-
@harisma23 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
η δικη μου η ιστορια λεει οτι
- οταν πουλησα οικοπεδο, τουριστικο, τοτες στις καλες εποχες, απαιτησα να μπει ολη η αξια στα συμβολαια και να ειναι ολα καθαρα. ναι, ειμαι αυναν.
Γάτε, στη συγκεκριμένη περίπτωση καθόλου αυνάν δεν ήσουν! Όταν πούλησες δεν είχες απολύτως καμία ζημία, δηλώνοντας (ορθώς) όλη την αξία. Γιατί η μεγαλύτερη αξία επηρεάζει μόνο τον αγοραστή, ο οποίος πληρώνει εφορία και συμβολαιογράφο βάσει της αξίας αυτής και πρέπει να μπορεί να δικαιολογήσει και το ποσό αυτό. Ο πωλητής αντιθέτως έχει συμφέρον να είναι όλη η αξία δηλωμένη, για να έχει αυτό το ποσό διαθέσιμο για μελλοντικές αγορές.
ιδεαν δεν εχω, εγω παντως απο ψυχαναγκαΖμο το εκαμα, βλεπεις ποτες δεν χρειαστηκα ποθενεσχες καθοτι μαυρα γιοκ.
παντως καθως εγραφα αυτα επηρε τηλεγωνο η γατα, τηνε ρωτησα για τον σωτηρη που δεν θυμομουν ποσα ελεγε οτι μου εκοψε. μου θυμησε στο τηλεφωνο οτι στο σχολειο εχει το μικροτερο σπιτι ενω εχει με πολλαπλασιαστικη διαφορα το μεγαλυτερο οικογενειακο εισοδημα. α, και κατι για φροντιστηρια μου ελεγε, για τον ζαιο ξυστη που σταματησε τη δωρεα της εταιρειας μου προς το σχολειο για τα μονοπωλια, αν και τελικα την εκανα αλλιως. και τα μελισια του και τις ελιες του που βγαζει 200 τενεκεδες λαδι και 1 τονο μελι μια και ζει στο χωριο και ερχεται μια στις τοσες να φερει παραγγελιες κατα τα αλλα διοριΖμενος στη μεση εκπαιδευση στην αθηνα. -
@storm said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Υποθέτω ότι αυτά που χτίζονται είναι από κατασκευαστικές και θα απευθύνονται σε φραγκάτους νεόπλουτους.
Από όλα τα είδη βλέπω. Από τοποθεσίες/κατασκευές για πιο ψηλά βαλάντια, μέχρι σε πιο οικονομικά κομμάτια, αλλά με άγνωστο το τι θα ζητάνε.
Παρακαολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση αλλά δε μπορώ να σχολιάσω μιας και θεωρώ οτι και οι 2 πλευρές έχουν τα δίκια τους.
-
Τι να σχολιάσεις φίλε alejandro; Και εγώ που γράφω, τι κατάλαβα;
Μπούρδες εντελώς.
-
Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι εδώ μέσα, των οποίων τα επαγγέλματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την οικοδομή. Οι άνθρωποι αυτοί μοιράζονται τις γνώσεις τους όχι για καυλαντίσουν ούτε για να διαφημιστούν, αλλά για να βοηθήσουν τους υπόλοιπους.
Αν λοιπόν οι υπόλοιποι θέλουν να ωφεληθούν από τη γνώση και την εμπειρία των επαγγελματιών του χώρου, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουν ανοιχτό μυαλό και να μην κουβαλάνε προκαταλήψεις και συμπλέγματα...
-
Γάτε το 90 - 99 % των εργολάβων ήταν πρώην οικοδόμοι, ή χασάπηδες ή αυτοκινητάδες , με γραμματικές γνώσεις κάποιων τάξεων του δημοτικού , έως πτυχιούχους δημοτικού ή λίγων τάξεων του γυμνασίου.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν γνώση των οικονομικών , παρά μόνο του εβδομαδιαίου ταμείου.
Δηλαδή κάθε Πέμπτη κοίταγαν πόσα λεφτά ήθελαν την Παρασκευή.
