-
Δεν επιμενουν οι κατασκευαστες μα οι πελατες που τα προτιμουν ως περισσοτερο οικονομικες επιλογες.
Τα ανοιγομενα ειναι ακριβοτερα και ανωτερα απο καθε αποψη. -
@spi_duster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Δεν επιμενουν οι κατασκευαστες μα οι πελατες που τα προτιμουν ως περισσοτερο οικονομικες επιλογες.
Τα ανοιγομενα ειναι ακριβοτερα και ανωτερα απο καθε αποψη.Ανώτερα ναι, συμφωνώ (άλλαξα συρόμενα σε ανοιγόμενα στο προηγουμενο σπίτι). Ακριβότερα δεν θα το έλεγα, πιο ακριβά ήταν τα συρώμενα (χωνευτά) εαν ήθελα ίδια ποιότητα. Και ο λόγος είναι ότι επειδή έχουν μεγαλύτερες απώλειες τα συρόμενα, εαν ήθελα την ίδια μόνωση και θερμοδιακοπή έπρεπε να πάω σε ανώτερη σειρά και άρα τελικά πιο ακριβά για το ίδιο αποτέλεσμα.
-
Ενα πράγμα που με εκνευρίζει, είναι όταν κάποιος κάνει τον ειδήμονα και λέει ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
Οπότε στο βίντεο επειδή λέει μισές αλήθειες λέει μαλακίες.
Εχει δίκιο ότι τα συρόμενα κουφώματα ενεργειακά είναι προβληματικά.
Αλλωστε από το 2012 με τον ΚΕΝΑΚ έχουν καταργηθεί και πάμε πλέον σε επάλληλα ή ανοιγόμενα, γιατί δεν βγαίνει η μόνωση.Αρα σήμερα δεν έχει νόημα να το συζητάμε, εκτός αν μιλάμε για ανακαινίσεις σε παλιά.
Αλλά το ότι είναι τεχνολογία παλαιά και ότι καταδικάσαμε το οικοδομικό απόθεμα και άλλες τέτοιες μπούρδες, να πάει να παίξει μαζί με τον Σεφερλή σε επιθεωρήσεις.
Ας κάνουμε μία ιστορική αναδρομή.
Μέχρι το 1970-1980, τα κουφώματα ήταν ξύλινα. Αυτό σήμαινε ότι ήταν μικρού πλάτους και ανοιγόμενα.
Τα μπαλκόνια όμως ήταν μικρά, συνήθως στενές λωρίδες γύρω από το κτίριο, από 0,60 έως 1,20, κάποιο ήταν 1,35 και σαν εξαίρεση σε λίγες περιοχές έφτανε το 1,80 πλάτος.
Η διαρρύθμιση των σπιτιών, είχε πολλούς μικρούς χώρους, χωλλ, ξεχωριστό σαλόνι, ξεχωριστή τραπεζαρία, ώστε να μπορούν να κλείνουν και να γίνεται ευκολότερη η θέρμανση με μία σόμπα στο χωλλ.
Τα παράθυρα ήταν συνήθως πλάτους από 1-1,40, δίφυλλα που σημαίνει ότι έμπαινε μέσα στο σπίτι ένα φύλλο μέχρι 0,70 μ.
Αργότερα και μετά το 1985 που επιτράπηκαν μεγαλύτερα μπαλκόνια, συχνά μέχρι 2,5 μ. που σε συνδυασμό με τους ημιυπαίθριους, που δεν έκλειναν, μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλους χώρους. Για παράδειγμα το δικό μου μπαλκόνι που είναι τέτοιος συνδυασμός έχει πλάτος 6,80 και βάθος 4,20 , έχει και BBQ και είναι ίδιο σε όλους τους ορόφους. Αναλογικά και στην άλλη στήλη. Γενικά μπαλκόνια σαλονιών που να είναι μικρότερα από 15 τμ δεν φτιάχνεις. Συνήθως πάνω από 20 τμ.
