράγκο πριν για να την βγάλουν στο στρατό, χωρίς τράκα στα τσιγάρα και ελεημοσύνη στο ΚΨΜ.
Αυτή η γενιά, όντως μετά το 81 που ήρθαν τα λεφτά της ΕΟΚ, πήρε λεφτά. Ετσι άρχισε να αγοράζει, με δόσεις βέβαια, κανένα αμαξάκι 10ετίας, καμία ασπρόμαυρη τηλεόραση και να αγοράσει κανένα δυάρι.
Αυτή η γενιά το 2010, ενώ έχει ευθύνη που καλόμαθε τα παιδιά της την δεκαετία του 2000, επειδή ήταν πάνω από 50, βρέθηκε άνεργη.
Και μάλιστα άνεργη με χρέη. Εδώ δεν ήταν το 65 % ανεργία που λέτε στον νέο που δεν χρωστάει τίποτα, αλλά η ανεργία στον 50άρη που δεν θα ξαναβρεί εύκολα δουλειά και έχει στεγαστικό, παιδιά στο Λύκειο, ή σε σπουδές επαρχία ή εξωτερικό και όλα αυτά σε συνθλίβουν.
Το αποκορύφωμα δε ο νόμος Κατρούγκαλου, που του εξαφάνισε τις εισφορές που είχε πληρώσει πριν το 2002, με αποτέλεσμα να έχει μόλις 8 χρόνια πριν την κρίση, στην κρίση να είναι άνεργος και μετά ότι μπόρεσε να μαζέψει μέχρι να βγει στην σύνταξη, που θα είναι το 1/3 με 1/4 από αυτή που υπολόγιζε το 2010 με βάσει τις εισφορές που είχε δώσει.
Αυτοί που ήταν 20-30 την δεκαετία του 2000, είχαν μία άρνηση στην εργασία. Ακόμα και αν ήταν με καλό μισθό, αλλά ήταν επαρχία.
Εχω συγκεκριμένα παραδείγματα, για αυτά.
Πάντα βέβαια υπάρχουν οι εξαιρέσεις, αλλά επειδή μας έχουν πρήξει, ότι μένουν στο παιδικό τους δωμάτιο, έχω μία απορία.
Ποιός έφτιαξε /αγόρασε το σπίτι που είναι το παιδικό τους δωμάτιο ?
Πως τα κατάφερε αυτός ?
Μήπως γιατί στην εποχή του τα μπουζούκια δεν δούλευαν 7 ημέρες την εβδομάδα ?
Επειδή λοιπόν κατηγορείτε την προηγούμενη γενιά, ότι δεν σας ντάντεψε μέχρι τα 40 σας, όπως μέχρι τα 25 σας, να σας θυμίσω ότι η προηγούμενη γενιά, είχε γονείς του πολέμου και του εμφυλίου και της μετανάστευσης.
Αυτά λοιπόν προς το παρόν.
Αμα θυμηθώ άλλο βρίσιμο που μου ρίξατε, ή συνεχιστούν οι προσωπικές επιθέσεις, δεν έχω κανένα πρόβλημα να απαντήσω.
Απλά δουλεύω και αύριο το πρωί, οπότε θα περιμένετε.
κοιτά εγώ δεν βρίζω και υπερασπίστηκα ότι δεν φταίνε και όλοι σε μια γενιά. Δεν μαρέσει το τσουβαλιασμα των ευθυνών γιατί είναι πολύ ευκολό και είναι και άδικο
αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η γενιά υποθήκευσε το μέλλον των επόμενων όπως και να το κάνουμε
οπότε μη λες: Ποιος έφτιαξε το σπίτι που είναι το παιδικό του δωμάτιο. Ας μην το έφτιαχνε. αν είχε επιλογή το παιδί θα διάλεγε να είναι στο ίδιο κρεβάτι με τον αδερφό του αλλά όταν έρθει η ώρα να ανοίξει τα φτερά του να μπορεί να πετάξει και όχι να γκρεμοτσακιστεί γιατί είναι κομμένα τα φτερά.
Οι πολιτικοί σε αυτη τη γενια ξεσκισαν και ρήμαξαν τα ταμεία για να μην έχετε συντάξεις και να πληρώνουμε οι επόμενοι την πετσοκομμένη συνταξη σας και τα σπασμένα για τα δάνεια που πήρε ο Ανδρικος με τον Τσοβόλα να τα δίνει όλα.
Τα κομματοσκυλα έκαναν πάρτυ, και πράσινοι και μπλε κατασπαταλησαν το δημόσιο χρήμα, εδιναν υπέρογκους μισθούς σε ανηκουστα υπεραριθμούς δημόσιους υπαλλήλους που τα έξυναν με ανταλαγμα να τους ψηφίζουν και να συντηρείται αυτό.
ΝΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ σε αυτη την γενιά ούτε ευνοήθηκαν όλοι. Αλλά τα παραπάνω είναι αληθή. Εγιναν και μας γ@μησ@ν από τον κ@λο εμας τους επόμενους
Και μενα οι γονείς μου δεν ηταν και μεσα στους ψηφοφορους ούτε των πράσινων ούτε των μπλε οπότε ουτε καν πήραν κάτι από ολο αυτό. Μονο τα σπασμένα πληρώνω της γενιάς τους. Αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω τους ίδιους. Δεν βούτηξαν το δάχτυλο στο μέλι. Αν το έκαναν θα τους κατηγορούσα
Δεν διαφωνώ ότι έγιναν αυτά που λες, αλλά το μαζί τα φάγαμε δεν ισχύει για όλους.
Γιατί ακόμα και αν είχαμε εισοδήματα από αυτούς που τα έτρωγαν μαζί και τα ξόδευαν στην αγορά, στην πράξη αν η χώρα ήταν εκεί που έπρεπε και οι πολιτικοί αυτοί που έπρεπε, αυτά τα εισοδήματα μπορεί να ήταν κάπως λιγότερα, αλλά και τα έξοδα θα ήταν λιγότερα και ότι συνέβη μετά θα ήταν πιο σωστό.
Εκεί που κράζω την δική σας γενιά, είναι που την δεκαετία του 2000, τότε που υπήρχε χρήμα, δεν βγήκαν οι περισσότεροι, σχεδόν όλοι στην παραγωγή, αλλά πέρναγαν τα χρόνια με σπουδές και χλιδανεργία, με αποτέλεσμα να βρεθούν χωρίς εμπειρία και σε μεγαλύτερη ηλικία μέσα στην κρίση.
Ακόμα και τότε όμως οι 50άρηδες την πλήρωσαν περισσότερο από τους 30άρηδες, γιατί ήταν μεγάλοι και είχαν υποχρεώσεις.
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
αλλά πέρναγαν τα χρόνια
Αν είχαν σπουδές και μπορούσαν να σπουδάσουν γιατί να μη το κάνουν;
Με το ζόρι να μην σπουδάσουν; -
Αυτην την στιγμη οποιος εχει μυαλο και ορεξη για δουλεια βγαζει χρημα στο αγροτικο τομεα.
Εργατικα 4λεπτα καθαρα στην τσεπη του,καταστροφεα με τρακτερ απο 15ευρω εως 20 το στρεμμα μιση ωρα δουλεια,με χορτοκοπτικο απο 20 εως 25 το στρμ 2μερες δουλεια μπορει και 1 ,ψεκαστηρα ραντισμα 5 ευρω θα χρειαστει 18 για 14στρ σε 5 ωρες ,αραιωμα 7ωρο 40ευρω,μην πω για τριφυλλι δεν γνωριζω τιμες αλλα ξερω παιδια που περυσι σε 3 μηνες εβγαλαν 9χιλιαρικα (ξεσκιστηκαν ομως).Ναι ειναι εποχιακο αλλα καθε εποχη υπαρχει και αλλη εργασια στο αγροτικο με αυτο που ασχολουμαι εγω παντα.,ξεχασα το κυριοτερο μαυρα.Επισης ειμαι 43 εχω 23 χρονια ενσημα και υπαρχει κοσμος πολυς παααρα πολυς ππυ δεν ξερει τι ειναι η τριετια . -
Ψεκασμός με drone, 3-5€ +ΦΠΑ το στρέμμα, φάρμακα του παραγωγού. 400στρ την ημέρα, περίπου 5 ώρες δουλειάς (αφήνω απ έξω το χρόνο μετακίνησης) με μέση τιμή τα 4€ είναι 1600€ την ημέρα. Τους 2 δυνατούς μήνες ψεκασμών αν ψεκάζεις 5 μέρες τη βδομάδα έχεις περίπου 16000€, στην πραγματικότητα είναι πολύ παραπάνω. Ένα drone των 20.000€ κάνει απόσβεση την πρώτη χρονιά αν η χρήση του είναι τουλάχιστον 90% επαγγελματικά.
Γενικά στον αγροτικό τομέα αν δουλεύεις επαγγελματικά (σπορά, αλωνισμός, ψεκασμοί ισοπεδώσεις) βγαίνει πολύ καλό μεροκάματο αλλά ο εξοπλισμός για να το κάνεις κοστίζει πολύ οπότε χρειάζεται μια αρχικά μεγάλη επένδυση.
-
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Γύρε οι απαντήσεις που θες , θέλουν κρασάκι και μεζέ , να τα συζητάς γύρω από την τηγανιά και την πατάτα !
Εγώ ρώτησα κάτι απλό.
