-
@dublin
έχεις δικιο...ήδη αγοράζεις οχήματα από εκεί... βεβαια τετρατροχα όχι ακόμα αλλά θα γίνει και αυτό. -
@gv2000 said in FORD FORUM:
στην θεση του θα ερθει ενα ηλεκτρικο crossover... τελεια!
και ηλεκτρικό .... και crossover...παντως εγω το εχω πει...επενδύστε τώρα σε ένα θερμικό οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο (diesel-petrol δεν εχει σημασια) και μετα απο χρονια που δεν θα υπάρχει δείγμα γιατι θα εχουμε πνιγεί στα ηλεκτρικά crossover, η αξια τους θα εχει ανεβει κατακορυφα.
σε άκουσα εγω χαχαχαχα
αλλα δεν νομιζω ότι θα αυξηθει η αξια τους . τουναντιων νομίζω θα μειωθει
αλλά στα @@ μου, ας περασω καλα εγώ και ας μειωθει. λες και τα αυτοκίνητα ειναι επενδυση.
ενα πηγάδι που πετας λευτά είναι. Για μένα μιλάω μην πεταχτήτε οι παπουδοtoyotaκηδες
Οι Vagήτες πειτε ότι γουστάρετε. Εσείς πετάτε λεφτά σαν εμένα και δίνετε και διπλο μπουρμπουαρ στους φριτζιδες
-
Θα ανεβάσουν τις τιμές των καυσίμων για να σε οδηγήσουν στα ηλεκτρικά. Ποιος θα πάρει μεταχειρισμένο θερμικό με υψηλό κόστος μετακίνησης;
-
@lap said in FORD FORUM:
Θα ανεβάσουν τις τιμές των καυσίμων για να σε οδηγήσουν στα ηλεκτρικά. Ποιος θα πάρει μεταχειρισμένο θερμικό με υψηλό κόστος μετακίνησης;
γενικά συμφωνώ μαζί σου αλλά μόνο για τα δικα μας ταπεινά αμάξια.
Αν είναι κάνα ferrari, porche κτλ παίζει να έχουν δίκιο από πάνω και να πάρει πολλαπλάσια αξια το θερμικό.
Θα είναι τα τελευταία supercars βλέπεις και θα γίνουν συλλεκτικά όλα.
-
Διάβαζα χθες σε Ελληνικό Βαγγελο-forum παραγγελίες κάποιων μελών. Golf gti και T-Roc R με 50-60k. Δεν είδα να ιδρώνει τ' αυτί τους για τα ηλεκτρικά...
Στα π@π@ρια τους τι θα το κάνουν το πανάκριβο θερμικό όταν καταργηθεί. Το θάβουν στον κήπο της βίλας με επίσημη τελετή για να το θυμούνται και προχωράνε στο τελευταίο μοντέλο id.Οι υπόλοιποι άνθρωποι που δεν τους παίρνει για τέτοια και να θέλουν να κρατήσουν το θερμικό θα έχουν άλλα προβλήματα. Θα κλείνουν σιγά-σιγά ακόμα και τα βενζινάδικα όταν θα επικρατήσουν τα ηλεκτρικά. Σιγά μην κρατήσουν αξία τα θερμικά. Του πεταματού θα είναι.
-
@andya3 said in FORD FORUM:
Διάβαζα χθες σε Ελληνικό Βαγγελο-forum παραγγελίες κάποιων μελών. Golf gti και T-Roc R με 50-60k. Δεν είδα να ιδρώνει τ' αυτί τους για τα ηλεκτρικά...
Στα π@π@ρια τους τι θα το κάνουν το πανάκριβο θερμικό όταν καταργηθεί. Το θάβουν στον κήπο της βίλας με επίσημη τελετή για να το θυμούνται και προχωράνε στο τελευταίο μοντέλο id.Οι υπόλοιποι άνθρωποι που δεν τους παίρνει για τέτοια και να θέλουν να κρατήσουν το θερμικό θα έχουν άλλα προβλήματα. Θα κλείνουν σιγά-σιγά ακόμα και τα βενζινάδικα όταν θα επικρατήσουν τα ηλεκτρικά. Σιγά μην κρατήσουν αξία τα θερμικά. Του πεταματού θα είναι.