Γενικά λοιπόν η κατασκευή μπαλκονιών που μπορούσες να βάλεις 1 τραπέζι και να κάτσουν άνετα 5-10 -20 άτομα, απαιτούσε να έχεις και μεγάλα ανοίγματα.
Ετσι τα συρόμενα σου έδιναν την δυνατότητα να έχεις άνοιγμα 2,5 μέχρι 3 μ με 2 συρόμενα των 1,25-1,5 και να έχεις την αίσθηση ότι το σαλόνι σου και η βεράντα είναι ενιαία.
Επίσης η σίτα ήταν συρόμενη, το πατζούρι το ίδιο και κρυφά όταν δεν τα χρησιμοποιούσες.
Την δεκαετία του 80 και μετά ή έννοια της θερμομόνωσης ήταν καινούργια.
Ετσι η τοποθέτηση της ανάμεσα στους τοίχους και στον τοίχο των συρομένων και στα δοκάρια και τις κολώνες, σε συνδυασμό με τα καινούργια τότε διπλά τζάμια, είχες μεγάλη διαφορά από τα σπίτια λίγων χρόνων πριν που δεν είχαν καθόλου μόνωση.Τέλος τα συρόμενα ενώ ήταν διπλάσια ανοίγματα από τα ανοιγόμενα σε μήκος, δεν έμπαιναν καθόλου μέσα στον χώρο, σε αντίθεση με εκείνα.
Τα συρόμενα λοιπόν μέχρι τώρα είχαν μόνο θετικά.
Τι αρνητικό είχαν ? Ενα κυρίως. Το πάχος του τοίχου.
Ενας τοίχος συρομένων ξεκίναγε απ΄ έξω προς τα μέσα με 2 εκ σοβά, 6 εκ τοίχο, 14 εκ για τα συρόμενα τζάμι, σίτα, πατζούρι, 3 εκ μόνωση, 9 εκ εσωτερικό τοίχο και 2 εκ σοβά, ήτοι σύνολο 36 εκ.
Σε ένα σπίτι 100 τμ που οι τοίχοι προς το εξωτερικό περιβάλλον ήταν 25-30 μμ, μιλάμε για 10 τμ εμβαδόν.
Αυτό όσο πέρναγε ο καιρός και ανέβαινε το κόστος και οι τιμές, ωθούσε στην κατασκευή μικρότερων διαμερισμάτων.
Ετσι τα 3 υπνοδωμάτια, που παλιά ήταν τουλάχιστον 120 τμ, κατέβηκαν κάτω από τα 100 τμ, οπότε οι χώροι έπρεπε να είναι πιο μαζεμένοι και οι τοίχοι συρομένων σε συνδυασμό με τα πρώτα ακούσματα για τις νέες μονώσεις πριν 15 χρόνια, άρχισαν να μας ωθούν σε νέες λύσεις.
Ενα άλλο θέμα που παλιά είχε πρόβλημα είναι τα επάλληλα κουφώματα αλουμινίου. Αυτά μέχρι πριν 15 χρόνια δεν ήταν καλά από πλευράς μόνωσης γιατί δεν σφράγιζε καλά το κενό ανάμεσα τους.
Αυτό άλλαξε και τώρα έχουμε προφίλ που επιτρέπουν το σφράγισμα μεταξύ τους.
Τώρα λοιπόν μπορούμε να έχουμε και εγώ το έκανα από το 2010, τοίχους λεπτότερους που σημαίνει λιγότερους χαμένους χώρους, στα 20 εκ και επάλληλα κουφώματα με ενεργειακά τζάμια. Εδώ βέβαια το μειονέκτημα είναι ότι μπορείς να έχεις μεγάλο άνοιγμα για φως, αλλά ανοίγει το μισό, δεν έχεις πατζούρι, αλλά ρολό και η σίτα είναι εκτεθειμένη.
