-
Έχω 30-32 αρι κλιματιστικό στην ζεστη. Γιατί και εγώ είμαι πολύ άγριος και κρυώνω συνέχεια.
Σαν την ζέστη που βγάζει το κλιματιστικό δεν μπορεί κανένα μεσο να την βγάλει. Ζεσταίνονται τα πνευμόνια σου, το εσωτερικό του οργανισμού σου. Αλλά η ζέστη είναι τοπική,πχ στο σαλόνι και όταν κλείσει μέσα σε ένα μισάωρο παγώνεις.Οπότε όπως είπε ο Σπύρος συνδιαστικα με καλοριφέρ αναλόγως τις ώρες και μέρες είναι η τέλεια θέρμανση.
Το κοστος στην στρατόσφαιρα, αλλά έχεις ζεστη. Τις μονώσεις μου μέσα, έχω μηδέν μόνωση και παντού ανοιχτούς τοίχους.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Σαν την ζέστη που βγάζει το κλιματιστικό δεν μπορεί κανένα μεσο να την βγάλει. Ζεσταίνονται τα πνευμόνια σου, το εσωτερικό του οργανισμού σου. Αλλά η ζέστη είναι τοπική,πχ στο σαλόνι και όταν κλείσει μέσα σε ένα μισάωρο παγώνεις.
Απλά δεν το σβύνεις ποτέ. Στο σπίτι στην Αθήνα που απλά ανάβουν τα κλιματιστικά όποτε πάμε, θέλει δυο μέρες να έρθει στα ίσια του, αλλά μετά δουλεύει σποραδικά. -
Έχω 30-32 αρι κλιματιστικό στην ζεστη.
Το βάζεις στους 30? πλάκα κάνετε ? Όλα τα ac στο σπίτι είναι στους 20-22 και όλα ανάβουν στο low ή eco
-
Όχι στου 26-27 στο τέρμα χαμηλό στον ανεμιστήρα αλλά στο πικ του είναι 32.000 btu. Έχει και λειτουργία eco και δεν μου ξοδεύει πάρα πολλά να πω την αλήθεια. Ο αέρας που βγάζει αν κάθεσε δίπλα του είναι κυριολεκτικά ίδιος με σεσουάρ μαλλιών. Καυτός. Το δε μηχάνημα έξω (εξωτερική μονάδα) λειτουργεί στο ρελαντί του. Πιο κάτω θα σβήσει! Δεν ακούγεται καθόλου!!!
Φούρνος γίνεται το σαλόνι σε 15 λεπτά. Για αυτό λέω πως σαν τα κλιματιστικά δεν υπάρχει. Η ζέστη είναι κορυφαία.
Ο λόγος που επέλεξα πολύ δυνατό μηχάνημα ήταν αυτός. Να λειτουργεί στο ρελαντί για να καλύψει σαλονοκουζινα μια διαδρόμουςΤο καλοριφέρ το έχω σε χαμηλούς αλλά να καίει συνεχεία. Να σπάει το κρύο.
Το κλιματιστικό το βραδάκι όταν βλέπουμε τηλεοραση που μπαζει από παντού κρύο.Αααα ούτε κουφώματα έχω....τα κουφώματα μου μέσα. Κάτι παλιά αλουμίνια του 90 με διπλό τζάμι έχω που αν τα πιάσεις είναι παγωμένα
-
@dstou said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και επίσης η τεχνική υποστήριξη, το σέρβις. Πάντως γατοζ, έχεις αθ στο σπίτι σου, τα κλιματιστικά. Είναι αντλίες θερμότητας αέρα αέρα, γιατί να βάλεις αντλία θερμότητας αέρα νερού; και να κάνεις μαντάρα το δίκτυο θέρμανσης για να την συνδυάσεις, και να φαίνεται και απέξω;
Ακριβώς αυτό μου είπε και εμένα ο τελικός εγκαταστάτης του Daikin VRV που βάλαμε. Δε το ήξερα μέχρι τοτε οτι στην ουσια το κλιματιστικό που ξερουμε ειναι Α/Θ αερα/αερα.
