-
Ναι υπάρχουν, των 5000/μήνα αλλά είναι ελάχιστοτατοι. Ο μέσος όρος είναι στα 900 ευρώ και ο ανώτερος μισθός είναι στα 1500-1800 καθαρά /μήνα. Συμφωνώ ότι σε ε.ε τα 5000/ μήνα είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο. Και ακόμα παραπάνω.
-
This post is deleted! -
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Οσο για τα σπίτια.
3500 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σε μεσοαστική περιοχή της Αθήνας.
Είναι σε περιοχές που έχουν αμάξια των 30-50000 αρκετοί.Γιατί δεν μιλάμε για αυτούς που γεννήθηκαν εκεί, ή είναι εκεί 20-30 χρόνια.
Μεσοαστική περιοχή, είναι η Καισαριανή, ο Βύρωνας, ο Υμηττός , η Δάφνη, ο Αγιος Δημήτριος, η Καλλιθέα, ο Ταύρος, το Μοσχάτο και τα δυτικά προάστια από Μεταμόρφωση μέχρι Αιγάλεω δυτικά του ποταμιού.
Εκεί οι τιμές ήταν 1800-2500 και τώρα τους τελευταίους μήνες αποκλειστικά λόγω της αύξησης του κόστους, έχουν πάει 2200-3000.
Αλλά και ένα σπίτι 120 τμ , δεν είναι μικρό σπίτι.
Είναι επιπέδου D κατηγορίας στα αμάξια. Δηλαδή από 40-80000 €.
Για αυτό εδώ και 20-25 χρόνια έχουν καταργηθεί τα λεγόμενα 4άρια.
Αυτά ήταν σπίτια 90-110 τμ μέχρι τα μέσα του 90, τα οποία είχαν 2 υπνοδωμάτια και 2 λουτρά και άνετο σαλόνι, σε σχέση με τα τριάρια των 70-85 τμ , που είχαν ένα μπάνιο, 2 δωμάτια και ενιαίο σαλόνι κουζίνα.
Τα σπίτια των 90-110 , έγιναν σπίτια με 3 υπνοδωμάτια, που όσο ανεβαίνουμε από τα 90 αποκτούμε δεύτερο μπάνιο και χωριστή κουζίνα.
Τώρα λοιπόν να δώσεις 420000 για το σπίτι, προφανώς θέλεις άλλα 50000 για έξοδα και εξοπλισμό.
Υπάρχουν όμως και σπίτια 100 τμ σε χαμηλούς ορόφους, με τρία υπνοδωμάτια, στις πραγματικές μεσοαστικές περιοχές, που κόστισαν μαζί με έξοδα και εξοπλισμό, λιγότερο από 250000.
Εδώ θα διαφωνήσω. Προφανώς είναι υποκειμενικό το πως ορίζεται η μεσοαστική περιοχή, καθώς δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια. Εγώ, υποκειμενικά μιλώντας, θεωρώ μεσοαστική περιοχή την Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, το Χολαργό, κ.λπ. Επειδή έχω γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτές τις περιοχές θα σου πω ότι τις θεωρώ μεσοαστικές για τα δικά μου κριτήρια. Αν δεν τις έλεγε δηλαδή μεσοαστικές κανείς πως αλλιώς θα τις ονόμαζε; Μεγαλοαστικές; Ούτε κατά διάνοια. Και μη μου πεις μεγαλο-μεσαίες γιατί ξέρω πολύ καλά τους ανθρώπους που ζουν στις γειτονιές αυτές και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι οι μικρομεσαίοι και οι βιοπαλαιστές είναι μάλλον περισσότεροι από τους μεγαλο-μεσαίους.
Αλλά, όπως είπα, το όλο ζήτημα είναι υποκειμενικό. -
Επειδή και εγώ γεννήθηκα στο Χαλάνδρι, δεν το θεωρώ πλέον μεσοαστικό, εδώ και 30 χρόνια.
