-
Είχα στο προηγούμενο αυτοκίνητο την MADICO BLACK PEARL 75 Nano-Ceramic IR. Πολύ μεγάλη διαφορά στην ζέστη, προσεγμένη τοποθέτηση από τον Γιαννικέλη, αλλά υπήρχε μια μικρή -ελάχιστη- διάθλαση. Ορατή χωρίς να ενοχλεί.
Ήθελα να βάλω στο τωρινό αυτοκίνητο, το οποίο έχει privacy glass, την ίδια σε όλα τα κρύσταλλα. Προς τιμήν του ο Γιαννικέλης μου είπε ότι δεν είχε (τουλάχιστο πέρυσι τέτοια εποχή) τοποθετήση ξανά σε ίδιο αυτοκίνητο. Με πήρε και μου επιβεβαίωσε ότι πρέπει να βγούν οι ταπετσαρίες, οπότε δεν έβαλα τίποτα. Δεν θα έβαζα στο παρμπρίζ καθώς με προβλημάτιζε το είδωλο του head up display πως ήταν.
Σε φίλο που είχε ρωτήσει στην Βελμάρ για μεμβράνες σε volvo, τον παρέπεμψαν στον Γιαννικέλη.
-
@gv2000 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
@fanis75 επειδή έχω πολύ καλή τίμή για aswf performer στον Κ***ό (που αν έχω καταλάβει καλά τον προτιμάς και εσύ)... αλλά όσο και να ψάχνω δεν βρίσκω ποσοστό IR rejection...
ενω στις madico onyx αναφέρει κατιτις...ποιες άλλες πιο οικονομικές κόβουν IR??Ναι καλός είναι, εγώ 2 φορές που εχω πάει (λόγω απόστασης με δυσκολεύει) έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Από Madico μόνο η Wincos εχει IR Rejection από 53% ώς και 91%. Και από όσο ξέρω (εκτός εαν άλλαξε κάτι) είναι πιο οικονομικές από v-kool.
Για ASWF τα γράφει όλα στο site τους, αναλυτικά. Με IR Rejection, και μάλιστα στο 99% είναι η νέα σειρά Solara: https://aswf.com/product/solara/ Δεν ξέρω πόσο κοστίζουν στην Ελλάδα και εαν εισάγονται (ο επίσημος εισαγωγέας δεν τις αναφέρει).
Τέλος και σε αυτό το μαγαζί (που κάποτε έγραφε και στο φόρουμ) έχει τις Armolan με 89% εως και 94% IR Rejection: https://autofilms.gr. Δες στην ενότητα για τις νανοκεραμικές. Τιμή δεν ξέρω, αλλά μπορείς να ρωτήσεις. Εαν όμως είναι αυτές που αναφέρεις εδώ, τότε είναι όντως πάρα πολύ οικονομικές!!!
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί και ιδιαίτερα στα τελευταία μου αμάξια. Στο Κούγκα έβαλα στην Carglass με την προσφορά και στην Corolla οτι μου έκαναν δώρο από την αντιπροσωπεία. Δεν είχα τον χρόνο να τρέχω δεξιά και αριστέρα.
-
Καλησπέρα,
σε 2 ημέρες παραλαμβάνω το καινούριο αυτοκίνητο (T-roc) και δεν έχω ιδέα από μεμβράνες, δεν είχα το παλιό.
Τώρα όμως και λόγω παιδιού και λόγω παρκαρίσματος σε εξωτερικό χώρο θέλω να βάλω.Ποιες θα προτείνατε (νόμιμα όρια πάντα) (και αν γνωρίζετε κάποιον καλό τεχνίτη) που να μην είναι "καγκούρικες" και να σας έχουν βγει καλές.
περιοχή: Θεσσαλονίκη
-
@letryf said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Καλησπέρα,
σε 2 ημέρες παραλαμβάνω το καινούριο αυτοκίνητο (T-roc) και δεν έχω ιδέα από μεμβράνες, δεν είχα το παλιό.
Τώρα όμως και λόγω παιδιού και λόγω παρκαρίσματος σε εξωτερικό χώρο θέλω να βάλω.Ποιες θα προτείνατε (νόμιμα όρια πάντα) (και αν γνωρίζετε κάποιον καλό τεχνίτη) που να μην είναι "καγκούρικες" και να σας έχουν βγει καλές.
Από Θεσσαλονίκη μπορώ να σου προτείνω το DOCTOR X FILMS στην Τούμπα. Έχω πάει 3 δικά μου και φίλων μου. Όλοι πολλοί ευχαριστημένοι.
-
Έχοντας διαβάσει από την αρχή το νήμα, μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με τις παρακάτω απορίες?
- Ανέφεραν κάποιοι συμφορουμιτες, ότι σε κάποια παρμπρίζ δεν τους άφησαν να βάλουν μεμβράνη, καθώς τα αυτοκίνητα διέθεταν "αθερμικα" τζάμια (κυρίως τα γαλλικά). Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διαπιστωσουμε αυτό? Αν όντως δηλαδή το αυτοκίνητο μας έχει τέτοιου είδους τζάμια?
