-
Φτιαχνονται από ότι βλέπω στο ίντερνετ, αλλά είναι πολυτελείας. Καλύτερα να μείνεις σε προάστιο, να πάρεις μονοκατοικία, να την κάνεις κούκλα, να πάρεις και Τέσλα να πηγαινοέρχεσαι και θα σου μείνουν καμια 300.000 ευρώ καβατζα για τα γεράματα.
Τόσα ζητάνε δηλαδή για μεγάλα διαμερίσματα, νεόδμητα με κλειστό πάρκινγκ.Άλλωστε όσοι αγοράζουν σπίτια είναι μέσης ηλικίας, άρα έχουν παιδιά στη εφηβία, άρα το πολύ πολύ να μείνουν μαζί τους άντε καμία ακόμα 10 άρια χρόνια πριν να ανοίξουν τα φτερά τους.
Οπότε μια μικρη-μεσαια μονοκατοικία με κρεβατοκάμαρες για όταν θα έρχονται με τα αμόρε τους να μείνουν στις διακοπές και ένα Τέσλα για τον τρελό μπαμπά να ευχαριστηθεί αυτοκίνητο.
Και άσε τους μηχανικούς να φτιαχνουν τρύπες για τους μεσαίους και πολυτέλειας για τους πλούσιους. Σε ξένους τα πουλάνε άλλωστε. -
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Αν κάποιος μένει στο Κιάτο και δουλεύει Αθήνα, είναι ένα θέμα, αν δεν έχει επαφές στο Κιάτο.
Η επιλογή επαρχία, πρέπει να έχεις κάποιες ρίζες εκεί.
Όχι απαραίτητα ρίζες, οκ μέσα από την δουλειά και αν είσαι και ελάχιστα κοινωνικός στον χρόνο θα έχεις κάνει 1-2 άτομα/ζευγάρια φίλους.
Το παράδειγμα πήγαινε σε δύο φίλους που ε, ω και πήγαν στα εξωτερικά και το παίζουν λάτρεις τις φύσης τώρα ενώ δεν ήξεραν τι είναι το χώμα και τί το χαλίκι : το ένα ζευγάρι πήγε Ιρλανδία και νοικιαζαν δωμάτιο με 800€ και 10' μακριά από την δουλειά και αναγκαστικά πήγαν στα περίχωρα και νοικιαζαν σπίτι με 1100€ μέσα στην ερημιά, το άλλο ζευγάρι στην Χαϊδελβέργη νοικιαζαν τρύπα με 750€ με 2 παιδιά και πήγαν σε χωριό κοντά στο 35' οδήγηση με 1000¢ το μήνα και εκεί η χαρά της φύσης έγιναν! Που αν τους έλεγες πάμε στο καταφύγιο του Μπαφι να πιούμε χυμό θα σου έλεγαν ότι έχει κουνούπια και άγρια ζώα. Και ρωτάω τον Λαπ που τα βλέπει και ζηλεύει γιατί δεν πας στα περυξ της Αττικής? Πρέπει οπωσδήποτε να είναι Β/Π? Γιατί όχι Πόρτο Γερμενό ή Αλεποχωρι? 45' δρόμος γιατί όχι Κιάτο? Γιατί όχι Ραφήνα? Στην δουλειά ακούστηκε ότι παίζει να ανοίξουμε υποκατάστημα στα Μέγαρα το 2023, εννοείται ότι έφυγα με τα 1000, βάζω internet για να δουλεύει η γυναίκα και ψάχνω για σχολεία και ας ξεβολευτω με την βοήθεια που έχω από γονείς κτλ. Θα έχω και γκαράζ για να φορτίζω το Ami μου -
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εύκολα μπορείς @lap μα πάρεις ένα χωράφι στα Μέγαρα - Ραφήνα - Χαλκίδα να βάλεις μπετά και να στήσεις πάνω ένα προκάτ έτοιμο. Θα κάνεις κάθε μέρα 40-50 - 60 λεπτά δρόμο να πας στην δουλειά αλλά θα έχεις σπίτι με κήπο. Παιδιά υπάρχουν φτηνά σπίτια στο εξωτερικό όπως τα λέτε αλλά πιος θα κάνει καμία ώρα να πάει στην δουλειά? ...
