-
Το lidl έχει από σήμερα τον ultimate speed στα 20€. Πήρα έναν να υπάρχει και θα τον δοκιμάσω το ΣΚ σε μπαταρία του 2013 που βγήκε άδεια από το αυτοκίνητο πριν 3-4 μηνες. Γενικά είδα αρκετά καλά σχόλια λίγο που το ψαξα.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Το lidl έχει από σήμερα τον ultimate speed στα 20€. Πήρα έναν να υπάρχει και θα τον δοκιμάσω το ΣΚ σε μπαταρία του 2013 που βγήκε άδεια από το αυτοκίνητο πριν 3-4 μηνες. Γενικά είδα αρκετά καλά σχόλια λίγο που το ψαξα.Αν βγηκε αδεια θα πρεπει να τη σηκωσεις πρωτα και μετα να βαλεις του λιντλ
-
Nαι άδεια γιατί δεν μπορούσε να μιζάρει. Τι εννοείς να τη σηκώσω;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Nαι άδεια γιατί δεν μπορούσε να μιζάρει. Τι εννοείς να τη σηκώσω;Απ οτι ξερω δεν αναγνωριζει πολυ χαμηλη ταση. Πρεπει να την ανεβασεις με ενα φορτιστη καπου στα 6 και βολτ και μετα να βαλεις του λιντλ. Εχω τον προηγουμενο με το ψηφιακο
-
Aμα ειναι αδεια και δεν την διαβαζει ο φορτιστης,συνδεσε την με καλωδια στην μπαταρια καποιου αυτοκινητου,και βαλε τον φορτιστη να φορτιζει αυτο το αυτοκινητο...
-
Βασικά μέτρα πρώτα πόση τάση έχει. Αν είναι εντελώς άδεια έχεις θέμα στο να ξεκινήσει να φορτίζει.
Πάντως σε κάποια αυτοκίνητα που δεν μιζαρουν δεν σημαίνει ότι μηδένισε η τάση . Έχουν κάποια τάση όριο και από εκεί και κάτω δεν κάνουν κιχ ούτε λαμπάκια δεν αναβουν. Αυτή η τάση μπορεί να είναι και 10.5 βολτ .
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ασχολήθηκα λίγο χθες και σήμερα. Η μπαταρία που είχε βγει χωρίς να μιζάρει μου έδειξε 11.7V στο πολύμετρο και στον φορτιστή. Γενικά την παρακολουθούσα και πάντα το πολύμετρο και ο φορτιστής συμφωνούσαν.
Τώρα έβγαλα την καινούργια bosch με 12.48V και απλά την κούμπωσα για συντήρηση.
-
Καλησπερα, τον Οκτωβριο 2018 πηρα ενα Audi A5 1.8Τ του 2008. Ειχε πανω μια ACDelco 70Ah οχι μαμισια (70Ah προτεινει και ο κατασκευαστης). Μου εμεινε 2 μηνες μετα 12/2018 (4ετια εβγαλε).
Eβαλα μια Rombat 80Ah μετα απο παροτρυνση του μαγαζιου. Ειναι δικης του εισαγωγης ειπε και σκιζοτανε οτι ειναι πολυ καλη γιατι ειναι silver.
Η χρηση που κανω ειναι μονο ΣΚ, και μερικα ΣΚ κανω μικρες αποστασεις (περιπου 30').
Μεσα Φλεβαρη 2019 (δηλ 2 μηνες μετα) οταν εβαζα μπροστα μου εβγαζε warning στο ταμπλο οτι η σταθμη της μπαταριας ειναι χαμηλη και οτι η μπαταρια φορτιζεται οταν κινειται το αυτοκινητο.
Πηγα στο μαγαζι, τη μετρησε και ειπε οτι οντως ειναι χαμηλη η σταθμη. Ειπε οτι φταιει οτι δεν το κινω πολυ και οτι μπαταρια και να βαλω θα εχω προβλημα.
Ρωτωντας κανα δυο σχετικους μου ειπαν οτι οντως ειναι προβλημα οτι δεν το κινω πολυ αλλα οτι δεν δικαιολογειται μπαταρια 2 μηνων να πεσει.
Επεισα το μαγαζι να μου την αλλαξει και σαν καλυτερες μου προτεινε αυτες τις 2:Exide Premium EA770 77Ah
https://www.skroutz.gr/s/4548656/Exide-Premium-EA770-12V-77AH-760EN.htmlHankook UMF57800 78Ah
https://www.skroutz.gr/s/9019160/Hankook-UMF57800-78Ah.htmlΟι ερωτησεις που εχω ειναι 2
α) Hankook η Exide; Ποια ειναι καλυτερη (ιδια τιμη εχουν).
