-
Σε κάθε περίπτωση οι εισαγωγικοί μισθοί είναι εδώ και πολλά χρόνια πολύ χαμηλοί (σε σημείο μη επιβίωσης δλδ) και οι εταιρείες το παίζουν "κάτσε να μάθεις τη δουλειά", "ξέρεις τι ανεργία υπάρχει", κλπ εκφοβισμοί.
Ακόμα και 700-800 να πάρεις, όταν έχεις 400 ενοίκιο, κανένα 100άρι καύσιμα, σούπερ μάρκετ στο θεό, πως να ζήσεις; -
Όταν δεν υπάρχει εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας σε πολλά επαγγέλματα δεν υπάρχει μόχλευση και ρύθμιση της αγοράς εργασίας τουλάχιστον σε ένα βασικό επίπεδο διαβίωσης.
-
@gtsartsal said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@gv2000 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@nickthetrib said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ναι δεν έχω.
Εχω γιο σε αυτή την γενιά και παιδιά φίλων σε αυτή και την προηγούμενη.
Εσύ από που ξέρεις ?
Ρε κρίου έχεις γιο που έχει πατέρα που του πήρε 3008!!! Και σίγουρα ο κοινωνικός περίγυρος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία!!!
Δεν είναι ο μέσος όρος!!!Ο μέσος όρος της γενιάς αυτής βγήκε για δουλειά με ψεύτικα 8ωρα και 600€ (μαλακίες λέω χειρότερα είναι)!!!
Παίρνουν μεταχειρισμένο αμάξι από τα λεφτά του δώρου γάμου!2013, το 8ωρο προφανως και δεν υπαρχει... -> 489€ και ημουν και τυχερος γιατι ήμουν οριακα ανω των 25. νομιζω οι κατω των 25 επαιρναν ακομα λιγοτερα...
πτυχιο ΑΕΙ και ΠΜΣ...developer...
παταγανε στο οτι θελουμε εμπειρια αφου ακομα το ψιλικατζιδικο στην γειτονια ζηταγε 3-5 ετη εμπειριας.εεε οσο να 'ναι σε πιανει μια αηδια...
Από περιέργεια και μόνο αν θέλεις .
Μετά από 8 χρόνια που έχει πάει ο μισθός σου?
θα πω την αλήθεια. στην αρχή ήμουν πιο ρομαντικός παρόλο που οικογενειακώς είχαμε "άκρες" ήθελα να δω τι μπορω να πιασω μονος μου χωρίς την βοήθεια κανενός. ετσι ξεκίνησα λοιπόν όπως ανέφερα. στην πορεία παρατήρησα όμως πως έχανα το ενδιαφέρον μου για την δουλειά αφού για εμένα ο μισθός είναι κίνητρο αποδοτικότητας και ας λένε τα παιδάκια του hr διαφορετικά. (αναφέρω μισθό οχι bonus και ticket restaurant που μονο για γελια ειναι).
οπότε περάσανε τα χρονια και μεγαλώνοντας χρησιμοποιήσα και εγώ τα μεσα που ειχα και πλεον ειμαι σε πλεονεκτική θέση και συντηρώ την οικογενεια μου με την συζυγο άνεργη με ενα μωρακι.. 1.5k και παλι καλά... μεταξυ μας θα μπορούσα και περισσότερα αλλά προτίμησα ποιοτικό χρόνο με την οικογενεια.
-
Όσο είσαι νέος, θέλοντας να βγάλεις αρκετά χρήματα για να περνάς καλά, δουλεύεις σαν το σκυλί και μη γνωρίζοντας και πολλά, βρίσκεσαι να δουλεύεις πολύ, να μην πληρώνεσαι ανάλογα (γιατί αν δουλεύω κάθε μέρα 1.5 ώρα παραπάνω και τα εξτρα λεφτά που παίρνω είναι 0, να το χέσω) και η ζωή να κυλά γρήγορα χωρίς καμία ποιότητα ζωής.