Οταν ήμουν μικρός ήταν ένα διαφορετικό πράγμα από ότι σήμερα. Είχε μόλις 4 δημοτικά και 1 γυμνάσιο-λύκειο.
Τώρα έχει 16 δημοτικά, 8 γυμνάσια και 4 λύκεια.
Είχε 25000 κατοίκους και έχει 125000 κατοίκους, αν βάλουμε τα πραγματικά νούμερα και όχι αυτούς που απογράφονται στο χωριό τους.Ο κόσμος όμως είναι πράγματι και μικρομεσαίος και μεσαίος και μεγαλομεσαίος.
Κάθε καινούργιος όμως ιδιοκτήτης μετά το 1990-1995, δεν είναι μεσοαστικός και μετά το 2000 που υπήρξε χρήμα και 5 σταθμοί μετρό και 2 προαστιακού, άλλαξε κοινό.
Αρα μιλάμε για αυτούς που πήραν ή θέλουν να πάρουν τώρα.
Ασε που μετά την κρίση και την αύξηση της τιμής των καυσίμων, όλη η περιοχή πάνω από την Κηφισιά έχει χάσει την αίγλη της και είναι πολύ φτηνότερη.
Οπότε ναι αν εξαιρέσεις στα βόρεια, Κεφαλάρι, Παλαιό Ψυχικό και Φιλοθέη, που είναι για υπερ-πλούσιους, οι άλλες περιοχές Παπάγου-Χολαργός-Αγία Παρασκευή-Χαλάνδρι-Βριλήσσια-Μελίσσια-Μαρούσι-Πεύκη, είναι κάπως μεγαλοαστικές
-
Έτσι όπως έχει γίνει η Αττική όλες οι περιοχές τα ίδια σκ@τά είναι.
Μόνο οι μονοκατοικίες μέσα σε χωράφια και με κάποια απόσταση από άλλα οικήματα θεωρώ ότι κάνουν την διαφορά. Ασχέτως αν είναι στο Πέραμα, στο Σχιστό ή στην Πολιτεία της Κηφισιάς.
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Έτσι όπως έχει γίνει η Αττική όλες οι περιοχές τα ίδια σκ@τά είναι.
Μόνο οι μονοκατοικίες μέσα σε χωράφια και με κάποια απόσταση από άλλα οικήματα θεωρώ ότι κάνουν την διαφορά. Ασχέτως αν είναι στο Πέραμα, στο Σχιστό ή στην Πολιτεία της Κηφισιάς.
Θα διαφωνήσω. Τα τελευταία 18 χρόνια έχω αλλάξει 5 πολυκατοικίες και είχανε τεράστιες διαφορές μεταξύ τους. Με την μεγαλύτερη να είναι αυτή που ζω τώρα...πολυκατοικία μεν, αλλά με ξεχωριστή είσοδο για εμένα, δικό μου κήπο (όχι αποκλειστική χρήση, δικό μου με συμβόλαιο, ώς μέρος του οικοπέδου) και δικιά μου ξεχωριστή θέση στάθμευσης. Ναι είμαι σε πολυκατοικία (με άλλα 4 διαμερίσματα), αλλά είμαστε μια χαρά, δεν έχω φασαρία, δεν έχω θέμα με κοινόχρηστα και γείτονες.
-
Νομίζω ότι το έχω ξαναπεί. Ο κάθε άνθρωπος καθορίζει από μόνος του τι θεωρεί θετικά και τι αρνητικά στοιχεία στα σπίτια που μένει. Ξέρω ανθρώπους που ζούνε σε πολυκατοικίες και δεν βλέπουν κανένα αρνητικό στοιχείο ή κάνουν πως δεν βλέπουν ή έχουν μάθει να ζούνε με τα περίεργα των πολυκατοικιών. Και όταν πηγαίνω στα σπίτια τους πνίγομαι. Δεν μπορώ να κάτσω ούτε μισή ώρα μέσα στα σπίτια τους.
