-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
σκρουτζ καρτελ στα 115 ολοι.Κάποιες φορές λέγονται στο forum, απίστευτες αλήθειες με γλαφυρό τρόπο [emoji4]
-
Για 1600αρι diesel με μπαταρία 760A και 70Ah τι καλώδια εκκίνησης χρειάζονται;
-
Λοιπόν, μάλλον μας αποχαιρετά η μπαταρία , οπότε μάλλον πάμε για καινούργια.
Μεταξύ Bosch, Varta, Banner και μια Tudor ;;; ... τι θα παίρνατε;
Στα 70 Ah. -
Θα έδινα ψήφο εμπιστοσύνης στη Banner.
Aυστριακή, με πολύ καλά χαρακτηριστικά και στοιχεία και πλάκες ανώτερης ποιότητας.
Στο Superb που έχω τώρα, έβαλα τον Ιανουάριο την σειρά Professional, και συγκεκριμένα το μοντέλο, P7740 Pro, στα 120 ευρώ. -
Banner κ Rocket
-
Η Banner ΗΤΑΝ αυστριακη. Δεν κατασκευάζεται πλεον στην Αυστρια.
-
Εγώ μία banner που είχα πάρει σε αμάξι που δεν μετακινούνταν κάθε μέρα, με άφησε πολύ νωρίς.
Μετά έβαλα hankook made in korea. Ευχαριστημένος μέχρι στιγμής.
-
4,5 χρόνια φοράω fiamm, ιταλική και φτηνη, σκυλί σκέτο, κιχ δεν έχει κάνει παρόλη την κακομεταχειρηση. Εχω ξεχάσει τουλάχιστον 4 φορές την πλαφονιερα αναμμένη όλο το βράδυ + τις 2 φορές μάλιστα χρειάστηκα καλώδια για να βάλω μπροστα. Παρόλα αυτά με μια βόλτα ξαναήρθε στα ίσια της και αρπάζει μπροστα τσακμακι.
-
Για 1600αρι diesel με μπαταρία 760A και 70Ah τι καλώδια εκκίνησης χρειάζονται;
Παρε καλωδια ηλεκτροκολλησης στα 25mm
μακραν καλυτερα απο τα ετοιμα σετ του εμποριου που εχουν χαμηλης ποιοτητος χαλκο και χοντρη επενδυση για να σε πειθουν πως ειναι για πολλα Α.
Μετα απο λιγη χρηση σε αυτα τα σετ ο χαλκος μεσα θα αρχιζει να μαυριζει.
Ποιοτικο καλωδιο ηλεκτροκολλησης στα 25mm εχει γυρω στα 4-5 ευρω το μετρο,για δαγκανες βαλε τις παλιες αφου ενισχυσεις την συνδεση να μην γλυστραει το καλωδιο-να κανει αριστη επαφη.
-
Καλησπέρα στο φόρουμ.
Έχουμε ένα αυτοκίνητο σε ακινησία που το βάζουμε μπρος 1 φορά κάθε 15-20 ημέρες.
Σήμερα προσπάθησα να βάλω πάλι μπρος αλλά δεν πήρε ποτέ του ενώ ακουγόταν ένα συνεχές ''τσικ-τσικ΄''.
Πιθανολογώ λοιπόν ότι η μπαταρία μας άφησε.Επειδή δεν μπορώ να βάλω φορτιστή στο χώρο που βρίσκεται το αυτοκίνητο και δεν έχω εκκινητή παρά μόνο φορτιστή μπαταρίας (έναn ctek) έλεγα να τη βγάλω από το όχημα και να τη φορτίσω στο σπίτι (εάν αυτό γίνεται).
Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί καμιά ρύθμιση ο εγκέφαλος εφόσον μείνει χωρίς καθόλου ρεύμα? (vw passat b6 2006).
Ρωτάω για σιγουριά μιας και δεν έχω την παραμικρή ιδέα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Καλησπέρα στο φόρουμ.
Έχουμε ένα αυτοκίνητο σε ακινησία που το βάζουμε μπρος 1 φορά κάθε 15-20 ημέρες.