Ενα άλλο που μου είπαν 2 εγκαταστάτες και οταν ρώτησα άλλους μου έιπαν "ε ναι... μπορεί να έχεις κάποιο θέμα" ειναι ότι το καλοκαίρι πχ που παίζει ολημερις κλιματισμός/ψυξη και εχεις Α/Θ αερα/νερου (όπως ήθελα αρχικά), και θέλεις ζεστο νερό χρήσης (ΖΧΝ), εκεί γενικά δεν ειναι ότι καλύτερο για την Α/Θ αερα/νερου Ψυξη/ΖΧΝ. Και επειδή Αθηνα κλιματισμός-ψυξη παίζει από Μαϊ (μη πω και Απρίλη καμία φορά) -Σεπτέμβρη, λέω ας δώσουμε βαση στη ψύξη.
Θέρμανση, όπως τα λένε, ειναι μάπα η αίσθηση, ιδιως στο υπνοδωμάτιο. Σαλόνι ειναι οκ αλλά καμία σχέση με καλοριφερ.
Απλά εγω δε μπορούσα να βαλω ΦΑ γιατι δε μπορούσα από πουθενα να περάσω σωλήνες από κάτω χωρις να περάσω από μπαλκόνια 1ου-2ου (περιμετρικά μπαλκονια παντου)... Δεν επαιζε να αρχίσω συζητήσεις με γείτονες και να μπω σε τέτοιες διαδικασίες. -
Το καλοριφέρ το έχω σε χαμηλούς αλλά να καίει συνεχεία. Να σπάει το κρύο.
Το κλιματιστικό το βραδάκι όταν βλέπουμε τηλεοραση που μπαζει από παντού κρύο.Και γω τα ίδια περίπου... δοκίμασα φέτος 3 A/C 18/11/9 σε σαλόνι και δωμάτια λόγω μωρού. Το καλοριφέρ στους 21 (όταν εξωτερική θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 5).
8-10kWh τη μέρα ρεύμα (στο περίπου) + 17 ώρες αυτονομία έγραψε Γενάρη-Φλεβάρη. Τους άλλους μήνες καλοριφέρ 0.Πέρσυ χωρίς A/C και περιστασιακή χρήση, είχα 30ώρες καλοριφέρ το μήνα. Φέτος λόγω μωρού, έπρεπε να ζεσταίνεται όλη μέρα, οπότε είπα να το δοκιμάσω.
-
Και εγώ θεωρώ πως αυτός ο συνδιασμος για σπίτια με απώλειες είναι ο πιο αποδοτικός! Μονάχα το ένα από τα δύο δεν φτάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Καλοριφέρ στο χαμηλό να ζεσταίνει τα δομικά στοιχεία του κτηρίου ώστε να σπάσει το κρύο που εισέρχεται μέσω αυτών και κλιματισμό γιατι ο ζεστός αέρας όταν τον αναπνέεις τοτε νιώθεις πραγματικά μια θαλπωρή. Και με το καλοριφέρ νιώθεις θαλπωρή, επειδή τα σώματα εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολία. Αλλά πρέπει αν καίνε στο φουλ για να την νιώσεις.
Εγώ εχω μονάχα ένα κλιματιστικό αλλά πολύ δυνατό στην σαλονοκουζινατραπεζαρία ( μη ρωτήσεις, εργολάβοι γαρ)
Οι από πάνω μου έβαλαν κάτι μονώσεις μια παλάμη σε πάχος. Μου λένε 3-5 ώρες την ημέρα ανάβουν το κλιματιστικό και έχουν 22 βαθμούς. Χωρίς καλοριφέρ!
Δεν έχει καμία διαφυγή ο ζεστός αέρας από πουθενά (έβαλαν και πανάκριβα κουφώματα) και πραγματικά κρατά την ζέστη.Το πόσα λεφτά σπαταλάμε δεν λέγεται στα σπίτια χωρίς μονώσεις. Βέβαια τους ζεσταίνω και εγώ το πάτωμα από κάτω με τόσα που ξοδεύω.
-
Να συμπληρώσω εδώ ότι αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα, το να δουλεύουν οι αθ φουλ τάιμ και μόνο επικουρικά η κεντρική θέρμανση με το φυσικό αέριο (όχι με πετρέλαιο), συμβαίνουν τα τελευταία 2 χρόνια λόγω του ουκρανικού. Ειδικά και φέτος που δεν έκανε χειμώνα.
Διότι την τελευταία διετία ενώ το πετρέλαιο πήγε 1,2 από 1 ευρώ το λίτρο, και το ρεύμα 20 λεπτά από 16 κατά μέσο όρο η κιλοβατώρα επειδή επιδοτείται, το φα πήγε 12,5 λεπτά από ...5. Μάλιστα πέρισυ είχε ακόμη και 15,5 λεπτά το κιλοβατώριο. Με αποτέλεσμα να χάσει, ελπίζω πρόσκαιρα, το πλεονέκτημα τιμής που είχε επί σειρά ετών και να πάρουν κεφάλι τα υπόλοιπα.