Εγώ ανήκω σε άλλη συνομοταξία ανθρώπων. Εμένα μία ξεχωριστή είσοδος, κήποι και ξεχωριστή θέση στάθμευσης δεν μου λένε απολύτως τίποτα.
-
μαλιστα κριου
ειναι η Αγια Βαρβαρα και το περιστερι μεσοαστικη περιοχη.
να το πω στους μπαλαμους να το ξερουν
καλα λεω οτι οι εργολαβοι τη ζωη τη βλεπετε μεσα απο τη μαιζωνετ των μαυρων των κοροιδων που τωρα πληρωνουν με 120 δοσεις τις παρανομιες σας... -
Την Αγία Βαρβάρα δεν την περιέγραψα.
Το Περιστέρι είναι μεσοαστικό.
Βέβαια έχει και περίεργες περιοχές..
Είναι σαν την Κάτω Κηφισιά που είναι πολύ Κάτω και επειδή είναι και μετά το ποτάμι, μάλλον μοιάζει με Ανω Μενίδι.... -
Στην Κάτω Κηφισιά είχα βρει αγγελίες με πολλές σχετικά παλιές μονοκατοικίες σε τρελές τιμές το 2016. Για κάποιο περίεργο λόγο κανένα μεσιτικό γραφείο δεν έδειχνε ενδιαφέρον για αυτή την περιοχή.
-
Υπάρχει Κάτω Κηφισιά, Αδάμες και Νέα Κηφισιά...ολα πολύ κοντά και σε αρκετά χαμηλότερες τιμές από την ορθόδοξη Κηφισιά, την καλή!! Βέβαια η Κάτω είναι καλή περιοχή, γιατί Κάτω είναι και κάτω από το πλαίσιο που μένει ο Σαμαράς! Η Νέα και οι Αδάμες είναι πιο low.
O κουμπάρος μου μένει Αδάμες και πήρε φτηνά το οικόπεδο και έχτισε 510τμ. μονοκατοικία.
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
μαλιστα κριου
καλα λεω οτι οι εργολαβοι τη ζωη τη βλεπετε μεσα απο τη μαιζωνετ των μαυρων των κοροιδων που τωρα πληρωνουν με 120 δοσεις τις παρανομιες σας...Από τα φτηνότερα στα ακριβότερα...
-
Μάλλον από τα πανάκριβα στα απλησίαστα για μαχαραγιάδες...
-
μαλιστα κριου
καλα λεω οτι οι εργολαβοι τη ζωη τη βλεπετε μεσα απο τη μαιζωνετ των μαυρων των κοροιδων που τωρα πληρωνουν με 120 δοσεις τις παρανομιες σας...Από τα φτηνότερα στα ακριβότερα...
δηλαδη συμφωνα με αυτα που λες, ειναι κηφισια στο περιστερι και εκαλη στο αιγαλεω. μονο που οι τιμουλες και η αγορα δεν συμφωνει. ουτε οι πακι και οι βορειοδυτικοι γειτονες που κατοικουν δυτικα. αλλιως γιατι δεν πηρες ενα οικοπεδακι εδω στα δυτικα σε καλη τιμουλα να χτισεις και να πουλησεις ακριβα?
ειναι στρεβλη η εικονα που διαθετε για τον κοσμο οι κατασκευαστες, οχι δεν ειναι ευκολη η ζωη και τα διαμερισματα. ουτε τα μαυρα που απαιτειτε απο τον φουκαρα που προσπαθει να αγορασει κεραμιδι ουτε τα δανεια, ουτε η διαβιωση με πινατς εισαγωμενα απο ιραν.. εισαστε ενα βασικο κομματι του προβληματος και σας ειναι ασυμφορη η αληθεια. -
ειναι στρεβλη η εικονα που διαθετε για τον κοσμο οι κατασκευαστες, οχι δεν ειναι ευκολη η ζωη και τα διαμερισματα. ουτε τα μαυρα που απαιτειτε απο τον φουκαρα που προσπαθει να αγορασει κεραμιδι ουτε τα δανεια, ουτε η διαβιωση με πινατς εισαγωμενα απο ιραν.. εισαστε ενα βασικο κομματι του προβληματος και σας ειναι ασυμφορη η αληθεια.
