-
@storm said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@storm said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Το έχω δει αρκετές φορές αυτό,οι ιδιοκτήτες δεν ψάχνουν ενοικιαστές αλλά στην ουσία συντηρητές γιατί αδυνατούν να το κάνουν οι ίδιοι…φυσικά δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό.
Για ποιο λόγο ένας ενοικιαστής να επενδύσει σε κάτι που δεν αφορά ιδιοκτησία του και μπορεί αργά ή γρήγορα να αφήσει το ακίνητο;
Με αντάλλαγμα την χαμηλή τιμή…αν το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν έστω και μερικώς ανακαινισμένο ή έστω περιποιημένο θα νοικιάζονταν 600-650 ευρώ στην συγκεκριμένη περιοχή.
Δεν είχα δει ότι δεν έχει ασανσέρ!Να το φτιάξει λοιπόν το διαμέρισμά με δικά του λεφτά και να το νοικιάσει και 700euro.
Διαφορετικά να το νοικιάσει 400euro όπως είναι και χωρίς να δώσει χρήματα ο ενοικιαστής για ανακαινίσεις σε ιδιοκτησία άλλων. Υπάρχουν πολλοί που άνετα μένουν και σε αυτά τα σπίτια.
Πάρα πολλοί.υ.γ. η αγγελία διαγράφηκε. εύκολα...
Nα την πάλι, αλλά με άλλο μεσίτη.
https://www.spitogatos.gr/aggelia/2111585713 -
Δεν ξέρω τις περιοχές στην Θεσ/κη αλλά στην Αθήνα τέτοια σπίτια, σε τέτοιες τιμές, νοικιάζονται πριν καν βγουν σε αγγελία.
Φυσικά μπορεί οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι να μην είναι Έλληνες, αλλά αυτό δεν λέει κάτι.
Φίλη νοίκιασε ένα 50τμ στο Ζωγράφου, 300euro και το διαμέρισμα είναι σε μαύρο χάλι. Πολυκατοικία της εποχής του '50, επικίνδυνο θα το έλεγα το διαμέρισμα, αλλά το νοίκιασε όπως ήταν γιατί έχει οικονομικό πρόβλημα.
-
οι της τραπεζας βλεπουν 20000 εκκαθαριστικο οκ; τα 70.000 στους λογαριασμους της συζυγου σε 3 χρονια δεν τα βλεπουν; η τα θεωρουν γονικη δωρεα; μαυρο χρημα ειναι τραπεζαρα μου- ελληνικο- πασοκικο. το θες;
3.7 γιουρομπανκ με 30 χρονια μου δινει. δεν το θελω. θελω 3 μαξ και 20 χρονια.
μια μικρη μου δινει 4.2% και το ποσο που θελω.
να παω και πειραιως; ειναι 250 ευρω η αιτηση.. οι αλλες δωρεαν... τι λετε; μπορω να κανω προ αιτημα απλως πειραιως;
-
@stef4 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
οι της τραπεζας βλεπουν 20000 εκκαθαριστικο οκ; τα 70.000 στους λογαριασμους της συζυγου σε 3 χρονια δεν τα βλεπουν; η τα θεωρουν γονικη δωρεα; μαυρο χρημα ειναι τραπεζαρα μου- ελληνικο- πασοκικο. το θες;
να παω και πειραιως; ειναι 250 ευρω η αιτηση.. οι αλλες δωρεαν... τι λετε; μπορω να κανω προ αιτημα απλως πειραιως;
ουαου... πλεον ψηλα τα επιτοκια τα βλεπω.
θυμαμαι 2008 που εψαχνα, euribor + 2 ή EKT + 2.5 ή σταθερα με 2-2.5 για 5 ετη και μετα κυμαινομενα.
αλλα σου εδιναν 'εμπορικη' αξια, κουραφεξαλα δηλαδη καθως οι εργολαβαιοι, οι συναδελφοι του κριου, φουσκωναν τις τιμες και μαλιστα γινοντουσαν συμβολαια στην αντικειμενικη ενω το δανειο ηταν στην 'εμπορικη'. ε, βλεπανε τους δεητζηδες φαινεται και ειπαν να βγαλουνε και αυτοι λιγο χρημα και φτασανε τη γκαρσονιερα να ειναι ονειρο για τη λαικη οικογενεια. παντως τοτε ειχα καταφερει με δανειο μικροτερο της αντικειμενικης, σκετο euribor. -
@stef4 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Mην πληρωνεις για αιτησεις. Πηγαινε ρωτα στην Εθνικη και Αλφα. Αν ειναι να πληρωνεις για αιτησεις μην πας.