Με το φα επί σειρά δεκαετιών στα 5 λεπτά, οι αθ κοίταγαν τους λέβητες με το τηλεσκόπιο Χάμπλ. Δε μπανα δούλευαν με ενδοδαπέδιο με φουλ μονώσεις, δε μπανα έβαζαν και νετ μέτερινγκ, την πλάτη του έβλεπαν. -
Και εγώ θεωρώ πως αυτός ο συνδιασμος για σπίτια με απώλειες είναι ο πιο αποδοτικός! Μονάχα το ένα από τα δύο δεν φτάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εγώ θα προτιμούσα για διαμερίσματα Αθήνας τουλάχιστον αντλία θερμότητας που παίρνει και σύνδεση ΦΑ. Αν πάει κάποιος δηλαδή να το δει πιο σοβαρά σε μια ενεργειακή ανακαίνιση.
Σε μονοκατοικίες, θα ψαχνόμουν περισσότερο.
Όσο είμαστε σε νοίκι, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά... Το A/C είναι λίγο μονόδρομος... ακούω γνωστούς που δεν άναψαν καν κεντρικό καυστήρα. Πίκρες.
-
Να συμπληρώσω εδώ ότι αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα, το να δουλεύουν οι αθ φουλ τάιμ και μόνο επικουρικά η κεντρική θέρμανση με το φυσικό αέριο (όχι με πετρέλαιο), συμβαίνουν τα τελευταία 2 χρόνια λόγω του ουκρανικού. Ειδικά και φέτος που δεν έκανε χειμώνα.
Διότι την τελευταία διετία ενώ το πετρέλαιο πήγε 1,2 από 1 ευρώ το λίτρο, και το ρεύμα 20 λεπτά από 16 κατά μέσο όρο η κιλοβατώρα επειδή επιδοτείται, το φα πήγε 12,5 λεπτά από ...5. Μάλιστα πέρισυ είχε ακόμη και 15,5 λεπτά το κιλοβατώριο. Με αποτέλεσμα να χάσει, ελπίζω πρόσκαιρα, το πλεονέκτημα τιμής που είχε επί σειρά ετών και να πάρουν κεφάλι τα υπόλοιπα.
Με το φα επί σειρά δεκαετιών στα 5 λεπτά, οι αθ κοίταγαν τους λέβητες με το τηλεσκόπιο Χάμπλ. Δε μπανα δούλευαν με ενδοδαπέδιο με φουλ μονώσεις, δε μπανα έβαζαν και νετ μέτερινγκ, την πλάτη του έβλεπαν.Υπάρχει και τεράστια διαφορά στην αρχική επένδυση, μόνο η Α.Θ. νερού κοστίζει 4-5 φορές παραπάνω στην αγορά, όταν ένας καλός επιτοίχιος λέβητας αερίου κοστίζει 1,5-2 χιλιάρικα.
Μαζί με υποδαπέδια και fan-coils αυξάνεται η διαφορά.
Απ την άλλη απαιτείται ξεχωριστός κλιματισμός για ψύξη, που όμως επίσης δεν έχει μεγάλο κόστος αγοράς. -
@piliourits said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Υπάρχει και τεράστια διαφορά στην αρχική επένδυση, μόνο η Α.Θ. νερού κοστίζει 4-5 φορές παραπάνω στην αγορά, όταν ένας καλός επιτοίχιος λέβητας αερίου κοστίζει 1,5-2 χιλιάρικα.
Μπορεί ο ατομικός λέβητας αερίου να είναι φθηνότερος, αλλά πλέον δεν μπορείς να αυτονομηθείς από τον κεντρικό καυστήρα αερίου (νομίζω και πετρελαίου), παρά μόνο αν πας σε ΑΘ.
-
@antonakis said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@piliourits said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Υπάρχει και τεράστια διαφορά στην αρχική επένδυση, μόνο η Α.Θ. νερού κοστίζει 4-5 φορές παραπάνω στην αγορά, όταν ένας καλός επιτοίχιος λέβητας αερίου κοστίζει 1,5-2 χιλιάρικα.
Μπορεί ο ατομικός λέβητας αερίου να είναι φθηνότερος, αλλά πλέον δεν μπορείς να αυτονομηθείς από τον κεντρικό καυστήρα αερίου (νομίζω και πετρελαίου), παρά μόνο αν πας σε ΑΘ.
