-
@iceman7 said in TOYOTA FORUM:
Πολύ μαντάμ σουσου μας προέκυψες ρε συ φίλε !
Κλαίω!!!
Δεν ειναι μαντάμ σουσου, αλλά ζω την ζωή μου χωρίς ocd και βλακείες. Τα σίδερα ειναι για να μας υπηρετούν και να διαλύονται αυτά αντί για εμάς!
-
@andya3 said in TOYOTA FORUM:
@ataim said in TOYOTA FORUM:
@andya3 said in TOYOTA FORUM:
Όταν όμως γίνεται προσπάθεια όλα αυτά να ωραιοποιηθούν και να εμφανιστούν σαν τεχνολογική υπεροχή. Εκεί κάπου ξεφεύγει το θέμα και αρχίζει να κάνει αρνητική εντύπωση.
Ένα από τα καλύτερα drivetrain που έχω οδηγήσει είναι το multitronic του A4. Το cvt εξαφάνιζε το lag της τουρμπίνας και είχες σοβαρό, άμεσο και συνεχόμενο γκάζι. Είναι κρίμα που την παράτησαν την μετάδοση, από τα καλύτερα cvt που κυκλοφορούσαν.
Πάνε χρόνια που το κατάργησε η audi. Δεν ξέρω το λόγο, αλλά αναίτια δεν θα το έκανε. Το είχε αναπτύξει μόνη της, άρα είχε ρίξει φράγκα που πήγαν χαμένα.
Εφόσον οι εκπομπές CO2 είναι προτεραιότητα στην Ευρώπη, τα διπλοσύμπλεκτα είναι η προτιμητέα λύση. Έχουν τις χαμηλότερες εκπομπές.
DSG η CVT το μέλλον ανήκει στα αυτόματα σασμάν. Μου κάνει εντύπωση που κάποιοι δεν βλέπουν την τεχνολογική πρόοδο.
-
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
Κλαίω!!!
Δεν ειναι μαντάμ σουσου, αλλά ζω την ζωή μου χωρίς ocd και βλακείες. Τα σίδερα ειναι για να μας υπηρετούν και να διαλύονται αυτά αντί για εμάς!
Δεν διαφωνώ φιλοσοφικά και ας είμαι ψυχαναγκαστικος όσο δεν πάει.
Αλλά ξέρεις ότι καθημερινά δεν οδηγείς. Μετακινείσαι σαν πρόβατο.
Το μόνο που θες για τη μετακίνηση είναι μικρες διαστασεις, οικονομία, ραδιόφωνο, αιρ κοντινιον και ιδανικά αυτόματο.Θα γούσταρα το μασάζ της 5αρας ενός φίλου ή τα ψυχομενα του τεσλα το καλοκαίρι αλλά γαμιεται που γαμιεται η μετακίνηση δεν θέλω επιπλέον άγχη.
Προτιμώ να τα απόλαυσω σε κάποια βόλτα που θα οδηγήσω -
Κλαίω!!!
Σου βρήκα αμάξι. Είναι και Citroen
-
@george-0 said in TOYOTA FORUM:
To είδα στην Ομάδα στο ΦΒ...Citroen SM, αμαξάρα!! Πολύ θα ήθελα ένα.
Τα αγαπημένα μου Γαλλικά (και θα ήθελα ένα για κάθε μέρα) είναι CX Gti Turbo, αυτόματη φυσικά και XM αυτόματη (όποια νάναι, ιδανικά την 3λιτρη!).
-
@george-0 said in TOYOTA FORUM:
To είδα στην Ομάδα στο ΦΒ...Citroen SM, αμαξάρα!! Πολύ θα ήθελα ένα.
Τα αγπαημένα μου Γαλλικά (και θα ήθελα ένα για κάθε μέρα) είναι CX Gti Turbo, αυτόματη φυσικά και XM αυτόματη (όποια νάναι, ιδανικά την 3λιτρη!).
Ναι ρε. Φαντάζομαι να το οδηγάω στη εθνική. Τρένο
-
Μα δεν τα συγκρίνω ως αυτοκίνητα! Συγκρίνω την χρησιμότητα τους
Ο σκοπός των αυτοκινήτων πόλης είναι να κινούνται στις.... πόλεις!
Αντίστοιχα δεν θα πάρεις ένα supercar επειδή στρίβει τάπα σε off-roading
-
Δεν διαφωνώ φιλοσοφικά και ας είμαι ψυχαναγκαστικος όσο δεν πάει.