-
Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην δική μου περίπτωση ήταν η ποιο ακριβή.
Υποχρέωνε και σε ασφαλιστήριο "Ζωής & Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας" που ανεβάζει πολύ το καπέλο.
Και όταν λέω πολύ εννοώ χιλιάδες ευρώ μέχρι την λήξη πληρωμής του δανείου.
-
Το κράτος στην οικοδομή, θέλει να σου πει πόσο θα πουλάς , πόσο θα κερδίζεις , αλλά το πόσο θα σε φορολογεί στο κρατάει για κίντερ έκπληξη...
Αν ήθελε ας έβαζε ένα αντικειμενικό φόρο , για κάθε συναλλαγή και ας άφηνε τις εμπορικές και τις αντικειμενικές στα σκουπίδια .
Οι τράπεζες στην Ελλάδα , είναι δεητζήδες , οτετζήδες και ελπατζήδες μαζί στα προνόμια . Και ανύπαρκτοι στις ευθύνες.
Οταν πήρες εσύ δάνειο γάτε είχε 20 τράπεζες . Τώρα έχει 4 που είναι 1 πρακτικά και έχουν τράστ.
Δημοκρατία και ανταγωνισμός , όπως και στην εε , είναι περιττά για τους τραπεζουπαλληλίσκους των βρυξελλών και της φρανκφούρτης...
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Το κράτος στην οικοδομή, θέλει να σου πει πόσο θα πουλάς , πόσο θα κερδίζεις , αλλά το πόσο θα σε φορολογεί στο κρατάει για κίντερ έκπληξη...
Αν ήθελε ας έβαζε ένα αντικειμενικό φόρο , για κάθε συναλλαγή και ας άφηνε τις εμπορικές και τις αντικειμενικές στα σκουπίδια .
Οι τράπεζες στην Ελλάδα , είναι δεητζήδες , οτετζήδες και ελπατζήδες μαζί στα προνόμια . Και ανύπαρκτοι στις ευθύνες.
Οταν πήρες εσύ δάνειο γάτε είχε 20 τράπεζες . Τώρα έχει 4 που είναι 1 πρακτικά και έχουν τράστ.
Δημοκρατία και ανταγωνισμός , όπως και στην εε , είναι περιττά για τους τραπεζουπαλληλίσκους των βρυξελλών και της φρανκφούρτης...
ελα μαζι μας εναντια στο κατεστημενο και τα μονοπωλια
-
Μα εγώ ηγούμαι αυτού του αγώνα...
-
Ερώτηση προς τους μηχανικούς του φόρουμ.
Σε πολυκατοικία 4 οροφοδιαμερισμάτων, ισόγειο, 1ος και 2ος όροφος ανήκουν σε τρία αδέλφια. Μόνο ο 3ος όροφος ανήκει σε "ξένο" δηλαδή εκτός οικογένειας.
Μετά από προτροπή φίλου μηχανικού, λόγω ευνοϊκής ρύθμισης όπως είπε, ξεκίνησε το 2019 τακτοποίηση αυθαιρεσιών για ισόγειο, 1ο και 2ο.
Πληρώθηκαν παράβολα- πρόστιμα και έπρεπε να γίνει πλήρης αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και να υποβληθούν κάποια σχέδια ώστε να μπορεί να γίνει πώληση μελλοντικά.
Με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από πολλές οχλήσεις, ο μηχανικός ενημέρωσε πρόσφατα ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρέπει να γίνει τροποποίηση σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας, δεδομένου ότι, η κυριότερη παράβαση (σε όλες τις ιδιοκτησίες) είναι το κλείσιμο ενός φωταγωγού (εμβαδού 3-4 τμ) και η ενσωμάτωση του σε δωμάτιο.
Επειδή ο φωταγωγός είναι κοινόχρηστος χώρος πρέπει να συμφωνήσουν όλοι.
Όμως κατά καιρούς έχουν υπάρξει αρκετές διαφωνίες- διενέξεις με τον ιδιοκτήτη του 3ου ορόφου και αυτός αρνείται να υπογράψει, παρά το γεγονός ότι έχει την ίδια παράβαση και θα χρειαστεί τη συναίνεση των υπολοίπων σε πιθανή τακτοποίηση και πώληση του ορόφου του.
