-
Το fl πότε βγαίνει; Ξέρουμε τι θα περιλαμβάνει; Νόμιζα ότι θα αλλάξει μια και καλή το μοντέλο σε κανα χρόνο και θα το κάνουν περίπτερο κι αυτό (σουβ). Τελικά παράγγειλες premium αυτόματο;
Ακούγονται πολύ καλά λόγια περι αξιοπιστίας των dct.
Κι εγώ όταν παράγγειλα ήμουν μεταξύ 1.0 120 Νline 7dct και 1.5 160 Nline manual.
Διαφορά τιμής 100€. Προτίμησα το 1.5 και δε το μετανιώνω, το έχει το γκαζάκι του. -
Θα έρθει fl του i30? Αυτό κάπου το '21 βγήκε θυμάμαι και έλεγαν ότι θα το καταργήσουν κιόλας. Ενδιαφέρον.
-
@gregacm said in HYUNDAI FORUM:
Σε νεο απντειτ, εφαγα ακυρο απο ολες τις αντιπροσωπειες. Εχει ερθει mail απο Hyundai που λεει οτι δεν δεχονται νεες παραγγελιες για το i30, λογω του επικειμενου fl. Μονο οσα εχουν ηδη παραγγελθει απο τους αντιπροσωπους και αναμενεται να ερθουν κατα τον Μαϊο. Σε αυτα, με αυτοματο που θελω, μονο η premium. N line μονο χειροκινητο και ειδικα με τον 1.5 σε ολα τα χρωματα. Σε ερωτηση για το αν εχουν καμια πληροφορια για τιμη του fl, δεν ηξεραν τιποτα παρα μονο οτι παλιοτερα ηταν στα 500-600 ευρω.
@elteo said in HYUNDAI FORUM:
Ποιο μοντέλο; Εγώ παρήγγειλα 4 Ιαν 23 το i30 και μου έδωσε κλειστή τιμή τέλη Απριλίου.
i30 1.0Τ 120PS 48V 7-DCT
Αυτό το άκουσα για το i20...που όντως πλησιάζει η ώρα για facelift.
-
Σε νεο απντειτ, εφαγα ακυρο απο ολες τις αντιπροσωπειες. Εχει ερθει mail απο Hyundai που λεει οτι δεν δεχονται νεες παραγγελιες για το i30, λογω του επικειμενου fl. Μονο οσα εχουν ηδη παραγγελθει απο τους αντιπροσωπους και αναμενεται να ερθουν κατα τον Μαϊο. Σε αυτα, με αυτοματο που θελω, μονο η premium. N line μονο χειροκινητο και ειδικα με τον 1.5 σε ολα τα χρωματα. Σε ερωτηση για το αν εχουν καμια πληροφορια για τιμη του fl, δεν ηξεραν τιποτα παρα μονο οτι παλιοτερα ηταν στα 500-600 ευρω.
Ποιο μοντέλο; Εγώ παρήγγειλα 4 Ιαν 23 το i30 και μου έδωσε κλειστή τιμή τέλη Απριλίου.
i30 1.0Τ 120PS 48V 7-DCT
Εγώ i30 1.0Τ 120PS Distinctive.
Από τα τελευταία πήρα; Ισχύει ότι αλλάζει;; γιατί είχα διαβάσει για 24 και σουβοειδες. -
@georgemit said in HYUNDAI FORUM:
Το fl πότε βγαίνει; Ξέρουμε τι θα περιλαμβάνει; Νόμιζα ότι θα αλλάξει μια και καλή το μοντέλο σε κανα χρόνο και θα το κάνουν περίπτερο κι αυτό (σουβ). Τελικά παράγγειλες premium αυτόματο;
Κι εγώ όταν παράγγειλα ήμουν μεταξύ 1.0 120 Νline 7dct και 1.5 160 Nline manual.
