-
28 ευρώ συν τα μειωμένα έξοδα βενζίνης βγαίνει ένα άλφα πόσο.
Το θέμα είναι να αναφέρει πως τα μηχανάκια είναι επιχορήγηση της εταιρίας
Ο ψιψινελ τι λέει που είναι του κλάδου; -
@fiverg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εγώ πάντως από την δουλειά έχω φτάσει αισίως στα 3 laptop (το ένα αντικαταστάθηκε αλλά κράτησα και το παλιό του, απλά θέλει εξωτερική οθόνη...) και γλυτώνω κάθε εβδομάδα λόγω τηλεεργασίας (διόδια+καύσιμα) κανένα 120ρι τουλάχιστον.
Πραγματικά ρε συ storm, δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη εταιρία που τα laptop δεν τα παρέχει στον εργαζόμενο, πολύ τσίπηδες...Φίλε δεν είναι θέμα εταιρείας. Φορητούς δίνουν καθημερινά. Για να πάρει όμως κάποιος υπάλληλος φορητό υπολογιστή θα πρέπει να το απαιτήσουν (δηλαδή να υποβάλουν αίτημα) οι αρμόδιοι τομεάρχες/προϊστάμενοι.
Είμαι σε τμήμα όπου ηγούνται ανθρωπάκια...
-
-
@dgrgtc said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Παμε γερά για το "μεσαίωνα"...
Σιγά το νέο. Υπερωρίες έκανα σε ΟΛΕΣ μου τις εργασίες (κυρίως σε τράπεζες) και ΠΟΤΕ δεν τις πληρώθηκα και φυσικά δεν δηλώθηκαν σχεδόν ποτέ. Και τώρα το 9ωρο είναι καλά εαν το καταφέρω, συνήθως είναι 10-12 ώρες.
-
Υπάρχουν και ελάχιστοι κλάδοι που ακόμη υπάρχουν οι υπερωρίες και πληρώνονται ακόμη...
Εγώ προσωπικά σπάνια κάνω και τίς πληρώνει ο εργοδότης κανονικά...(και θα συνεχίσει) θα προτιμούσα βέβαια να ισοφαρίζαμε σε ρεπό....αλλά η δικία μου εργασία μάλλον αποτελεί εξαίρεση....
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@dgrgtc said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Παμε γερά για το "μεσαίωνα"...
Σιγά το νέο. Υπερωρίες έκανα σε ΟΛΕΣ μου τις εργασίες (κυρίως σε τράπεζες) και ΠΟΤΕ δεν τις πληρώθηκα και φυσικά δεν δηλώθηκαν σχεδόν ποτέ. Και τώρα το 9ωρο είναι καλά εαν το καταφέρω, συνήθως είναι 10-12 ώρες.
Δηλαδή Φάνη, επειδή ανεχόσουν εσύ για τους δικούς σου λόγους να μην καταγράφονται, καλά κάνουν και το θεσμοθετούν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ;
Κι επειδή το ανέχεται όποιος δουλέψει (απ το σπίτι, με τις παντόφλες, πλέον) μια ώρα παραπάνω στο ERP, θα το υποστεί κι αυτός που εργάζεται φορώντας ωτοασπίδες και γάντια και παπούτσια ασφαλείας; (αν του τα παρέχουν) -
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
θα το υποστεί κι αυτός που εργάζεται φορώντας ωτοασπίδες και γάντια και παπούτσια ασφαλείας; (αν του τα παρέχουν)
Φυσικά και ΟΧΙ!!
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
θα το υποστεί κι αυτός που εργάζεται φορώντας ωτοασπίδες και γάντια και παπούτσια ασφαλείας; (αν του τα παρέχουν)
Φυσικά και ΟΧΙ!!
Δεν πρέπει λοιπόν να υποβαθμίζουμε αυτό που συνέβη, δε μιλάμε απλά για μια γραφειοκρατικη ρύθμιση όπως το δούλεψε τώρα και πάρε ρεπό αύριο, άδικο μεν αλλά υποστηρικτικο για μια επιχείρηση, μιλάμε πλέον για θεσμοθέτηση της αδηλωτης εργασίας και τις σχέσεις εργοδότη - υπαλλήλου να ξαναγυρνάνε στο "επιστάτης-κολίγος"
Κι όταν θεσμοθετουνται τέτοια πράγματα, γίνονται κατά παραγγελία των λαμογιων αφεντικών, για να κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό στους σωστούς.
