-
Πως τα βλέπεις @criuser ;
σε οικοδομή του 2025 που ζητάνε 5000€/τμ
Ξέρω έχεις μια εμμονή με τις "σωλήνες" -
Και μάλλον μικτά θα είναι αυτά.
Οπότε αν βάλουμε ένα 20 % κάτω τα πραγματικά τμ, έχουμε 20 % αύξηση και πάμε στα 6000.
Διαχρονικά οι κατασκευές στην Θεσσαλονίκη ήταν πολλές κατηγορίες κάτω από της Αθήνας.
Για εμάς εδώ αυτή η εμφάνιση και η κατασκευή είναι εξωφρενικά ακριβή.
Βάζει φυσικό αέριο και όχι αντλία θερμότητας, ήτοι ανά τμ 80 ευρώ λιγότερο. Δεν βλέπω υπόγεια πάρκινγκ. Τα διάτρητα αριστερά και δεξιά της εισόδου είναι χώροι στάθμευσης, αλλά αυτά τα χτισίματα στην πιλοτή τι ρόλο παίζουν ?
Δεν θα έχει στάθμευση στην πιλοτή ?
Η στρώση του πεζοδρομίου αν είναι καινούργια είναι κακότεχνη.
Αισθητική Αθηναίου εργολάβου σε δυτικά προάστια.
-
5000-6000 το τμ χωρίς κλειστό γκαράζ;
Η καρέκλα στον δρόμο είναι στα κοινόχρηστα;
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
5000-6000 το τμ χωρίς κλειστό γκαράζ;
Η καρέκλα στον δρόμο είναι στα κοινόχρηστα;
Τελευταία ενημέρωση
θέλει 60 χιλιάρικα για την θέση στάθμευσης στο "διάτρητο"
Να έχεις δώσει 500-600Κ για το ρετιρέ και να έχεις το αυτοκίνητο σου εκτεθειμένο και σε κοινή θέα στους
και λοιπούς Αντιφα ζώνη/ κατά των ενοικίων/καταληψίες της Υφανετ που ειναι σε έναν κύκλο 300 μέτρων πέριξ
-
Αλήθεια τώρα 600 Κ για διαμέρισμα με πυλωτη;
-
Αλήθεια τώρα 600 Κ για διαμέρισμα με πυλωτη;
Και όμως τα δίνουν, για 600K δεν ξέρω, αλλά 400-450k στην Κάτω Τούμπα και Πυλαία τα δίνουν.
-
Αν έχεις τόσα χρήματα γιατί να αγοράσεις 6κ/τμ και να μην πας έξω να χτίσεις βίλα και να μπλεκεις με την μάζα? Κάτι μου διαφεύγει?
Ναι οκ παιδιά φροντιστήρια κτλ . Αλλά ούτε 3κ /τμ εκεί μέσα. -
@w202-amg said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αν έχεις τόσα χρήματα γιατί να αγοράσεις 6κ/τμ και να μην πας έξω να χτίσεις βίλα και να μπλεκεις με την μάζα? Κάτι μου διαφεύγει?
Ναι οκ παιδιά φροντιστήρια κτλ . Αλλά ούτε 3κ /τμ εκεί μέσα.Γιατί ελάχιστοι ξέρουν πραγματικά τι θέλουν ή ακόμα και τι τους γίνεται. Το βλέπω κάθε μέρα.
-
Δεν μου είπατε πόσα είναι τα καθαρά τμ.
Η ύπαρξη της πιλοτής που αναφέρθηκε τι πρόβλημα δημιουργεί ?
Τι αντιπαροχή παίζει στην περιοχή ?
Αυτά τα νούμερα για το τμ στην Αθήνα είναι σε πολύ ακριβές περιοχές.
Σε αυτά τα λεφτά σε μεσαίες περιοχές παίρνεις πολύ μεγάλα διαμερίσματα σε ψηλό όροφο με θέα.
-
Πρόβλημα ότι πληρώνεις τόσα εκατοντάδες χιλιάρικα και ο καθένας μπορεί να πλησιάσει το όχημα σου σαν να το παρκάρεις στον δρόμο!
-
Πρόβλημα ότι πληρώνεις τόσα εκατοντάδες χιλιάρικα και ο καθένας μπορεί να πλησιάσει το όχημα σου σαν να το παρκάρεις στον δρόμο!
