-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ότι εγώ θα έχω μεσοτοιχία οικόπεδο με αστούς εργολαβους και ότι λέει θα απαλλοτριωσουν του εργολάβου και όχι το δικό μου !!!!
Χμμμμμμ, εξαρτάται την κυβέρνηση! Ας έρθει η μέρα της δεύτερης αλλαγής και θα σου έλεγα τι θα πάρεις από τον Λαπ!
Πάντως επί πασοκ από πασόκο που είχα τέτοια περίπτωση και είχε καταφέρει με τον πασόκο δήμαρχο να ρίξει τον δρόμο όλο μέσα στο οικόπεδο μου, όταν το έδωσε αντιπαροχή, του τα πήρα χοντρά και χωρίς να πάμε σε δικαστήριο...
Ηταν πριν 30 χρόνια και ίσως να μπορούσα να τον πάω στο ειδικό μαζί με τον Αντρέα....
-
Βλάσφημε
-
Αν ακριβως εξω απο το σπιτι ειναι δρομος που περναει ολη η κυκλοφορια Αστικα λεωφορεια και ολοι οι κατοικοι συγκεκριμενης περιοχης που κινουντε απο και προς βασικη αρτηρια της πρωτευουσας και δημιουργειται απιστευτη ηχορυπανση και κινηση (αρα επικινδυνοτητα) και τα αυτοκινητα αναπτυσουν ταχυτητες μεχρι 80 χμω (!) γιατι δεν υπαρχουν speed bumps μπορω να αιτηθω να διοχετευθει η κινηση σε αλλο γειτονικο δρομο που περιεργως δεν χρησιμοποιειται; ή τουλαχιστον ο ενας να γινει ανοδος και ο αλλος καθοδος; Η να βρεθει αλλη λυση πχ καποια περιφερειακη οδος που να μη ενοχλει κατοικιες;
-
Και να αιτηθείς, αν δεν έχεις μέσον στον δήμο, δεν γίνεται τίποτα.
Θέλει κυκλοφοριακή μελέτη και θα αντιδράσουν οι ιδιοκτήτες του άλλου δρόμου.
Αυτά λύνονται μόνο με δυναμικά και συλλογικά μέσα από τους περιοίκους...
-
Κλασικά εργολάβοι και δήμαρχοι έκαναν ότι γούσταραν!!!!
-
Οχι ρε συ εργολάβοι.
Οι εργολάβοι δεν ασχολούνται να φτιάξουν το οικόπεδο σου, για να τους το δώσεις μετά ακριβά.
Αν είναι έτοιμο και τους συμφέρει επενδύουν, αλλιώς πάνε για το επόμενο.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Οχι ρε συ εργολάβοι.
Οι εργολάβοι δεν ασχολούνται να φτιάξουν το οικόπεδο σου, για να τους το δώσεις μετά ακριβά.
Αν είναι έτοιμο και τους συμφέρει επενδύουν, αλλιώς πάνε για το επόμενο.
Έτσι είναι, ούτε με τους συντελεστές δόμησης παίζουν, σε αγαστή συνεργασία με τους Δημάρχους. Οι εργολάβοι. Και βρίζουν μαζί, εργολάβοι και Δημάρχοι, τους διεφθαρμένους λέει υπαλλήλους στις πολεοδομίες...
-
Οι εργολάβοι ΔΕΝ ψηφίζουν εκεί που χτίζουν, παρά μόνο από σύμπτωση. Τουλάχιστον στην Αθήνα. Δεν ξέρω τι γίνεται στον Βόλο, αλλά εκεί τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, γιατί όλοι γνωρίζουν αν πήδηξαν το προηγούμενο βράδυ και τι είχε μαγειρέψει η γυναίκα τους.
Οπότε οι δήμαρχοι δεν έχουν συμφέρον να ασχοληθούν με τους εργολάβους των οικοδομών. Μόνο με αυτούς των δημοσίων έργων και τους συνδικαλιστές των κομμάτων ασχολούνται και τους διορισμούς τους. Επίσης οι δήμαρχοι δεν βρίζουν τους διεφθαρμένους υπαλλήλους τους. Τους έχουν και για ταμίες τους.
-
Πάντως από χρήματα της προηγούμενης προγραμματικής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων , γίνεται μια μεγάλη πανελλαδική προσπάθεια για εκπόνηση τοπικών πολεοδομικών σχεδίων.
Αυτά θα καθορίζουν τα πάντα στην πολεοδόμηση μίας Δημοτικής Ενότητας ( που χτίζεις , τι θ χτίζεις και λοιπά) . Έχουν βγεί ανάδοχοι για πολλές περιοχές . Είναι ένα βήμα (μεγάλο) προς τον πολιτισμό αν και λάθη , λογικά και θα γίνουν.
Μέχρι στιγμής, είναι νωρίς πολύ για να δούμε τι προτείνουν ( δεν έχω δει διαβούλευση) , αν θα είναι καινοτόμα ή απλά θα διατηρούν τα ισχύοντα σε κάθε Δ.Ε. και μόνο θα οριοθετούν οικισμούς πχ. Επίσης έχω δεί διαγωνισμούς, μόνο σε περιοχές "χαμηλού" ενδιαφέροντος ( εξαίρεση το Πήλιο) , δεν έχω δεί ας πούμε υπερτουριστικούς Δήμους ή Δήμους της Αττικής. Εκεί σε θέλω φίλε πολεοδόμε....
