-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@megane98hp said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Οπότε η αντικειμενική τι υπολογίζει δηλαδή για να έχουμε καλό ρώτημα?
To τεκμήριο, τον ΕΝΦΙΑ και την ελάχιστη φορολογητέα αξία όταν το πουλάς, δλδ δεν μπορείς (νομίζω) να πουλήσεις χαμηλότερα από την αντικειμενική, με την έννοια ότι και χαμηλότερα να πουλήσεις θα φορολγηθείς στην αντικειμενική. Αλλά κυρίως ειναι για φόρους και ΕΝΦΙΑ. Ας με διορθώσουν οι επαγγλματίες που έχουμε στο φόρουμ, γιατί κα΄που θα έχω λάθος!
Ο πωλητής δεν πληρώνει κάτι στην εφορία όταν πουλάει…μόνο ο αγοραστής. Στα συμβόλαια εδώ και χρόνια δεν χρειάζεται να βάλεις ως ελάχιστο τίμημα την αντικειμενική.
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ορίστε https://thehomli.com/el-gr/valuation
Online εκτίμηση. Εγώ πάντως πήρα καλές τιμές.
Μπορεί να πουληθεί από 205000euro μέχρι 241000euro
Για ενοίκιο από 860e μέχρι 1000e.Μέχρι και ανάλυση γειτονιάς βγάζει.
Μόλις είδα το λινκ πέταξα από τη χαρά μου. Δυστυχώς δεν υπάρχει η περιοχή μου....
Παίρνοντας πάσα έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα πολλά site. Στο ektimiseto μου βγάζει από 341000 - 377000
Δεν είναι κακό... -
@megane98hp said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
μου βγάζει από 341000 - 377000
Δεν είναι κακό...Το Παν είναι το σωστό timming , να βρεθεί κάποιος να θέλει να αγοράσει όταν εσύ πουλάς .
Καλοπούλητο
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
μου βγάζει από 341000 - 377000
Δεν είναι κακό...Το Παν είναι το σωστό timming , να βρεθεί κάποιος να θέλει να αγοράσει όταν εσύ πουλάς .
Καλοπούλητο
Ευχαριστώ αν και δεν είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει όμως είναι η αλήθεια, σαν σκέψη στο μυαλό μου. Με χαλάει αφάνταστα πολύ η πώληση για συναισθηματικούς λόγους. Οι γονεις μου έφτυσαν αίμα να το χτίσουν, έχω πολλές αναμνήσεις σαν παιδί και σαν ενήλικος, νιώθω ότι θα πληγωθούν αφάνταστα αν κάνω τέτοια κίνηση. Όλα αυτά βέβαια είναι άσχετα για τον υποψήφιο αγοραστή. Δεν το βλέπω να γίνεται πράξη στα επόμενα 3,4 χρόνια και θα πρέπει να ζοριστώ πολύ ειδικά στο θέμα συντήρησης και να μην μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά.
-
Ορίστε https://thehomli.com/el-gr/valuation
Online εκτίμηση. Εγώ πάντως πήρα καλές τιμές.
Μπορεί να πουληθεί από 205000euro μέχρι 241000euro
Για ενοίκιο από 860e μέχρι 1000e.Μέχρι και ανάλυση γειτονιάς βγάζει.
Μόλις είδα το λινκ πέταξα από τη χαρά μου. Δυστυχώς δεν υπάρχει η περιοχή μου....
Παίρνοντας πάσα έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα πολλά site. Στο ektimiseto μου βγάζει από 341000 - 377000
Δεν είναι κακό...Δεν ξέρω για την δική σου περίπτωση, αλλά για το δικό μου διαμέρισμα θεωρώ ότι είναι εντελώς μούφα οι τιμές που βγάζει.