Πολλοί. Στην δουλειά που είμαι, ο πιο κοντινός είναι στα 20 km μακριά, ο πιο μακρινός 65 km από τα γραφεία.
-
@yem
Ντεν έχω λεφτά καρντια μου.... Για αυτό... ΧαχαχαΒράζω στο ζουμί μου. Και τα οικόπεδα ανεβαίνουν σιγά σιγά όπως τα βλέπω.
Εννοείται φεύγεις να έχεις άνεση ζωής. Πλέον με το ίντερνετ τα έχεις όλα, αρκει να έχεις και μεγάλα σουπερμάρκετ σχετικα κοντά σου ώστε να ψωνίζεις εύκολα και τακτικά. Όσοι κάνουν εργασία γραφείου με το ίντερνετ θα έχουν πολλές τέτοιες ευκαιρίες.
Διάβαζα πως μόνο από την τηλεργασια μειώθηκε κατά πολύ το co2. Ούτε ηλεκτρικά ούτε τίποτα. Από την άλλη πως θα πουλήσουν οι μηχανικοί τεράστια κτήρια που εργάζονται δεκάδες άνθρωποι μέσα;
-
@σουπερ με ΜΜΜ ή με αυτοκίνητα;
-
8/10, αυτοκίνητο.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@yem
Ντεν έχω λεφτά καρντια μου.... Για αυτό... ΧαχαχαΒράζω στο ζουμί μου. Και τα οικόπεδα ανεβαίνουν σιγά σιγά όπως τα βλέπω.
Εννοείται φεύγεις να έχεις άνεση ζωής. Πλέον με το ίντερνετ τα έχεις όλα, αρκει να έχεις και μεγάλα σουπερμάρκετ σχετικα κοντά σου ώστε να ψωνίζεις εύκολα και τακτικά. Όσοι κάνουν εργασία γραφείου με το ίντερνετ θα έχουν πολλές τέτοιες ευκαιρίες.
Διάβαζα πως μόνο από την τηλεργασια μειώθηκε κατά πολύ το co2. Ούτε ηλεκτρικά ούτε τίποτα. Από την άλλη πως θα πουλήσουν οι μηχανικοί τεράστια κτήρια που εργάζονται δεκάδες άνθρωποι μέσα;
Για αυτό δεν σου λέω περιοχές όπως στα μεσόγεια και στα γνωστά ακριβά στέκια . Γείτονας μου στο Αλεποχώρι πουλάει 1 στρέμμα δίπλα μου κοντά στα 70κ βάλε το "σιδέρωμα" και ένα προκάτ 80-90μ μέσα και είσαι μάγκας να φυτέψεις και το κήπο σου και τα δεντράκια σου , και θα σου μείνουν 700μέτρα να δώσεις προίκα στα παιδιά να χτίσουν και τα παιδιά σου!
-
Οταν λες πρώτο τραπέζι πίστα, εννοείς παραλιακή, ή τον παράλληλο δρόμο με το γήπεδο την Βότση ?
Εκεί κοντά στην πίστα είμαστε...
Τώρα αν δείχνουμε κάλτσα, δεν ξέρω....
1ο πιστα και καλτσατο = Ευριπιδου,
και Βοτση εχει ενα σκασμο χαμοσπιτα και δε ξερω γιατι τα κρατανε (μενουν και κατι περιεργοι μεσα)ριξε PM γιατι υπαρχει ενδιαφερον.
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Γιατί όχι Ραφήνα?