Μία χώρα με μέσο όρο ηλικίας επιβατικών οχημάτων 16.6, λεωφορείων 19 και φορτηγών 21.4, πόσα χρόνια λες να θέλουν για να γίνει συντριπτική πλειοψηφία τα ηλεκτρικά;
Passenger cars are now on average 11.8 years old in the European Union, vans 11.9 years, trucks 14.1 years and buses 12.8 years.
Ακόμη και στο Λουξεμβούργο (που έχει σε όλα τα νεώτερα) 7 χρόνια τα κρατάνε σχεδόν.
-
@dublin said in FORD FORUM:
Μία χώρα με μέσο όρο ηλικίας επιβατικών οχημάτων 16.6, λεωφορείων 19 και φορτηγών 21.4, πόσα χρόνια λες να θέλουν για να γίνει συντριπτική πλειοψηφία τα ηλεκτρικά;
Passenger cars are now on average 11.8 years old in the European Union, vans 11.9 years, trucks 14.1 years and buses 12.8 years.
Ακόμη και στο Λουξεμβούργο (που έχει σε όλα τα νεώτερα) 7 χρόνια τα κρατάνε σχεδόν.
Εάν βλέπεις τη χώρα αυτόνομη και αποκλεισμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη, μπορεί αυτό που λες να ισχύσει. Οι εξελίξεις όμως δεν εξαρτώνται από τις δικές μας διαθέσεις ή δυνατότητες.
Τα βενζινάδικα θα μειώνονται και η τιμή της βενζίνης θα ανεβαίνει. Τα ανταλλακτικά των θερμικών θα γίνονται όλο και πιο σπάνια και πιο ακριβά. Οι φόροι στα θερμικά θ' ανέβουν. Θα καταστεί ασύμφορο και από κάποια στιγμή ίσως και αδύνατο να διατηρείς θερμικό.Φυσικά μάντης δεν είμαι. Αλλά κάπως έτσι μου φαίνεται λογικό να κινηθεί η κατάσταση.
-
Εάν βλέπεις τη χώρα αυτόνομη και αποκλεισμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη, μπορεί αυτό που λες να ισχύσει. Οι εξελίξεις όμως δεν εξαρτώνται από τις δικές μας διαθέσεις ή δυνατότητες.
Τα βενζινάδικα θα μειώνονται και η τιμή της βενζίνης θα ανεβαίνει. Τα ανταλλακτικά των θερμικών θα γίνονται όλο και πιο σπάνια και πιο ακριβά. Οι φόροι στα θερμικά θ' ανέβουν. Θα καταστεί ασύμφορο και από κάποια στιγμή ίσως και αδύνατο να διατηρείς θερμικό.Φυσικά μάντης δεν είμαι. Αλλά κάπως έτσι μου φαίνεται λογικό να κινηθεί η κατάσταση.
Ναι, καλά, εννοείται, απλά το 2033 είναι σε 10 χρόνια και 1 μήνα! Όλα θα είναι δύσκολο να αγοραστούν, πάμε σε άλλες μορφές μετακινήσεων και λιγότερο κτητικές.
Πάντως στην Ευρωπαϊκή Ένωση 12 χρόνια είναι ο Μ.Ο, απέχει αυτό από την γενική εικόνα ότι όλοι παίρνουν leasing 3-4 χρόνια και αλλάζουν για πλάκα..και δεν έχουμε ακόμη την πλήρη εικόνα.
Πριν έναν μόνο χρόνο κανείς δεν θα στοιχημάτιζε ούτε μισό € ότι η Γερμανία θα επανέφερε τον άνθρακα σαν ενεργειακή λύση
Π.χ.ermany is relying on highly polluting coal for almost a third of its electricity, as the impact of government policies and the war in Ukraine leads producers in Europe’s largest economy to use less gas and nuclear energy
Έχουμε να δούμε αρκετά κεφάλαια στο θέμα ηλεκτρικών. Σε πρώτη φάση εγώ πιστεύω σε μικρά πόλης. Όντως εκεί υπάρχει τεράστιο συμφέρον, και μάλιστα και για να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης ταυτόχρονα, αλλά υπάρχουν πολλές και μεγάλες κατηγορίες ανθρώπων που δεν μπορούν/θέλουν να αλλάξουν σύντομα..
-
Ναι, καλά, εννοείται, απλά το 2033 είναι σε 10 χρόνια και 1 μήνα! Όλα θα είναι δύσκολο να αγοραστούν, πάμε σε άλλες μορφές μετακινήσεων και λιγότερο κτητικές.
