-
Γειά σας,μια ερώτηση και από μένα.
Παρατηρώ το τελευταίο εξάμηνο τα long fuel trims του αυτοκινήτου μου, όσες φορές το κοίταξα να είναι κολλημένα στο 0.
Τα short τα διαβάζει κανονικά και παίζουν από +3.5 έως -6. Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που δεν δείχνει απόκλιση στα long; Ο ίδιος αισθητήρας δεν τα διαβάζει όλα; -
@nolimit14 said in Υγραεριοκίνηση!:
Σε ρελαντί είναι καλό?
Ιδανικό νομίζω
@gike said in Υγραεριοκίνηση!:
Παρατηρώ το τελευταίο εξάμηνο τα long fuel trims του αυτοκινήτου μου, όσες φορές το κοίταξα να είναι κολλημένα στο 0.
Τα short τα διαβάζει κανονικά και παίζουν από +3.5 έως -6. Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που δεν δείχνει απόκλιση στα long; Ο ίδιος αισθητήρας δεν τα διαβάζει όλα;Υπάρχει ομάδα Υγραεριοκίνησης στο Facebook εκεί υπάρχουν πολλοί που έχουν τεχνικές γνώσεις και βοηθάνε.
-
@yem said in Υγραεριοκίνηση!:
Σε ρελαντί είναι καλό?
Ιδανικό νομίζω
Τα short τα διαβάζει κανονικά και παίζουν από +3.5 έως -6. Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που δεν δείχνει απόκλιση στα long; Ο ίδιος αισθητήρας δεν τα διαβάζει όλα;Υπάρχει ομάδα Υγραεριοκίνησης στο Facebook εκεί υπάρχουν πολλοί που έχουν τεχνικές γνώσεις και βοηθάνε.
Ευχαριστώ,θα ρωτήσω και εκεί,είπα μήπως κάποιος από εδώ γνωρίζει κάτι.
-
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα μετρητά φορολογικά για ιδιωτική συναλλαγή.
Μπορείς και να τα καταθέσεις μετρητά στον γκισέ τράπεζας στο IBAN του.
Τώρα αν θέλεις να δηλώσεις ως αγοραστής λιγότερα για το τεκμήριο είναι άλλο θέμα.
-
@vagkirk said in Υγραεριοκίνηση!:
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα μετρητά φορολογικά για ιδιωτική συναλλαγή.
Μπορείς και να τα καταθέσεις μετρητά στον γκισέ τράπεζας στο IBAN του.
Τώρα αν θέλεις να δηλώσεις ως αγοραστής λιγότερα για το τεκμήριο είναι άλλο θέμα.
Ναι αλλο ειναι το θεμα που ηθελες να ποσταρεις
-
Σε ρελαντί είναι καλό?
Ιδανικό νομίζω
Σχετικά με το πρώτο...αν πατήσω το κουμπί να απενεργοποιηθεί όταν είναι στην ανάφλεξη,εκεί δηλαδή που είναι αναμμένα όλα τα λαμπάκια χωρίς όμως να δουλεύει ο κινητήρας,είναι καλό ή καλύτερα να το απενεργοποιήσω με αναμμένο τον κινητήρα?Ξέχασα να το ρωτήσω τις προάλλες...
Γενικά,καλό είναι η απενεργοποίηση να γίνεται μόνο όταν δουλεύει το σύστημα(αναμμένο λαμπάκι)ή μπορώ να το απενεργοποιώ και όταν είναι σε standby(αναβοσβήνει το λαμπάκι μέχρι να έρθει στη σωστή θερμοκρασία)? -
"Κανονικά" πρέπει να παίρνει μπρος με βενζίνη και μετά το αφήνεις και γυρνάει μόνο του στο υγραέριο , λογικά είναι ρυθμισμένο όταν φτάσει σε κάποια θερμοκρασία να γυρνάει μόνο του σε βενζίνη.
-
"Κανονικά" πρέπει να παίρνει μπρος με βενζίνη και μετά το αφήνεις και γυρνάει μόνο του στο υγραέριο , λογικά είναι ρυθμισμένο όταν φτάσει σε κάποια θερμοκρασία να γυρνάει μόνο του σε βενζίνη.
Αυτό γίνεται πάντα!Για το ανάποδο ρώτησα,δηλαδή αν θέλω να γυρίσω από lpg σε βενζίνη τι είναι καλύτερο...
-
Ααα... Όπως να ναι αρκεί να μην πηγαίνεις με πολλές στροφές.
Όχι ότι θα πάθει τίποτα απλά θα κάνει ένα κομπιασμα στην αλλαγή.Νομίζω ιδανικά στο ρελαντί.
-
Έχω μια απορία σχετικά με ένα clio μαμά υγραέριο βενζίνη αν και βασικά η απορία είναι ίδια για όλα τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου.
Αν θέλω να αλλάξω καύσιμο πχ από βενζίνη σε υγραέριο ενώξέρω ότι έχει ελάχιστο ή καθόλου, τι γίνεται αν πατήσω το κουμπί παρόλα αυτά? Τι εννοώ? Πατάω το κουμπί αλλά αφού υγραέριο δεν έχει, με πετάει πάλι πίσω στη βενζίνη. Πόσο κακό κάνει αυτή η κίνηση σε βάθος χρόνου? -
Δε του προκαλείς κανένα κακό.