Σήμερα προσπάθησα να βάλω πάλι μπρος αλλά δεν πήρε ποτέ του ενώ ακουγόταν ένα συνεχές ''τσικ-τσικ΄''.
Πιθανολογώ λοιπόν ότι η μπαταρία μας άφησε.Επειδή δεν μπορώ να βάλω φορτιστή στο χώρο που βρίσκεται το αυτοκίνητο και δεν έχω εκκινητή παρά μόνο φορτιστή μπαταρίας (έναn ctek) έλεγα να τη βγάλω από το όχημα και να τη φορτίσω στο σπίτι (εάν αυτό γίνεται).
Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί καμιά ρύθμιση ο εγκέφαλος εφόσον μείνει χωρίς καθόλου ρεύμα? (vw passat b6 2006).
Ρωτάω για σιγουριά μιας και δεν έχω την παραμικρή ιδέα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Οχι, δεν παθαίνει απολύτος τίποτα ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου.
-
Θελω να βαλω εναν φορτιστη αυτοματο που πηρα απο το λιντλ προσφατα πανω στο αμαξι λογο ακινησιας. Ειναι καλο να αφαιρεθουν οι πολοι ή να τον βαλω πανω οπως ειναι? Το σκεπτικο μου ειναι μη φανε καμια περιεργη ταση οι εγκεφαλοι απο το φορτιστη και εχουμε θεματα.
-
κανονικα απευθειας βαζεις τον φορτιστη. Πρωτα θετικο μετα αρνητικο, μετα τον συνδεεις στο ρευμα και τον ρυθμιζεις για αυτοκινητο,
εχω φορτισει ακριβα αυτοκινητα με αυτον τον τροπα και με αυτον τον τροπο λεει στις οδηγιες. Βεβαια ψιλομαπα φορτιστης ειναι μεχρι 70% φορτιζει μονο, αλλα αυτο θα το δεις μονο αν εχεις διαγνωστικο μπαταριας. Αλλα για τη δουλεια σου μια στο τοσο σου κανει. Αλλιως CTEK μονο φορτιστη
-
κανονικα απευθειας βαζεις τον φορτιστη. Πρωτα θετικο μετα αρνητικο, μετα τον συνδεεις στο ρευμα και τον ρυθμιζεις για αυτοκινητο,
εχω φορτισει ακριβα αυτοκινητα με αυτον τον τροπα και με αυτον τον τροπο λεει στις οδηγιες. Βεβαια ψιλομαπα φορτιστης ειναι μεχρι 70% φορτιζει μονο, αλλα αυτο θα το δεις μονο αν εχεις διαγνωστικο μπαταριας. Αλλα για τη δουλεια σου μια στο τοσο σου κανει. Αλλιως CTEK μονο φορτιστη
Στο winter mode ειναι πιο δυνατη η φορτιση?
-
ειναι αυτο που λεει για AGM ή winter
στην BMW που εχει AGM φορτιζε σε αυτο μονο μεχρι 70% και εβγαζε σφαλμα στην οθονη οποτε αναγκαστηκα να αγορασω CTEK
στην απλη φορτιση απλης μπαταριας, με τιποτε δε φτανει πανω απο 75% στο rav4. Τον lidl τον χαρισα σε ενα φιλο. Ειναι κριμα ομως να λενε οτι ειναι καλος ενω δεν εχουν διαγνωστικο μπαταριας. Μαλιστα εκανα παραπονα και μου δωσαν αντικατασταση καινουργιο που ηταν δυστυχως τα ιδια
Σε απλη μπαταρια δε το εβαλα winter-AGM και μπορει να ειναι και επικινδυνο να μην ακολουθεις τις οδηγιες του
-
https://www.skroutz.gr/s/6859173/Amarad-TC-1210A.html
Πάντως για φορτιστή προτείνω το παραπάνω. Σε συχνή χρήση 10 χρόνια (6V ή 12V), δεν καταλαβαίνει τίποτα. Old School ποιότητα κατασκευής. Από ελληνική εταιρία, φορτίζει αυτόματα - χειροκίνητα, δεν ζεσταίνεται και αντέχει σε κακοποίηση - βραχυκυκλώματα. Επιπλέον με ασφάλειες βραχυκυκλώματος (fuse) που βρίσκεις σε οποιοδήποτε επαρχιακό βενζινάδικο... με λογικότατο κόστος...