Μετά το 2012 και τα τελευταία χρόνια που οι μονώσεις πλέον είναι εξωτερικές και δεν μετράνε στα τμ, έχεις ακόμα λεπτότερους τοίχους, αλλά τα αλουμίνια έχουν ακριβύνει υπερβολικά.
Ετσι σε ιδιωτική δουλειά που γίνεται τώρα προτιμήσαμε πλαστικά κουφώματα, που έχουν καλύτερη μόνωση από τα αλουμίνια, αλλά μόνο σαν ανοιγόμενα, γιατί σαν επάλληλα, έχουν θέματα.
Βέβαια έχουμε το μειονέκτημα ότι μπαίνουν μέσα στο σπίτι, αν και υπάρχει η δυνατότητα, να κάνεις ένα συνδυασμό επαλλήλου με ανοιγόμενο στα πλαστικά με το ένα φύλλο σταθερό και το άλλο ανοιγόμενο πάνω στο σταθερό, οπότε δεν έχεις το πρόβλημα του ανοίγματος μέσα στον χώρο.
Μια τελευταία σύγκριση για τα συρόμενα και τα επάλληλα, είναι ότι τα πρώτα μπορούν να είναι όσο μικρά θέλεις, ενώ τα επάλληλα σε μπαλκονόπορτες για να μπορείς να περνάς από το μισό θέλεις πλάτος τουλάχιστον 1,50 μ.
Ακόμα τα ανοιγόμενα που σε αυτά μάλλον είναι καλύτερα τα πλαστικά, έχουν την δυνατότητα της ανάκλισης.
Αρα κάθε περίπτωση έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα βλέπουμε και αποφασίζουμε και αστειάκια σαν το βιντεάκι, δεν βοηθούν.
-
Άψογο ποστ. Έμαθα πολλά.
Να ρωτήσω. Τώρα που οι μονώσεις είναι εξωτερικές τι τους κοφτει αν είναι χωνευτά;
Τα χωνευτα τα έχω ζήσει και εγώ και είναι το απόλυτο παράθυρο. Με μεγάλη βεράντα είναι ο τέλειος συνδιασμός. Το σαλόνι γίνεται ένα με την βεράντα και το σπίτι γίνεται βιλαρα το καλοκαίρι. Άσε που τα ασφαλίζεις και πιο εύκολα με εκείνα τα γραναζακια κάτω στην ράγα και δεν ανοίγει με τίποτα.
Δεν μπορείς να βάλεις χωνευτά σήμερα;
-
Εγώ ειδικός δεν είμαι, οπότε η άποψή μου είναι ως προς την χρήση. Δεν θα γράψω όλα τα αρνητικά που έχω εντοπίσει στα συρρόμενα γιατί θα είναι έκθεση.
Στα θετικά λοιπόν έχω εντοπίσει:(α) Την συσκότιση. Έξω ντάλα ήλιος, μέσα σκοτάδι εντελώς. Που σημαίνει ότι άνετα μπορώ να κοιμηθώ από τις 8.30 το καλοκαίρι. Σαν να είναι χειμώνας. Βάζω κλιματιστικό και καληνύχτα σας.
(β) δεν έχει άλλο θετικό. Αυτά.Τι μου λείπει; Η κουζινόπορτα με τζάμι ανακλεινόμενο. Μα συρρόμενο παντζούρι στην κουζίνα; Τραγικό. Απορώ ποιος κατασκευαστής δέχτηκε να βάλει συρόμενο παντζούρι σε κουζίνα.
Το ένα μεγάλο αρνητικό που εγώ έζησα. Εγκλωβίστηκα, ναι εγκλωβίστηκα στο μπαλκόνι και δεν μπορούσα να μπω στο διαμέρισμα. Για καλή μου τύχη είχα πάνω μου το κλειδί της μεταλλικής ντουλάπας στο μπαλκόνι και μέσα είχα ένα ξεχασμένο κατσαβίδι.