Μεγαλώνοντας το αντιλαμβάνεσαι, είσαι πολύ πιο αποδοτικός και επιλέγεις συνήθως κάτι με νορμάλ δουλειά (για να ζεις κιόλας) και αντίστοιχα καλά χρήματα (λόγω του seniority). Αν είσαι τυχερός σου κάθονται και περισσότερα benefits. -
Το θέμα είναι το εξής. Η Κομισιόν λέει πως η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού (1140 ευρώ) μειώθηκε κατά 6,5%. Αυτό σημαίνει πως στον βασικό που είναι οι νέοι και όχι μόνο (667 ευρώ) η αγοραστική δύναμη μειώθηκε πολύ παραπάνω από 6,5%
Δηλαδή κάθε έτος όσοι έχουν τον βασικό μισθό, παρά την αύξηση, είναι χοντρικά πάνω από 10% φτωχότεροι.
Ενώ ο πληθωρισμός σε κάθε κλάδο όπως αυτόν της στέγης είναι υψηλότερος του 5-8%
Δηλαδή ένας εργαζόμενος με έναν βασικό μισθό για να εξυπηρετήσει μια βασική ανάγκη νοικιάζοντας ένα σπιτάκι, δηλαδή ένα ανελαστικο αγαθό, καθε έτος γίνεται φτωχότερος κατά 17-20%!!!
Σκεφτείτε το αυτό όσοι δεν είστε στον βασικό μισθό, και όσοι έχετε κληρονομήσει ή είστε σωγαμπροι. Σκεφτείτε αν σας αφαιρούσαν πάνω απο 20% τα εισοδήματα σας κάθε έτος.
Στην ίδια δυσκολία όσοι είναι με δάνεια και ανεβαίνουν τα επιτόκια.
Σεβασμός λοιπόν στους εργαζόμενους που προσπαθούν να επιβιώσουν. Μην κοιτάτε τον μικρόκοσμο σας.
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ναι δεν έχω.
Εσύ από που ξέρεις ?
Ρε κρίου έχεις γιο που έχει πατέρα που του πήρε 3008!!! Και σίγουρα ο κοινωνικός περίγυρος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία!!!
Δεν είναι ο μέσος όρος!!!Ο μέσος όρος της γενιάς αυτής βγήκε για δουλειά με ψεύτικα 8ωρα και 600€ (μαλακίες λέω χειρότερα είναι)!!!
Παίρνουν μεταχειρισμένο αμάξι από τα λεφτά του δώρου γάμου!Δεν του πήρα.
Αυτός το πληρώνει από τον μισθό του.
Την προκαταβολή έδωσα.Αλλωστε μέχρι τώρα δεν μου έχει στοιχήσει και τίποτα.
Στην Αθήνα πέρασε σε 5ετή σχολή, το πρώτο μεταπτυχιακό του το τσόνταρε και αυτός και τώρα το δεύτερο το πληρώνει μόνος του.Και σαν φοιτητής δούλευε και μόνο το εισιτήριο των ΜΜΜ του πλήρωνα και το 10ευρω του τηλεφώνου και άντε κανα 50άρικο όταν ξέμενε από πελάτες.
Υπάρχουν πολλοί που είναι έτσι ?
Γιατί ξέρω άλλους που είχαν αμάξια στα 18 τους και όχι στα 30 τους και 20 ευρώ ημερήσιο χαρτζηλίκι και το ΠΣΚ 50.
Μιλάμε για προ κρίσης βέβαια.
Εμένα είναι παιδί της κρίσης και πολύ μαζεμένο όπως και η γενιά του.
Δεν το διαπραγματεύομαι αυτό.
Ολοι όσοι ενηλικιώθηκαν μετά το 2010, είναι άλλα παιδιά από τους προηγούμενους.
Μην θίγεσαι και μην το παίρνεις προσωπικά.