Πάντως στην Ευρωπαϊκή Ένωση 12 χρόνια είναι ο Μ.Ο, απέχει αυτό από την γενική εικόνα ότι όλοι παίρνουν leasing 3-4 χρόνια και αλλάζουν για πλάκα..και δεν έχουμε ακόμη την πλήρη εικόνα.
Πριν έναν μόνο χρόνο κανείς δεν θα στοιχημάτιζε ούτε μισό € ότι η Γερμανία θα επανέφερε τον άνθρακα σαν ενεργειακή λύση
Π.χ.ermany is relying on highly polluting coal for almost a third of its electricity, as the impact of government policies and the war in Ukraine leads producers in Europe’s largest economy to use less gas and nuclear energy
Έχουμε να δούμε αρκετά κεφάλαια στο θέμα ηλεκτρικών. Σε πρώτη φάση εγώ πιστεύω σε μικρά πόλης. Όντως εκεί υπάρχει τεράστιο συμφέρον, και μάλιστα και για να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης ταυτόχρονα, αλλά υπάρχουν πολλές και μεγάλες κατηγορίες ανθρώπων που δεν μπορούν/θέλουν να αλλάξουν σύντομα..
Συμφωνώ με την έννοια ότι οι ημερομηνίες '30, '32, ΄35 είναι προβλέψεις που μπορεί να μην ισχύσουν και να μετατεθούν γι' αργότερα. Δεν αλλάζει όμως η πορεία προς τα ηλεκτρικά. Παίζεται μπάλα τώρα με τα συμφέρονται των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.
Έτσι όπως έχω αντιληφθεί την κατάσταση, οι Γερμανοί που έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στα ψηλά πορτοφόλια πιέζουν να επιταχυνθούν οι εξελίξεις. Κυνηγάνε και την Tesla που μπήκε στα χωράφια τους και δεν θέλουν να σπαταλούν άλλα κεφάλαια και ανθρώπινο δυναμικό που δεν τους περισσεύει για ν΄ασχολούνται με θερμικά. Θέλουν να ξεμπερδέυουν μια ώρα αρχύτερα.
Οι Γάλλοι είναι πιο διαστακτικοί, γιατί απευθύνονται σε πιο χαμηλά πορτοφόλια και ανησυχούν για την επίδραση που θα έχει το υψηλό κόστος των ηλεκτρικών στο κοινό τους και την κερδοφορία τους. Μπορεί να πάθουν ζημιά και το ξέρουν, γι΄ αυτό γκρινιάζει συνέχεια ο Tavares. Θα παίξει άμυνα όσο μπορεί μέχρι να είναι έτοιμη η stellantis.Οι Ιάπωνες στον κόσμο τους, επενδύουν στα super υβριδικά και οι Κινέζοι παραμονεύουν ν' αρπάξουν ευκαιρίες.
Γενικά έχει πολύ μπαλίτσα το θέμα, τύφλα να 'χει το champions league... -
Όταν κάτι έχει ζήτηση και κόψεις την προσφορά η τιμή μένει ψηλά , με ούτε το 20% των ιδιοκτητών να έχουν δικιά τους κλειστή θέση φόρτισης όταν σταματήσει η παραγωγή θερμικών η τιμή των μεταχειρισμένων θα ανέβει .
-
Πάντως και η Τογιότα πριν λίγες μέρες είπε το γυρίζει στα ηλεκτρικά.
Η Στελλάντις ετοιμάζεται συνέχεια και μέχρι το 2026 θα είναι εντελώς έτοιμη με διάφορα επίπεδα μπαταριών και αυτοκινήτων.