Με κατσαβίδι λοιπόν κατάφερα να μπω στο σπίτι. Διαφορετικά θα έπρεπε να κατέβω από την υδρορροή στην πυλωτή, να βρω κάποιο τηλέφωνο και να καλέσω κλειδαρά να μπω στο διαμέρισμα, εφόσον κάποιος από την πολυκατοικία μου άνοιγε την κεντρική είσοδο. -
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Άψογο ποστ. Έμαθα πολλά.
Να ρωτήσω. Τώρα που οι μονώσεις είναι εξωτερικές τι τους κοφτει αν είναι χωνευτά;
Τα χωνευτα τα έχω ζήσει και εγώ και είναι το απόλυτο παράθυρο. Με μεγάλη βεράντα είναι ο τέλειος συνδιασμός. Το σαλόνι γίνεται ένα με την βεράντα και το σπίτι γίνεται βιλαρα το καλοκαίρι. Άσε που τα ασφαλίζεις και πιο εύκολα με εκείνα τα γραναζακια κάτω στην ράγα και δεν ανοίγει με τίποτα.
Δεν μπορείς να βάλεις χωνευτά σήμερα;
Οχι θεωρείται ότι δεν έχεις μόνωση, γιατί το κενό δημιουργεί θερμογέφυρες.
Τα εξηγεί σωστά ο τύπος στο βίντεο.
Αλλά μας είπε τα μισά.
-
@storm said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εγώ ειδικός δεν είμαι, οπότε η άποψή μου είναι ως προς την χρήση. Δεν θα γράψω όλα τα αρνητικά που έχω εντοπίσει στα συρρόμενα γιατί θα είναι έκθεση.
Στα θετικά λοιπόν έχω εντοπίσει:(α) Την συσκότιση. Έξω ντάλα ήλιος, μέσα σκοτάδι εντελώς. Που σημαίνει ότι άνετα μπορώ να κοιμηθώ από τις 8.30 το καλοκαίρι. Σαν να είναι χειμώνας. Βάζω κλιματιστικό και καληνύχτα σας.
(β) δεν έχει άλλο θετικό. Αυτά.Τι μου λείπει; Η κουζινόπορτα με τζάμι ανακλεινόμενο. Μα συρρόμενο παντζούρι στην κουζίνα; Τραγικό. Απορώ ποιος κατασκευαστής δέχτηκε να βάλει συρόμενο παντζούρι σε κουζίνα.
Το ένα μεγάλο αρνητικό που εγώ έζησα. Εγκλωβίστηκα, ναι εγκλωβίστηκα στο μπαλκόνι και δεν μπορούσα να μπω στο διαμέρισμα. Για καλή μου τύχη είχα πάνω μου το κλειδί της μεταλλικής ντουλάπας στο μπαλκόνι και μέσα είχα ένα ξεχασμένο κατσαβίδι.
Με κατσαβίδι λοιπόν κατάφερα να μπω στο σπίτι. Διαφορετικά θα έπρεπε να κατέβω από την υδρορροή στην πυλωτή, να βρω κάποιο τηλέφωνο και να καλέσω κλειδαρά να μπω στο διαμέρισμα, εφόσον κάποιος από την πολυκατοικία μου άνοιγε την κεντρική είσοδο.Γιατί να μην έχεις συρόμενο πατζούρι στην κουζίνα ?
Το συρόμενο σου επιτρέπει να αφήσεις τον αερισμό όσο χρειάζεται σε συνδυασμό με την σίτα.
Βέβαια αν θέσεις θέμα ασφάλειας τότε η ανάκλιση βοηθάει. Συνήθως είχαμε και παράθυρο στην κουζίνα δίφυλλο χωρίς πατζούρι με ανάκλιση πάνω από τον νεροχύτη. Οπότε η μπαλκονόπορτα ήταν μια χαρά συρόμενη.
