-
Οι λεύκες έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα για δέντρα αστικού ιστού.
Αρρωσταίνουν εσωτερικά, δεν φαίνεται εξωτερικά και είναι αυτές που συνήθως πέφτουν ή σπάνε τα κλαδιά τους σε δυνατές μπόρες και αέρηδες.
Είναι επικίνδυνες για τραυματισμό και ζημιές. -
@polo2002 said in Posts προς Θεσσαλονικείς:
Προσωπικά με είχε ενοχλήσει πάρα πολύ όταν είδα ότι οι λεύκες στην Αγγελάκη αντικαταστάθηκαν με ελιές, γιατί η ελιά δεν δίνει σκιά (όχι στο μέγεθος που είναι τώρα). Και επίσης δεν έχω εμπιστοσύνη ότι τα δέντρα που κόβονται θα αντικατασταθούν όπως λένε, και δεν θα μπει στη θέση τους κάτι πολύ μικρό.
Μα στην Αγγελάκη οι αιωνόβειες που έφεραν από Χαλκιδική έχουν γύρω γύρω γκαζόν, δλδ δεν τις έφεραν για να πηγαίνει ο κόσμος από κάτω.
Για τα δέντρα που θα μπουν στη Τσιμισκή ο υπεύθυνος επέμενε ότι θα είναι ενήλικα κα ιδεν θα περιμένουμε να μεγαλώσουν για να κάνουν σκια. -
Το καλοκαίρι περπάτημα στον ήλιο δεν λέει πάντως, όσο ωραίες και να είναι οι ελιές. Οι λεύκες έδιναν σκια σε μεγάλη ακτίνα από κάτω και γύρω. Για τις αρρώστιες δεν ξέρω, ούτε αν τα συγκεκριμένα δέντρα ήταν άρρωστα ή όχι. Για τις ρίζες, δεν είχα δει κάτι εκεί, μέσα σε παρτέρια ήταν. Για πέσιμο κλαδιών, μπορεί να συμβεί σε κάθε δέντρο, πριν χρόνια είχα σταθμεύσει δίπλα και κάτω από πεύκο που φαινόταν σε καλή κατάσταση και μετά από λίγο , χωρίς αέρα, έσπασε ένα μεγάλο κλαδί και έπεσε δίπλα στο αυτοκίνητο. Τώρα γίνεται μεγάλος ντόρος για τις κοπές, δεν ξέρω τι ισχύει, πάντως μετά από διάφορα δικαστήρια για τραυματισμούς από πτώσεις δέντρων οι δήμοι προτιμούν να τα κόβουν παρά να μπαίνουν σε περιπέτειες.
-
Οι λεύκες έχουν ρηχές ρίζες και για αυτό πέφτουν εύκολα όταν πιάνουν αέρηδες. Είναι λάθος δέντρο για αστικό ιστό.
-
Ας έβαζαν κάτι άλλο που να δίνει σκιά τότε. Οι ελιές και λερώνουν (όχι οι συγκεκριμένες που είναι σε παρτέρια) και προκαλούν αλλεργίες σε πολύ κόσμο (όχι σε εμένα). Παλιά έβαζαν κάτι ακακίες με ροζ λουλούδια, κάτι μουριές που δεν κάνουν καρπό, και κάτι άλλα δέντρα που κάνουν κάτι κίτρινους στρογγυλούς καρπούς. Σε αειθαλή δεν ξέρω τι μπορούσαν να βάλουν.
-
Που έχει κάμερες ταχύτητας στη πόλη μας , οι οποίες γράφουν κανονικά κιόλας; Για να ρωτάω σημαίνει ότι είναι επιβεβαιωμένη η ύπαρξη τους.
-
@famas said in Posts προς Θεσσαλονικείς:
Που έχει κάμερες ταχύτητας στη πόλη μας , οι οποίες γράφουν κανονικά κιόλας; Για να ρωτάω σημαίνει ότι είναι επιβεβαιωμένη η ύπαρξη τους.
Στον περιφερειακό
-
@monman2 said in Posts προς Θεσσαλονικείς:
Στον περιφερειακό
Λίγο πιο συγκεκριμένος ίσως; Πάλι καλά που δεν μου είπες στους δρόμους.
-
Στον περιφερειακό
Όπου βλέπεις πινακίδα για κάμερα υπάρχει μετα απο ενα χιλιόμετρο περίπου , τώρα σίγουρα ξέρω οτι αυτή του Αγ. Παύλου στην κατηφόρα γράφει γιατί έπιασε μια κοπελιά γειτόνισσα με 130 και έριξε πολύ κλάμα η κακομοίρα ...