Χαμηλοτερο κοστολογιο για τον κατασκευαστη οποτε και για τον τελικο πελατη, συνηθως περισσοτερος χωρος για ελιγμους.
-
Από όσα έχω καταλάβει αν έχεις τα χρήματα, πας παίρνεις οικόπεδο ( αν είναι μικρό,θες δύο μαζί) λίγο παραεξω( νταξει όχι σε κάνα γειτονικό χωριό πως έκαναν κάποιοι στην Καλαμπάκα και υποφέρουν από μετακινήσεις....τι μόδα!!!) χτίζεις ισόγειο 2-3 σκαλιά υπερυψωμένο από το έδαφος και γκαράζ είτε αντίστοιχα ισόγειο σαν προέκταση τύπου Αμέρικα είτε υπόγειο κάτω από ένα τμήμα της οικείας ( πάμε κάθε χρόνο Κομοτηνή σε ένα τέτοιο airbnb, απίστευτο σπίτι, νόμιζα ότι φαληρισαν ή κάποιος πέθανε για να έγινε airbnb, ευτυχώς όλα καλά απλά δεν άντεξαν τις μετακινήσεις και θα ξαναγυρίσουν σε λίγα χρόνια).
Επίσης σε αντίστοιχο σενάριο μεζονέτες απίστευτο κάψιμο χρημάτων.
Τι λέτε στέκει? Πάντως σ αυτό το πλαίσιο κινούνται αυτή τη στιγμή κατά βάση.
Α υπάρχουν τώρα που το σκέφτομαι στο κέντρο και επιλογές και μάλιστα για ίδιο κατοίκηση όπως αυτό στη Θεσσαλονίκη,μην πω copy paste .....μπλιαχ στα καθ@κια τους είναι πιο καυλωτ@κο να το χαρακωσουν στην πιλοτή σου παρά παρκαρισμένο απέναντι. -
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Σε αυτά τα λεφτά σε μεσαίες περιοχές παίρνεις πολύ μεγάλα διαμερίσματα σε ψηλό όροφο με θέα.
Έχει σταθμό Μετρό πολύ κοντά
-
@a-d-p said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Έχει σταθμό Μετρό πολύ κοντά
στα 30 μέτρα μπαίνεις στην κυλιόμενη σκάλα
για πάρκινγκ όποιος είχε μυαλό πριν λίγα χρόνια με 60 χιλιάρικα αγόραζε μαγαζί ,πρώην συνεργείο , που χώραγε μέσα 4 αυτοκίνητα , τώρα το πουλάκι πέταξε... -
Η τιμή για την Αθήνα είναι υπερβολική.
Μιλάμε για αντίστοιχη περιοχή επιπέδου Μπαρτσελόνα με Ηρακλή σε σχέση με αυτό που μου έδειξες, με μεγάλα οικόπεδα πολύ χαμηλό ΣΔ και μετρό και προαστιακό στα Βόρεια Προάστια.
Η πολύ κοντά στην θάλασσα στα νότια.
Η Θεσσαλονίκη πάντα ήταν πιο ακριβή από την Αθήνα και με χειρότερες κατασκευές, γιατί τα οικόπεδα ήταν πολύ λιγότερα, άρα και πολύ ακριβά.
-
Είδα την τιμή στα 5000 το τμ. Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν απλά τραγικό….ίσως είναι ακόμα ένα δείγμα της ακατάσχετης απληστίας ορισμένων. Η τιμή δεν είναι καθόλου φυσιολογική και εντελώς εκτός ορίων αγοράς όταν υπάρχουν νεόδμητα στην Πυλαία με αντλία θερμότητας και ενδοδαπέδια και τιμή στα 4 για ψηλό όροφο.
Σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 24 οι τιμές φέτος ανέβηκαν κατά 8,32% στη Θεσσαλονίκη για το 2ο τετράμηνο. -
Αλλο Πυλαία, άλλο κέντρο. Η τοποθεσία έχει και τους ανάλογους πελάτες.
-
Ποιοι στην Ελλάδα έχουν μισό εκατομμύριο για 100 τμ διαμέρισμα;
-
Ποιοι στην Ελλάδα έχουν μισό εκατομμύριο για 100 τμ διαμέρισμα;
Όχι εμείς Λαπ
-
Μάλλον είμαστε αποτυχημένοι.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