-
@dimgeo said in TOYOTA FORUM:
Οσο για τα αυτόματα, εγω μετά την εμπειρία του Golf που τις μισές μέρες του μήνα ηταν στο συνεργείο,
Είναι λάθος να βασίζεις την απόφαση αυτή σε μια εμπειρία μόνο και μάλιστα με το ΠΙΟ ζημιάρικο (μετά το Powershift) αυτόματο που έχει βγει ποτέ!!
Ένα καλό αυτόματο δεν έχει θέμα...
-
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
Οσο για τα αυτόματα, εγω μετά την εμπειρία του Golf που τις μισές μέρες του μήνα ηταν στο συνεργείο,
Είναι λάθος να βασίζεις την απόφαση αυτή σε μια εμπειρία μόνο και μάλιστα με το ΠΙΟ ζημιάρικο (μετά το Powershift) αυτόματο που έχει βγει ποτέ!!
Ένα καλό αυτόματο δεν έχει θέμα...
Εντάξει είναι λίγο ρουλέτα η φάση με τα αυτόματα. Μπορεί να σου βγάλει και 300.000 χλμ απλα με τα τακτικά σερβις οπως σε Passat φίλου μου με το ίδιο ακριβως κιβωτιο (DSG7), αλλά μπορεί και να σου στοιχίσει σαν να είχες αγοράσει δευτερο αυτοκίνητο. Παντως και για τα CVT και τα ημιαυτόματα εχω ακουσει για προβληματα απο μαστόρια, αν και οντως σπανιότερα. Σε κάθε περίπτωση παντως δεν συγκρινεται η αξιοπιστία και η οικονομία χρησης-συντήρησης του χειροκίνητου. Είναι σαφως ανώτερη.
-
Δεν ξέρω τι νόημα έχει το Aygo X και σε ποιους απευθυνεται.
Συμφωνώ και επαυξάνω, προσπαθούν να κάνουν απόσβεση στην πλατφόρμα; Εγώ λέω δεν θα τους πάει καλά, ειδικά με τις αρχικές προδιαγραφές, εκτός αν μπορέσουν κ το τιμολογησουν πολύ επιθετικά.
Μην κρίνεις όλα τα αυτόματα από μια κακή εμπειρία, ξέρεις ότι μόνο στην Ευρώπη έχουμε ακόμα μανουαλ, ανά τον κόσμο όλοι έχουν auto.
Πρέπει να προσέξεις όμως τι τεχνολογία αγοράζεις άλλιως την πληρώνεις ακριβά. Υπάρχουν αυτόματα που είναι αθάνατα πχ με μετατροπέα ροπής.
-
Και πάλι σχετικο είναι αυτό.
Αν διαβάσετε ξένα forums με αυτόματα κιβώτια με μετατροπέα ροπής θα σας εντυπωσιάσει το πόσα προβλήματα είχαν και έχουν.Πιο ασφαλές είναι να λέμε πως το συγκεκριμένο ταδε κιβώτιο δεν έχει θέματα και όχι γενικά
-
15.300 το Aygo X στη βασική έκδοση στη Γερμανία, δηλαδή περιπου τα ιδια ισως και λιγοτερα εδω . Κάτι γίνεται.. Αν και ειναι αρκετά πιο ασχημο απο το πρωτότυπο Aygo Prologue
-
15.300 το Aygo X στη βασική έκδοση στη Γερμανία, δηλαδή περιπου τα ιδια ισως και λιγοτερα εδω . Κάτι γίνεται.. Αν και ειναι αρκετά πιο ασχημο απο το πρωτότυπο Aygo Prologue
Τα αφεντικά έχουν τρελαθεί τελείως μου φαίνεται.
15 χιλιάρικα τιμή εκκίνησης για το κουβαδάκι aygo. Εντάξει, δε θα πω ότι με 15-16 έπαιρνες καλό b-seg πριν λίγα χρόνια γιατί θα ακουστώ σαν παππούς που αναπολεί τα παλιά καλά χρόνια.
Θα πω ότι έτσι όπως έχει η κατάσταση είναι πιο λογικό να δώσεις 18 για ένα απλό, μη υβριδικό yaris cross. -
@cmax75 said in TOYOTA FORUM:
15 χιλιάρικα τιμή εκκίνησης για το κουβαδάκι aygo. Εντάξει, δε θα πω ότι με 15-16 έπαιρνες καλό b-seg πριν λίγα χρόνια γιατί θα ακουστώ σαν παππούς που αναπολεί τα παλιά καλά χρόνια.