-
Για να γίνει πλήρης εξηλεκτρισμός θα πρέπει οι μπαταρίες να βγάζουν 600-700χλμ με νορμάλ χρήση και η φόρτιση να γίνεται σε 1-2 λεπτά ή 3-4 λεπτά για πλήρες γέμισμα ώστε ο κάτοικος που μένει σε αστικό κέντρο να έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει στο ''βενζινάδικο'' μιας και δε θα μπορεί να έχει δικό του φορτιστή. Επίσης θα πρέπει να βρεθούν τρόποι για υπερπολλαπλάσια ενέργεια. Τώρα πόσο εύκολα στην πράξη είναι όλα αυτά δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι ότι, όπως ειπώθηκε και πριν, η Γερμανία που υποτίθεται ότι έχει βρει λύσεις για την ενέργεια (φωτοβολταικά πχ) το γύρισε στον άνθρακα. Συνεχίζω να επιμένω πως η λύση είναι ένα υβριδικό σύστημα. Πόσο καυσαέριο να βγάζει πχ ένα υδρογονοκίνητο ή lpg υβριδικό;
Αν πραγματικά θέλουν να εξαλείψουν το καυσαέριο θα μπορούσαν να επενδύσουν σε μια τεχνολογία με πανελ πάνω στο αυτοκίνητο αλλά κάτι τέτοιο το κάνει σχεδόν ανεξάρτητο κάτι που φυσικά δε συμφέρει τα μεγάλα κεφάλια. -
@monman2 said in FORD FORUM:
Όταν κάτι έχει ζήτηση και κόψεις την προσφορά η τιμή μένει ψηλά , με ούτε το 20% των ιδιοκτητών να έχουν δικιά τους κλειστή θέση φόρτισης όταν σταματήσει η παραγωγή θερμικών η τιμή των μεταχειρισμένων θα ανέβει .
Μόνο για τα πρώτα χρόνια μετά την κατάργηση των θερμικών μπορεί να ισχύσει αυτό που λες. Και πάλι μόνο αν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ ακριβά και με περιορισμένο όγκο παραγωγής που δεν θα μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.
Υπό κανονικές συνθήκες στην αγορά, δεν υπάρχει περίπτωση καταναλωτικό αγαθό που παλιώνει να αυξήσει την αξία του. Ούτε καν να την κρατήσει.
Ακόμα χειρότερα στα αυτοκίνητα που έχουν και σημαντικά κόστη διατήρησης και συντήρησης. Τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, καύσιμα, τακτικά σέρβις, ανάγκη ανταλλακτικών. -
Έχω παρόμοιο παράδειγμα από τα τρακτέρ
Τα παλιά του '70 '80 '90 με τις μηχανικές αντλίες πετρελαίου - που καίνε και το κόκκινο σορυ lap- είναι περιζήτητα και πιάνουν πολύ καλές τιμές οι οποίες αυξάνονται όσο περιορίζει η John Deere πχ τις δυνατότητες του χρήστη να κάνει σέρβις μόνος του.
-
Έπιασες θέμα τώρα να μου αναφέρεις. Με τις μηχανές της John Deer. Που έχει την αποκλειστική αντιπροσωπία ένα καρντάσι εκεί στη συμπρωτεύουσα. Και πουλάει τα ανταλλακτικά όσο θέλει.
Σιγά μη σας αφήσει να πάρετε καινούργια τρακτέρ. Θα 'ρχεται να σας τα φτιάχνει και μόνος του αν χρειαστεί, χα, χα, χα. -
Είδες τι πλήρωσε το kona το ηλεκτρικό για σέρβις ...
Ενώ ένα θερμικό, μια αντλία αναρρόφησης και λάδια από το lidl και θα παει φθηνά και οικονομικά (τα υβριδικά) μέχρι το 2050 ... άνετα ...αρκεί να υπάρχουν τα lidl και οι μάντρες ανακύκλωσης
-
@monman2 said in FORD FORUM:
Είδες τι πλήρωσε το kona το ηλεκτρικό για σέρβις ...
Ενώ ένα θερμικό, μια αντλία αναρρόφησης και λάδια από το lidl και θα παει φθηνά και οικονομικά (τα υβριδικά) μέχρι το 2050 ... άνετα ...αρκεί να υπάρχουν τα lidl και οι μάντρες ανακύκλωσης
Το λύσαμε αυτό; Γιατί ήταν τόσο εξωπραγματική η τιμή;
Έχουν "κρυφά" κόστη που δεν γνωρίζαμε; Κάτι για υγρό ψύξης μπαταριών αν θυμάμαι καλά;
-
Η audi πάντως στα ηλεκτρικά δίνει 7 χρόνια δωρεάν συντήρηση. ανταλλακτικά και service. Θα πεις άντε βρες λεφτά να πάρεις ηλεκτρικό audi.
Το αναφέρω με την έννοια ότι λογικά δεν θεωρούν οι εταιρείες ότι είναι ακριβή η συντήρηση των ηλεκτρικών. Άρα κάτι περίεργο παίζει με το κόστος στο service του Kona. -
Και εγώ θεωρώ ανέφικτο τον στόχο του εξηλεκτρισμού το 2035 λόγω της έλλειψης υποδομών που απαιτούν τεράστια ποσά σε επενδύσεις και κυρίως στο πως θα καλυφθεί η τεράστια ζήτηση σε ηλεκτρική ενέργεια.
