-
Πολύ μεγάλη αλήθεια και θα πρόσθετα ότι οι καλές προτάσεις καλύπτονται μεταξύ γνωστών. Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει τόσα χρόνια.
-
Στις αγγελίες ακινήτων να δείτε τι γίνεται...
Αν κάποιο φαίνεται σε σχετικά καλή τιμή , παίρνεις τηλέφωνο και 9 στις 10 σου λένε ή ότι δεν υπάρχει πλέον ή ότι έχει δοθεί προκαταβολή κλπ...
Και στο καπάκι σου λένε, τί ψάχνετε για να δούμε τι έχουμε...
Προφανώς η πιασιάρικη αγγελία λειτουργεί σαν κράχτης...
-
Εγώ αρχίζω και πιστεύω ότι πουλάνε ή έχουν προς ενοικίαση φανταστικά σπίτια.
Ποτέ δεν υπήρχαν.
-
Σε μερικά σπίτια έχω μιλήσει απευθείας με τον κατασκευαστή...
Και ξέρω από πρώτο χέρι ότι πλέον δεν είναι διαθέσιμα...
Το αναφέρω στους μεσίτες ότι αυτό το σπίτι έχει πουληθεί...
Μαντέψτε...
Η αγγελία κράχτης στην θέση της...
Δεν κατεβαίνει σχεδόν ποτέ...
-
Ακριβώς έτσι…click bait κάνουν…βλέπω σπίτια που πούλησα πριν από 2 και 3 χρόνια ακόμα στο Ίντερνετ.
-
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Πολύ μεγάλη αλήθεια και θα πρόσθετα ότι οι καλές προτάσεις καλύπτονται μεταξύ γνωστών. Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει τόσα χρόνια.
Στις δουλειές όμως γίνεται αυτό που λέει ο στορμ πολύ συχνά.
Μια καλή θέση (όχι απαραίτητα με πολλά $) την παίρνεις σχεδόν μόνο με recommendation από γνωστό και αυτό γίνεται είτε αξίζεις τη θέση, είτε όχι (για να τα λέμε όλα).
πχ. οτε! Τόσα χρόνια δουλεύω, δεν έχω δει αγγελίες.... -
O OTE βγάζει αγγελίες στο linkedin και βγάζει και μέσω deutsche telekom με αυτόματη αποστολή email όταν ανοίγουν νέες θέσεις.
Επίσης θέσεις θα δεις και εδώ στη νέα κεντρική θυγατρική:
https://www.c-ts.gr/career
Επίσης θέσεις εργασίας θα βρεις στις δεκάδες άλλες θυγατρικές του ΟΤΕ.Με τους παρόχους telecoms έχω πολλά πάρε/δώσε, όπως και με τους μεγαλύτερους systems integrators.
Αλλά για να μπεις σε πάροχο (OTE/NOVA/VODAFONE) δεν αρκεί μόνο ένας ή δύο ή τρεις γνωστοί. Και Δ/ντή να γνωρίζεις δεν αρκεί. Χρειάζεται πολύ σπρώξιμο. Και μαζί με το σπρώξιμο θα πρέπει να κανονισθεί και το μισθολογικό γιατί διαφορετικά ο μισθός θα είναι της πείνας.
Την πάτησε συνομήλικο φιλαράκι μου που πρόσφατα "μετακόμισε" στην Vodafone. -
Γνωρίζει κανένας τι μισθοί παίζουν στα εργοτάξια του Μετρό γραμμή 4 Αθήνα και στο Ελληνικό αντίστοιχα, για θέσεις πεδίου Πολιτικών/Τοπογράφων μηχανικών με 5-10 έτη εμπειρίας, με μπλοκάκι προφανώς και ωράριο Δευτέρα-Παρασκευή 7-5 και Σάββατο 7-3 ; Πόσα να ζητήσει δηλαδή μια νέα/νέος συνυπολογίζοντας ασφαλιστικές εισφορές (2 ή 3 κατηγορία), εφορία κλπ ;
-
Με τους παρόχους telecoms έχω πολλά πάρε/δώσε, όπως και με τους μεγαλύτερους systems integrators.