- Από τα όσα έχω διαβάσει, καταλήγω στο ότι "καλες" μάρκες είναι η madico, llumar, 3M, Aswf και xpel. Προσπαθώ ωστόσο να βρω ποιοι συνεργάτες κάνουν εγκατάσταση τις παραπάνω, αλλά δεν μου είναι τόσο κατανοητό. Το ρωτάω γιατί όταν μπήκα πχ στο site της llumar, μου έβγαλε σαν συνεργάτη την carglass της περιοχής μου. Ενώ είχα την εντύπωση ότι η carglass βάζει μόνο madico.
- Αν η τοποθέτηση μεμβράνης στο παρμπρίζ είναι "επικίνδυνη" λόγω των πολλών συστημάτων με κάμερα και ηλεκτρολογικων που διαθέτουν σήμερα τα νέα αυτοκίνητα, δεν ισχύει το ίδιο και για το πίσω τζάμι λόγω αντιστάσεων? Πόσο πιθανό είναι να βγει πρόβλημα εκεί και αξίζει να μπει σε εκείνο το σημείο μεμβράνη?
- Έχετε να προτείνετε κάποιον έμπιστο εγκαταστατη, κατά κύριο λόγο σε Σέρρες και Κοζάνη καθώς και σε Θεσσαλονίκη ως 3η επιλογή? Από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα, Σέρρες και Κοζάνη μάλλον σε carglass καταλήγω και στην Θεσσαλονίκη έχω βρει το wrap and signs, all star applies και doctor x films. Αν έχει κάποιος εμπειρία από τα παραπάνω, αν για παράδειγμα ξηλωνουν πόρτες κλπ ή όχι ή κάποιον άλλο να προτείνει θα με βοηθούσε πολύ!
Ευχαριστώ πολύ!
-
@letryf said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Καλησπέρα,
Από μένα masterfilm δεν ξηλώνουν τίποτα ούτε γλιστρά. Και τα δυο μας Troc εκεί τα πήγα και φίλος μου και αυτός με το 1.0 Troc εκεί τα πήγαμε. Άνευ προβλήματος xpel hp
-
Είχα την ιδια απορία με εσένα,πηγα το νεο μου Polo στο καταστημα Tint Town στο Χαλανδρι.Βαζει μονο Xpel
High performance,XR nanoceramic και XR Plus multilayer nanoceramic.
Μου μετρούσε μπροστα μου καθε κομματι που εβαζε για να μου δειχνει οτι οντως αυτο που πληρωσα μου βαζει.(Τον ειχα ζαλισει βεβαια στις ερωτησεις).
Εχω βαλει ενα λινκ στο τικ τοκ που ανεβαζει διαφορα βιντεο και δειχνει τις μετρησεις. -
Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι για τις NanoCeramic της llumar. Είναι 100 ευρώ πάνω από την σειρά Super cool. Αξίζει ή όχι ?
-
@dimpapadok said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι για τις NanoCeramic της llumar. Είναι 100 ευρώ πάνω από την σειρά Super cool. Αξίζει ή όχι ?
Έβαλα την super cool στο YC ο εγκαταστάτης μου είπε πως δεν αξίζει η διαφορά και ήδη η SC ήταν ακριβή , Θεσσαλονίκη μου πήραν
280 €.θα περιμένω το καλοκαίρι για να δω εαν έπραξα καλά , ήδη είχαμε και παρατράγουδα με την τοποθέτηση και πήγα άλλες δυο φορές για να τις αλλάξουν οπότε περιμένω υπομονετικά ... στην γωνία!
-
Πέρασα XPEL στη Θεσσαλονίκη.
Για το παρμπρίζ ο εγκαταστάτης μου ανέφερε πως γράφουν, και δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Κόστος για παμπρίζ αν θέλω 160€.
Στην carglass, μου ανέφεραν ότι δεν βάζουν σε παρμπρίζ σε ότι αυτοκίνητο έχει σύστημα υποβοήθησης λωρίδων και αυτόματου φρεναρίσματος, όπως το Tucson που έχει στο παμπρίζ.Έχει κάποιος παρατηρήσει πρόβλημα από εγκατάσταση στο παρμπρίζ σε αυτά τα συστήματα?
-
@wendor said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Για το παρμπρίζ ο εγκαταστάτης μου ανέφερε πως γράφουν, και δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Κόστος για παμπρίζ αν θέλω 160€.
Στην carglass, μου ανέφεραν ότι δεν βάζουν σε παρμπρίζ σε ότι αυτοκίνητο έχει σύστημα υποβοήθησης λωρίδων και αυτόματου φρεναρίσματος, όπως το Tucson που έχει στο παμπρίζ.Έχει κάποιος παρατηρήσει πρόβλημα από εγκατάσταση στο παρμπρίζ σε αυτά τα συστήματα?
