-
Τωρα τελευταία βλέπω όλο και περισσότερα αυτοκίνητα με έντονα ή λιγότερο έντονα φιμέ τζάμια. Ποια είναι η αποψή σας σχετικά με αυτά. Προστατευουν το σαλόνι΄και εκτός από αισθητικούς λόγους υπάρχει και κάοποιος χρηστικός λόγος ? Ξερετε τιμές και που κάνουν σωστή εργασία.
-
Τωρα τελευταία βλέπω όλο και περισσότερα αυτοκίνητα με έντονα ή λιγότερο έντονα φιμέ τζάμια. Ποια είναι η αποψή σας σχετικά με αυτά. Προστατευουν το σαλόνι΄και εκτός από αισθητικούς λόγους υπάρχει και κάοποιος χρηστικός λόγος ? Ξερετε τιμές και που κάνουν σωστή εργασία.
-
-
..
-
Geronimo κανεις μεγαλο λαθος.
Τα φυμε κοβουν πολυ απο την ηλιακη ακτινοβολια, με αποτελεσμα δροσεροτερο εσωτερικο (ειδικα οταν εχεις παρκαρει στον ηλιο), προστασια των πλαστικων απο UV ακτινοβολια, πιο ευκολο εργο του AC (με συνεπεια μια -εστω και ελαχιστη- διαφορα στην καταναλωση), και πολλα αλλα. Βεβαια πολυ το βαζουν για φιγουρα, αλλα τα φυμε εχουν πολλα προτερηματα. -
Ωραία και χρηστικά είναι τα ψιλο-φιμέ τζάμια. Τα κατάμαυρα δεν μου αρέσουν! μου φέρνουν κάτι σε γυφτιά(Ίσως επειδή οι γυφτοι τα βάζουν στα datsun..μάλλον για να μην μαυρίζουν άλλο!!)
-
Ο χρήστης Bear έγραψε:
Ωραία και χρηστικά είναι τα ψιλο-φιμέ τζάμια. Τα κατάμαυρα δεν μου αρέσουν! μου φέρνουν κάτι σε γυφτιά(Ίσως επειδή οι γυφτοι τα βάζουν στα datsun..μάλλον για να μην μαυρίζουν άλλο!!)Έτσι κι αλλιώς δεν μαυρίζεις πίσω από τζάμι.
Τα ελαφρός φιμέ τζάμια μόνο θετικά έχουν να προσφέρουν και είναι και νόμιμα.
Τα πολύ σκούρα ούτε εμένα αρέσουν και τα θεωρώ υπερβολή.
Αυτό που με κάνει να έχω επιφυλάξεις είναι η αντοχή τον κολλητών φύλλων στο χρόνο, γιατί έχω δει πολλά να είναι μισό ξεκολλημένα και είναι πολύ άσχημα. -
Απο πρωσοπικη εμπειρια, εβαλα φετος το καλοκαιρι φιμε τζαμια στο Freelander. Τα φιμε που εβαλα κοβουν το 69% της ακτινοβολιας του ηλιου. Επισης να πω οτι δεν ειναι καταμαυρα τα τζαμια και φαινοντε οι επιβατες του αυτοκινητου, εκτοσ απο τουσ πισω μονο το βραδυ. Ειδα τεραστιες διαφορες στην λειτουργια του κλιματισμου του αυτοκινητου, που ενω πριν χρειαζοταν να δουλευει στα 3/4 συνεχεια για να ειναι δροσερο το αυτοκινητο, τωρα στην πρωτη σκαλα εχει μια πολυ καλη δροσουλα. Να επισημανω οτι δεν εχω καμια δυσκολια οταν οδηγω ειτε νυχτα ειτε μερα και εχοντασ βαλει και το μπροστινο παρμπριζ ενα ποιο ανοιχτο φιμε (59%).
κοστος: 290 ευρω για ολα τα τζαμια του αυτοκινητου (εμπρος παρπριζ, 6 πλαινα τζαμια, πισω παρμπριζ, ηλιοροφη)
Εγγυηση: 6 χρονια
Ωρα τοποθετησης: 5 ωρες
-
Θα συμφωνησω και εγω στο οτι οι φυμε μεμβρανες στα τζαμια ειναι μια πολυ καλη αγορα.
Απο προσωπικη εμπειρια 3 χρονων με τις alu light,της εταιρειας που αναφερετε ολοι,εμεινα πολυ ευχαριστημενος και πηρα την αποφαση να βαζω μεμβρανες σε ολα τα αυτοκινητα που θα αγοραζω απο εδω και περα. -
Πριν από κάμποσο καιρό είχα δει αργά το βράδυ μια (νομίζω) μαύρη SLK xxx AMG κάπου στα βόρεια προάστια, με καταπληκτικές κατάμαυρες μεμβράνες στα τζάμια και ένα ασημί αυτοκόλλητο “Glock , Safe-Action Pistols” κολλημένο στο πορτ-μπαγκάζ.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά από μια ενστικτώδη παρόρμηση της στιγμής απέφυγα να ρωτήσω τον οδηγό, και ιδιοκτήτη πιθανότατα, για τον αν το εσωτερικό του αυτοκινήτου ήταν περισσότερο δροσερό το καλοκαίρι, ή για το εάν σκόπευε με τον τρόπο αυτό να προστατεύσει το ευαίσθητο και τρυφερό δέρμα της αρίας γερμανίδος καλλονής.
