-
Προφανώς οι τράπεζες κερδίζουν.
Τώρα στην Αμερική, αλλά και στην Αγγλία νομίζω, υπάρχουν σπίτια που ανήκουν στις τράπεζες.
Βρίσκεις δουλειά σε ένα μέρος. Αυτοί έχουν ένα δάνειο 100 ετών.
Βρίσκεις ένα σπίτι 5 ετών. Το εκτιμούν πόσο κάνει και αρχίζεις και πληρώνεις τις δόσεις από το Νο 61. Στα 5 χρόνια βρίσκεις αλλού καλύτερη δουλειά.
Εχεις πληρώσει τις δόσεις από το 61-120. Εκτιμούν πόσο κάνει το σπίτι που είναι 10 ετών πλέον.
Αν κάνει περισσότερο από όσο είχε εκτιμηθεί πριν 5 χρόνια , παίρνεις λεφτά πίσω, αν κάνει λιγότερο δίνεις την διαφορά και φεύγεις.Το ίδιο και στο νέο σπίτι.
Το ερώτημα που μπαίνει είναι ένα.
Αυτό το σπίτι που κάνει σήμερα 200.000 , τι ενοίκιο θα ήθελε.
Αν ήθελε από 800 και πάνω, συμφέρει με τα μπούνια να δίνεις τα 1200, ΑΝ βέβαια μπορείς να τα δίνεις.Από 600-800 είναι θέμα έρευνας, ενώ από 600 και κάτω δεν συμφέρει.
Λαπ κάτι είπες για μένα , αλλά δεν το κατάλαβα.
-
Η Αμερική έχει ακόμη καλύτερο σύστημα. Έστω ότι παίρνεις δάνειο 500 χιλιάρικα για να πάρεις ένα σπίτι. Και μετά έρχεται μια τεράστια ύφεση σε συνδυασμό με στεγαστική κρίση και είτε δεν έχεις πλέον το εισόδημα που είχες είτε η αξία του σπιτιού έχει πέσει στο 1/5 είτε και τα δύο. Το αφήνεις και το παίρνει η τράπεζα ή στο παίρνει πίσω από μόνη της η τράπεζα. Σε κάθε περίπτωση, εσύ καθάρισες, χωρίς να χρωστάς το υπόλοιπο του ανεξόφλητου δανείου.
-
Και αυτό ισχύει.
Γενικά στο εξωτερικό στηρίζουν την οικοδομή, γιατί εκτός των άλλων είναι πολλαπλασιαστής του ΑΕΠ.
Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς ηλίθιους που έγραφαν και γράφουν βλακείες διαχρονικά στα μμε...
-
Τίποτα ήθελα να σου σπάσω τα νεύρα αλλά ξεφυγες, τυχερε
-
Είναι σταλ 4...
Δεν σπάνε.... -
Κάτι με τα σίδερα πρέπει να ναι αυτό.... δεν έχω ιδέα.
-
Στα του ΕΝΦΙΑ : 285 πέρυσι και 280 φέτος ... -5ε , ααααα ρε Κούλη να σε έχει καλά ο θεός
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
τρου στορυ
πριν 2 βδομαδαι ειχαν ερθει απο συστημικη τραπεζα να μου δωκουν λεει δανειο.
με 3%. εφοσον βαλει η εταιρεια κολατεραλ.
ειχα την ειλικρινης απορια: αμα βαλει που σημαινει οτι τα εχει γιατι να χαρισει 3% στη τραπεζα?υποτιθεται οτι την αποδοση των κολατεραλς θα την παρεις δεν θα την χασεις αλλα επηδη εξασφαλιζουν το δανειο αντι για πχ 6% επιτοκιο θα πληρωσεις 3%. Αρα ουσιαστικα αν εχεις ενα πορτοφολιο απο καταθεσεις, υπολοιπα να περνεις, ομολογα και οτιδηποτε αλλο μπορει να χρησιμοποιηθει σαν κολατεραλ ουσιαστικα χρηματαδοτεις αυτο το πορτοφολιο με 3% και αν βγαλεις αποδοση πχ 5% απο το πορτοφολιο τοτε κερδιζεις αυτο το 2%.
-
Τώρα κατάλαβα τι είναι το κολλάτεραλ. Το κάνουν φουλ οι γιατροί που έχουν παραδάκι και δη κατάμαυρο. Και ουχί μόνο ούτοι.
-
@wantone said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
τρου στορυ
πριν 2 βδομαδαι ειχαν ερθει απο συστημικη τραπεζα να μου δωκουν λεει δανειο.
με 3%. εφοσον βαλει η εταιρεια κολατεραλ.