Εχω εγώ της xpel. Προφανώς είναι παρανομο και σε γράφουν ακόμα και τελειως απρη να είναι
Δεν ενοχλεί στο παραμικρό στα συστηματα ασφαλείας οπως υποβοήθηση λωρίδων και αυτόματου φρεναρίσματος που έχω
-
@cirus said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Εχω εγώ της xpel. Προφανώς είναι παρανομο και σε γράφουν ακόμα και τελειως απρη να είναι
Δεν είναι παράνομη η μεμβράνη στο εμπρός παρμπριζ, αρκεί να είναι εντός προδιαγραφών του ΚΟΚ.
-
@cirus said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
@wendor said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Δεν ενοχλεί στο παραμικρό στα συστηματα ασφαλείας οπως υποβοήθηση λωρίδων και αυτόματου φρεναρίσματος που έχω
ευχαριστώ, θα το περάσω εκεί που έκανα και τα υπόλοιπα, κακώς δε το πέρασα από την αρχή. 160€ μου ζήτησε, λίγο πολλά. Θυμάσαι ποια έκδοση έβαλες? Nano ceramic XR? Είναι εντελώς διάφανη ή επιλέγεις βαθμό? Και φαντάζομαι μπαίνει από έξω χωρίς να βγει το παρμπρίζ σωστά?
-
Αν θα βάλεις μονο nanoceramic θα βάλεις και θα είναι σχεδόν διάφανη .Οι νανοκεραμικές κάνουν σχεδόν την ίδια δουλειά είτε είναι φιμέ σκούρο είτε όχι .
Η μεμβράνη μπαίνει απο μέσα και υπάρχει κίνδυνος να γίνουν σούπα απο τα νερά τα ηλεκτρονικά που υπάρχουν κάτω απο το ταμπλό , επίσης μπορεί να σου κάνει απειροελάχιστη διάθλαση και να σε ενοχλεί στο μάτι -
@yem said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Αν θα βάλεις μονο nanoceramic θα βάλεις και θα είναι σχεδόν διάφανη .Οι νανοκεραμικές κάνουν σχεδόν την ίδια δουλειά είτε είναι φιμέ σκούρο είτε όχι .
Η μεμβράνη μπαίνει απο μέσα και υπάρχει κίνδυνος να γίνουν σούπα απο τα νερά τα ηλεκτρονικά που υπάρχουν κάτω απο το ταμπλό , επίσης μπορεί να σου κάνει απειροελάχιστη διάθλαση και να σε ενοχλεί στο μάτιΤι εννοείς για τα νερά και για τα ηλεκτρονικά? Ότι ενδεχομένως να υπάρχουν παρεμβολές?
-
-
Ο @fanis75 έχει αναφέρει παλιότερη εμπειρία του με απώλεια σήματος κινητού και epass απο διόδια κτλ.
Ναι με V-Kool, πλέον δεν έχουν θέμα οι νέες μεμβράνες.
-
@fanis75 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Ο @fanis75 έχει αναφέρει παλιότερη εμπειρία του με απώλεια σήματος κινητού και epass απο διόδια κτλ.
V-cool είχα βάλει το 2008 , gps gsm καπούτ , αυτές πρέπει να προορίζονταν για ΡΒΧΠ πόλεμο πως τα έδωσαν για πολιτική χρήση απορώ ... μιλάμε stealth το mondeo !
-
@beep-beep said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Είχα την ιδια απορία με εσένα,πηγα το νεο μου Polo στο καταστημα Tint Town στο Χαλανδρι.Βαζει μονο Xpel
High performance,XR nanoceramic και XR Plus multilayer nanoceramic.
Μου μετρούσε μπροστα μου καθε κομματι που εβαζε για να μου δειχνει οτι οντως αυτο που πληρωσα μου βαζει.(Τον ειχα ζαλισει βεβαια στις ερωτησεις).
Εχω βαλει ενα λινκ στο τικ τοκ που ανεβαζει διαφορα βιντεο και δειχνει τις μετρησεις.Σε αυτον λεω να παω κ γω. Ποια εβαλες τελικα κ ποιο νουμερο ; Το 35 μπρος πισω ειναι σκουρο πολυ;
Επισης αξιζει να δωσεις 350 για τις xr plus?
Πολλα δεν ειναι ρε γαμωτο; Και αν βαλεις κ εμπρος παρμπριζ θα φτασεις το 500 ρικο!!! -
@monman2 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
@fanis75 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
V-cool είχα βάλει το 2008 , gps gsm καπούτ , αυτές πρέπει να προορίζονταν για ΡΒΧΠ πόλεμο πως τα έδωσαν για πολιτική χρήση απορώ ... μιλάμε stealth το mondeo !
Πρέπει να τις έφτιαξαν γιατί εγώ σε 2 αυτοκίνητα το 2018 και 2019, δεν έχω κανένα πρόβλημα από όλα αυτά (κινητό, epass, ηλεκτρονικά υποβοηθήματα).
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