Θα πω ότι έτσι όπως έχει η κατάσταση είναι πιο λογικό να δώσεις 18 για ένα απλό, μη υβριδικό yaris cross.Φίλε μου με 20 χιλιάρικα πριν δέκα χρόνια είχα αγοράσει το Golf 150 αλογα φουλ εξτρα με DSG7 και είχα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ αρχιδάτο. Τωρα με τα ίδια παίρνεις Clio 90 αλογα χειροκίνητο ή γιαπωνέζικο υβριδικό κουβαδάκι.
Το "κάθε χρόνο και χειρότερα" δυστυχως επαληθευεται συνεχώς.
-
Θα πω ότι έτσι όπως έχει η κατάσταση είναι πιο λογικό να δώσεις 18 για ένα απλό, μη υβριδικό yaris cross.Μιλάμε για Γερμανία....μην μπερδευόμαστε!
Εκεί: α) ΔΕΝ υπάρχει Yaris Cross non-hybrid και η βασική έκδοση του Υβριδικού ξεκινάει από τα €22.700.
-
άρα θα έχει ακριβώς τις ιδιες τιμές με το yaris?, καλά θα πάει αυτό.
-
@ataim said in TOYOTA FORUM:
άρα θα έχει ακριβώς τις ιδιες τιμές με το yaris?, καλά θα πάει αυτό.
Τις ιδιες αποκλειεται. Δεν νομιζω να θέλουν να το καψουν. Εγω φοβάμαι οτι αν ισχυουν αυτες οι τιμες εκκινησης για to Aygo, το Yaris αναγκαστικα θα ακριβύνει.. Οπως πάμε συντομα οσοι κυκλοφορούν με καινουργιο μινι θα θεωρούνται φραγκάτοι. Στα νιατα μου για "πουλ μουρ" χρειαζόσουν μπέμπα κάμπριο. Τωρα θα ρίχνεις γκόμενα με κουβαδάκι
-
Παιδιά έχει ως αντιπαλο το ignis. Άρα στις ίδιες τιμές με αυτό θα κινείται.
Αν το θες για εταιρικό , και κοστίζει στην έκδοση active plus με ένα cvt κιβώτιο κοντα στα 15.000 ευρώ τότε έχει νόημα απέναντι σε ένα Yaris hybrid active plus.
Μεχρι να καλύψεις σε χιλιόμετρα τη διαφορά κόστους σε μισθωμα κτλ με την υψηλότερη κατανάλωση του aygox, θα έχει λήξει το leasing του.
-
Θα πω ότι έτσι όπως έχει η κατάσταση είναι πιο λογικό να δώσεις 18 για ένα απλό, μη υβριδικό yaris cross.Μιλάμε για Γερμανία....μην μπερδευόμαστε!
Εκεί: α) ΔΕΝ υπάρχει Yaris Cross non-hybrid και η βασική έκδοση του Υβριδικού ξεκινάει από τα €22
Δεν αναφέρομαι στην γερμανική αγορά, η ελληνική με ενδιαφέρει.
Εάν αληθεύει εκεί η τιμή εκκίνησης στα 15 χιλ. εδώ η ελληνική τογιότα πόσο να το καταφέρει, στα 13-14 χιλ; οκ, πάλι ισχύει αυτό που είπα, ότι τα αφεντικά τρελάθηκαν εντελώς και τα τελευταία χρόνια το κόστος των μεγάλων εξελίξεων στα ηλεκτρονικά και της μετάβασης στη νέα εποχή έχει χρηματοδοτηθεί σχεδόν εξολοκλήρου από τον πελάτη, λες και είμαστε μέτοχοι -
Εάν αληθεύει εκεί η τιμή εκκίνησης στα 15 χιλ. εδώ η ελληνική τογιότα πόσο να το καταφέρει, στα 13-14 χιλ; οκ, πάλι ισχύει αυτό που είπα, ότι τα αφεντικά τρελάθηκαν εντελώς και τα τελευταία χρόνια το κόστος των μεγάλων εξελίξεων στα ηλεκτρονικά και της μετάβασης στη νέα εποχή έχει χρηματοδοτηθεί σχεδόν εξολοκλήρου από τον πελάτη, λες και είμαστε μέτοχοιH Ελληνίκη αγορά καλά κάνεις και σε ενδιαφέρει αλλά αυτά που είπες πιο πάνω αφορούσαν την Γερμανική αγορά για αυτό το είπα. Το να έχει εδώ €13.000 είναι λογική διαφορά με τα €20.000 του Γιάρις Κρος ή τα €16.000 του Γιάρις.