Ο κολλητός μου μετακόμισε το 2008 Ραφήνα και σώθηκε. Η δουλειά του είναι κέντρο (Αμπελόκηποι) και κάνει 40' μέσω Α.Ο και αφήνει και τα παιδιά στο σχολείο.Απίστευτη ποιότηα ζωής, από Ιούνο μέχρι και Σεπτέμβριο σχεδόν καθημερινά μπάνιο (είναι κάτω από το σπίτι του η παραλία), ησυχία και καθαρός αέρας. Τα παιδιά μόλις κλείσουν τα σχολεία είναι κάθε μέρα θάλασσα και δεν έχει να πληρώνει summer camps, κατασκηνώσεις κλπ.
-
40 λεπτά Ραφήνα - κέντρο είναι εφικτό μόνο σε ώρες που δεν έχει κίνηση. Το πρωί και το απόγευμα που πηγαίνει και επιστρέφει ο κόσμος από τις δουλειές είναι πολύ περισσότερο ακόμα και μέσω Α.Ο. Φαντάσου ότι 40 λεπτά θέλω εγώ να πάω στο κέντρο από την Αγία, είτε με αμάξι είτε με μετρό, που είναι το 1/3 της απόστασης.
Επίσης είναι και κάτι άλλο, το κόστος μετακίνησης. Πήγαινε-έλα Ραφήνα και διόδια Α.Ο. σημαίνει τουλάχιστον 15€ ημερησίως χωρίς να υπολογίζω τις φθορές/τακτικότερα service του αυτοκινήτου και χωρίς το κόστος του parking στο κέντρο (που ισχύει για όλους όσοι δεν έχουν μετρό)...
Είναι μη βιώσιμη κατά τη γνώμη μου η μόνιμη κατοικία σε αυτές τις περιοχές για κάποιον που μεταφέρεται καθημερινά στο κέντρο, αλλά ο καθένας κρίνει και πράττει ανάλογα με τα γούστα του. -
@roulis21 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Οταν λες πρώτο τραπέζι πίστα, εννοείς παραλιακή, ή τον παράλληλο δρόμο με το γήπεδο την Βότση ?
Εκεί κοντά στην πίστα είμαστε...
Τώρα αν δείχνουμε κάλτσα, δεν ξέρω....
1ο πιστα και καλτσατο = Ευριπιδου,
και Βοτση εχει ενα σκασμο χαμοσπιτα και δε ξερω γιατι τα κρατανε (μενουν και κατι περιεργοι μεσα)ριξε PM γιατι υπαρχει ενδιαφερον.
Η Ευριπίδου είναι μακριά...
Είμαι πιο κοντά στην θάλασσα .Τα σπίτια αυτά έχουν θέματα συγκρούσεων μεταξύ πολεοδομίας και συμβολαίων, που πρέπει να λυθούν με νόμο.
Οχι όλα όμως. Για αυτό και χτίζονται .
Σπίτια πάνω από 130 τμ φτιάχνουν μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Δηλαδή τελευταίους ορόφους, συνήθως με θέα που έτσι και αλλιώς θα είναι ακριβά, άρα δεν έχει νόημα να είναι 80άρια ή και 100άρια, αφού θα κάνουν ακριβότερα από μεγαλύτερα σπίτια σε χαμηλότερους ορόφους.
Σαν τα πρίμιουμ. Δεν φτιάχνουν μόνο Α κλάσε. Φτιάχνουν και λίγες S classe.
Το να μένεις μακριά και να έρχεσαι στην Αθήνα κάθε μέρα, είναι δύσκολο, αν δεν έχεις τζάμπα πάρκινγκ στην δουλειά και χρόνο να κάνεις 2-2,5 ώρες παραπάνω την ημέρα.
Τώρα για το Αλεποχώρι, είναι μια χαρά επιλογή όταν είσαι παντρεμένος και σου αρέσει η φύση, αλλά άμα είσαι έφηβος ή νέος, δεν παίζει.
Η πλάκα είναι ότι δεν έχω πάει ποτέ...
Εχω ακούσει όμως ότι έχουν σίτες στα μπαλκόνια...