Γενικά Πέμτη ήταν καλή μέρα να κλείσεις σπίτι γιατί έκαναν εκπτώσεις.Σαν την σέλλ στο ντίζελ...
Αν τώρα είχαν εισπράξεις και δεν είχαν πολλές πληρωμές την Παρασκευή πήγαιναν και στην Αντζελα.
Προφανώς λοιπόν τα 70 που δεν έγραψε , δεν ήταν όλα κέρδος, γιατί αντίστοιχα είχε κάνει μαύρες πληρωμές σε μαστόρια και υλικά.
Απλά εκείνη την στιγμή δεν το σκεφτόταν , αφού είπαμε από μακροπρόθεσμη σκέψη , μόνο μέχρι την εξώπορτα του γραφείου.
Από την άλλη σου φαίνεται μικρό το σπίτι των 100 τμ για μια 4μελή οικογένεια ?
Ετσι είναι . Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ΄ αλεύρι.
Διαβάστε λοιπόν ένα από τα Ευαγγέλια , για να δείτε τι σπίτια φτιάχνουν οι κουτόφραγκοι.
Επίσης πηγαίνετε και μία βόλτα μέχρι το ΙΚΕΑ και σκεφτείτε γιατί εκεί έχουν αυτά τα σπιτάκια , του τύπου Ζούμε σε 16 τμ ...
https://de.scribd.com/document/267849329/Neufert-Οικοδομική-Αρχιτεκτονική-Σύνθεση
-
Στις ΗΠΑ όμως, αν εξαιρέσεις τις μητροπολιτικές πόλεις, έχουν μεγάλα σπίτια. Τα 200m2 είναι μικρή μονοκατοικία για μια οικογένεια.
Όσο για το ΙΚΕΑ και τα 16m2, σκεφτείτε ότι είστε όλη την ημέρα (τον χειμώνα ο ήλιος είναι πολύ μικρότερος και από το οκτάωρο) στη δουλειά (συν δυο ώρες τα πήγαινέλα), τα παιδιά είναι κυριολεκτικά όλη την ημερά στο σχολείο (τρώνε και μέσα), στο σπίτι πας μόνο για ύπνο. Φώναξε τους φίλους του να περάσουν μαζί το απόγευμα και δες τι θα μείνει από τα 16m2. Ωπ, ξέχασα, στον παιδότοπο θα πάνε, δεν θα έρθουν στο σπίτι.
-
Και στους Σοφάδες έχουν μεγάλα σπίτια.
Οταν η γη είναι επίπεδη και άπειρη , όπως είναι στις περισσότερες περιοχές της Δύσης , το κόστος της γης πλησιάζει απλά το ΜΗΔΕΝ.
Οταν είναι περιορισμένη και τα βουνά και οι λόφοι , δημιουργούν θέες και όταν έχεις και την θάλασσα δίπλα και έχεις και θέα την θάλασσα , τότε τα σπίτια στις άλλες χώρες κάνουν μόνο για κατόχους δωδεκάμετρων γιώτ το λιγότερο.
Ετοιμάζεται για κατοικίες και ο πύργος στο λιμάνι του Πειραιά.
Το πόσο θα κάνουν το καταλαβαίνετε.
Από την άλλη , μην ξεχνάμε ότι εδώ είχαμε και το θέμα που έλεγε το 2005, Αν δεν αγοράσατε σπίτι, περιμένετε.
Σε αυτό το θέμα έχει γίνει χαμός. Εχουν γραφτεί πολλά , από άτομα που είναι ακόμα εδώ ή και άλλα που τώρα γράφουν σε άλλο φόρουμ.
Ελάχιστοι μπορούσαν να καταλάβουν αυτά που έλεγα τότε για την αγορά , για τα οποία δικαιώθηκα 100 %.
Και δεν ήταν τίποτα μαντείες . Ηταν απλά προβλέψεις με ψύχραιμη ματιά , που βασίζονταν στην λογική , στην στατιστική και στα απλά μαθηματικά, ενώ οι περισσότεροι σκέπτονται με το συναίσθημα , τις προσωπικές επιθυμίες και ίσως και τις προσωπικές εμμονές τους .