Είναι ποτέ δυνατόν να πουληθεί ένα διαμέρισμα 205 χιλιάρικα όταν το αγόρασα πριν 8 χρόνια πολύ κάτω από 100 χιλιάρικα;
-
Είναι ποτέ δυνατόν να πουληθεί ένα διαμέρισμα 205 χιλιάρικα όταν το αγόρασα πριν 8 χρόνια πολύ κάτω από 100 χιλιάρικα;
Ναι, γιατί τότε οι τιμές ήταν στο χαμηλότερό τους και τώρα έχουν αυξηθεί πάρα πολύ με ορισμένες περιοχές να έχουν ξεπεράσει και την τιμή πρό κρίσης ανά τμ. Ο θείος μου πούλησε το διαμέρισμά του €145.000 το 2016 και αυτός που το πήρε έχει προσφορά για €250.000 και δεν το δίνει, θέλει €280.000!! Ο κρούζερ τα ξέρει καλύτερα να μας τα πει.
-
Η απληστία είναι πάντα κακός σύμβουλος σε αυτές τις περιπτώσεις. Και είναι άγραφος νόμος πως όταν κάποιος που πουλάει έχει αξιοπρεπέστατη προσφορά και δεν το δώσει, θα το δώσει τελικά σε χαμηλότερη τιμή. Η αγορά λόγω της διαρκούς μείωσης των διαθεσίμων ακινήτων -ειδικά σε καλά ποιοτικά ακίνητα- παρουσιάζει στρεβλώσεις σε σημείο που υπάρχουν κατηγορίες ακινήτων με αύξηση γύρω στο 20% το τελευταίο τετράμηνο.
-
Όλα είναι φούσκα που συντηρείται από το γεγονός πως επιτρέπουν να εισέρχονται στην αγορά νέοι αγοραστές από το εξωτερικό με άλλες οικονομικές δυναμικές για την απόκτηση της Χρυσής βίζα.
Με το που βγει η κυβέρνηση και καταργήσει την Χρυσή βίζα με την σύνδεση επενδύσεων σε κατοικίες ΟΛΑ τα σπίτια θα πέσουν στις τιμές που πρέπει.Είναι συντεχνίες που εξυπηρετούνται από την πολιτική αυτή. Η κυβέρνηση εμφανίζει πλασματικά νούμερα μεγένθυσης των επενδύσεων και οι ιδιοκτήτες πολυτελών και μη σπιτιών κερδίζουν χωρίς να επενδύουν σε τίποτα, χωρίς να αναλαμβάνουν το ρίσκο της επιχειρηματικότητας, χωρίς να προσφέρουν με την επένδυση τους αναπτυξιακό χαρακτήρα στην κοινωνία και οικονομία.
Όταν λοιπόν κάποιοι κερδίζουν χωρίς ρίσκο και ανάπτυξη σε μια ελεύθερη αγορά υπάρχει στρέβλωση και φούσκα.
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ναι, γιατί τότε οι τιμές ήταν στο χαμηλότερό τους και τώρα έχουν αυξηθεί πάρα πολύ με ορισμένες περιοχές να έχουν ξεπεράσει και την τιμή πρό κρίσης ανά τμ. Ο θείος μου πούλησε το διαμέρισμά του €145.000 το 2016 και αυτός που το πήρε έχει προσφορά για €250.000 και δεν το δίνει, θέλει €280.000!! Ο κρούζερ τα ξέρει καλύτερα να μας τα πει.
Ο @cruiser υποστηρίζει ότι στα ΒΠ υπάρχουν ακίνητα προς διάθεση, οπότε και οι τιμές είναι οι κανονικές.
Προφανώς μία τιμή στα 205 χιλιάρικα κανονική δεν είναι.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Όλα είναι φούσκα που συντηρείται από το γεγονός πως επιτρέπουν να έρχονται νέοι αγοραστές από το εξωτερικό για την Χρυσή βίζα.
Με το που βγει η κυβέρνηση και καταργήσει την Χρυσή βίζα με την σύνδεση επενδύσεων σε κατοικίες ΟΛΑ τα σπίτια θα πέσουν στις τιμές που πρεπει.Είναι συντεχνίες που εξυπηρετούνται από την πολιτική αυτή. Η κυβέρνηση εμφανίζει πλασματικά νούμερα επενδύσεων και οι ιδιοκτήτες πολυτελών και μη σπιτιών κερδίζουν χωρίς να επενδύουν σε τίποτα, χωρίς να αναλαμβάνουν το ρίσκο της επιχειρηματικότητας.