Ενα άλλο θέμα είναι ότι το συρόμενο πατζούρι μπορεί να σου κόψει τον ήλιο αν το φέρεις στην μέση ή όσο χρειάζεται και να βλέπεις έξω από το υπόλοιπο, ενώ το ρολό το κατεβάζεις και μετά βλέπεις τα πλακάκια μόνο.
-
(α) Τα συρόμενα απαιτούν κουρτινόξυλα και κουρτίνες.
(β) Οι κουρτίνες κάθε τρεις και λίγο θέλουν πλύσιμο, ειδικά της κουζίνας και μετά θέλουν στέγνωμα σε στεγνωτήριο.
(γ) Το συρόμενο όταν το έχεις ανοιχτό δεν έχεις καμιά απολύτως ασφάλεια. Όποιος θέλει μπαίνει μέσα στο σπίτι αν ανέβει μπαλκόνι. Η κουζινόπορτα κλειδώνει εσωτερικά, αφήνεις το (αδιάφανο) τζάμι σε ανάκληση και μπορείς να πέσεις και για ύπνο το μεσημεράκι.
(δ) Το συρόμενο όταν είναι ανοιχτό, όλη η βρώμα από το μπαλκόνι μπαίνει μέσα στο σπίτι, ειδικά όταν φυσάει. Σε μένα έχει μπει στο διαμέρισμα και περιστέρι που έκοβε βόλτες στο μπαλκόνι. Το συρόμενο στην κουζίνα υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι αρκετές ώρες ανοιχτό για να μην μυρίζει η κουζίνα αλλά και για να αερίζεται.
(ε) Το συρόμενο δεν προσφέρει ιδιωτικότητα.
(στ) Η κουζινόπορτα επίσης δίνει την δυνατότητα για μόνιμο εξωτερικό φωτισμό στην κουζίνα. Ένα κουρτινάκι στο μέγεθος του τζαμιού και τέλος. Στα συρόμενα αυτό δεν παίζει. Κλείνει το παντζούρι και σκοτάδι όλα.
(ζ) Η κουζινόπορτα και τα ανοιγόμενα κουφώματα βολεύουν και τον καθαρισμό. Τα κανάλια (οδηγοί) των συρόμενων είναι μέγιστη ταλαιπωρία στο καθάρισμα του σπιτιού. Απίστευτη ταλαιπωρία. Εγώ πάντως έχω απηυδήσει.
Σε γενικές γραμμές από εκεί που ήμουν με τα ανοιγόμενα και είχα πλήρη διαχείριση του φωτισμού και του αερισμού και του καθαρισμού μέσα στο σπίτι, έχω καταλήξει στο σκοτάδι με τα συρρόμενα, με πάρα πολύ κακό αερισμό και η καθαριότητα να είναι βασανιστήριο.
-
@storm said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
(α) Τα συρόμενα απαιτούν κουρτινόξυλα και κουρτίνες.
(β) Οι κουρτίνες κάθε τρεις και λίγο θέλουν πλύσιμο, ειδικά της κουζίνας και μετά θέλουν στέγνωμα σε στεγνωτήριο.
(γ) Το συρόμενο όταν το έχεις ανοιχτό δεν έχεις καμιά απολύτως ασφάλεια. Όποιος θέλει μπαίνει μέσα στο σπίτι αν ανέβει μπαλκόνι. Η κουζινόπορτα κλειδώνει εσωτερικά, αφήνεις το (αδιάφανο) τζάμι σε ανάκληση και μπορείς να πέσεις και για ύπνο το μεσημεράκι.
(δ) Το συρόμενο όταν είναι ανοιχτό, όλη η βρώμα από το μπαλκόνι μπαίνει μέσα στο σπίτι, ειδικά όταν φυσάει. Σε μένα έχει μπει στο διαμέρισμα και περιστέρι που έκοβε βόλτες στο μπαλκόνι. Το συρόμενο στην κουζίνα υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι αρκετές ώρες ανοιχτό για να μην μυρίζει η κουζίνα αλλά και για να αερίζεται.