-
δηλαδη κριου τα 100 ειναι μεγαλα με δυο παιδια για εσενανε? ε? ή έστω κανονικά? για πες που ειναι ο χωρος να διαβασει καποιος? να ερθει ενας φιλοξενουμενος? ενας επισκεπτης? τι μεγεθος εχουν οι κρεββατοκαμαρες? η σαλονοκουζινα? επαρκουν? αληθεια? γραψτα εδω γιατι τα δικα μου δωματια ειναι μικρα, θα τα βλεπω λαθος φαινεται αφου ειναι μεγαλα... και ναι υπηρχαν πολλοι κατασκευαστες που ξεκινησαν απο κουρειο αλλα και οι πολ.μηχ και σια βρωμερη φραξια ολοκληρη ειχαν στησει με τα δικαιωματα και η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτεροι εισαστε το ιδιο ακριβως με τους εργολαβοι γιαλαντζι, ισως μονο να βοηθησε το πολυτεχνειο να μεινουν μερικα διμαεριΖματακια για τα παιδια, αλλα στις χρεωσεις και στα μαυρα το ιδιο κανατε. μια αγορα ολοκληρη δουλευε στην ανομια στη πλατη της εργατικης οικογενειας που επρεπε να τεντωσει και να κοψει καθε εξοδο για να παρει το κεραμυδι της την ιδια ωρα που οι νοικοκυραιοι εργολαβοι πινανε στη υγεια των κορόιδων. και μετα γραφεις για 16 τετραγωνικα, ειναι το επομενο που οι αστοι σκεφτεστε για τη πλεμπα? εκει θα φτασουν οι τιμες? να ξερουμε αμα ειναι να παρουμε τροχοσπιτο πριν να χρειαζεται αδεια απο διπλωματουχο.
-
δηλαδη κριου τα 100 ειναι μεγαλα με δυο παιδια για εσενανε? ε? ή έστω κανονικά?
Δεν είμαι ο Κρουζερ, αλλά τα 100τμ είναι οριακά για οικογένεια με 2 παιδιά. Κανονικά κάθε παιδί χρειάζεται το δικό του δωμάτιο (και όχι δωμάτιο 5τμ).
-
Γάτε εξαρτάται πόσο έβλεπες Δυναστεία και πόσο Αλεξις η έστω Μαρίνα Πατούλη αισθάνεσαι.
Τότε ναι τα 100 τμ σου φαίνονται μικρά.Όσο για τις λαϊκές οικογένειες οι κατασκευαστές σαν οικοδόμοι ΚΚΕ ήταν. Μετά έγιναν ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ.
-
δηλαδη κριου τα 100 ειναι μεγαλα με δυο παιδια για εσενανε? ε? ή έστω κανονικά? για πες που ειναι ο χωρος να διαβασει καποιος? να ερθει ενας φιλοξενουμενος? ενας επισκεπτης? τι μεγεθος εχουν οι κρεββατοκαμαρες? η σαλονοκουζινα? επαρκουν? αληθεια? γραψτα εδω γιατι τα δικα μου δωματια ειναι μικρα, θα τα βλεπω λαθος φαινεται αφου ειναι μεγαλα... και ναι υπηρχαν πολλοι κατασκευαστες που ξεκινησαν απο κουρειο αλλα και οι πολ.μηχ και σια βρωμερη φραξια ολοκληρη ειχαν στησει με τα δικαιωματα και η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτεροι εισαστε το ιδιο ακριβως με τους εργολαβοι γιαλαντζι, ισως μονο να βοηθησε το πολυτεχνειο να μεινουν μερικα διμαεριΖματακια για τα παιδια, αλλα στις χρεωσεις και στα μαυρα το ιδιο κανατε. μια αγορα ολοκληρη δουλευε στην ανομια στη πλατη της εργατικης οικογενειας που επρεπε να τεντωσει και να κοψει καθε εξοδο για να παρει το κεραμυδι της την ιδια ωρα που οι νοικοκυραιοι εργολαβοι πινανε στη υγεια των κορόιδων. και μετα γραφεις για 16 τετραγωνικα, ειναι το επομενο που οι αστοι σκεφτεστε για τη πλεμπα? εκει θα φτασουν οι τιμες? να ξερουμε αμα ειναι να παρουμε τροχοσπιτο πριν να χρειαζεται αδεια απο διπλωματουχο.