Ρε συ κομαντάντε Τσεγκεβάρα, κόψε λίγο από από το No pasaran...
-
Η Εκάλη έχει ψιλοξεπέσει και Κηφισιά υπάρχει από το Ανω Μενίδι, μέχρι το Κεφαλάρι.
Ο σπιτόγατος όμως μας λέει ότι 1 σπίτι είναι στα 2120 το τμ και μετά πάμε 2400 - 2500 στην πρώτη σελίδα άλλα 5-6 σπίτια.
Στην δεύτερη σελίδα φτάνουμε στα 3000 και στην 3η στα 3500, ενώ συνολικά τα νεόδμητα σπίτια στο Περιστέρι, είναι λίγο πάνω από 10, αφού έχουμε πολλές αγγελίες τα ίδια ακίνητα.
Αρα όντως εκεί στα δυτικά είσαστε πλέον μεγαλοαστοί και οι 316 στο Μπουρνάζι, είναι πλέον αυτής της χιλιετίας...
-
Η Εκάλη έχει ψιλοξεπέσει και Κηφισιά υπάρχει από το Ανω Μενίδι, μέχρι το Κεφαλάρι.
Ο σπιτόγατος όμως μας λέει ότι 1 σπίτι είναι στα 2120 το τμ και μετά πάμε 2400 - 2500 στην πρώτη σελίδα άλλα 5-6 σπίτια.
Στην δεύτερη σελίδα φτάνουμε στα 3000 και στην 3η στα 3500, ενώ συνολικά τα νεόδμητα σπίτια στο Περιστέρι, είναι λίγο πάνω από 10, αφού έχουμε πολλές αγγελίες τα ίδια ακίνητα.
Αρα όντως εκεί στα δυτικά είσαστε πλέον μεγαλοαστοί και οι 316 στο Μπουρνάζι, είναι πλέον αυτής της χιλιετίας...
επιλεκτικη ιντερνετοσαρωση ξερω και εγω να κανω.
για απαντησε στην ουσια, γιατι δεν κανεις δυτικα οικοδομες που πουλιουνται ακριβα και ευκολα?
α, ειναι υποβαθμισμενα ε? -
Καθόλου επιλεκτική η σάρωση.
Ξεκάθαρη και απέδειξε πόσο μεγαλοαστοί είστε...Εκτός όμως από μεγαλοαστοί, πλησιάζετε κοντά σε κάτι μεγάλα τηγάνια, οπότε δεν θέλουμε να επενδύσουμε εκεί...
Αλλωστε υπάρχουν μονοπώλια και εμείς είμαστε παιδιά του λαού και κατά των μονοπωλίων. -
Καθόλου επιλεκτική η σάρωση.
Ξεκάθαρη και απέδειξε πόσο μεγαλοαστοί είστε...Εκτός όμως από μεγαλοαστοί, πλησιάζετε κοντά σε κάτι μεγάλα τηγάνια, οπότε δεν θέλουμε να επενδύσουμε εκεί...
Αλλωστε υπάρχουν μονοπώλια και εμείς είμαστε παιδιά του λαού και κατά των μονοπωλίων.και πετατε την μπαλα στην εξεδρα οντας διοικουμενοι απο καποιον dpg
-
Πάρα πολλοί (όπως φαίνεται και εκ' του αποτελέσματος). Έχω γράψει ξανά τι, πως και γιατί. Μισωτός είναι και με €800/μήνα και με €5.000/μήνα.
Ποσοι ειναι αυτοι ρε fani? και φτανουν να κανουν drive την αγορα?
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!