Ακόμη και η τεχνολογία των μπαταριών να βελτιωθεί δραματικά έως τότε η εφαρμογή τους σε αυτοκίνητα με λογικές τιμές θα αργήσει λόγω της πρακτικής αρμεγματος που θα ξεκίνησει από επιλογές των 50.000+
Καλά για την χώρα μας και όλα ευνοϊκά τα παραπάνω να είναι δεν το βλέπω ούτε για το 2050.Βλέπω επίσης τις τελευταίες ημέρες να εντείνεται η σχετική συζήτηση λόγω μιας ειδησης πως η Toyota ... εγκαταλείπει την υβριδικοτητα για να μην μείνει πίσω στα ηλεκτρικά η οποία κατά την άποψη μου είναι μια ερμηνεία τραβηγμένη από τα μαλλιά.
Έχει δηλαδή κάποιος την τέλεια συνταγή για την επόμενη 15ετια και θα την παρατήσει για να ακολουθήσει την στρατηγική του ... γίγαντα της αυτοκίνησης Stellantis που μετά την τεράστια τεχνογνωσία που απέκτησαν με τους Puretech και τους HDI και τα κορυφαία Phev είναι έτοιμοι να κατακτήσουν την αγορά της ηλεκτροκίνησης.
Στην πραγματικότητα αυτό που ετοιμάζει βραχυπρόθεσμα η Stellantis είναι μια αρπαχτη με ... προσιτούς 35.000€ μπαταριοκινητους τενεκέδες με αστείες αυτονομίες και ιπποδυνάμεις βασιζόμενοι σε πρόθυμους Κουληδες ανά την Ευρώπη για επιπλέον επιδοτήσεις και κίνητρα από τις τσέπες των Ευρωπαίων φορολογουμένων και λογικά μέσω leasing καθώς η μεγάλη μάζα των ιδιωτών δεν έχει κανένα λόγο να τα επιλέξει καθώς το 2035 θα είναι πιο απαξιωμενα και από Diesel που θα συνεχίσουν να οργώνουν στις επαρχίες πανευρωπαϊκά.
Τα ίδια ισχύουν πάνω κάτω και για τους Γερμανούς που εκτός από τους Premium κατασκευαστές που θα μπορούν να τιμολογουν ψηλά και με πολύ εξελιγμένες ηλεκτρικές τεχνολογίες η VAG θα παίξει στο ίδιο γήπεδο με την Stellantis με σύμμαχο τους πολιτικούς που φαίνεται να βάζουν πλάτη υπέρ τους.
Στο μεταξύ η Toyota αλλά και οι Κορεάτες θα έχουν πάρει τέτοια μερίδια και κεφαλαια και θα έχουν χτίσει τέτοια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους όπου η μετάβαση στα μπαταριοκινητα τους των 600-700χλμ αυτονομίας και των 35000 θα είναι απλά μια φυσική διαδρομή -
Άστοχο τελείως σχόλιο.. ήδη με τον καινούργιο Β κινητήρα και μπαταρίες η PSA προσφέρει "Πιο συγκεκριμένα, η μέγιστη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα της Peuegot που κινεί τους εμπρός τροχούς εμφανίζεται αυξημένη κατά 15%, και από 136 ίππους (100 kW) που ήταν μέχρι σήμερα «σκαρφαλώνει» στους 156 ίππους (115 kW) και τα 260 Nm ροπής. Την ίδια στιγμή, οι μέσες απαιτήσεις του σε ενέργεια έχουν μειωθεί στις μόλις 12 kWh για κάθε 100 χλμ. αυξάνοντας την αυτονομία κατά 10,5%, ή κατά 38 χλμ., με αποτέλεσμα η τελευταία να φτάνει τώρα τα 400 χλμ."
Δηλαδή το 208 θα είναι φοβερή επιλογή άμεσα, ειδικά αν κρατήσει την τιμή του στα 25.000 που είναι τώρα (26 το Corsa, για κάποιο λόγο).
Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση στην Ελλάδα και σε παρόμοιες χώρες να είναι έτοιμοι για 100% ηλεκτροκίνηση, αλλά η επιχειρηματολογία, ο τρόπος και το γράψιμο δεν βοηθούν ούτε καν στον ένα σωστό που λέει το κείμενο να αναδειχθεί.
FORD FORUM