Διαφορά τιμής 100€. Προτίμησα το 1.5 και δε το μετανιώνω, το έχει το γκαζάκι του.Για τελη καλοκαιριου προς Σεπτεμβρη μου ειπαν οτι θα βγει το fl του i30. Για Νοεμβριο ειχα διαβασει στο ιντερνετ. Τεσπα. Ακομα δεν εχω αποφασισει τι θα κανω. Να παω σε εκδοση premium αποκλειεται. Το να παρω το 1.5 χειροκινητο ειναι μια σκεψη και ηταν και το αρχικο διλλημα που ειχα, οπως εγραψες κι εσυ. Αλλα για τη χρηση που κανω το 1.0Τ ειναι υπεραρκετο. Επισης, απο τη στιγμη που οδηγησα το αυτοματο Puma φιλου (πρωτη φορα που οδηγησα αυτοματο), κατι εκανε κλικ μεσα μου και κατεληξα να προτιμησω το DCT.
Στις αντιπροσωπειες δεν ξερουν ουτε για αλλαγες/προσθηκες στον εξοπλισμο, ουτε για το ποσο θα ανεβει η τιμη του fl. -
Θελω να πιστευω πως το Ν line δε θα αλλαξει πολυ εμφανισιακά, αντε καμια ζαντα.
Μαλλον στον εξοπλισμό θα ειναι οι αλλαγες, ίσως κόψουν κιολας, οπως συνηθίζεται αυτές τις εποχές . -
@georgemit said in HYUNDAI FORUM:
Διαφορά τιμής 100€. Προτίμησα το 1.5 και δε το μετανιώνω, το έχει το γκαζάκι του.Για τελη καλοκαιριου προς Σεπτεμβρη μου ειπαν οτι θα βγει το fl του i30. Για Νοεμβριο ειχα διαβασει στο ιντερνετ. Τεσπα. Ακομα δεν εχω αποφασισει τι θα κανω. Να παω σε εκδοση premium αποκλειεται. Το να παρω το 1.5 χειροκινητο ειναι μια σκεψη και ηταν και το αρχικο διλλημα που ειχα, οπως εγραψες κι εσυ. Αλλα για τη χρηση που κανω το 1.0Τ ειναι υπεραρκετο. Επισης, απο τη στιγμη που οδηγησα το αυτοματο Puma φιλου (πρωτη φορα που οδηγησα αυτοματο), κατι εκανε κλικ μεσα μου και κατεληξα να προτιμησω το DCT.
Στις αντιπροσωπειες δεν ξερουν ουτε για αλλαγες/προσθηκες στον εξοπλισμο, ουτε για το ποσο θα ανεβει η τιμη του fl.Έχε κατά νου ότι τα αυτόματα είναι άγνωστη ποσότητα στην αξιοπιστία.
-
Έχω μια απορία.
Η hyundai βγάζει κάποια λάδια ειδικά για τα αυτοκίνητά της με το λογότυπό της επάνω και από αυτά μου βάζουν στα service. Ωστόσο, στο manual του i30 συνιστά μια ειδική έκδοση του shell helix. Κι εδώ σκέφτομαι: ποιο απ' τα δύο πρέπει τελικά να βάζω;
-
https://www.carandmotor.gr/themata/aplisiasta-ta-prosita-hyundai
"η ιδέα για την αγορά ενός προσιτού αυτοκινήτου από την Hyundai έχει αρχίσει και κάνει φτερά, καθώς εάν ένας υποψήφιος αγοραστής στραφεί σε ένα i10, i20 ή ένα Bayon (βασίζεται στο i20), τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανάλογα την έκδοση κινητήρα και εξοπλισμού, το εύρος τιμής μαζί με τις εκπτώσεις είναι από 15.390 ευρώ έως 19.490 ευρώ για το i10, από 16.890 ευρώ έως 24.490 ευρώ για το i20 και από 18.840 ευρώ έως 24.840 ευρώ για το crossover Bayon."
εστιάζοντας για παράδειγμα στο μικρό Hyundai i10 που είναι και το φθηνότερο μοντέλο της κορεατικής φίρμας, το αρχικό κόστος του έχει εκτοξευτεί πλέον στα 15.890 ευρώ, όταν πριν από ένα χρόνο το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο κόστιζε 12.590 ευρώ.
Και αναφερόμαστε στην ίδια έκδοση Fresh, με τα ίδια χαρακτηριστικά εξοπλισμού και τον ίδιο 3κύλινδρο κινητήρα του 1,0 λίτρου με τους 67 ίππους.