Πάντα το είχα απορία. Πως γίνεται εσύ να γράφεις ελεύθερα και να μην σου την λέει κανένας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Πες μου!!!! Ποιο είναι το μυστικό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Το βασικό είναι ο σχεδιασμός. Αλλά οι εργολάβοι έπαιρναν νέους και άπειρους και φτηνούς μηχανικούς που σχεδίαζαν ανάλογα.
Άμα βγάλεις 10 τμ διάδρομο στα 100 τμ προφανώς σε ζοριζει.
Εμένα τα τελευταία ήταν 97 τμ με 3 υπνοδωμάτια γραφειακι και 2 μπάνια και 4 τμ διάδρομο.
Καθαροί χώροι σαλόνι κουζίνα 38 τμ υπνοδωμάτια 13,5-11,5 και 11 τμ το γραφείο 4,5 και τα μπάνια το ένα 5 και το άλλο 3 τμ.
Όλα τα πήραν 4μελεις οικογένειες τα έφτιαξαν εσωτερικά με το δικό τους γούστο και είναι ευχαριστημένοι.
Είχαμε φτιάξει και άλλα 100 τμ και τώρα μελετάμε πάλι 100 τμ πάντα με 3 υπνοδωμάτια.
Όταν θέλουμε χωριστή κουζίνα τότε πάμε στα 110 τμ. Σε τόσα μένω και εγώ και το θεωρώ πολύ μεγάλο.
Φτιάχνουμε και 130-150 και 200 τμ βέβαια αλλά μόνο 1-2 σε κάθε κτίριο στους ψηλότερους ορόφους -
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εμένα τα τελευταία ήταν 97 τμ με 3 υπνοδωμάτια γραφειακι και 2 μπάνια και 4 τμ διάδρομο.
Καθαροί χώροι σαλόνι κουζίνα 38 τμ υπνοδωμάτια 13,5-11,5 και 11 τμ το γραφείο 4,5 και τα μπάνια το ένα 5 και το άλλο 3 τμ.Όπως είπες το παν ο σχεδιασμός και μια χαρά ειναι το παραπάνω, μόνο το σαλόνι είναι μικρό (και φαντάζομαι open για να είναι σε ένα με την κουζίνα). Στα 115-120τμ με κλειστή κουζίνα θα ήταν ιδανικό.
Φυσικά υπάρχουν και σπίτια σαν ενός κουμπάρου μου, 170τμ ο όροφος (μονοκατοικία) με 3 ορόφους και δώμα, σύνολο 560τμ + κήπο + πισίνα. -
Στορμ το μυστικό για τον γάτο είναι ότι έχει πάρει τα βουνά με το Βιταρα.
Επίσης είναι γνωστό ότι η τρέλα πάει στα βουνά.
Άρα θεωρούμε ότι από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια -
Μετάφραση: Στο φόρουμ μπορούν να γράφουν δυο-τρία μέλη ελεύθερα ότι τους αρέσει και οι υπόλοιποι να βγάζουν τον σκασμό.
-
Μετάφραση: Στο φόρουμ μπορούν να γράφουν δυο-τρία μέλη ελεύθερα ότι τους αρέσει και οι υπόλοιποι να βγάζουν τον σκασμό.
οεο?
-
κριου καρδισταν;
γιατι λες οσοι δεν πηρατε το 2005 περιμενετε;
αυριο εχω ραντεβου
το σπιτι εχει 150.000 (130.000 ειχε αλλα ακριβυναν τα υλικα.. και κοντα στα υλικα μαγκεψε και ο μηχανικος...)