Η ερώτηση είναι: Μπορεί να ολοκληρωθεί η τακτοποίηση χωρίς την υπογραφή του 3ου ορόφου?
Υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί η συναίνεση του και να τελειώσει η διαδικασία ώστε να μην κολλήσει ενδεχόμενη πώληση?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Λοιπόν είναι το άρθρο 98 του ν.4495 και συγκερκιμένα η παράγραφος 9 ( μπορείς να το βρείς εύκολα) . Απαιτείται λοιπόν η πλειοψηφία να συμφωνήσει ¨ **......απαιτείται η συναίνεση άνω του πενήντα (50) τοις εκατό των συνιδιοκτητών. Με το ίδιο ποσοστό συναίνεσης είναι δυνατή η αντίστοιχη τροποποίηση της πράξης σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας.¨
Αν θές να είσαι ακόμα πιο αναλυτικός θα δείς ότι ο νομοθέτης προέβλεψε καταστάσεις σαν τις δικές σου , και στην παράγραφο 5 του ίδιου άρθρου αναφέρει ότι δε χρειάζεται καμια συναίνεση αν όλοι οι όροφοι έχουν κάνει την ίδια παράβαση. Αν με ρωτάς όμως να τις κάνετε τις Υ.Δ. συναίνεσης, αφού υπάρχει η διάθεση.
Τέλος η ολοκλήρωση της υπαγωγής δεν έχει καμία σχέση με τη τροποποίηση των οριζοντίων. Θέλει λίγο προσοχή εδώ , ναι θα τροποποιήσεις τα τ.μ. στη σύσταση αλλά δεν αλλάζει έτσι εύκολα το ποσοστό σου επί των κοινοχρήστων χώρων.
Όλα αυτά με επιφύλαξη ότι περιγράφεις σωστά το ¨ πρόβλημα" . Μη με παρεξηγήσεις , ένας πελάτης μπορεί να περιγράφει λάθος το πρόβλημά του σε άλλο μηχανικό και έτσι να προκύπτουν παρερμηνείες. Κοινώς κρατάω μια μικρή επιφύλαξη κάτι να ξέρει παραπάνω ο συνάδελφος που έχει αναλάβει την υπόθεση, -
Συμφωνώ με τον συνάδελφο civil .
-
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!
-
Ξέρω πως έχουμε εκλεκτούς επαγγελματίες στην ομάδα.
Περί αυτού, τι παίζει; -
Είναι θέμα μηχανολόγου που ασχολείται με το αέριο για να σου απαντήσει .
Επ΄ ευκαιρία με τον χαμό που γίνεται για τις διεθνείς τιμές αερίου, έχεις κάποια ενημέρωση τι θα γίνει εδώ ?
-
Δεν έχω κάπου να ρωτήσω.
Περιμένω να δω τι λογαριασμός θα έρθει. -
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Δεν έχω κάπου να ρωτήσω.
Περιμένω να δω τι λογαριασμός θα έρθει.Και εγώ μία από τα ίδια , ας ελπίσουμε η "κλειστή" τιμή στο συμβόλαιο να ισχύσει , στα πρατήρια φ.α. πάντως τσίμπησε από τώρα 0,05c
-
Ξέρω αρκετό κόσμο που τους έχει έρθει η εν λόγω ειδοποίηση, ενδεχομένως το στέλνουν σε όλους που έχουν αέριο πάνω από κάποια χρόνια.
-
το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ κάνει τον έλεγχο και δίνει πιστοποιητικό; με τί κόστος; και ΤΙ ΤΕΣΤ κάνει; ρίχνει σαπουνόνερο στις συνδέσεις της σωλήνωσης κρεμασμένος σαν τον τομ κρουζ; αποσυνδέει και πρεσάρει το σύστημα; κλείνει τις βάνες και κοιτάζει το μανόμετρο (υπάρχει?) λέει έλα μωρέ νταξ είναι και εισπράτει; πως ακριβώς;
-
Σεισμός στην Κρήτη σήμερα. Πολλές ζημιές. Μια από αυτές φορά κι εμένα. Ένα από τα 2 φύλλα μπαλκονόπορτας αλουμινίου ξεκόλλησε πό τον τοίχο έπεσε και έσπασε.
Ποιος πληρώνει τη ζημιά ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιστής του σπιτιου?
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