Η αλήθεια είναι ότι όσοι ξεκίνησαν 2011-2017 τους βγήκε ο πάτος.-Μερικά παιδάκια λοιπόν τις καθημερινές σπούδαζαν στο ΕΜΠ με ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ από ΙΚΥ, κάνανε τα δωρεάν μτχ (μιας και σου αρέσει το 5ετής στην Αθήνα) και τα ΠΣΚ έκαναν πραγματικά εξευτελιστικές δουλειές (και όχι δουλειά γραφείου χωρίς οργανόγραμμα) για να πληρώσουν ενοίκιο, ΔΕΚΟ & σίτιση. Λίγη ντροπή και λιγότερο κούνημα του δακτύλου παρακαλώ
Το πήρα προσωπικά, γιατί μου έγινε προσωπική επίθεση, η οποία συνεχίζεται με ηλιθιότητες του τύπου ότι κάνω παρέα με πλούσιους που τους πουλάω σπίτια.
Οπότε την ντροπή άλλοι την χρειάζεστε, όπως και να μαζέψετε το δαχτυλάκι σας.
Οτι και να λέτε και να ψευτοκλαίτε, η πιο βολεμένη γενιά πριν την κρίση ήταν η γενιά της χλιδανεργίας, οι γεννημένοι από το 1980 μέχρι το 1990.
Αυτοί που είχαν λεφτά οι γονείς τους και εκείνοι έκαναν σπουδές είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Το ότι την έφαγαν την επόμενη δεκαετία στο κεφάλι είναι αλήθεια, αλλά και πάλι δεν δικαιούνται δια να ομιλούν.
Γιατί από τα 18-30 τους, σπανίως δούλευαν. Και όταν ήρθε η κρίση ήρθε και ο πανικός.
Αλλά η κρίση δεν ήλθε σε αυτούς άμεσα. Τους ήλθε έμμεσα.
Γιατί αυτοί που πλήρωσαν περισσότερο την κρίση, ήταν όσοι είμαστε άνω των 50 το 2010. Αυτοί ήταν οι πρώτοι που έχασαν τις δουλειές τους και βέβαια τα παιδιά τους αναγκάστηκαν να βγούν στο μεροκάματο.
Οι νεότεροι που γεννήθηκαν μετά το 1990, μεγάλωσαν σε πολύ πιεσμένο περιβάλλον, άρχισαν να ψάχνουν δουλειές από πολύ μικρότεροι και τώρα είναι κάπως καλύτερα από τους μεγαλύτερους τους, όταν εκείνοι ήταν στην ηλικία τους.
-
Ταξιδευτή γραφεις χαζομάρες και το ξέρεις. Απλά θίχτηκε ο εγωισμός σου.
Δεν ισχύουν αυτά που λες. Στο λέω επίσημα. Απλά οπως ειπα έχεις παρέες στελέχη τραπεζών και άλλων ceo και πλούσιους πελάτες σε καλές περιοχές και δες εχεις σωστή εικόνα.
Αυτά που φαντάζεσαι ως εξαίρεση είναι ο κανόνας για όλα τα παιδιά σε όλες τις σχολές
-
Ναι δεν έχω.
Εσύ από που ξέρεις ?
Παίρνουν μεταχειρισμένο αμάξι από τα λεφτά του δώρου γάμου!2013, το 8ωρο προφανως και δεν υπαρχει... -> 489€ και ημουν και τυχερος γιατι ήμουν οριακα ανω των 25. νομιζω οι κατω των 25 επαιρναν ακομα λιγοτερα...
παταγανε στο οτι θελουμε εμπειρια αφου ακομα το ψιλικατζιδικο στην γειτονια ζηταγε 3-5 ετη εμπειριας.εεε οσο να 'ναι σε πιανει μια αηδια...