ειχα την ειλικρινης απορια: αμα βαλει που σημαινει οτι τα εχει γιατι να χαρισει 3% στη τραπεζα?υποτιθεται οτι την αποδοση των κολατεραλς θα την παρεις δεν θα την χασεις αλλα επηδη εξασφαλιζουν το δανειο αντι για πχ 6% επιτοκιο θα πληρωσεις 3%. Αρα ουσιαστικα αν εχεις ενα πορτοφολιο απο καταθεσεις, υπολοιπα να περνεις, ομολογα και οτιδηποτε αλλο μπορει να χρησιμοποιηθει σαν κολατεραλ ουσιαστικα χρηματαδοτεις αυτο το πορτοφολιο με 3% και αν βγαλεις αποδοση πχ 5% απο το πορτοφολιο τοτε κερδιζεις αυτο το 2%.
Και παρουσιάζεις σε δόσεις (για το χρονικό διάστημα που επιθυμείς) δαπάνες επιχείρησεις για αγορά ας πούμε παγίων αντί για μια φορά
-
This post is deleted! -
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Στα του ΕΝΦΙΑ : 285 πέρυσι και 280 φέτος ... -5ε , ααααα ρε Κούλη να σε έχει καλά ο θεός
Κερασμένες οι πορτοκαλάδες για σένα και τη γυναίκα σου!
Μπλε να τις πάρεις! Για να τιμήσεις το κόμμα...
-
Και ερωτώ : Αν θέλουμε να μάθουμε/βρούμε τα στοιχεία ενός ιδιοκτήτη οικοπέδου/ σπιτιού μπορούμε να πάμε στο υποθηκοφυλάκειο της περιοχής που ανήκει και να πάρουμε πληροφορίες? Μπορεί να πάει ο καθένας να ρωτήσει ή λόγο προσωπικών δεδομένων απαγορεύεται ?
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και ερωτώ : Αν θέλουμε να μάθουμε/βρούμε τα στοιχεία ενός ιδιοκτήτη οικοπέδου/ σπιτιού μπορούμε να πάμε στο υποθηκοφυλάκειο της περιοχής που ανήκει και να πάρουμε πληροφορίες? Μπορεί να πάει ο καθένας να ρωτήσει ή λόγο προσωπικών δεδομένων απαγορεύεται ?
Για υποθηκοφυλακειο , δεν ξέρω, σε λειτουργούν (να έχει γίνει η ανάρτηση) κτηματολογικό γραφείο πάντως κατά μεγάλη πιθανότητα μπορείς αφού κάνεις αίτηση, θα μου πείς θέλει αριθμό ΚΑΕΚ και που να τον ξέρεις. Δε χάνεις τίποτα να κάνεις μια ερώτηση.
Το πιο εύκολο πάντως είναι αν έχεις φίλο μηχανικό ή συμβολαιογράφο ή δικηγόρο (νομίζω) , μπορούν να μπουν σε εφαρμογή του κτηματολογίου ( με την επαγγελματική τους ταυτοποίηση) και να βρούν αρκετά στοιχεία. Δουλεύει μόνο σε περιοχές που έχει "περάσει" το κτηματολόγιο, αν και νομίζω οι συμβολαιογράφοι μπορούν να "διεισδύσουν" και πιο βαθιά....
-
Μόνο δικηγόρος ή μηχανικός και με ραντεβού αν δεν έχει γίνει ψηφιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής.
-
Καλησπερα! Σκεφτομαι να πουλησω το σπιτι μου. Βρισκεται στη Δαφνη κοντα στη Βουλιαγμενης, 78τμ, οροφοδιαμερισμα, ειναι του 2006, σε αριστη κατασταση, 5ος ορ., ηλιακος κλπ, με παρκινγκ πιλοτης και θεα απο πισω Λυκαβυττο και Ακροπολη. Ξερουμε ποσο θα πιασει? Βλεπω εχουν ανεβει τρελα οι τιμες
-
2500-3000 €/τμ.
Αν βρεις ξένο που θα κα....λώσει με την Ακρόπολη, μπορεί και περισσότερο.Δεν ξέρω αν έχεις κάτι αρνητικό.
Οπως να είσαι σε δρόμο με κίνηση, ή να είσαι σε δρόμο ανηφορικό.
Αν έχεις κάτι από αυτά θα κατέβεις λίγο. -
Αυτές οι τιμές πώλησης ανά τμ πως τις βγάζετε; Υπάρχει κάπου πίνακας τιμών πώλησης;
-
Υπάρχουν πολλοί πίνακες σε διάφορα άρθρα. Δες και αυτούς εδώ που ανέβασα πρόσφατα:
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Αυτές οι τιμές πώλησης ανά τμ πως τις βγάζετε; Υπάρχει κάπου πίνακας τιμών πώλησης;
με σπουδές Μηχανικού και εμπειρία 38 χρόνων στην κατασκευή, με ίδιο κόστος. Νομίζω ότι είναι αρκετά.
Αλλιώς υπάρχουν και οι άσχετοι με τον χώρο, αλλά που δηλώνουν σχετικοί με τα πάντα και που γράφουν στα μμε.
Μεσίτες, τράπεζες κλπ...
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!