Υπήρχε ιδιόκτητο σπίτι και μισθός του δημοσίου κάθε μήνα και μια οικονομία στα καλύτερα της;
Αυτό το απλό ρωτώ;
Εάν δεν υπήρχαν τίποτα από αυτά, ούτε σπίτια, ούτε σταθερός μισθός του δημοσίου, μονάχα εργασίες ορισμένου χρόνου με voucher και με υποκατωτατο ή στην καλύτερη ως bonus τον κατώτατο (το bonus που έδιναν προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους για πολλούς ήταν ο κατώτατος!!!), ή ανασφαλιστη εργασία, μια οικονομία που καταρρέει κάθε έτος και 65% ανεργία στους συνομηλίκους γύρω σας θεωρείτε ότι σίγουρα θα είχατε την ίδια πορεία ανόδου και θα λέγατε εκ των υστέρων ιστορίες περί εργατικότητας και άλλα τέτοια βαθυστόχαστα φιλοσοφικά περί κινήτρων κτλ.
Διαπιστώνω το εξής μετά λύπης μου. Έχετε μπερδέψει την εργατικότητα με την τύχη.
-
Βλέπω συναδέλφους εδώ @cirus @storm ...
Η αλήθεια είναι ότι αν και μιλάω εξ ασφαλούς θέσης, η κατάσταση στον κλάδο έχει ξεφύγει.
Υπάρχει δουλειά, υπάρχει ανάγκη για κόσμο, λεφτά αν πάρεις αυτά που ζητήσεις η πιθανότητα να καείς στην δουλειά μεγάλη.Άσε που πλέον λίγο πολύ γνωστοί είμαστε. Πας για συνέντευξη σε ανταγωνιστή και το μαθαίνουν όπου είσαι.
-
Πάντως βλέπω ότι δουλειές γραφείου υπάρχουν μόνο για μηχανικούς, κομπιουτεράδες κλπ... Ελάχιστες για διοικητικούς (εμπορικό, marketing ,HR) και αυτές μόνον με μεγάλη εμπειρία και από εκεί και πέρα μόνο σερβιτόροι και ντελιβεράδες. Φανταστείετε έναν 40άτη-50άρη που δεν είναι μηχανικός, να προσπαθεί να βρει δουλειά γραφείου...
-
@alex-mix said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Αυτην την στιγμη οποιος εχει μυαλο και ορεξη για δουλεια βγαζει χρημα στο αγροτικο τομεα.
Εργατικα 4λεπτα καθαρα στην τσεπη του,καταστροφεα με τρακτερ απο 15ευρω εως 20 το στρεμμα μιση ωρα δουλεια,με χορτοκοπτικο απο 20 εως 25 το στρμ 2μερες δουλεια μπορει και 1 ,ψεκαστηρα ραντισμα 5 ευρω θα χρειαστει 18 για 14στρ σε 5 ωρες ,αραιωμα 7ωρο 40ευρω,μην πω για τριφυλλι δεν γνωριζω τιμες αλλα ξερω παιδια που περυσι σε 3 μηνες εβγαλαν 9χιλιαρικα (ξεσκιστηκαν ομως).Ναι ειναι εποχιακο αλλα καθε εποχη υπαρχει και αλλη εργασια στο αγροτικο με αυτο που ασχολουμαι εγω παντα.,ξεχασα το κυριοτερο μαυρα.Επισης ειμαι 43 εχω 23 χρονια ενσημα και υπαρχει κοσμος πολυς παααρα πολυς ππυ δεν ξερει τι ειναι η τριετια .Αυτές οι τιμές ισχύουν επειδή δεν πηγαίνει ο κόσμος στα χωράφια. Εάν τελικά πεισθούν και πάνε οι τιμές θα πέσουν στα τάρταρα οπότε θα αποφασίσουν να μην πάνε στα χωράφια διότι για χαμηλές τιμές δεν αξίζει να εργάζεσαι στον ήλιο.
Δηλαδή δεν είναι όλα σταθερά όπως φαντάζεστε. Κύκλους κάνει η κλαδική οικονομία
-
Διαπιστώνω το εξής μετά λύπης μου. Έχετε μπερδέψει την εργατικότητα με την τύχη.
Μπορεί και ναι μπορεί και όχι. Σε αυτή την γενιά ανήκω και δεν έχω δουλέψει ούτε μέρα μαύρα.
Κωλοφαρδος? Μπορεί.
Προνοητικός? Μπορεί.
Στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή? Μπορεί.Δεν θα το παίξω εξυπνάκιας αλλά δεν είναι όλα τυχαία.