θα πω την αλήθεια. στην αρχή ήμουν πιο ρομαντικός παρόλο που οικογενειακώς είχαμε "άκρες" ήθελα να δω τι μπορω να πιασω μονος μου χωρίς την βοήθεια κανενός. ετσι ξεκίνησα λοιπόν όπως ανέφερα. στην πορεία παρατήρησα όμως πως έχανα το ενδιαφέρον μου για την δουλειά αφού για εμένα ο μισθός είναι κίνητρο αποδοτικότητας και ας λένε τα παιδάκια του hr διαφορετικά. (αναφέρω μισθό οχι bonus και ticket restaurant που μονο για γελια ειναι).
οπότε περάσανε τα χρονια και μεγαλώνοντας χρησιμοποιήσα και εγώ τα μεσα που ειχα και πλεον ειμαι σε πλεονεκτική θέση και συντηρώ την οικογενεια μου με την συζυγο άνεργη με ενα μωρακι.. 1.5k και παλι καλά... μεταξυ μας θα μπορούσα και περισσότερα αλλά προτίμησα ποιοτικό χρόνο με την οικογενεια.
ντιβελοπερ ειπας?
για στειλε ενα μπάιο... -
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ταξιδευτή γραφεις χαζομάρες και το ξέρεις. Απλά θίχτηκε ο εγωισμός σου.
Δεν ισχύουν αυτά που λες. Στο λέω επίσημα. Απλά οπως ειπα έχεις παρέες στελέχη τραπεζών και πλούσιους πελάτες σε καλές περιοχές και δες εχεις σωστή εικόνα.
Αυτά που φαντάζεσαι ως εξαίρεση είναι ο κανόνας για όλα τα παιδιά σε όλες τις σχολές
Είσαι παντελώς άσχετος. Εχεις εκεί τους γεροπασόκους και λες βλακείες συνέχεια.
Δεν είναι από τον περίγυρο μου αυτά.
Είναι από τον περίγυρο των παιδιών μας που σπούδασαν σε δημόσια πανεπιστήμια και μιλάνε για τους γνωστούς τους και τους συμφοιτητές τους και τους συμμαθητές τους.
Ο περίγυρος μου, όσοι ήταν ξύστες και τραπεζικοί, είναι συνταξιούχοι.
Οι υπόλοιποι αν και άνω των 60 αρκετά πήζουμε στην εργασία για να βγούμε στα 67 στην σύνταξη, όπου θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε αφού τις εισφορές μας πριν το 2002 τις έχουν κλέψει οι πολιτικοί.Μην με προκαλείς.
Είσαι τυχερός που θα φύγω πάλι για δουλειά, αλλά όσοι λέτε τις βλακείες σας και κάνετε προσωπικές επιθέσεις θα σας ξεφτιλίσω το βράδυ που θα γυρίσω.
Και αν εσείς είστε ανίκανοι, δεν σας φταίνε οι άλλοι.
Αντε γιατί το παραξηλώσατε.
-
Σε προκαλώ διότι γράφεις ΒΛΑΚΕΊΕΣ. ΣΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΊΑ
ΒΛΑΚΕΊΕΣ ΕΡΓΟΛΆΒΟΥ
Είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Σέβομαι την ηλικία σου.
(Μιλώ για τους νέους, δεν έχεις ιδέα τι πέρασαν τα παιδιά αυτά και θεωρείς πως πέρασαν στην πούδρα.)
Τι να μας ξεφτιλισεις;;;; Θα μας πεις εσύ ως εργολάβος με αυτοκίνητα και σπίτια, πως ζούσαν οι νέοι;;;;;
Πας καλά;Σήμερα η κατάσταση για τους νέους είναι σαφώς καλύτερη από το 2011.
Άντε πάνε τώρα για δουλειά.
-
Συνεχίζεις να είσαι εριστικός.
Δεν πειράζει.
Ας σε κρίνουν οι άλλοι...