(ε) Το συρόμενο δεν προσφέρει ιδιωτικότητα.
(στ) Η κουζινόπορτα επίσης δίνει την δυνατότητα για μόνιμο εξωτερικό φωτισμό στην κουζίνα. Ένα κουρτινάκι στο μέγεθος του τζαμιού και τέλος. Στα συρόμενα αυτό δεν παίζει. Κλείνει το παντζούρι και σκοτάδι όλα.
(ζ) Η κουζινόπορτα και τα ανοιγόμενα κουφώματα βολεύουν και τον καθαρισμό. Τα κανάλια (οδηγοί) των συρόμενων είναι μέγιστη ταλαιπωρία στο καθάρισμα του σπιτιού. Απίστευτη ταλαιπωρία. Εγώ πάντως έχω απηυδήσει.
Σε γενικές γραμμές από εκεί που ήμουν με τα ανοιγόμενα και είχα πλήρη διαχείριση του φωτισμού και του αερισμού και του καθαρισμού μέσα στο σπίτι, έχω καταλήξει στο σκοτάδι με τα συρρόμενα, με πάρα πολύ κακό αερισμό και η καθαριότητα να είναι βασανιστήριο.
α. Γιατί τα άλλα απαιτούν λιγότερο ?
β. ότι και τα άλλα
γ. Για την ασφάλεια στο ανοικτό συρόμενο το έγραψα πριν. Δεν έχει. Αλλά αδιάφανο τζάμι βάζουμε μόνο σε αυτό του μπάνιου, όχι στης κουζίνας.
δ. Εγώ έβαζα πάντα σίτες. Αρα δεν μπαίνει κάτι μέσα.
ε. Γιατί ?
στ. Η κουζινόπορτα δεν έχει πατζούρι ή ρολό ?
ζ. Με την σκούπα καθαρίζεται ο οδηγός, αλλά όντως είναι μία επιπλέον εργασία.Εγώ έγραψα ότι κάθε τύπος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και είναι στις ανάγκες και στα κέφια του καθενός η επιλογή.
Αρα εσένα δεν σε βολεύουν και είναι σεβαστό.
Εγώ που είμαι στον 5ο όροφο τα αφήνω ανοικτά με τις σίτες όταν θέλω ή κλειστά με κλιματισμό και πάντα έχω φωτισμό και θέα.
Οταν έχει ήλιο βάζω το πατζούρι. -
(α) Στην κουζινόπορτα δεν χρειάζεται κουρτινόξυλο, ούτε καν κουρτίνα.
(ε) Τι ιδιωτικότητα μπορεί να προσφέρει ένα ανοιχτό παντζούρι και με διαφανή κουρτίνα ώστε να περνά το φυσικό φως μέσα;
(στ.) Όταν γράφω για κουζινόπορτα αναφέρομαι σε τέτοια πόρτα με αδιαφανή τζαμιλίκι. Η πόρτα από έξω δεν έχει παντζούρι ή ρολό. Υπάρχουν πολλοί τύποι τζαμιού για ασφάλεια κλπ...
Εγώ που είμαι στον 1ο όροφο είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εύκολα μπορεί κάποιος να κάτσει στο δρόμο, στο απέναντι πεζοδρόμιο και να κοιτά το εσωτερικό του σπιτιού. Όπως και γίνεται συνέχεια.
Και μέχρι σήμερα ποτέ δεν έχω ανοίξει παντζούρι στο τέρμα, να μπει φουλ φως. Χαραμάδες μόνο.
-
Βάλε κουρτίνες. Το φως μέσα στο σπίτι βοηθάει στην ψυχολογία αλλά και την υγεία. Οι ακτίνες του καθαρίζουν την ατμόσφαιρα.