Όταν λοιπόν κάποιοι κερδίζουν χωρίς ρίσκο σε μια ελεύθερη αγορά υπάρχει στρέβλωση και φούσκα.
Δεν νομίζω ότι η golden visa παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών. Ίσως μόνο σε κάποιες περιοχές, ειδικά της Αθήνας. Κυκλοφορεί πολύ πολύ μαύρο σε σημείο που η πλειοψηφία των ανακαινιστών/μηχανικών έχοντας αποθρασυνθεί πλήρως και δεν σου πουλάνε καν τα ακίνητα τους αν δεν πάρουν τα μισά μαύρα.
-
@kkostask said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Όλα είναι φούσκα που συντηρείται από το γεγονός πως επιτρέπουν να έρχονται νέοι αγοραστές από το εξωτερικό για την Χρυσή βίζα.
Με το που βγει η κυβέρνηση και καταργήσει την Χρυσή βίζα με την σύνδεση επενδύσεων σε κατοικίες ΟΛΑ τα σπίτια θα πέσουν στις τιμές που πρεπει.Είναι συντεχνίες που εξυπηρετούνται από την πολιτική αυτή. Η κυβέρνηση εμφανίζει πλασματικά νούμερα επενδύσεων και οι ιδιοκτήτες πολυτελών και μη σπιτιών κερδίζουν χωρίς να επενδύουν σε τίποτα, χωρίς να αναλαμβάνουν το ρίσκο της επιχειρηματικότητας.
Όταν λοιπόν κάποιοι κερδίζουν χωρίς ρίσκο σε μια ελεύθερη αγορά υπάρχει στρέβλωση και φούσκα.
Δεν νομίζω ότι η golden visa παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών. Ίσως μόνο σε κάποιες περιοχές, ειδικά της Αθήνας. Κυκλοφορεί πολύ πολύ μαύρο σε σημείο που η πλειοψηφία των ανακαινιστών/μηχανικών έχοντας αποθρασυνθεί πλήρως και δεν σου πουλάνε καν τα ακίνητα τους αν δεν πάρουν τα μισά μαύρα.
Και αυτό, αλλά έτσι όπως το βλέπω είναι ντόμινο το φαινόμενο. Βλέπω πως πλέον οι αγοραστές του εξωτερικού αγοράζουν μαζικά και παλαιά διαμερίσματα όπου τα μετατρέπουν σε βραχυχρόνια μίσθωση. Αυτό επιφέρει μείωση των διαθέσιμων διαμερισμάτων στα προάστια επειδή όσοι μπορούσαν να κατοικήσουν πιο κεντρικά μέρη πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο σπίτι, και αυτό οδηγεί και περαιτέρω την αύξηση των τιμών ακόμα και σε περιφερειακούς δήμους από το κέντρο των πόλεων.
Είναι σαν να αφαιρέθηκαν χιλιαδες διαμερίσματα από την αγορά. Προφανώς θα υπάρχει αύξηση του κόστους αγοράς και ενοικίασης.
Όσο για το μαύρο, έχεις δίκιο... Χαμός γίνεται έχω πάθει σοκ στο τι υπήρχε σε μαύρο.
Αλλά αν ηταν σωστή η κυβέρνηση θα έπρεπε να τους αφήσει να αγοράσουν και μετά......πόθεν έσχες.
-
Δικός μου άνθρωπος ήθελε να αγοράσει γκαρσονιέρα. Αφού είδαμε μαζί κάποια κατέληξε σε κάποιο με τίμημα τα 110.000. Μόλις ο ανακαινιστής άκουσε τη λέξη «δάνειο» κοιτούσε απορημένος….η απάντηση του ήταν ότι στο συμβόλαιο θα γραφτεί 55.000 τίμημα και τα υπόλοιπα μαύρα αλλιώς δεν το πουλάει. Το ίδιο έγινε και σε αλλά τρία ακίνητα.
-
Άρα πάει το πόθεν έσχες.
Και εγώ έχω φιλαράκι που πήρε σπίτι με αυτό το πρόγραμμα με το 1%, βρήκε σπίτι ο άνθρωπος και μόλις άκουσε ο ιδιοκτήτης πως είναι με το πρόγραμμα του ζητούσε μαύρα και αύξηση κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ, δεν θυμάμαι πόσα μου είπε.