εμεις κοιταμε να παρουμε 100.000
με 4.2 τελευταια ευκαιρια τοπικη μικρη τραπεζα (εχω ανασφαλεια και γι αυτην αλλα τεσπα)
μην πω 110.000
αλλα ας παρουμε 80-90 εστω και βλεπουμε
του χρονου λογικα θα χουμε καλυτερα εσοδα στο μαγαζι
στην ακρη απο δω απο κει ισως εχουμε 50 -
Ξεκινάω με την παραδοχή ότι κατασκευαστικά τα Ελληνικά σπίτια είναι λόγω ανάγκης αντισεισμικότητας , πολύ πιο ακριβά από τα αντίστοιχα σπίτια του εξωτερικού. Επίσης αυτό έχει ως αποτέλεσμα και τον περιορισμό σε σχήματα, ανοίγματα και διάφορες άλλες αρχιτεκτονικές μορφές. Όλα κατασκευάζονται βέβαια απλά αυξάνουν το κόστος. Υποστηρίζω την αναγκαιότητα ουσιαστικού αρχιτεκτονικού ελέγχου στη διαδικασία της αδειοδότησης έτσι ώστε οι εργολάβοι να μην δουλεύουν μόνο το φασόν κουτί τους και να αποκτήσουν οι πόλεις μας μια ταυτότητα , αλλά άντε να το καταλάβω ότι θα είναι χρονοβόρο και δε θα τελείωνε ποτέ η άδεια, ή ότι κανείς δε θα διασφάλιζε ότι στη μπανανία μας δε θα διαβρώνονταν και αυτή η διαδικασία.
Κριτική για τον οικοδομικό κανονισμό και πως αυτός κατά καιρούς επέτρεπε ανά περιπτώσεις τέρατα με διώροφα υπόγεια κατοικίας ή μικροσκοπικά κλιμακοστάσια , δεν έχει νόημα. πλέον τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα. Λένε ότι ήταν αναγκαιότητα για τις στεγαστικές ανάγκες των πολιτών , διαφωνώ εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα. Εδώ παλιά ,δεν ήταν υποχρεωτικό το ασανσέρ για να κερδίζουμε τετραγωνικά....
Για την Αθήνα δεν έχω ιδέα, αλλά για την επαρχία το μεγάλο πρόβλημα είναι ο εν γένει πολεοδομικός σχεδιασμός. Κοινώς οι επεκτάσεις σχεδίων (όταν και αν γίνονται) είναι χρονοβόρες και κρύβουν μια δυσοσμία εξυπηρέτησης συμφερόντων. Η εφαρμογή του σχεδίου όπου υπάρχει ( χοντρικά να διανοιχθούν αδιάνοιχτοι δρόμοι, να χαραχθούν οικόπεδα κ.λπ. σε περιοχές με παλιές κατοικίες, τυφλές οδούς, μικροσκοπικές ιδιοκτησίες και έλλειψη σχεδίου) στις περισσότερες των περιπτώσεων έχει μείνει στα χαρτιά είτε λόγω έλλειψης χρημάτων είτε για ψηφοθηρικούς λόγους (μη δυσαρεστηθεί κάποιος). Ας μη μιλήσουμε για καταπατήσεις, για έλλειψη οριοθέτησης ρεμάτων και αιγιαλών και εν τέλει για παντελή έλλειψη σχεδιασμού που θα προβλέπει μελλοντικές ανάγκες.
Κοινώς γη διαθέσιμη υπάρχει για να "πέσει¨ η τιμή του οικοπέδου, αλλά ο συνδυασμός εξυπηρέτησης συμφερόντων και η παντελής έλλειψη σχεδιασμού κάνει τα υπάρχοντα οικόπεδα θησαυρό. -
Όχι Στορμ. Αλλο το να τα γράφεις με χιούμορ και χαλαρή διάθεση άλλο το να βγάζεις ένταση και διχασμό
-
Ποιος σε λογόκρινε; Αυτολογοκρίνεσαι; Γράψε ελεύθερα, αρκεί να μην παραβιάζεις την ελευθερία των αλλων. Ούτε καν τους χαρακτηρισμούς και τις βρισιές που εξαπολύουν κάποιοι αν θίξεις τη ΝΔ δεν κόβει το φόρουμ, εσένα ποιος σε έκοψε; Είμαστε υπέρ της ελευθεροτυπίας και έκφρασης.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