-
@megane98hp said in Υγραεριοκίνηση!:
Πατάω το κουμπί αλλά αφού υγραέριο δεν έχει, με πετάει πάλι πίσω στη βενζίνη. Πόσο κακό κάνει αυτή η κίνηση σε βάθος χρόνου?
Το πολύ να ξεθωριάσει το κουμπί από τα πολλά πατήματα
-
Ερώτηση δεδομένου ότι θα μετακινήσω τη μπαταρία από το συνοδηγό μεταξύ παρμπρίζ και θόλου βρίσκεται έχει διπλό firewall μπορει ο εγκατάστατης του lpg να τοποθετήσει πνεύμονα εκεί καθώς εκεί βρίσκεται και η εισαγωγή αέρα της καμπίνας.
-
Καλημέρα σε όλους. Έχω ενα skoda fabia του 2006 και μου παρουσιάζει τους τελευταίους 6 μήνες το εξής πρόβλημα:
Κάθε φορά που πάω να εκκινήσω το όχημα πρέπει να μιζάρω και να πατάω γκάζι για να εκκινήσει. Το πρόβλημα αυτό δεν εμφανίζεται τις πρωινές ώρες όταν θα το βάλω μπρος πριν φύγω για δουλειά και όταν καίω μόνο βενζίνη ( έχω δηλαδή απενεργοποιημένο το υγραέριο). Γνωρίζει κανείς τι παίζει και τι πρέπει να κάνω;
Ευχαριστω εκ των προτέρων! -
@niktrian90 said in Υγραεριοκίνηση!:
Καλημέρα σε όλους. Έχω ενα skoda fabia του 2006 και μου παρουσιάζει τους τελευταίους 6 μήνες το εξής πρόβλημα:
Κάθε φορά που πάω να εκκινήσω το όχημα πρέπει να μιζάρω και να πατάω γκάζι για να εκκινήσει. Το πρόβλημα αυτό δεν εμφανίζεται τις πρωινές ώρες όταν θα το βάλω μπρος πριν φύγω για δουλειά και όταν καίω μόνο βενζίνη ( έχω δηλαδή απενεργοποιημένο το υγραέριο). Γνωρίζει κανείς τι παίζει και τι πρέπει να κάνω;
Ευχαριστω εκ των προτέρων!Εχεις διαρροη υγραεριου απο τα μπεκ ή τον πνευμονα μεσα στην πολλαπλη εισαγωγης.
-
Γυρνάει σε αέριο ανά πάσα ώρα και στιγμή αλλά επειδή κάνει ένα μικρό "λόξιγκα" εκείνη την στιγμή καλύτερα να είσαι σε χαλαρές στροφές ή σε πορεία.
Σε 3ο υγραερικονητο αμαξι , και με πρόσφατη εγκατάσταση έχω συμπληρώσει 2000 χιλιόμετρα . Δε καταλαβαίνεις οποιαδήποτε αλλαγή στην συμπεριφορά ουτε κατα την αλλαγή όυτε όταν αδειάζει απο LPG . Ίσως είναι θέμα ρύθμισης πίεσης .
-
@ilias-a said in Υγραεριοκίνηση!:
Ευχαριστω εκ των προτέρων!Εχεις διαρροη υγραεριου απο τα μπεκ ή τον πνευμονα μεσα στην πολλαπλη εισαγωγης.
Ευχαριστώ πολύ! Γνωρίζεις μήπως κοστος επισκευής για κάθε περίπτωση;
-
@margm said in Υγραεριοκίνηση!:
Σε 3ο υγραερικονητο αμαξι ,
Δεν ξέρω, εμένα είναι το πρώτο μου και κάνει ένα ανεπαίσθητο λόξιγκα στην αλλαγή ειδικά αν είσαι με πλήρες φορτίο /γκάζια, σε ρολαρισμα δεν το καταλαβαίνω
-
Ευχαριστω εκ των προτέρων!Ότι σου έγραψε ο Ηλίας .
Κοιτάζεις το μειωτηρα / πνεύμονα και τα μπεκ υγραερίου σου. Πόσα χιλιόμετρα έχει σύνολο με υγραέριο;
Σε μερικούς μειωτηρες υπάρχει και το ανάλογο σετ επισκευής.
Αναλόγως τι μπεκ θα βάλεις διαμορφώνεται το κόστος . -
@margm said in Υγραεριοκίνηση!:
Ευχαριστω εκ των προτέρων!Ότι σου έγραψε ο Ηλίας .
Κοιτάζεις το μειωτηρα / πνεύμονα και τα μπεκ υγραερίου σου. Πόσα χιλιόμετρα έχει σύνολο με υγραέριο;
Σε μερικούς μειωτηρες υπάρχει και το ανάλογο σετ επισκευής.
Αναλόγως τι μπεκ θα βάλεις διαμορφώνεται το κόστος .
Συνολικά έχει 70.000 km με υγραέριο
Υγραεριοκίνηση!