Αλλά ξέρεις ότι καθημερινά δεν οδηγείς. Μετακινείσαι σαν πρόβατο.Εξαρτάται τις διαδρομές που κανείς!!!
Πχ στ Νέα Χαλκηδόνα - Ηλιούπολη που έκανα για την προηγούμενη δουλειά, υπήρχε το κομμάτι Μεσογείων - Λεωφόρου Καρέα, που οδηγούσα με ευχαρίστηση.
Ήμουνα και στην πλευρά που δεν είχε κίνηση. Σβέλτες στροφές - καμπές. Μια χαρά ήταν!
Τώρα πχ το Νέα Χαλκηδόνα - Μπουρνάζι είναι μεταφορά, αλλά και πάλι έχω αφήσει το αυτοκίνητο και πηγαίνω με το ποδήλατο! -
Εεε τι θα ήταν στην κορυφή!?!?
-
Πως υπάρχει βελτίωση από γενιά σε γενιά, έχουμε φτάσει το CHR να είναι κάτω από τα 5l/100km, οι τιμές είναι από το spritmonitor.
-
Το δίλιτρο σύνολο των toyota είναι το πιο σωστό. Αλλά στην Ελλάδα....
Έχω την αίσθηση πως με τι δίλιτρο κατά νου τα σχεδιάζουν. Τα μικρότερα είναι απλά συμβιβασμοί κάθε αγοράς.
-
@lap said in TOYOTA FORUM:
Το δίλιτρο σύνολο των toyota είναι το πιο σωστό. Αλλά στην Ελλάδα....
Έχω την αίσθηση πως με τι δίλιτρο κατά νου τα σχεδιάζουν. Τα μικρότερα είναι απλά συμβιβασμοί κάθε αγοράς.
Ναι είναι το καλύτερο 4cyl με τα 150 άλογα είναι πολύ κοντά στα 180 του 2,5l
Θα τα καταργήσουν όμως τώρα και τα δύο με την έλευση του νέου 1,5/1,5t -
Ο οποίος πόσα άλογα θα έχει;
-
-
Πφφφφ σαν τα MG.
-
@lap said in TOYOTA FORUM:
Πφφφφ σαν τα MG.
lol, 160 έχει της Nissan, αν βγάλουν 180 στον θερμικό θα είναι πολύ καλά
-
@ataim said in TOYOTA FORUM:
Πως υπάρχει βελτίωση από γενιά σε γενιά, έχουμε φτάσει το CHR να είναι κάτω από τα 5l/100km, οι τιμές είναι από το spritmonitor.
Ο πίνακας δεν περιλαμβάνει το C-HR 1.8 1ης γενιάς facelift (2019-2024), που φοραει την μπαταρία λιθίου (όπως και το 2ης γενιάς C-HR), με αποτελεσμα το C-HR να βρίσκεται ήδη από το 2019 άνετα κάτω από τα 5lt/100km και ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα με το 2ης γενιάς C-HR, αφού φοράνε και τον ίδιο βενζινοκινητήρα.
Το διαπιστώνω καθημερινά στο δικό μου C-HR (2021), που βρίσκομαι άνετα γύρω στα 4,5 lt/100km κατά μέσο όρο (με 19ρες ζάντες).
Εξάλλου παρατηρήστε ότι το Corolla 1.8 (2019) με το 4ης γενιάς υβριδικό με τα 122 άλογα που είχε μπαταρία λιθιου, εχει ελάχιστη διαφορά από το Corolla 1.8 (2023) με το 5ης γενιάς υβριδικό με τα 140 άλογα (5,0 και 4,9 lt/100 km αντίστοιχα), κάτι που επιβεβαιώνει όσα αναφέρω παραπάνω.
Σημειωτέον ότι Corolla 1.8 και C-HR 1.8 1ης και 2ης γενιάς φοράνε όλα τον ίδιο βενζινοκινητήρα (2ZR-FXE), ανεξαρτήτως της συνδυαστικής ιπποδύναμης που ανακοινώνεται (122 ή 140 άλογα).
To C-HR 2.0 1ης γενιάς (2019 παρουσιάστηκε, όταν έγινε το facleift) φορούσε μπαταρία νικελίου, οπότε είναι λογικό το 2ης γενιάς 2.0 C-HR (2024), που πλέον φοράει μπαταρία λιθίου κι αυτό, να εχει μικρότερη κατανάλωση.
Γενικό συμπέρασμα από τον πινακα: Οι καταναλώσεις που ανακοινώνουν η Toyota και η Lexus επιβεβαιώνονται άνετα στην πράξη.
TOYOTA FORUM