-
Μου φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις ότι υπάρχουν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες εργασιακοί χώροι στην Ελλάδα όπου πολλοί εργαζόμενοι κάθονται με την θέλησή τους όχι 9ωρο στο γραφείο, αλλά και 10ωρο, 11ωρο, 12ωρο.
Να το επαναλάβω; Με την θέλησή τους. Χωρίς καν να έχουν κάποια εργασία να κάνουν. Απλά κάθονται στα γραφεία και γράφουν π.χ. σε φόρουμς ή στο facebook ή χαζεύουν βίντεα στο youtube.
Και ανάμεσά τους και συνδικαλιστές.
Για κάνε μία βόλτα σε κεντρικά κτίρια π.χ. τραπεζών ή πέρνα από την εταιρεία που εργάζομαι να δεις τι συμβαίνει.
Και έχει προχωρήσει τόσο το θέμα που για να είναι νομότυποι έχουν φροντίσει και έχουν ωράριο εργασίας που ξεκινά από τις 10 ή 11 το πρωί. Και έρχονται στις 8 το πρωί στο γραφείο.
Φυσικά κουβαλώντας μαζί και σακούλες με ταπεράκια, ζαρζαβατικά, καφέδες.
Μόνο κρεββάτι δεν έχουν φέρει...ακόμη.
Ότι νομοσχέδιο και να ψηφιστεί, στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία.
-
Βάσει του νόμου 4808/2021, τα έξοδα της τηλεργασίας (εξοπλισμό κλπ) τα αναλαμβάνει ο εργοδότης.
" Κατά την τηλεργασία, ο εργοδότης αναλαμβάνει το κόστος που προκαλείται στον εργαζόμενο από τη μορφή αυτή εργασίας, ήτοι το κόστος του εξοπλισμού, εκτός εάν συμφωνηθεί να γίνεται χρήση εξοπλισμού του εργαζομένου, των τηλεπικοινωνιών, της συντήρησης του εξοπλισμού και της αποκατάστασης των βλαβών. Παρέχει στον εργαζόμενο τεχνική υποστήριξη για την παροχή της εργασίας του και αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τις δαπάνες επισκευής των συσκευών που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεσή της ή να τις αντικαταστήσει σε περίπτωση βλάβης. Η υποχρέωση αυτή αφορά και στις συσκευές που ανήκουν στον εργαζόμενο, εκτός εάν στη σύμβαση ή στη σχέση εργασίας ορίζεται διαφορετικά. Στη σύμβαση ή στη σχέση εργασίας ορίζεται ο τρόπος χρηματικής αποκατάστασης εκ μέρους του εργοδότη του ως άνω κόστους, καθώς και του κόστους, σε μηνιαία βάση, της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας του εργαζομένου. Οι σχετικές δαπάνες δεν αποτελούν αποδοχές, αλλά εκπιπτέα δαπάνη για την εργοδοτική επιχείρηση, δεν υπόκεινται σε οποιοδήποτε φόρο ή τέλος ούτε οφείλονται επί αυτών ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη ή εργαζομένου, υπολογίζονται αναλογικώς προς τη συχνότητα και τη διάρκεια της τηλεργασίας, την παροχή ή όχι εξοπλισμού και κάθε άλλο σχετικό στοιχείο."
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Νόμος πλέον.
28euro αποζημίωση κάθε μήνα για το καθεστώς τηλεργασίας. Καταξοδεύτηκε ο Χατζηδράκουλας.Και ερωτώ τον κο Χατζηδράκουλα:
Εμένα ποιος θα με αποζημιώσει για:
- τον φορητό μου υπολογιστή που κάηκε εξαιτίας της τηλεργασίας; Κόστος φορητού 1250euro.
- Για δύο φορητούς υπολογιστές (refurbished) που έχω αγοράσει για να μπορώ να εργάζομαι σε τηλεργασία; Κόστος αγοράς 928euro.
Να υποθέσω ότι θα με αποζημιώσει ο "κανένας" κύριε Χατζηδράκουλα;
-
Από το τίποτα και τα σκ@τ@ κέρδος? Η γυναίκα μου δλδ που ούτε υπολογιστή έχει πάρει 16 μήνες τώρα ούτε και πρόκειται να πάρει και έβγαλε όλο το καλοκαίρι με το a/c αναμμένο και τώρα με το κρύο πάλι a/c ή σόμπα θα ισοφαρίσει το ρεύμα που θα κάψει με την μηνιαία κάρτα στα ΜΜΜ που δεν βγάζει πλέον + 28ε επίδομα? Πόσο καίει ο μετασχηματιστής σε ένα desktop της σειράς? Τσάμπα και αυτό? αέρα κοπανιστό?