-
Έχω κουρτίνα. Υποχρεωτικά. Το παντζούρι το ανοίγω λίγο, ίσα-ίσα να μπαίνει λίγο φως.
Αν το ανοίξω πολύ μπορεί να μπει και κανένας κροκόδειλος μέσα στο σπίτι. Στην Ελλάδα ζούμε. Στου διπλανού (1ος όροφος) ανέβηκαν μέρα μεσημέρι και του έκλεψαν τις πετσέτες από την απλώστρα στη βεράντα.Ανοιχτό παντζούρι συρόμενο = Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...
-
Σορρυ στορμυ μα λες μαλακιες τωρα. Η ζωη δε βγαινει ετσι. Ας σου κλεψουν και 2 πετσετες αν τις εχουν τοση αναγκη.
-
Αν θυμάμαι καλά μένει σε περιοχή πλησίον καταυλισμού, οπότε τον καταλαβαίνω.
-
Εμ οι καλές περιοχές δεν είναι για όλους. Οι υπάλληλοι δεν ζουν εκεί.
Οκ καταλαβαίνω τον storm. Και σε δεύτερο όροφο έχω ακούσει ανεβαίνουν.
Δεν ξέρω αν θα βόλευε κάποιο κούφωμα ασφαλείας ή το καλύτερο που έχω δει αλλά κοστίζει είναι AI συναγερμός!!!
Είναι σαν φύλακας, αναγνωρίζει τους ανθρώπους και τις προθέσεις τους πριν καν μπουν στον χώρο σου!
-
@spi_duster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Σορρυ στορμυ μα λες μαλακιες τωρα. Η ζωη δε βγαινει ετσι. Ας σου κλεψουν και 2 πετσετες αν τις εχουν τοση αναγκη.
Αγαπητέ μου, εγώ όμως έχω το θάρρος εδώ μέσα και γράφω πως ζω. Δεν βλέπω άλλους να αναφέρουν πως ζουν, που ζουν, πως βιοπορίζονται, ποιοι τελικά δουλεύουν, που δουλεύουν, πως δουλεύουν, ποιοι φροντίζουν τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, ...κλπ...κλπ...
Εγώ πολλάκις έχω δηλώσει ότι είμαι μόνος στη ζωή και προσπαθώ να τα βγάλω πέρα.
Εντάξει για σένα μπορεί να γράφω μαλακίες, αλλά τι να κάνω, αυτά κατάφερα στη ζωή μου. Ένα διαμέρισμα του κώλου της εποχής του '80 σε μία περιοχή όπου μπορούσα οικονομικά να αντεπεξέλθω.Και προφανώς δεν αισθάνομαι ότι έχω πετύχει κάτι. Το αντίθετο εντελώς. Αισθάνομαι ότι είμαι ένα "τίποτα". Ντρέπομαι και δεν έχω μούτρα να σηκώσω το βλέμμα μου.
Αύριο να ψοφήσω, ούτε εγώ δεν θα πάω στη κηδεία μου.Άλλοι κατάφεραν περισσότερα.
Μπράβο τους και συγχαρητήρια.
Δεν έχω κάτι άλλο να γράψω. -
Αυτό με τους πετυχημένους γραψτο στα @@ σου και να ζεις όπως ζεις χωρίς συγκρίσεις και τύψεις ή αρνητικές σκέψεις, γενικά, όποια βιτρίνα βλέπεις, από μέσα είναι να γελάς εσύ και να κλαίνε αυτοί...
-
@storm γιατί δεν βάζεις κάτι τέτοιο;
-
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
όποια βιτρίνα βλέπεις, από μέσα είναι να γελάς εσύ και να κλαίνε αυτοί...
Μεγάλη αλήθεια!
-
@gtsartsal said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@storm γιατί δεν βάζεις κάτι τέτοιο;
Μακράν ότι χειρότερο. Αίσθηση φυλακής.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