Ο άνθρωπος θα τα δώσει διότι θέλει ένα σπίτι για την οικογένεια του με πάρκινγκ διότι έχει θέμα με το που να παρκάρει.
Το πεθερικά και οι γονείς του πωλούν τα αυτοκίνητα τους και ψάχνουν από συγγενείς για να τα δώσουν.
Μετά πείτε μου..... Να μην βρίζω;
-
τή η κυβέρνηση θα έπρεπε να τους αφήσει να αγοράσουν και μετά......πόθεν έσχες.
Μα πόθεν έσχες στην αγορά κατοικίας υπάρχει , απλά αφορά το ποσό που αναγράφεται στα συμβόλαια. Οπότε μία τρύπα στο νερό.
Πρόσφατα μου είπε γνωστός ότι οι τράπεζες παρέχουν χαμηλότοκο δάνειο ποσό ίσο με τις καταθέσεις σου . Κοινώς κλειδώνεις τα λεφτά μέχρι την αποπληρωμή του ( σταδιακά ξεκλειδώνουν ) και καθαρίζεις και με το πόθεν έσχες ( το αγοράσε με το δάνειο , λέει μετά....) . Αλήθειες - παραμύθια , δε γνωρίζω , ως εκεί...
-
@civil357 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
τή η κυβέρνηση θα έπρεπε να τους αφήσει να αγοράσουν και μετά......πόθεν έσχες.
Μα πόθεν έσχες στην αγορά κατοικίας υπάρχει , απλά αφορά το ποσό που αναγράφεται στα συμβόλαια. Οπότε μία τρύπα στο νερό.
Πρόσφατα μου είπε γνωστός ότι οι τράπεζες παρέχουν χαμηλότοκο δάνειο ποσό ίσο με τις καταθέσεις σου . Κοινώς κλειδώνεις τα λεφτά μέχρι την αποπληρωμή του ( σταδιακά ξεκλειδώνουν ) και καθαρίζεις και με το πόθεν έσχες ( το αγοράσε με το δάνειο , λέει μετά....) . Αλήθειες - παραμύθια , δε γνωρίζω , ως εκεί...
Υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα, τουλάχιστον στην Πειραιώς που γνωρίζω. Δεσμεύουν τις καταθέσεις σου με αντάλλαγμα λίγο χαμηλότερο επιτόκιο και πολύ γρήγορη διαδικασία έγκρισης.
-
Ναι υπάρχει, είχα κάνει χαρτιά για τέτοιο παρόμοιο πρόγραμμα αλλά το σπίτι τελικά δόθηκε αλλού. Στυλ κολατεραλ
Από τότε δεν ξέρω τι άλλο υπάρχει πέρασαν ετη
-
@kkostask said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα, τουλάχιστον στην Πειραιώς που γνωρίζω. Δεσμεύουν τις καταθέσεις σου με αντάλλαγμα λίγο χαμηλότερο επιτόκιο και πολύ γρήγορη διαδικασία έγκρισης.
Όλες οι τράπεζες έχουν δάνειο με cash collateral (εγγύηση με κατάθεση). Το θέμα ειναι να υπάρχει η κατάθεση γιατί εαν πάς τώρα να τα καταθέσεις, πάλι θα σε ρωτήσουν που τα βρήκες.
-
Καλά μου τα είπε λοιπόν .
Ο δικός μου τα έχει τράπεζα ( αποφεύγει στρώματα και λοιπά ) και το σκέφτεται μόνο γιατί δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αγορά.
Τώρα γιατί στο κράτος δε βαράει καμπανάκι να ψάξει περαιτέρω ( αν γίνεται ) τους λογαριασμούς , δε ξέρω. Κοινώς θα κάνει τα στραβά μάτια. -
H φούσκα του σπιτιού καλά κρατάει και είναι παγκόσμιο φαινόμενο...
Πρόσφατα πέρασε αυτό από το twitter μου (τα δολλάρια είναι αυστραλίας). -
το entry level μου άρεσε πολύ
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!