-
Φίλος από σχολή, έζησε και μεγάλωσε κέντρο αθήνας. Έχει 10 χρόνια που αγόρασε μονοκατοικία στο Λουτράκι ( οχι ιδιαίτερα ακριβά, δεν είναι και παραλιακό το οικόπεδο). Εργάζεται κέντρο Αθήνας . Μετακινείται με προαστιακό και μετρό προς εργασία.
Αυτή η μία ώρα και κάτι που χάνει να πάει και άλλη μία ώρα να γυρίσει δεν είναι τίποτα μπροστά σε όλα τα άλλα ωφέλη που ζούν, αυτός και η οικογένειά του. Όποιος τον επισκέπτεται εξ αθηνών, κάνει ήδη σχέδια παρόμοιας μετακίνησης.
Αν λύσεις θέματα (σοβαρά, δεν αντιλέγω) , όπως ποιος θα πάρει τα παιδιά από το σχολείο και λοιπά πεζά της καθημερινότητας , δε βρίσκω κανένα λόγο να μην κάνει κάποιος κάτι παρόμοιο. Όλα τα άλλα , έξοδοι, νοσοκομεία, φαγητά είναι προφάσεις , δεν μετακόμισε και στα Άγραφα.
-
Το ιδιο μου λένε και εμενα σε συζητήσεις στις παρεες. Πως εντάξει εσύ λένε είσαι σκατογερος από τα νιάτα σου τα παιδιά θα θέλουν να βγουν στο κέντρο . Σε απομακρυσμένα μέρη δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες.
Και γιατί πρέπει να βγαίνουν συνεχώς τα βράδια παιδιά που είναι μαθητές τους λέω. Να κάθονται να διαβάζουν. Κάποιες φορές θα τα πας δεξιά αριστερά, αλλά το να μείνεις στα στενά της πόλης για να βγαίνουν οι μαθητές τα σαββατόβραδα είναι ακραια επιλογή
Όταν γίνουν φοιτητές και φοιτήτριες θα μπορούν να οδηγούν ή θα νοικιάσουν να φύγουν από το σπίτι.
-
Σε χωρες που εχουν σοβαρες σιδηροδρομικες γραμμες, ευκολα δουλευεις 50-100χλμ μακρια απο το σπιτι. Εδω που τη μια μερα εχει απεργια, την αλλη χαλασε ο συρμος, την αλλη αργησε 30' γιατι ετσι, δεν ειναι τοσο ευκολο.
-
Ασε βρε λαπ, που θα πείς τέτοια πράγματα στα παιδιά σου.
Θέλεις να φύγουν από το σπίτι ?
Πάντως επειδή διαβάζω ακραία πράγματα, μία σύντομη αναζήτηση στον σπιτόγατο έδειξε οικόπεδα στην Παιανία και προφανώς στην Παλλήνη και στα Γλυκά Νερά που με 600-700 ευρώ το τμ που χτίζεις, παίρνεις οικόπεδο, δηλαδή 500 τμ χτίζεις 200 συν σκάλες υπόγεια σοφίτες, πατάρια, άρα με 2000 το τμ έχεις χτίσει .
Το θέμα είναι ότι πρέπει να χτίσεις κάτι πιο μαζεμένο σήμερα για να αφήσεις για αύριο το υπόλοιπο, γιατί αν το χτίσεις όλο , το μισό πακέτο πάλι το φτάνεις.
-
παπαριες ολα αυτα περι περιφερειας και διαμονης μακρυα.
τα εισοδηματα της λαικης οικογενειας δεν μπορουν να στηριξουν αυτα τα ανελαστικα κοστη μετακινησης για ενα ή δυο δωματια παραπανω και πρασινο κλπ. αναγκαστικα 3 παιδια στο ιδιο δωματιο και ενα πεντακοσαρικο τουλαχιστον λιγοτερο στις μετακινησεις. ασε την εργασιακη εκμεταλευση με τα τραβηγμενα ωραρια που καταστρεφουν καθε εννοια προγραμματισμενης μετακινησης. στο κεντρο υπαρχει φθηνοτερο φροντιστηριο αφου εχει επιλογες, φθηνοτερο σουπερμαρκετ, φθηνοτερα ολα.