-
https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=210220
Η ανασφαλιστη εργασια εφτανε το 40% στον γενικό πληθυσμό στην κορυφή του μνημονίου. Στους νέους έφτανε σε επίπεδα ρεκόρ. Πολύ πάνω από 40%
Εάν δεν δούλεψες ως νέος ποτέ ανασφαλιστος ή μερικώς ανασφαλιστος,εάν είχες δικό σου σπίτι ιδιόκτητο. Ναι ήσουν τυχερός και απλά δεν το γνωρίζεις
Δεν έχεις ζήσει ότι έζησε η πλειοψηφία των νέων
-
Τη μοιρα μας σε μεγαλο βαθμο την χτιζουμε εμεις. Αν θεματα υγειας ή αλλα ατυχη περιστατικα δε μας φρεναρουν, με εργατικοτητα οξυδερκεια μα και συνεση μπορουμε να ανεβουμε επιπεδο. Οποιος ανεβηκε πιο πανω καλως το πετυχε. Οποιος εμεινε πισω δε φταιει απαραιτητα ο κοσμος ολος. Τον πιο εξυπνο ανθρωπο που συναντησα στη ζωη μου, εμεινε βιομηχανικος εργατης για λογους που ειχαν να κανουν με το χαρακτηρα του. Ο αμεσως δευτερος απλος αγροτης. Και οι δυο ξερουν πως κανεις αλλος δεν εφταιξε για την εξελιξη τους.
-
Και έχεις κάτι παρέες νέων παιδιών σήμερα από το πολυτελές suv του παππού και του μπαμπά τους να λένε πως δεν ξεχνούν τι έκανε ο Αλέξης στους νέους.
Όταν επί των άλλων κυβερνήσεων κατέρρευσε το σύμπαν για τις νέους
-
ΔΕΝ συμμερίζομαι την λογική σου, δλδ αν κατάφερα μέσα στην καταιγίδα να δουλέψω σωστά ήμουν απλά Κωλοφαρδος? Δλδ το 60% κωλοφαρδοι και το 40% άτυχοι?
Αν παίρνω τώρα Χ μισθό και στην ίδια δουλειά παίρνει κάποιος άλλος Χ*3 είναι Κωλοφαρδος ή ικανός?
Σπίτι δεν είχα το 2010 ήμουν 27, απλά πήγε η ζωή μόνο 10 χρόνια πίσω. -
Μαρθα ζεις εσυ τους οδηγεις.
-
Παππού δώσε κάνα φράγκο
-
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
ΔΕΝ συμμερίζομαι την λογική σου, δλδ αν κατάφερα μέσα στην καταιγίδα να δουλέψω σωστά ήμουν απλά Κωλοφαρδος? Δλδ το 60% κωλοφαρδοι και το 40% άτυχοι?
Αν παίρνω τώρα Χ μισθό και στην ίδια δουλειά παίρνει κάποιος άλλος Χ*3 είναι Κωλοφαρδος ή ικανός?
Σπίτι δεν είχα το 2010 ήμουν 27, απλά πήγε η ζωή μόνο 10 χρόνια πίσω.Όλοι δουλεύαμε σωστά.Δηλαδή θεωρείς ότι είχες ασφάλεια επειδή δούλευες σωστά;
Όλοι εργαζόταν σωστά αλλά τους είχαν ανασφαλιστους ή μερικώς ανασφαλιστους διότι οι εργοδότες τους δεν ήταν σωστοί. Αυτό ήταν η μάστιγα. Δούλευες 8-9 ώρες και είχες ένσημα για 4 ώρες και ήσουν και χαρούμενος.
Φυσικά και κάποιος σήμερα που βγάζει περισσότερα είναι τυχερός. Πολλές εργασίες που πληρώνουν καλά σήμερα εκτός από αυτές με μεγάλη εξειδίκευση είναι καθαρά θέμα τύχης.
Εάν μεταξύ μας υποθετικά βγάζω αν όχι *3 αλλά πες *1,5-2 παραπάνω από εσένα στο σήμερα είναι καθαρά θέμα τύχης. Ούτε πιο έξυπνος είμαι, ούτε καμία διάνοια ούτε η εργασία μου έχει την φοβερή εξειδίκευση που δεν θα την αποκτουσες μέσα σε ένα έτος και χωρίς κανένα πτυχίο αν και τυπικά ίσως να απαιτείται. Απλώς τυγχάνει την συγκεκριμένη στιγμή να προσφέρει κάποια έσοδα παραπάνω.
Ξανά λέω δεν μιλώ για εργασίες με σοβαρή εξειδίκευση όπως μηχανικοί, γιατροί κτλ
Το ίδιο όμως συνέβαινε και τότε. Ούτε εσύ ήσουν πιο έξυπνος ούτε πιο εργατικός. Ήταν θέμα τύχης.
-
Το ενα μας ξινιζει το αλλο μας βρωμιζει .Προσφορα και ζητηση lap αν καποιος κανει την ιδια δουλεια αντι για 5 4 εννοειται ρε lap θα παρεις αυτον.Για τα αγροτικα μιλαω παντα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....