Αλλά για να μπεις σε πάροχο (OTE/NOVA/VODAFONE) δεν αρκεί μόνο ένας ή δύο ή τρεις γνωστοί. Και Δ/ντή να γνωρίζεις δεν αρκεί. Χρειάζεται πολύ σπρώξιμο. Και μαζί με το σπρώξιμο θα πρέπει να κανονισθεί και το μισθολογικό γιατί διαφορετικά ο μισθός θα είναι της πείνας.
Την πάτησε συνομήλικο φιλαράκι μου που πρόσφατα "μετακόμισε" στην Vodafone.Η συγκεκριμένη γενικά δεν πληρώνει καλά, στο software development τουλάχιστον που έχω γνωστούς συναδέλφους.
-
@tesa54 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Γνωρίζει κανένας τι μισθοί παίζουν στα εργοτάξια του Μετρό γραμμή 4 Αθήνα και στο Ελληνικό αντίστοιχα, για θέσεις πεδίου Πολιτικών/Τοπογράφων μηχανικών με 5-10 έτη εμπειρίας, με μπλοκάκι προφανώς και ωράριο Δευτέρα-Παρασκευή 7-5 και Σάββατο 7-3 ; Πόσα να ζητήσει δηλαδή μια νέα/νέος συνυπολογίζοντας ασφαλιστικές εισφορές (2 ή 3 κατηγορία), εφορία κλπ ;
Με 10 χρόνια εμπειρία δεν είσαι νέος, στη χειρότερη senior!
ΑΕΙ ή ΤΕΙ? -
Ετσι ειναι, οι εταιρειες τηλεπικοινωνιων εχουν πολυ κακο ονομα στα μισθολογικα και αλλα θεματα που αφορουν τον εργαζομενο.
-
O OTE βγάζει αγγελίες στο linkedin και βγάζει και μέσω deutsche telekom με αυτόματη αποστολή email όταν ανοίγουν νέες θέσεις.
Επίσης θέσεις θα δεις και εδώ στη νέα κεντρική θυγατρική:
https://www.c-ts.gr/career
Επίσης θέσεις εργασίας θα βρεις στις δεκάδες άλλες θυγατρικές του ΟΤΕ.Με τους παρόχους telecoms έχω πολλά πάρε/δώσε, όπως και με τους μεγαλύτερους systems integrators.
Την πάτησε συνομήλικο φιλαράκι μου που πρόσφατα "μετακόμισε" στην Vodafone.Ανάλογα τι ξέρεις!!!!!
Αν έχεις πολύ καλές γνώσεις δικτύου και πιστοποιήσεις μπαίνεις πανεύκολα σε όποιο θες από τους παρόχους (OTE/NOVA/VODAFONE) και με πολύ καλό μισθό μάλιστα. Ουτε σπρώξιμο ούτε Δ/ντη να γνωριζεις χρειάζεται. και θα σε παρακαλάνε να σε πάρουν. Υπάρχει έλλειψη στον κλάδο των "δικτυάδων" .
Όλη μου τη ζωη σε τηλεπικοινωνίες και δίκτυα δουλεύω απλά εγω ασχολούμαι πολύ και κυρίως με δορυφορικές τηλεπικοινωνίες γιατι μαρέσει περισσσότερο και εχει περισσότερα χρήματα
-
This post is deleted! -
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Όλη μου τη ζωη σε τηλεπικοινωνίες και δίκτυα δουλεύω απλά εγω ασχολούμαι πολύ και κυρίως με δορυφορικές τηλεπικοινωνίες γιατι μαρέσει περισσσότερο και εχει περισσότερα χρήματα
Μιλάς για τηλεπικοινωνίες πλοίων; Γιατί εκεί πάει αλλού το θέμα.