β) Ειναι καλο να παω στα 77-78Ah που προτεινει το μαγαζι η να παω ποιο κοντα στα 70Ah που προτεινει ο κατασκευαστης. (Η ιδια Exide βγαινει και σε 72Ah) -
Exide εχω, κλεινω 4ετια και την πήρα από νετ. Νομίζω θεωρείται κορυφαια ως εταιρεία, καλύτερη μακραν από bosch και varta. Αν ο δυναμό σου επαρκει(που λογικά επαρκει βαλε μεγαλύτερη. Σίγουρα αλλες εκδόσεις του αυτοκινήτου σου θα εβγαιναν και με μεγαλύτερη.
-
Η exide ειναι γνωστη για ειδικες κατασκευες. Εγω εβαλα χανκουκ λογω χωρας προελευσης.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Η exide ειναι γνωστη για ειδικες κατασκευες. Εγω εβαλα χανκουκ λογω χωρας προελευσης.Στο BMW έβαλες Hankook ; Σε εξωτερικό συνεργείο ; AGM EFB ;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Η exide ειναι γνωστη για ειδικες κατασκευες. Εγω εβαλα χανκουκ λογω χωρας προελευσης.
Στο BMW έβαλες Hankook ; Σε εξωτερικό συνεργείο ; AGM EFB ;
Σε κορσα 1.4. Στο bmw ειναι ακομα η μαμα.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Στο BMW έβαλες Hankook ; Σε εξωτερικό συνεργείο ; AGM EFB ;
A! ok τότε.
-
Exide εχω, κλεινω 4ετια και την πήρα από νετ. Νομίζω θεωρείται κορυφαια ως εταιρεία, καλύτερη μακραν από bosch και varta. Αν ο δυναμό σου επαρκει(που λογικά επαρκει βαλε μεγαλύτερη. Σίγουρα αλλες εκδόσεις του αυτοκινήτου σου θα εβγαιναν και με μεγαλύτερη.
Εχω την απλη εκδοση χωρις ηλεκτρικα καθισματα και αλλα extra, οποτε πιθανοτατα εχεις δικιο για το δυναμο.
Αλλα πως μπορω να το τσεκαρω στα σιγουρα; -
Ο χρήστης crapatzi έγραψε:
Εχω την απλη εκδοση χωρις ηλεκτρικα καθισματα και αλλα extra, οποτε πιθανοτατα εχεις δικιο για το δυναμο.
Αλλα πως μπορω να το τσεκαρω στα σιγουρα;Αριθμό πλαισίου και σε site στο νετ, πιθανόν σου λέει τα πάντα για το τι φοράει το αυτοκίνητο. Βλέπεις τι δυναμο φορας. Επίσης αν μπεις σε σαιτ ανταλλακτικων βλέπεις και τι άλλα δυναμο εβγαιναν.
Προσωπικά ανεξάρτητα του δυναμο(ετσι κ αλλιως μιλάμε για μεγαλα-φυσιολογικα δυναμό) εγω θα εβαζα τη μεγαλύτερη που παιρνει η θέση του αυτοκινήτου. -
οκ, αρα παω στην Exide Premium EA770 77Ah που μου προτεινε το μαγαζι.
Και ο θεος βοηθος..... -
οκ, αρα παω στην Exide Premium EA770 77Ah που μου προτεινε το μαγαζι.
Και ο θεος βοηθος.....Εγω αυτην ειχα παρει
https://www.batterypro.gr/ell/product/% ... 0AH_EA1000
Ίδια κατηγορία αλλα Ah νομίζω πως είναι. Αυτην που θέλεις εσυ έχει 115.Ανατιμηθηκαν οι μπαταρίες? Θα δω ποσο πήρα τη δική μου. -
100E μου δινει την Exide Premium EA770 77Ah (κανονικα με αποδειξη). Εχει πολυ καλες τιμες, περιπου 15-20Ε κατω απο skroutz.
-
100E μου δινει την Exide Premium EA770 77Ah (κανονικα με αποδειξη). Εχει πολυ καλες τιμες, περιπου 15-20Ε κατω απο skroutz.Φοβερη τιμη, σκρουτζ καρτελ στα 115 ολοι.
-
Θέλω μπαταρία για σκούτερ hyosung prima 50cc 2t.
Αρχικά θα αλλαξω και ανορθωτη, αν υπάρχει θέμα, τότε η μπαταρία θα φορτίζει με φορτιστη του lidl και ουσιαστικά μονο το βράδυ για 2-3 λεπτά θα αναβουν τα φώτα. Τι κατηγορία μπαταρίας θέλω? Οι AGM θα αντεξουν καλύτερα? Βγαινουν βαθιας εκφορτιστης?
https://www.mandis-home.gr/eshop.html?p ... ory_id=829
Είναι λίγο offtopic.......
Μπαταρία αυτοκινήτου...