Σου έχουν λείψει οι καλές εποχές του πασοκ φαίνεται και σου φταίνε οι άλλοι τώρα.
-
επειδη πολλα λετε περι χρυσων γεννεων και παπαριες
και τα χρυσα χρονια, 90-10 εαν δεν ειχες γιουρα, πασοκο μπαμπα ή νουδουλα μαμα, αμα δεν παντρευοσουν ή δεν κληρονομαγες χρημα, παλι τα παπαρια σου επαιρνες
ενας μονος εντιμος τροπος υπαρχει για καλυτερο αυριο στη συγκεκριμενη κοινωνια και πολιτικο συστημα, δουλεια και πηξιμο και παλι αμα κατσει -
Μη μας λες πως περάσαμε εμείς και κάτι δεκάδες χιλιάδες στην ηλικία μας. Ξέρουμε χιλιάδες φορές καλύτερα πως ήταν να ψάχνεις ένα μεροκάματο όντας νέος το 2011 και μετά.
Να μας λες πως πέρασες εσύ, εκεί έχω συμφωνήσει μαζί σου με αυτά που γράφεις.
Η ανεργία στους νέους εκείνα τα έτη ήταν 60-65%!!!!! Το διανοείσαι;;;; Σκέψου μια κοινωνία με 65% ανεργία. Ήταν ένας εφιάλτης για τους εργαζόμενους. Και χωρίς κάποια συλλογική σύμβαση. Για τους νέους ήταν μια εργασιακή ζούγκλα.
Και όποιος είχε δουλειά είχε τον υποκατωτατο ή ανασφαλιστος με μη σταθερή ροή μισθού
-
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ναι δεν έχω.
Εσύ από που ξέρεις ?
ντιβελοπερ ειπας?
για στειλε ενα μπάιο...ευχαριστω πολυ gatoz. αυτη την περιοδο δεν ψαχνομαι. φαντασου και linkedin το εχω αφησει γιατι με πρηζανε.
-
Στείλε ρε, ποτέ δεν ξέρεις. Δεν λένε ποτέ όχι σε τέτοια προσφορά
-
Οτι και να λέτε και να ψευτοκλαίτε, η πιο βολεμένη γενιά πριν την κρίση ήταν η γενιά της χλιδανεργίας, οι γεννημένοι από το 1980 μέχρι το 1990.
Αυτοί που είχαν λεφτά οι γονείς τους και εκείνοι έκαναν σπουδές είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Το ότι την έφαγαν την επόμενη δεκαετία στο κεφάλι είναι αλήθεια, αλλά και πάλι δεν δικαιούνται δια να ομιλούν.
Γιατί από τα 18-30 τους, σπανίως δούλευαν. Και όταν ήρθε η κρίση ήρθε και ο πανικός.
Αλλά η κρίση δεν ήλθε σε αυτούς άμεσα. Τους ήλθε έμμεσα.
Γιατί αυτοί που πλήρωσαν περισσότερο την κρίση, ήταν όσοι είμαστε άνω των 50 το 2010. Αυτοί ήταν οι πρώτοι που έχασαν τις δουλειές τους και βέβαια τα παιδιά τους αναγκάστηκαν να βγούν στο μεροκάματο.
Εγώ είμαι στην περίοδο που λες. Οι δικοί μου δεν είχαν χρήματα όμως, ούτε πήρα 1ε από τη στιγμή που δουλεύω ούτε μου έχουν κληροδοτήσει τίποτα.
Δεν ισχύουν αυτά που λες ή ισχύουν για το περιβάλλον σου που, όπως λέει και ο λαπ, είναι άλλης "τάξης". Δεν είναι κακό να έχεις λεφτά ούτε να πάρεις στο παιδί σου αμάξι. Μην θίγεσαι (καμμία σχέση με "επίθεση" όπως λες), οι περισσότεροι το ίδιο θα κάναμε/κάνουμε, αν μπορούσαμε. -
Το παιδί είναι άξιο όπως φαίνεται. Δεν κρίνουμε φυσικά το παιδι, με αυτό είμαστε και θα κάνουμε κόμμα, με τον πατέρα που πήγε και έμπλεξε
Φυσικά και ο κάθε γονέας θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για το τέκνο του. Μη λέμε τα αυτονόητα! Καλά έκανε και του πήρε το αυτοκίνητο, εννοείται!!!