Επίσης θα διαφωνήσω, γενικά δεν είναι διαλέγεις εταιρεία και παίρνεις, είναι που υπάρχει έλλειψη. Τα τελευταία χρόνια οι developers βγάζουν τρελά λεφτά χωρίς να τα αξίζουν κιόλας. Επίσης ότι έχει σχέση με αυτούς (project managers, κλπ).
Επίσης οτε πχ, πως μπαίνεις που δεν βγαίνει ποτέ μια αγγελία; Πας και λες ήρθα, δείξτε μου το γραφείο μου;
Βέβαια στις τηλεπικοινωνιακές υπαρχει χάσμα μισθών. Εμείς θυμάμαι παλιά (καλές εποχές αλλά αρχές της καριέρας) παίρναμε 1100-1200, ο supervisor ~1500 και ο από πάνω μας 5000 + αυτοκίνητο. Αύξηση ποτέ των ποτών εννοείται.@storm δε μπορώ να σου στείλω μήνυμα ρε συ. Ξεκίνα ένα τσατ.
-
Δεν ξέρω την ηλικία σου, ούτε την εμπειρία σου. Εγώ μπορώ να αναφερθώ στις δικές μου εμπειρίες τα 27 χρόνια που εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτά που περιγράφεις @cirus δεν ισχύουν επ'ουδενί.
Το "πολύ εύκολα" στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Χωρίς γνωριμίες, γνωστούς, φιλίες, κολλητιλίκια δεν είναι καθόλου εύκολο να βρει κάποιος άνθρωπος, άλλη εργασία. Και αυτή η δυσκολία αυξάνεται όσο περνούν τα χρόνια και η ηλικία ξεπερνά τα 50.
Εργάζομαι όλα αυτά τα χρόνια στην ειδικότητα που περιγράφεις και που έχω καταλήξει τελικά; Από το 2011 να προσπαθώ να απεγκλωβιστώ από το καθεστώς των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων. Ότι προσπάθεια έχω κάνει να αποφύγω αυτό το εργασιακό καθεστώς, να γίνω ένας κανονικός υπάλληλος, να ανήκω σε οργανόγραμμα εταιρείας, να αισθάνομαι μέλος ομάδας, να έχω πρόσβαση και εγώ σε εργασιακή εξέλιξη, σε εργασιακά προνόμια, σε...σε...σε... έχει πέσει στο κενό.
Από το 2011 σημείωσε ότι έχω καταφέρει να βρω εργασία μόνο σε εταιρείες ενοικίασης υπαλλήλων/προσωπικού και το σήμερα με βρίσκει σε μία τέτοια εταιρεία που εδράζει στην Καλλιθέα.
Η ζωή μου όλη έχει γίνει ένα κουρέλι εντελώς. Ντρέπομαι για την κατάντια μου. Ντροπή και ξεφτίλα. Η ψυχολογία μου είναι στα τάρταρα και δυστυχώς καθημερινά βιώνω ένα εργασιακό χώρο στον οποίο όλοι είναι κανονικοί υπάλληλοι ενός οργανισμού και εγώ είμαι ένας ενοικιαζόμενος συνεργάτης με φίμωτρο.
Προσπάθησα το 2020, που αποχώρισε ο όμιλος (ενοικίασης υπαλλήλων) που εργαζόμουν, να βρω μία άλλη κανονική εργασία και να είμαι κανονικός υπάλληλος και δεν τα κατάφερα.
Ξανά σε εταιρεία ενοικίασης προσωπικού και μάλιστα με κορόιδεψαν και μου την έφεραν πισώπλατα. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, ο αληθινός μου εργοδότης είναι μία εταιρεία στα χαρτιά. Ο φυσικός της χώρος είναι σε γραφεία άλλης εταιρείας και δεν έχω καν ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσω αν μου συμβεί κάτι. Μία ξερή διεύθυνση στην οποία υπάρχουν υπάλληλοι άλλης εταιρείας.