Το μόνο που βολεύει είναι ότι δεν ξυπνάει από τα χαράματα να στοκαριστεί και να ντυθεί , 16:00+2' έχει φτάσει στην κουζίνα ! -
Με 2 κιλοβατώρες καταναλωση ναι τόσο θα ναι χοντρικά.
-
Τηλεργασία σε καπιταλιστικό καθεστώς...
-
Μπήκα κι εγώ πρώτη φορά στην "συνεργασία'. Τι είδος συνεργασια όμως δεν ξέρω. Εκτός κι αν εννοούν συνεργασία εργοδότη κράτους ααφού ο υπάλληλος δεν έχει καμία μα καμία άποψη επί του θέματος. Απλά μου ήρθε ένα mail ότι με δήλωσαν 36ωρο αλλά και πάλι δεν θα πληρωθώ τα ίδα χρήματα που έπαιρνα πριν.
Νόμιμη μείωση μισθού λοιπόν όχι συνεργασία (του κώλου) Η πλακα είναι ότι πήρα τηλέφωνο τον προσωπάρχη να ρωτήσω διευκρινιστικά τί "παίζει" και μου λέει ότι ένα μέρος του μισθού μου το παίρνω από την εταιρία και το 60% του υπόλοιπου το παίρνω από το κράτος.
"Οπότε θα παίρνω λιγότερα" του λέω."
"Μα σου εξηγώ, ένα μέρος του μισθού σου θα το παίρνεις από την εταιρία και το 60% του υπόλοιπου θα το παίρνεις από το κράτος"
"Άρα θα παίρνω λιγότερα"
'Μα αφού σου το εξήγησα, ένα μέρος του μισθού σου... "
Επέμενα 3 φορές κι ρωτούσα και δεν μου απαντούσε ευθέως..
Τι να πω. Σε αυτές τις πρακτικές ή δηλώνεις παραίτηση ή το καταπίνεις..ξέχασα το καλύτερο. Πριν περίπου ένα μήνα μας ενημέρωσαν ότι θα δωθεί ένα "μπόνους" από την εταιρία. Όλοι/ όλες μείναμε με ανοιχτό το στόμα αφου τόσ χρόνια ποτέ δεν είχε γίνει τέτοια κίνηση. Χαρήκαμε λοιπόν όταν μας δώθηκαν 150 ευρώ δωροεπιταγές μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Είχα πάει τότε και είχα γεμίσει ένα καρότσι και μάλιστα χωρίς να υπολογίζω το κόστος, είχε βγει νεα σύνολο 155 ευρώ. Μιλάμε είχα "πετύχει" το ποσό bull s eye που λέμε.
Τώρα όχι ααπλά μας πήραν πίσω το μπόνους αλλά μας το πήραν πίσω τριπλό μέχρι τέλος Μαρτίου. (Αν δεν το συνεχίσουν και τον Απρίλιο) -
@megane98hp said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
συνεργασία
Τουλάχιστον σε προστατεύει από την απόλυση, καθόσον η εταιρεία δεν μπορεί να προβεί σε καμία διακοπή σύμβασης εργασίας.
-
@famas said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
συνεργασία
Τουλάχιστον σε προστατεύει από την απόλυση, καθόσον η εταιρεία δεν μπορεί να προβεί σε καμία διακοπή σύμβασης εργασίας.
Εντάξει, τρώω την κατραπακιά, ας έχει και κάτι καλό!!!
-
Για όλα αυτά, πρέπει να καταργηθεί ο Συνδικαλισμός και να δίνουμε τα εύσημα στη κυβέρνηση που τα εφαρμόζει, μπας και δούμε άσπρη μέρα.
-
Για όλα αυτά, πρέπει να καταργηθεί ο Συνδικαλισμός και να δίνουμε τα εύσημα στη κυβέρνηση που τα εφαρμόζει, μπας και δούμε άσπρη μέρα.
Εξαρτάται. Σε ποιό συνδικαλισμό αναφέρεσαι?
-
@famas said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
συνεργασία
Εντάξει, τρώω την κατραπακιά, ας έχει και κάτι καλό!!!
Θεωρητικά θα δεις μείωση των 4 ωρών λόγω 36ώρου;
-
Επειδή η σύζυγος ήταν στη συνεργασία πέρυσι, υπήρξε μια μικρή μείωση στους μισθούς στα δώρα όμως το κράτος έκανε περικοπή.
Για το 22 υπέγραψαν τροποποίηση συμβάσεων σε μερική απασχόληση πάντως.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....