-
Την εβαλα σημερα του golf στο winter.Με θερμοκρασια κοντα στο μηδεν αποψε δεν νομιζω να εχω κανενα απροοπτο.
-
Οταν λες απευθειας, βγαζουμε τα καλωδια του αυτοκινητου απο πανω ή με αυτα επανω?
Το φορτιστη του lidl τον δοκιμασα μια φορα σε μια μπαταρια , στη διαγνωση εδειξε οτι ειναι στη μεση, και σε μιση ωρα εδειξε οτι την γεμισε. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο, ισως πρεπει να τον αφησεις πανω μερικες ωρες για να φορτισει πραγματικα 100%.
-
Για τους φορτιστές του Lidl έχω ακριβώς την ίδια εμπειρία με εκείνη που αναφέρει o antonn και δεν τους χρησιμοποιώ. Έχει μάλιστα αναφερθεί το πρόβλημα στο παρόν νήμα στη σελίδα 130.
Επειδή όμως φαντάζομαι ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορείς να τρέχεις για να βρείς φορτιστή θα σου έλεγα να συνδέσεις τον φορτιστή του lidl στην μπαταρία σου (χωρίς να την αποσυνδέσεις από το όχημα) και με ένα ψηφιακό βολτόμετρο ή πολύμετρο να παρακολουθήσεις την τάση φόρτισης.
Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί ο φορτιστής κάποια στιγμή θα σου 'δείξει' ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Μετράς επί των πόλων της μπαταρίας, χωρίς να αποσυνδέσεις τον φορτιστή από την μπαταρία, και αν η τάση είναι 14,4-14,5 βολτ τότε μάλλον φορτίσθηκε επαρκώς και αποσυνδέεις τον φορτιστή.
Εάν η τάση είναι μικρότερη τότε καταγράφεις την τιμή της και συνεχίζεις την φόρτιση.
Ξαναμετράς μετά από μιά ώρα περίπου.Η τάση θα πρέπει να έχει αυξηθεί, έστω και ελάχιστα. Αυτό σημαίνει ότι ο φορτιστής συνεχίζει να φορτίζει και κάποια στιγμή θα πρέπει να φθάσει στην τιμή που προανέφερα, οπότε και διακόπτεις την φόρτιση. Εάν σταματήσει να ανεβάζει τάση πχ μείνει στα 13,9 βολτ μην προβληματίζεσαι, συνέχισε την φόρτιση για μερικές ώρες (5-6) ακόμη.
Η μέθοδος που ανέφερα είναι λίγο 'μπακαλίστικη', δεν νομίζω όμως ότι μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο με τον συγκεκριμένο φορτιστή και χωρίς κάποια επιπλέον όργανα.
Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να γίνει, όπως ακριβώς περιγράφηκε, με την μπαταρία εκτός οχήματος, εάν αυτό σε βολεύει και φυσικά εφόσον μπορείς να ξανασετάρεις κάποιες παραμέτρους, που ενδεχομένως να χαθούν, λόγω της αφαίρεσης του συσσωρευτή. -
Ο φορτιστης παιζει να ειναι ικανος για πληρη φορτιση αλλα αυτη να απαιτει παραπολλες ωρες?
Θεωρητικα την μπαταρια του γκολφ πρεπει να την φτασει το μεσημερι στα 14,7V ή καπου κοντα μετα απο 24ωρες.
14,1 V σχεδον 24ωρες με θερμοκρασιες κοντα στο μηδεν.Επρεπε να το αφησω κι αλλο αλλα το χρειαζομαι.Θα αφησω το μερκ οσο χρειαστει να δω αν φτασει 14,4v.Ειναι και 100αρα η μπαταρια.
Μπαταρία αυτοκινήτου...