Εμείς ταξιδευτή σε εκνευρίζουμε διότι δεν δεχόμαστε να μας λες πως περασαμε εμείς και η γενιά μας έχοντας παράδειγμα τον κύκλο σου.
Να μας λες πως πέρασε η δική σου γενιά.
-
Ναι δεν έχω.
Εσύ από που ξέρεις ?
Μετά από 11 χρόνια επίσημης εργασίας και αναλύοντας πλήρως τις σχέσεις εργασίας (συμβάσεις και γενική κατάσταση)
Επίσημα μόνο έτσι; (οι αποθήκες κλπ από το 2005 που δεν έχουν ένσημα κλπ δεν πιάνονται αν και ήταν περίπου τα ίδια με τις πρώτες 2 επίσημες)- 6ος 2012 4ωρο (λέμε τώρα) σούπερ μάρκετ κάνοντας τα πάντα (ταμείο - αποθήκη - τυριά - διαδρόμους) με αποδοχές από 280-348€!
- 5ος 2015 8ωρο (λέμε πάλι) εταιρεία μηχανογράφησης ξεκίνησα με αυτά τα φοβερά 489 και έφυγα από εκεί με σκάρτα 700€. Ξεκίνησα σαν τεχνικός Η/Υ, και έγινα το πουτανάκι (ντελιβερι ρούχα για το μαγαζί της γκόμενας του, από προμηθευτές στο μαγαζί και από το μαγαζί σε πελάτες,με το δικό μου αυτοκίνητο!
- 3ος 2021 σε εταιρεία συμφορουμίτη 8ωρο (με τις όποιες υπερωρίες σαν true υπερωρίες) ξεκίνησα με 800€ μέσα στο 2022 πήγαμε ενα σκαλί πάνω και πλέον είμαστε πάνω (όχι πολύ, αλλά πάνω) από 1000€ χωρίς τις υπερωρίες. Ειδικότητα support σε πρόγραμμα μηχανογράφησης σε τομέα υγείας.
-
This post is deleted! -
- 3ος 2021 σε εταιρεία συμφορουμίτη 8ωρο (με τις όποιες υπερωρίες σαν true υπερωρίες) ξεκίνησα με 800€ μέσα στο 2022 πήγαμε ενα σκαλί πάνω και πλέον είμαστε πάνω (όχι πολύ, αλλά πάνω) από 1000€ χωρίς τις υπερωρίες. Ειδικότητα support σε πρόγραμμα μηχανογράφησης σε τομέα υγείας.
Θα ήθελες μετά από π.χ. 10 χρόνια να είσαι ομαδάρχης σε μία ομάδα υποστήριξης μηχανογράφησης ή θα ήσουν ικανοποιημένος να παραμείνεις support σε μία ομάδα με ομαδάρχη κάποιον 30άρη και να σε τρέχει όπως ίσως τρέχεις σήμερα;
Αναζητάς εξέλιξη στην εργασία σου ή θα πρέπει να δηλώνεις εσαεί ευχαριστημένος επειδή ίσως άλλοι σηκώνουν πέτρες ή μοχθούν σε χωράφια ή σηκώνουν παλέτες με προϊόντα σε αποθήκες;
Πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν στο μυαλό τους την εργασιακή εξέλιξη (με ότι αυτό συνεπάγεται) ή θα πρέπει εσαεί να είναι τα "πουτανάκια" άλλων εργαζομένων που γκαβατζώνουν θεσούλες αναξιοκρατικά;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....