-
Λίγα χρόνια ακόμα για να προλάβουμε ένα τελευταίο πισωκίνητο, χειροκίνητο βενζινοκίνητο:
https://www.autoblog.gr/2021/06/19/ews-to-2030-to-mazda-mx-5-tha-ginei-ybridiko/
Συλλεκτικά θα γίνουν!
-
Μετά από πολλά χρόνια έκανα πραγματικότητα ένα όνειρο,είμαι ο ευτυχής ιδιοκτήτης ενός μαύρου mx5 niseko 1.8.
Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum,ευχαριστώ για την φιλοξενία. -
@niseko said in Mazda MX-5:
Μετά από πολλά χρόνια έκανα πραγματικότητα ένα όνειρο,είμαι ο ευτυχής ιδιοκτήτης ενός μαύρου mx5 niseko 1.8.
Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum,ευχαριστώ για την φιλοξενία.Καλοτάξιδο!
-
@harisma23 said in Mazda MX-5:
Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum,ευχαριστώ για την φιλοξενία.Καλοτάξιδο!
Ευχαριστώ πολύ.
-
Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum,ευχαριστώ για την φιλοξενία.Ωωω καλοτάξιδο να το χαρείς όσο μπορείς! Έχω και εγώ ένα niseko μαύρο με σκληρή ηλεκτρική οροφή. Με συντροφεύει εδώ και 14 χρόνια! Μεγάλος έρωτας.
Ποσα χιλιόμετρα το πήρες το δικό σου; Είναι τελείως «μαμά»;
-
Να το χαρείς, καλόταξιδο.
Μερακλήδικη επιλογή. Καλή επιλογή
-
@elefasgr said in Mazda MX-5:
Ωωω καλοτάξιδο να το χαρείς όσο μπορείς! Έχω και εγώ ένα niseko μαύρο με σκληρή ηλεκτρική οροφή. Με συντροφεύει εδώ και 14 χρόνια! Μεγάλος έρωτας.
Ποσα χιλιόμετρα το πήρες το δικό σου; Είναι τελείως «μαμά»;
Είναι το μοντέλλο με την μαλακή καφέ οροφή,δεν έχει καμία αλλαγή εκτός της μεταλλικής τάπας του καυσίμου και ενός μικρού spoiler και έχει διανύσει 112,000 χιλιόμετρα.
-
@lap said in Mazda MX-5:
Ευχαριστώ,για να πω την αλήθεια αναζητούσα κάποιο με σκληρή οροφή αλλά μόλις είδα το συγκεκριμένο δεν δίστασα καθόλου.Δεν γνώριζα καν την ύπαρξη της συγκεκριμένης έκδοσης.Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ,ίσως δεν έχουν εισαχθεί πολλά στην χώρα μας.
-
@lap said in Mazda MX-5:
Ευχαριστώ,για να πω την αλήθεια αναζητούσα κάποιο με σκληρή οροφή αλλά μόλις είδα το συγκεκριμένο δεν δίστασα καθόλου.Δεν γνώριζα καν την ύπαρξη της συγκεκριμένης έκδοσης.Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ,ίσως δεν έχουν εισαχθεί πολλά στην χώρα μας.
Έψαχνα χρόνια να βρω νισεκο, τελικά κατέληξα σε απλό γιατί τα νισεκο δεν τα πουλάνε. Αν έβρισκα θα είχα νικναμε οκεσιν.
-
@ataim said in Mazda MX-5:
@lap said in Mazda MX-5:
Έψαχνα χρόνια να βρω νισεκο, τελικά κατέληξα σε απλό γιατί τα νισεκο δεν τα πουλάνε.
Προφανώς θα πρέπει να αισθάνομαι τυχερός.