Η αύξηση που υπέστη τους τελευταίους 12 μήνες είναι αρκετά μεγάλη, +3.300 ευρώ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο της μίνι κατηγορίας, με σχεδόν 4 χρόνια στην πλάτη του (παρουσιάστηκε ήδη το ανανεωμένο και το αναμένουμε στην Ελλάδα), το οποίο κατασκευάζεται στη γειτονική Τουρκία μαζί με το i20 και το Bayon.
-
@alexandros-s said in HYUNDAI FORUM:
Έχω μια απορία.
Η hyundai βγάζει κάποια λάδια ειδικά για τα αυτοκίνητά της με το λογότυπό της επάνω και από αυτά μου βάζουν στα service. Ωστόσο, στο manual του i30 συνιστά μια ειδική έκδοση του shell helix. Κι εδώ σκέφτομαι: ποιο απ' τα δύο πρέπει τελικά να βάζω;
Τις προδιαγραφές δες και στα δύο λάδια αν καλύπτονται.
Κάποια αντιπροσωπεία (μπορεί και η μητρική εταιρεία) της huyndai είχε σύμβαση για προωθητική ενέργεια με την shell, για αυτό προτείνεται το λιπαντικό αυτό. Παλιότερα ο σαρακάκης στις μηχανές είχε σύμβαση με την AGIP και όλα τα εξουσιοδοτημένα της honda έβαζαν AGIP. -
Καλησπέρα. Είμαι κάτοχος ενός Hyundai Getz και θέλω να αναβαθμίσω τα μπροστά ηχεία. Έχω κάτι ηχεία 6.5 ιντσών αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά κάποια βάση για τέτοια ηχεία ή έναν αντάπτορα για την ήδη υπάρχουσα. Θα μπορούσε κάποιος που γνωρίζει μήπως να μου πει πού να ψάξω;
-
@dida said in HYUNDAI FORUM:
Καλησπέρα. Είμαι κάτοχος ενός Hyundai Getz και θέλω να αναβαθμίσω τα μπροστά ηχεία. Έχω κάτι ηχεία 6.5 ιντσών αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά κάποια βάση για τέτοια ηχεία ή έναν αντάπτορα για την ήδη υπάρχουσα. Θα μπορούσε κάποιος που γνωρίζει μήπως να μου πει πού να ψάξω;
Βάσει αυτού δεν χρειάζεσαι τίποτα αφού έχεις ήδη 6,5’’ ηχεία:
-
@npapanik said in HYUNDAI FORUM:
Κι όμως βάση αυτού του βίντεο και άλλων φόρουμ αγόρασα ηχεία και για κάποιο λόγο εμένα έχει άλλες βάζεις μπροστά και δεν παίρνει 6.5"
-
@npapanik said in HYUNDAI FORUM:
Κι όμως βάση αυτού του βίντεο και άλλων φόρουμ αγόρασα ηχεία και για κάποιο λόγο εμένα έχει άλλες βάζεις μπροστά και δεν παίρνει 6.5"
Τότε η μόνη λύση είναι να πας σε κάποιο μαγαζί στερεοφωνικών και να τους ρωτήσεις. Δεν βλέπω άλλη λύση.
-
-
@dublin said in HYUNDAI FORUM:
https://www.carandmotor.gr/nea/idioktites-hyundai-kia-parkaroyn-makria-ktiria
Καινούργιο..
Μας ενημέρωσαν προχτές από hyundai.
Παρκάρω 3 τετράγωνα παρακάτω, δίπλα σε έναν γείτονα που αγαπάω πολύ. -
USA spec αδερφέ μου δεν είναι για δω. Εδώ τα βάζουμε και κάτω από το μαξιλάρι μας.
-
Από κοτσαδούρα. Λολ
-
Από κοτσαδούρα. Λολ
..και γι' αυτό δεν θα πείραζα οτιδήποτε έχει καλωδίωση.. ποτέ δεν ξέρεις, από το συνηθέστερο να μείνει από μπαταρία μέχρι και κάτι τέτοιο..
-
@dublin said in HYUNDAI FORUM:
Από κοτσαδούρα. Λολ
..και γι' αυτό δεν θα πείραζα οτιδήποτε έχει καλωδίωση.. ποτέ δεν ξέρεις, από το συνηθέστερο να μείνει από μπαταρία μέχρι και κάτι τέτοιο..
+1000
ούτε συναγερμούς ούτε λαμακίες.
HYUNDAI FORUM