Προφανώς κάποια στιγμή θα εκραγώ και δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα υπάρξουν. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αγωνίζομαι καθημερινά να βρω μία άλλη εργασία. Μία εργασία στην οποία θα με σέβονται και θα με θεωρούν ότι και εγώ είμαι άνθρωπος και όχι το "παιδί του πάγκου για να κουβαλάει τις πετσέτες και τα νερά των υπολοίπων".
Διαθέτω και εγώ μία αξιοπρέπεια και θα ήθελα στον εργασιακό μου χώρο, αν μη τι άλλο, να με σέβονται ως άνθρωπο. Και παραμένω σε αυτό το εργασιακό καθεστώς για ένα και μόνο λόγο. Το στεγαστικό δάνειο. Κάθε μήνα θέλω 650euro για την τράπεζα. Θηλιά στο λαιμό.
Δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής κάθε προσπάθεια που κάνω για να βρω άλλη εργασία έχει πέσει στο κενό. Καμιά απολύτως ανταπόκριση από κανέναν.
Όταν γράφεις οτι έχει γινει η ζωη σου κουρέλι στεναχωριέμαι. Εύχομαι το καλύτερο μέσα από την καρδιά μου.
Δεν θέλω να επεκταθώ και να υποστηρίξω την άποψη μου που είναι αντίθετη γιατί δεν νιώθω καλά να το κάνω και να παίξω με τον πόνο του άλλου.
Εγώ είμαι System/Network/Communication Engineer και εχω δουλέψει τόσο στο group του ΟΤΕ (στο μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι) όσο και σε τηλεπικοινωνίες πλοίων πλέον. Εμπειρία 18 χρόνια στο χώρο
Δεν έχω δουλέψει ποτέ σε εταιρείες ενοικίασης υπαλλήλων όμως και δεν είχα ποτέ κάποιον γνωστό σε καμία δουλειά (ο πατέρας μου οικοδομή δούλευε και η συγχωρεμένη η μητερα μου μαγαζι με ψιλικά ήδη, οπότε γνωστούς στο χώρο δεν είχαμε παρά μόνο για να πιάσω δουλειά σε οικοδομή)
ΥΓ Συμφωνώ ότι μόλις περάσουμε τα 50 δεν έχει σημασία τι ξέρεις τι δεν ξέρεις κόβεσαι αυτόματα από τα HR των εταιρειών και το βιογραφικό δεν φτάνει ΚΑΝ σε αυτούς που θα το εξετάζανε. Δυστηχώς αυτό ισχύει
-
Aν δεν εχεις αναγκη τοσο πολυ παρεες με Ελληνες μονο, παραλια και φρεντο πας σε αλλη χωρα βρισκεις δουλεια εκει και λυνεις το εργασιακο σου. Δεν ειναι τοσο δυσκολο.
-
@xenos said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Μιλάς για τηλεπικοινωνίες πλοίων; Γιατί εκεί πάει αλλού το θέμα.
Επίσης θα διαφωνήσω, γενικά δεν είναι διαλέγεις εταιρεία και παίρνεις, είναι που υπάρχει έλλειψη. Τα τελευταία χρόνια οι developers βγάζουν τρελά λεφτά χωρίς να τα αξίζουν κιόλας. Επίσης ότι έχει σχέση με αυτούς (project managers, κλπ).
Επίσης οτε πχ, πως μπαίνεις που δεν βγαίνει ποτέ μια αγγελία; Πας και λες ήρθα, δείξτε μου το γραφείο μου;
Βέβαια στις τηλεπικοινωνιακές υπαρχει χάσμα μισθών. Εμείς θυμάμαι παλιά (καλές εποχές αλλά αρχές της καριέρας) παίρναμε 1100-1200, ο supervisor ~1500 και ο από πάνω μας 5000 + αυτοκίνητο. Αύξηση ποτέ των ποτών εννοείται.@storm δε μπορώ να σου στείλω μήνυμα ρε συ. Ξεκίνα ένα τσατ.