Γιατί αυτό; άλλαξε κάτι;
-
Με σώματα, με φανκόλια ή με δαπεδοθέρμανση δουλεύει η αθ στην περίπτωσή σου;
Ενδοδαπεδια.
-
@xenos said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@antonakis said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Γιατί αυτό; άλλαξε κάτι;
https://www.pomida.gr/assets/File/96_ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ compact.pdf
-
-
Ενδοδαπέδια, με αθ και θερμ. Προσαγωγής νερού 35 Κελσίου, αν μελετηθούν, εγκατασταθούν και συνδυαστούν σωστά σημαίνει συνδυασμός που 'θερίζει' καθότι ο βαθμός απόδοσης ανεβαίνει στο 4,5 με 5!Ελάχιστα σπίτια είναι τέτοια, ούτε το 2-3% του συνόλου. Εκεί ναι στην αθ.
Σαν εναλλακτική, αντί για αθ μπορεί να υπάρχει στην δαπεδοθέρμανση λέβητας αερίου χαμηλών θερμοκρασιών. Είναι κοντά στο κόστος, με τα πλεονεκτήματα της μνημειώδους αξιοπιστίας, μακροζωίας ευκολίας επισκευών, μηδενικών χρόνων αβαρίας και πάμφθηνης αντικατάστασής όταν έρθει η ώρα να πει το ποίημα.
Σύμφωνα με υπολογισμούς μου, το σημείο καμπής στο μπραντντεφέρ αθ με λέβητα αερίου κανονικό (Όχι ατομικό) είναι περί τα 6,5 λεπτά το κιλοβατώριο για το φα, με 18 λεπτά το κιλοβατώριο ρεύματος κατά μέσο όρο. Πιο φθηνό αέριο, αυτό που είχαμε για 15-20 χρόνια στα 5 λεπτά σημαίνει ότι η αθ είναι ακριβή. Προφανώς με το φα στα 12 λεπτά που έχει τώρα, η αθ παίρνει κεφάλι. Μιλάω πάντα για δαπεδοθέρμανση, ούτε λόγος για σώματα καλοριφέρ, ούτε τζάμπα για φανκόλια.
Μην ακούτε τι σας τάζουν οι παραμυθάδες, έχει καεί κοσμάκης με αθ, όλα είναι θέμα των συσχετισμών των τιμών των καυσίμων. Τώρα είναι υπέρ της αθ, τα προηγούμενα 20 χρόνια ήταν το φα, αύριο ουδείς γνωρίζει. -
Εάν έχεις απόδοση με την αθ 7:1, έχω δει οι καλύτερες να κινούνται εκεί πέρα, τι απόδοση έχει με το φ.α;
-
7.1 αθ αέρος νερού, χλωμότατο. Εκτός αν μιλάμε ότι λειτουργεί με εξωτερική θερμοκρασία πχ 15 Κελσίου και καλείται να δώσει νερό στην έξοδό της πχ 25 Κελσίου. Αυτό είναι εντελώς ακραίο σενάριο, πιο ακραίο από το να δουλεύει πχ στους -15 κελσίου. Δείξε μου την αθ, και θα σου πω.
4,5 με 5 δίνει πχ η altherma με εξωτ. 7 Κελσίου και έξοδο νερού στους 35 Κελσίου. -
7.1 αθ αέρος νερού, χλωμότατο. Εκτός αν μιλάμε ότι λειτουργεί με εξωτερική θερμοκρασία πχ 15 Κελσίου και καλείται να δώσει νερό στην έξοδό της πχ 25 Κελσίου. Αυτό είναι εντελώς ακραίο σενάριο, πιο ακραίο από το να δουλεύει πχ στους -15 κελσίου. Δείξε μου την αθ, και θα σου πω.
4,5 με 5 δίνει πχ η altherma με εξωτ. 7 Κελσίου και έξοδο νερού στους 35 Κελσίου.Μάλλον χαζομάρα λέω.
Στην daikin διαβάζω cop μέχρι 5,1 από 7-35 βαθμούς
Τι σημαίνει αυτό;
-
Αυτό που λέμε σημαίνει.
Σε τι μηχάνημα; αθ αέρα αέρα, αέρος νερού ή νερού νερού; σε ποιά λειτουργία; σε τι έξωτ. Θερμοκρασία; σε τι θερμοκρασία εξόδου νερού;
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!