-
Πεδίο δόξης λαμπρό για συντεχνίες
-
Γνωρίζεται πόσο κυμαίνονται οι τιμές για κυβικό μέτρο τσιμέντο με μπετονιέρα;
Μιλάμε για ιδιώτη φυσικά κι όχι για κατασκευή σπιτιού πχ. Μια φορά θα έρθει η μπετονιέρα και θα ρίξει.
Επίσης η πρέσα πόσο πάει; Μια φορά θα έρθει κι αυτή και θα ρίξει. -
@famas said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Γνωρίζεται πόσο κυμαίνονται οι τιμές για κυβικό μέτρο τσιμέντο με μπετονιέρα;
Μιλάμε για ιδιώτη φυσικά κι όχι για κατασκευή σπιτιού πχ. Μια φορά θα έρθει η μπετονιέρα και θα ρίξει.
Επίσης η πρέσα πόσο πάει; Μια φορά θα έρθει κι αυτή και θα ρίξει.Τι είναι να σκυροδετηθει;
Είναι απαραίτητη η πρέσα;
Έχει πρόσβαση η μπετονιερα; -
Αρχικά για σκυροδέτηση θέλει άδεια.
Από εκεί και μετά το μπετόν ανάλογα με την κατηγορία έχει την τιμή του.
Η πρέσσα έρχεται και χρεώνει το κυβικό, αλλά κάτω από 35 κυβικά χρεώνει 35 κυβικά κάπου στα 250 ευρώ.
Οπότε πρώτα πάει σε μηχανικό, γιατί αλλιώς θα χρειαστεί να πάει σε δικηγόρο για το αυτόφωρο.
Ασε που χωρίς άδεια δεν έρχονται να ρίξουν.
-
Άδεια μικρής κλίμακας θέλει, αλλά κανείς δεν βγάζει μου είπε ο "υπεύθυνος" του έργου.
Η δουλειά είναι να γεμίσει μπετόν μια μικρή επίπεδη έκταση, αφού στρωθεί με πλέγμα. Μιλάμε για βαριά 10 κ.μ. Η μπετονιέρα δεν μπορεί να χωθεί πολύ, οπότε θα έρθει κ πρέσα. -
Εσύ να βγάλεις.
-
@famas said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Άδεια μικρής κλίμακας θέλει, αλλά κανείς δεν βγάζει μου είπε ο "υπεύθυνος" του έργου.
Η δουλειά είναι να γεμίσει μπετόν μια μικρή επίπεδη έκταση, αφού στρωθεί με πλέγμα. Μιλάμε για βαριά 10 κ.μ. Η μπετονιέρα δεν μπορεί να χωθεί πολύ, οπότε θα έρθει κ πρέσα.το παχος της πλακας ποσο θα ειναι?
-
-
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Παραμύθια στατιστικές, γιατί η Ελλάδα έχει χιλιάδες μέρη που μένεις φτηνά.
Τώρα άμα θέλεις να μένεις στου Μακρυγιάννη με θέα την Ακρόπολη, ή στο Πασαλιμάνι και στην Καστέλλα, ή στην Βουλιαγμένη με θέα την μαρίνα και δεν βρίσκεις φτηνά, βάζεις τέτοιες γελοίες στατιστικές.
Βέβαια η αριστερίλα θα μου πει εσύ θα έμενες εκεί που λες ?
Η απάντηση είναι ότι εγώ απλώνω τα πόδια μου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα μου και δεν το παίζω αριστερή Μάρθα Βούρτση στο κλαίω για την μεζονέτα που δεν μου δίνουν τζάμπα.
Εβαλα δυτικά, ανατολικά προάστια και υπόλοιπο Αττικής, με ταξινόμηση τιμή ανά τμ αύξουσα και θα βγάλει βέβαια και κάποια βραχυχρόνιας πρώτα, αλλά υπάρχουν διάφορα.
-
Εβαλα δυτικά, ανατολικά προάστια και υπόλοιπο Αττικής, με ταξινόμηση τιμή ανά τμ αύξουσα και θα βγάλει βέβαια και κάποια βραχυχρόνιας πρώτα, αλλά υπάρχουν διάφορα.
Ισχύει ότι οι τιμές εκτός κέντρων είναι χαμηλότερες (όπως και είναι λογικό να είναι). Αλλά αν κάνεις την άσκηση, πρέπει να υπολογίσεις και τις μετακινήσεις/χρόνο που χάνεις.
Συνηθίσαμε τόσα χρόνια τα "υποβαθμισμένα" κέντρα να έχουν τιμές σκότωμα. Τώρα κατάλαβε ο κόσμος την αξία τους.
Τέσπα. Οι τιμές των ακινήτων σήμερα είναι δυσανάλογες των μισθών και αυτό δε νομίζω να διαφωνεί κανείς. -
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Παραμύθια στατιστικές, γιατί η Ελλάδα έχει χιλιάδες μέρη που μένεις φτηνά.
Τώρα άμα θέλεις να μένεις στου Μακρυγιάννη με θέα την Ακρόπολη, ή στο Πασαλιμάνι και στην Καστέλλα, ή στην Βουλιαγμένη με θέα την μαρίνα και δεν βρίσκεις φτηνά, βάζεις τέτοιες γελοίες στατιστικές.
Βέβαια η αριστερίλα θα μου πει εσύ θα έμενες εκεί που λες ?
Η απάντηση είναι ότι εγώ απλώνω τα πόδια μου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα μου και δεν το παίζω αριστερή Μάρθα Βούρτση στο κλαίω για την μεζονέτα που δεν μου δίνουν τζάμπα.
κλασσικα ολοι θελουν να μεινουν σε ωραιες περιοχες με 400 ευρω νοικι
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