-
Εάν αληθεύει εκεί η τιμή εκκίνησης στα 15 χιλ. εδώ η ελληνική τογιότα πόσο να το καταφέρει, στα 13-14 χιλ; οκ, πάλι ισχύει αυτό που είπα, ότι τα αφεντικά τρελάθηκαν εντελώς και τα τελευταία χρόνια το κόστος των μεγάλων εξελίξεων στα ηλεκτρονικά και της μετάβασης στη νέα εποχή έχει χρηματοδοτηθεί σχεδόν εξολοκλήρου από τον πελάτη, λες και είμαστε μέτοχοιH Ελληνίκη αγορά καλά κάνεις και σε ενδιαφέρει αλλά αυτά που είπες πιο πάνω αφορούσαν την Γερμανική αγορά για αυτό το είπα. Το να έχει εδώ €13.000 είναι λογική διαφορά με τα €20.000 του Γιάρις Κρος ή τα €16.000 του Γιάρις.
Αυτό θα ήταν το σωστό, αλλά φοβάμαι οτι οι εποχές που βλέπαμε 12 και 13 χιλιάρικα τιμές βασικής έκδοσης εχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Μας φορτώνουν ένα σωρό άχρηστα ηλεκτρονικά βοηθηματα και οθόνες που σε συνδυασμό με την έλλειψη ημιαγωγών λόγω κορονοιου φουσκώνουν την τιμή 3 - 5 χιλιάρικα και τον χρόνο παράδοσης 8 - 12 μηνες, χωρις να προσφέρουν σχεδόν τίποτα ουσιαστικό.
-
Με 14140 € παίρνεις λευκό χιλιάρι Yaris στην βασική έκδοση , αυτή τη στιγμή ,αρα το aygoX θα είναι κανα 2χίλιαρο κάτω στην παρόμοια έκδοση με τον ίδιο κινητήρα , πιστεύω στα 12-12500 θα πάει ... υπόψη το αντίστοιχο σημερινό εχει τιμή στα 10.750€.
Λογική αύξηση για την πληθώρα των νέων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και του νέου σασί που είναι ελαφρύ ασφαλές και ο χιλιάρης για αστική χρήση θα το σπρώχνει μια χαρά ... -
Τελικά είναι πιο βαρύ. 920 κιλά.
Πάντως έχει μεσαίο αερόσακο. Μοναδικό για την κατηγορία όπως και acc και όλα τα adas.
Με ένα καλό cvt αν φτάνει τα 15.000 θα ήταν μια χαρά αυτοκίνητο πόλης.Βέβαια να δουμε πόσο θα κοστίζει το υπέρτατο που έρχεται σε ένα έτος ώστε να συγκρίνουμε
-
@monman2 said in TOYOTA FORUM:
Με 14140 € παίρνεις λευκό χιλιάρι Yaris
ακριβώς για αυτό τον λόγο για μένα δεν έχει νόημα το Aygo με τον ίδιο κινητήρα και στην ίδια πλατφόρμα, με παρόμοιο βάρος. τι κερδίζεις; λίγο πιο κοντό για μέσα στην πόλη, όμως αν είναι αυτή η χρήση το χειροκίνητο με τον ατμοσφαιρικό 3cyl είναι μια ταλαιπωρία σκέτη. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω που στοχεύει το συγκεκριμένο και θεωρώ ότι δεν θα πουλήσει.
-
Έχω μια απορία για όποιον ξέρει να με βοηθήσει. Η κεραμική προστασία χρώματος και η προστασία ζαντών (Toyota protect) σε καινούργιο αυτοκίνητο αξίζουν ή είναι πεταμένα λεφτά?
-
-
@izz said in TOYOTA FORUM:
https://www.newsit.gr/auto/H-Toyota-allazei-texnologia-stis-mpataries-ton-yvridikon-tis/3419629/
απο το καλοκαίρι παίζει η είδηση
https://www.thetruthaboutcars.com/2021/07/is-the-toyota-prius-c-better-left-in-japan/
καλό νέο θα δώσει φθηνές μπαταρίες αντικατάστασης οταν λήξει η εγγύηση των 11 ετών
TOYOTA FORUM