Τα τελευταία χρόνια δουλεύω σε τηλεπικοινωνίες πλοίων. Πριν όχι δεν ήμουν στην ναυτιλία.
Εγώ μέχρι στιγμής διαλέγω και παίρνω πάντως. και απορρίπτω μάλιστα και προτάσεις γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη στον κλάδο από ότι βλέπω.
Οι developers βγαζουν τρελα χρήματα και υπάρχει επίσης μεγαλη έλειψη. Βεβαια με το AI να μπορεί να κάνει τμήμα της δουλειάς τους σταδιακά θα μειωθει και θα αλλάξει αυτό στα επόμενα χρόνια.
Και αγγελίες βγαίνουν και στο Linkedin, ποστάρονται θέσεις. και εχω στείλει και βιογραφικο σε HR εταιρειών που με ενδιέφεραν στο παρελθόν χωρίς καν να έχουν βγάλει θέσεις. Χώρια από recruiters που με πρήζουν καθε λίγο.
-
This post is deleted! -
Εγώ προσωπικά για πολλά χρόνια έκανα το εξής
Διάλεγα 3-4 εταιρείες τον χρόνο, ενώ δεν ψαχνόμουν καν για δουλειά απλά για να πάω για συνέντευξη
συνήθως 1 ή 2 απαντούσαν και γινόταν συνέντευξη. (2η εννοώ όχι αυτή με το HR). κάποιες φορές φυσικά δεν με φώναζαν καν
αυτό το έκανα από μικρή ηλικία και για να αποκτήσω θάρρος στις συνεντεύξεις αλλά και γιατί έμαθα αρκετούς ανθρώπους σε εταιρείες ώστε αν θέλω στο μέλλον να απευθυνθώ σε αυτούς. (με κάποιους συνεργάστηκα έμμεσα ή άμεσα και με θυμουνταν)
Όταν δεν ήθελα πραγματικά να αλλάξω δουλειά ζητούσα μισθολογικά κάτι που ήξερα ότι δεν θα μου δοθεί (αν φυσικά με ήθελαν) ώστε να ευχαριστήσω για την συνέντευξη και την γνωριμία
αυτό το έκανα για πολλά χρόνια (κάτι σαν test drive φάση) και με βοήθησε τόσο να αποκτήσω θάρρος σε συνεντεύξεις αλλά και σε γνωριμίες. Έχει πολύ μεγάλη σημασία πως πουλάς τον εαυτό σου από ότι είδα και κατάλαβα και είναι σημαντικό να είσαι άνετος (χωρίς να το ξεφτιλίζεις φυσικά). Οι πρώτες συνεντεύξεις μου ήταν παρωδία lol
ΥΓ Το παραπάνω ΔΕΝ ηταν δικιά μου ιδέα. Ηταν ενας παλιός συναδελφος στην πρώτη εταιρεια που δούλεψα και με συμβούλεψε έτσι. Να είναι καλά
-
Δεν ξέρω την ηλικία σου, ούτε την εμπειρία σου. Εγώ μπορώ να αναφερθώ στις δικές μου εμπειρίες τα 27 χρόνια που εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτά που περιγράφεις @cirus δεν ισχύουν επ'ουδενί.
Το "πολύ εύκολα" στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Χωρίς γνωριμίες, γνωστούς, φιλίες, κολλητιλίκια δεν είναι καθόλου εύκολο να βρει κάποιος άνθρωπος, άλλη εργασία. Και αυτή η δυσκολία αυξάνεται όσο περνούν τα χρόνια και η ηλικία ξεπερνά τα 50.