οταν φτασουν τα παιδια στην εφηβεια, τοτε μπάι ντιφολτ και θελουν πολη, αδιαφορουν για τον καθαρο αερα της εξοχης ή τη μυρωδια απλυτης οδοντοστοιχιας της λουτροπολης, θελουν δραση.
εχω την εντυπωση οτι εδω μεσα ολοι με καποιο τροπο δεν θα επρεπε να παιρνουν επιδομα δεη, υποψιαζομαι εισοδηματα πανω απο 45κ, εστω και αδηλωτα. -
Και αυτό που λες Σπύρο δεν είναι σίγουρο, για τα κράτη με σοβαρά τρένα.
Ο ξάδελφος μου στην Γερμανία, έπρεπε να κάνει 150 χλμ την ημέρα για να πάει στην δουλειά του και άλλα τόσα να γυρίσει.
Το τρένο δεν τον βόλευε στα ωράρια, οπότε πήγαινε με αμάξι και έκανε 100000 χλμ τον χρόνο...
Προφανώς όταν το έδωσε ανταλλαγή, θα το πήρε έμπορας μας και θα το πούλησε με λίγα χλμ...
-
οκ υπαρχουν πολλες περιπτωσεις. 150χλμ ειναι μακρια ειδικα αν η συγκεκριμενη γραμμη δεν εχει πολυ συχνα δρομολογια.
-
Καλά εννοείται ότι δε μιλάμε για λαϊκή οικογένεια στο παράδειγμά μου. Δεν είναι και μεγαλοστέλεχος , αλλά συγκριτικά είναι καλά.
Για τα περί πόλης κ.λπ. , εγώ ως κάτοικος επαρχίας , όλα αυτά τα προάστια ( όσα έχω επισκεφτεί ) , Λουτράκι, Παιανία, Ραφήνα , Νέα Μάκρη κ.λπ. , μου φαίνονται ωραιότατες πόλεις. Ποια επαφή με φύση και ιστορίες, απλά πιο ανθρώπινα από κέντρο Αθηνών.
Τέλος δε ξέρω αν η σχολή μου είχε μόνο μαμούχαλα. αλλά είχα εντυπωσιαστεί ότι πολλοί συμφοιτητές Αθηναίοι δε γνώριζαν ως παιδιά και ως φοιτητές μετά, καθόλου υπόλοιπες περιχές της Αθήνας. Αν ένας π.χ. ήταν από Ζωγράφου, άντε να πήγαινε μία στο τόσο και Παγκράτι. Ε συγγνώμη κιόλας σιγά τη διασκέδαση ή το διαφορετικό που είχε στου Ζωγράφου. Άλλο η πληθώρα επιλογών και άλλο αν τις αξιοποιούμε ( είτε λόγω βαρεμάρας είτε λόγω έλλειψης χρημάτων).
-
Μα μια ή άλλη βγαίνουν τα χρήματα αυτό λέμε γάτε. Στην περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις σπίτι αν δεις το κόστος των οικογενειακών διαμερισμάτων σε περιφερειακούς δήμους από το κέντρο στ 120 τμ τότε με τα ίδια χρήματα αγοράζεις μονοκατοικία 120 τμ ίσως και φθηνότερα και την διαφορά αγοράζεις ηλεκτρικό και κίνησαι φθηνότερα.
Οι λαϊκές οικογένειες ζουν σε διαμερίσματα διότι τότε όντως ήταν φθηνότερα τα διαμερίσματα. Πλέον δεν είναι.Γιατί ρε ταξιδευτή, δεν το κατάλαβα αυτό; Δεν μπορώ να το καταλαβω αυτό που μαθητές πρέπει να ζουν σαν φοιτητές. Φυσικά να βγουν και να διασκεδάσουν αλλά έλεος με τις νεότερες γενιές. Στο λύκειο ιδιαίτερα διαβάζεις και βγαίνεις μια φορά χαλαρά το Σάββατο. Δεν έχεις απαιτήσεις για εξόδους.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!