-
Τα niseko δεν τα εισήγαγε ποτέ η μαμά αντιπροσωπεία της Mazda. Τα έφερνε ένας γνωστός έμπορος (carmodels.gr το site έχει αλλάξει πλέον ιδιοκτήτη όπως βλέπω) που νομίζω σταμάτησε να δραστηριοποιείται στα χρόνια της κρίσης. Τα καλά του να προτιμήσεις τις εκδόσεις που έφερνε αντί των κλασικών base/mid/high της αντιπροσωπείας ήταν α) η τιμή σε συνδυασμό με εξοπλισμό/έκδοση και β) πλήρης υποστήριξη από την αντιπροσωπεία σε θέματα εγγύησης κτλ. Φυσικά ο αριθμός των κομματιών ποσό μάλλον όταν μιλάμε για μια ειδική έκδοση πχ niseko ήταν περιορισμένος όποτε είναι αναμενόμενο να συναντάμε ελάχιστα στο δρόμο.
Το δικό μου είναι τελείως μαμά εξωτερικά και εσωτερικά έχω βάλει το μαμά μπλοκε από το 2λιτρο και κοντό κορωνοπηνιο.
Στα αρνητικά είναι το χρωμα, μαύρο γαρ, που ακόμα και με μια μάτια να του ρίξεις … γρατσουνίζεται
-
@elefasgr said in Mazda MX-5:
Τα niseko δεν τα εισήγαγε ποτέ η μαμά αντιπροσωπεία της Mazda. Τα έφερνε ένας γνωστός έμπορος (carmodels.gr) που νομίζω σταμάτησε να δραστηριοποιείται στα χρόνια της κρίσης. Τα καλά του να προτιμήσεις τις εκδόσεις που έφερνε αντί των κλασικών base/mid/high της αντιπροσωπείας ήταν α) η τιμή σε συνδυασμό με εξοπλισμό/έκδοση και β) πλήρης υποστήριξη από την αντιπροσωπεία σε θέματα εγγύησης κτλ. Φυσικά ο αριθμός των κομματιών ποσό μάλλον όταν μιλάμε για μια ειδική έκδοση πχ niseko ήταν περιορισμένος όποτε είναι αναμενόμενο να συναντάμε ελάχιστα στο δρόμο.
Το δικό μου είναι τελείως μαμά εξωτερικά και εσωτερικά έχω βάλει το μαμά μπλοκε από το 2λιτρο και κοντό κορωνοπηνιο.
Στα αρνητικά είναι το χρωμα, μαύρο γαρ, που ακόμα και με μια μάτια να του ρίξεις … γρατσουνίζεται
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Τα σημεία του αυτοκινήτου που με έκαναν να το αγοράσω άμεσα ήταν το πολύ ωραίο εσωτερικό και το σύστημα που αποτρέπει το σπινάρισμα των τροχών χωρίς όμως να είναι αμελητέες άλλες λεπτομέρειες όπως οι πολύ ωραίες ζάντες και οι προβολείς ομίχλης και άλλα.
Δεν σκοπεύω να κάνω καμία επέμβαση στο αυτοκίνητο,με καλύπει απολύτως σε όλα.Το μόνο που θα μπορούσε να με απασχολήσει στο μέλλον είναι όταν οι αναρτήσεις χρειαστούν αλλαγή αν συμφωνήσει το συνεργείο που προσέχει το αυτοκίνητο να αναζητήσω κάτι καλύτερο. -
Αναβίωση ενόψει της παρουσίασης του nd3 facelift που θα αφορά από όσων ακούγονται μόνο σε αλλαγές στην εμφάνιση και όχι στα μηχανικά μέρη.
Κανονικά έπρεπε να έχουν ήδη αποφασίσει τι θα κάνουν με το ne, καθώς φτάνει ο καιρός ανανέωσης του μοντέλου. Για μένα η πιο απλή λύση θα ήταν μια hybrid έκδοση με τον 1,5 της τωρινής γενιάς να τροφοδοτεί μια buffer μπαταριουλα και ένα ηλεκτρομοτερ 170hp στον πίσω άξονα. Το μόνο που πρέπει να προγραμματίσουν είναι ένα καλό sport mode με προσομοίωση διακριτών σχέσεων.
Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, ροπές από το μηδέν, χαμηλές εκπομπές ρύπων σε eco mode, παρόμοια ή και καλύτερη κατανομή βάρους, μηδενική αύξηση βάρους καθώς φεύγει κεντρικό τούνελ και κιβώτιο, κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι οι της Mazda ξέρουν πολλά για rotors και λίγα για motors, θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από Toyota μεριά ή από κάποιον που έχει εμπειρία με hybrids π.χ. Nissan. Ιδανικά θα μπορούσαν και μόνοι τους αλλά δεν το βλέπω, σε κάθε περίπτωση το παραπάνω φαίνεται απλούστερο από την full ev λύση που σκέφτονται.
-
Με την Τογιότα θα μπορούσε να γίνει μια συνεργασία για το νέο μοντέλο.ελπιζουμε να μη χαθεί αυτή η μοναδική συνταγή σε ότι κάνουν
-
@ataim said in Mazda MX-5:
Αναβίωση ενόψει της παρουσίασης του nd3 facelift που θα αφορά από όσων ακούγονται μόνο σε αλλαγές στην εμφάνιση και όχι στα μηχανικά μέρη.
Κανονικά έπρεπε να έχουν ήδη αποφασίσει τι θα κάνουν με το ne, καθώς φτάνει ο καιρός ανανέωσης του μοντέλου. Για μένα η πιο απλή λύση θα ήταν μια hybrid έκδοση με τον 1,5 της τωρινής γενιάς να τροφοδοτεί μια buffer μπαταριουλα και ένα ηλεκτρομοτερ 170hp στον πίσω άξονα. Το μόνο που πρέπει να προγραμματίσουν είναι ένα καλό sport mode με προσομοίωση διακριτών σχέσεων.
Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, ροπές από το μηδέν, χαμηλές εκπομπές ρύπων σε eco mode, παρόμοια ή και καλύτερη κατανομή βάρους, μηδενική αύξηση βάρους καθώς φεύγει κεντρικό τούνελ και κιβώτιο, κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι οι της Mazda ξέρουν πολλά για rotors και λίγα για motors, θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από Toyota μεριά ή από κάποιον που έχει εμπειρία με hybrids π.χ. Nissan. Ιδανικά θα μπορούσαν και μόνοι τους αλλά δεν το βλέπω, σε κάθε περίπτωση το παραπάνω φαίνεται απλούστερο από την full ev λύση που σκέφτονται.
Sorry κιόλας, αλλά τι αποκοτιές γράφεις; Το ΜΧ5 πρέπει να μείνει ανόθευτο, θερμικό και παλαιάς κοπής.
-
Αυτό θα ήταν ιδανικό, μιλάνε όμως για υβριδικό ή ev.
-
Απλή λύση
βγάζουν τον τετρακύλινδρο θερμικό 1500 με τα 132
βάζουν τον τρικύλινδρο υβριδικό 1500 που στην νεα εκδοχή του 130 άλογα θα εχειλένε ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Toyota και παρακολουθούν να εισρέει το μετρητό στα ταμεία, μεχρι και εγω θα σκεφτόμουν ενα
-
Πάντως τα rumors δίνουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα σε ev λύση. Δεν ξέρω τελικά τι θα παρουσιάσουν αλλά η απόφαση θα πρέπει να έχει ήδη παρθεί.
-
Το σύστημα του Yaris λέει. Να δω πως θα το κάνουν με πίσω κίνηση, μάλλον θα αντιγράψουν την Porsche στην διάταξη.
-
@vagnar said in Mazda MX-5:
Το σύστημα του Yaris λέει. Να δω πως θα το κάνουν με πίσω κίνηση, μάλλον θα αντιγράψουν την Porsche στην διάταξη.
Σόρρυ ξέχασα οτι τα τζιμάνια της mazda το εχουν ρίξει στα μαλακά πλαστικά και την πρίμιουμ αίσθηση δεν είναι για δύσκολα ...
Ας το φτιάξει λοιπόν η toyota σε κεντρομήχανη διάταξη , ξέρει αυτή εχει και μεγαλύτερο δίκτυο .
Mazda MX-5