Εργάζομαι όλα αυτά τα χρόνια στην ειδικότητα που περιγράφεις και που έχω καταλήξει τελικά; Από το 2011 να προσπαθώ να απεγκλωβιστώ από το καθεστώς των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων. Ότι προσπάθεια έχω κάνει να αποφύγω αυτό το εργασιακό καθεστώς, να γίνω ένας κανονικός υπάλληλος, να ανήκω σε οργανόγραμμα εταιρείας, να αισθάνομαι μέλος ομάδας, να έχω πρόσβαση και εγώ σε εργασιακή εξέλιξη, σε εργασιακά προνόμια, σε...σε...σε... έχει πέσει στο κενό.
Από το 2011 σημείωσε ότι έχω καταφέρει να βρω εργασία μόνο σε εταιρείες ενοικίασης υπαλλήλων/προσωπικού και το σήμερα με βρίσκει σε μία τέτοια εταιρεία που εδράζει στην Καλλιθέα.
Η ζωή μου όλη έχει γίνει ένα κουρέλι εντελώς. Ντρέπομαι για την κατάντια μου. Ντροπή και ξεφτίλα. Η ψυχολογία μου είναι στα τάρταρα και δυστυχώς καθημερινά βιώνω ένα εργασιακό χώρο στον οποίο όλοι είναι κανονικοί υπάλληλοι ενός οργανισμού και εγώ είμαι ένας ενοικιαζόμενος συνεργάτης με φίμωτρο.
Προσπάθησα το 2020, που αποχώρισε ο όμιλος (ενοικίασης υπαλλήλων) που εργαζόμουν, να βρω μία άλλη κανονική εργασία και να είμαι κανονικός υπάλληλος και δεν τα κατάφερα.
Ξανά σε εταιρεία ενοικίασης προσωπικού και μάλιστα με κορόιδεψαν και μου την έφεραν πισώπλατα. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, ο αληθινός μου εργοδότης είναι μία εταιρεία στα χαρτιά. Ο φυσικός της χώρος είναι σε γραφεία άλλης εταιρείας και δεν έχω καν ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσω αν μου συμβεί κάτι. Μία ξερή διεύθυνση στην οποία υπάρχουν υπάλληλοι άλλης εταιρείας.
Προφανώς κάποια στιγμή θα εκραγώ και δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα υπάρξουν. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αγωνίζομαι καθημερινά να βρω μία άλλη εργασία. Μία εργασία στην οποία θα με σέβονται και θα με θεωρούν ότι και εγώ είμαι άνθρωπος και όχι το "παιδί του πάγκου για να κουβαλάει τις πετσέτες και τα νερά των υπολοίπων".
Διαθέτω και εγώ μία αξιοπρέπεια και θα ήθελα στον εργασιακό μου χώρο, αν μη τι άλλο, να με σέβονται ως άνθρωπο. Και παραμένω σε αυτό το εργασιακό καθεστώς για ένα και μόνο λόγο. Το στεγαστικό δάνειο. Κάθε μήνα θέλω 650euro για την τράπεζα. Θηλιά στο λαιμό.
Δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής κάθε προσπάθεια που κάνω για να βρω άλλη εργασία έχει πέσει στο κενό. Καμιά απολύτως ανταπόκριση από κανέναν.
Εγώ θα πω ότι είναι πραγματικά ντροπή να γράφονται τέτοια πράγματα.
Αν κοιτάξουμε έξω από τον μικροκοσμό μας, αν καταδεχτούμε να κοιτάξουμε τους οικοδόμους στις κατασκευές, τους ντελιβεράδες στη βροχή και τους εργάτες γής στο λιοπύρι θα δούμε πάρα πολλούς επαγγελματίες, αλλοδαπούς και ημιδαπούς πάνω από 60, μερικοί και πάνω από 65 χρόνων.
Αυτοί δεν έχουν ψυχή?
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....