-
Στον περιφερειακό
Όπου βλέπεις πινακίδα για κάμερα υπάρχει μετα απο ενα χιλιόμετρο περίπου , τώρα σίγουρα ξέρω οτι αυτή του Αγ. Παύλου στην κατηφόρα γράφει γιατί έπιασε μια κοπελιά γειτόνισσα με 130 και έριξε πολύ κλάμα η κακομοίρα ...
Ωχ.....
-
Δεν υπάρχει σε όλα τα σημεία όπου υπάρχει σήμανση και δεν είναι σταθερές. Οι κάμερες είναι λίγες και τις εναλλάσσουν σε διάφορα σταθερά κουτιά που υπάρχουν. Φυσικά τα κουτιά και η σήμανση δεν αφαιρούνται, ασχέτως αν υπάρχει κάμερα. Στην Ε.Ο. Μουδανιών και στα δύο ρεύματα τοποθετούνται κατά καιρούς, ως το Ρύσιο. Επιβεβαιωμένο από τον Δκτη Τροχαίας της περιοχής, πριν μερικά χρόνια, αν και ποτέ δεν έμαθα να έπεσε εκεί φωτογραφία. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω.
Επίσης παίζουν και μπλόκα. Τέσσερα στάνταρ σημεία είναι:
α) Περιφερειακός προς δυτικά (προς βόρεια είναι κανονικά), στο άνοιγμα που κάνει δεξιά στον Ελαιώνα.
β) Περιφερειακός προς δυτικά, στην κατηφόρα των νοσοκομείων.
γ) Από Μουδανιών στην ευθεία προς διασταύρωση Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας με κόμβο αεροδρομίου και αντίστροφα.
δ) Στην ευθεία πριν την είσοδο Περαίας (παλιό Lidl, πλέον Discount Markt) και αντίστροφα.Αλλά βρε famas, αφού κάτι ξέρεις, γιατί δεν μας λες που αλλού υπάρχουν και απλά ρωτάς;
-
@realzeus said in Posts προς Θεσσαλονικείς:
Επίσης παίζουν και μπλόκα. Τέσσερα στάνταρ σημεία είναι:
α) Περιφερειακός προς δυτικά (προς βόρεια είναι κανονικά), στο άνοιγμα που κάνει δεξιά στον Ελαιώνα.
β) Περιφερειακός προς δυτικά, στην κατηφόρα των νοσοκομείων.
γ) Από Μουδανιών στην ευθεία προς διασταύρωση Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας με κόμβο αεροδρομίου και αντίστροφα.
δ) Στην ευθεία πριν την είσοδο Περαίας (παλιό Lidl, πλέον Discount Markt).ε) Στην είσοδο της πόλης απο δυτικά στον εμπορικό σταθμό του ΟΣΕ μετα το φανάρι του one sallonika, ΠΡΟΣΟΧΗ 50 εχει όριο και πριν περίπου ενα μήνα το είχα πετύχει βράδυ μετα την 20:00.
-
Στον περιφερειακό
Δεν την παρηγορησες?
Εχω και Τοyota υβριδικο , παμε μια βολτα? -
Το υβριδικό μάλλον σαν αντικούκου θα λειτουργούσε…
-
Τι του λέτε ρε του monman2? Παντρεμένος άνθρωπος είναι, ξέρω και την σύζυγό του, εξαιρετική κυρία. Εγώ πάλι είμαι ελεύθερος... Ε monman2 μου;
-
@realzeus said in Posts προς Θεσσαλονικείς:
Τι το λέτε ρε του monman2? Παντρεμένος άνθρωπος είναι, ξέρω και την σύζυγό του, εξαιρετική κυρία. Εγώ πάλι είμαι ελεύθερος... Ε monman2 μου;
Αν σου δωσει το Τοyota του, το εχεις ριξει το γκομενακι
-
Αν ρίξεις γκομενάκι με Yaris Cross...
-
Ανετα!
-
Θα πέσει...μόλις δεί τη μέση κατανάλωση...
-
Που λέτε πριν πολλές δεκαετίες οταν δεν υπήρχαν κινητά είχα χάσει τα ίχνη μιας παλιάς γνωριμίας έλειπα απο την Αθήνα ενα δίμηνο δεν την έβρισκα πουθενά .
Δανείζομαι το οτομπιάνκι ,Α112 abarth παρακαλώ για ενα ΣΚ και έψαχνα όλα τα στέκια ,φάση "αυτή η νύκτα μένει " αλλα περιορισμένη η αναζήτηση στο λεκανοπέδιο.
Μιλάμε έκαψα 20.000 δρχ σε βενζίνη έκαιγε το ρημάδι
πόσο θα ήθελα να υπήρχαν υβριδικά τότε...
Γνώρισα μια άλλη κοπέλα στην συναυλία του Κηλαηδόνη αλλα το οτομπιάνκι πολύ άβολο ρε φίλε ... αρε YC να σε είχα τότε!
Posts προς Θεσσαλονικείς