Άλλωστε είναι προφανές ότι ο μόνος λόγος τοποθέτησης τέτοιων μεμβρανών είναι η μείωση της βλαβερής και θερμογόνου ηλιακής ακτινοβολίας ... τι άλλο θα μπορούσε να ήταν άλλωστε?
Φίλε μου αν κάνεις μία αναζήτηση στο φόρουμ δίνοντας σαν keyword την λέξη llumar θα βρεις αρκετές πληροφορίες για το ζήτημα που σε απασχολεί.
-Ευτύχης
-
Ο χρήστης iliasd έγραψε:
κοστος: 290 ευρω για ολα τα τζαμια του αυτοκινητου (εμπρος παρπριζ, 6 πλαινα τζαμια, πισω παρμπριζ, ηλιοροφη)
Εγγυηση: 6 χρονια
Ωρα τοποθετησης: 5 ωρες
Φίλε Ηλία δε μας είπες που τισ τοποθέτησες για να ξέρουμε που
να απευθυνθούμε για αξιόπιστη τοποθέτηση - εγγύηση. Παρακαλώ και
όσοι έχουν τοποθετήσει μεμβράνες ας δηλώσουν που το έκαναν -
τοποθέτηση στην autoglass στη Λαγκαδα-Θεσσαλονίκη
μεμβράνες LLUMAR
rav4-45000δρχ το 1999 για ολα τα τα τζαμια το μεσαίο φιλμcinque-35000δρχ το 1999 για ολα τα τα τζαμια το μεσαίο φιλμ
Οι τιμές Αθήνας είναι περίπου διπλάσιες από τις τιμές Θεσσαλονίκης.
tip:καλύτερα να βάλετε τις μεμβράνες καλοκαίρι, έτσι ώστε οι πολύ μικρές φυσαλίδες που θα μείνουν,το χειμώνα να εξαφανίζονται τελείως λόγω συστολής
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Πριν από κάμποσο καιρό είχα δει αργά το βράδυ μια (νομίζω) μαύρη SLK xxx AMG κάπου στα βόρεια προάστια, με καταπληκτικές κατάμαυρες μεμβράνες στα τζάμια και ένα ασημί αυτοκόλλητο “Glock , Safe-Action Pistols” κολλημένο στο πορτ-μπαγκαζ-Ευτύχης
Ευτύχη,αυτούς πού τό διαφημιζουν,μήν τούς φοβάσαι.
Εκτός καί άν γράφει....Tokarev αντί γιά Glock!!! -
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Φίλε Ηλία δε μας είπες που τισ τοποθέτησες για να ξέρουμε που
να απευθυνθούμε για αξιόπιστη τοποθέτηση - εγγύηση. Παρακαλώ και
όσοι έχουν τοποθετήσει μεμβράνες ας δηλώσουν που το έκανανΦιλε gramacar,
Τις ζελατινες τισ τοποθετησα σε ενα μικρο μαγαζι που συνεργαζετε με την Llumar και βρισκετε στην οδο κασταμονης (καθετος της λεωφορου Κυμης) στο υψος της Αλσουπολης. Διστυχως δεν εχω το τηλεφωνο του μαγαζιου μιας και βρισκομαι στην Αγγλια λογο σπουδων!!
Ευχαριστω,
Ηλιας
-
Στο 2ο ποστ του θεματος.υπαρχει ενα λινκ.Ανοιξε το και θα δεις που ειναι το μαγαζι οπου ειχα τοποθετησει τις μεμβρανες.
Το 2000 μου ειχαν κοστισει περιπου 60000δρχ,για τριπορτο ιμπιζα,με 6 χρονια γραπτη εγγυηση,οπως προαναφερθηκε. -
Και εγώ τις alu light έβαλα σε ένα τρίπορτο 307 και είμαι πολύ ευχαριστήμένος. Πλήρωσα 184 euros και έχω και 6 χρόνια εγγύηση.
-
Ευχαριστω για την ανταποκριση στο θέμα . Είναι χρήσιμο και στο μπροστινό μπαρμρίζ?
-
Δεν περνάει ΚΤΕΟ. Δεν το έχω βάλει αλλά από γνωστούς έχω κακή εντύπωση επειδή μειώνει την ορατότητα το βράδυ. Η μπροστινή μεμβράνη είναι ειδική ποιότητα και όταν είχα ρωτήσει μου είχαν πει ότι κοστίζει περίπου 20000δρχ
Από την άλλη μεριά είναι πολή χρήσιμη αν σκεφτείς ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της ηλιακής ακτινοβολίας μπαίνει από το μπροστινό παρμπριζ. Κατσε να δω το βιβλίο του Κλιματισμού Οχημάτων να σου πω. Για ΙΧ η δυσμενέστερη περίπτωση ισοδυναμεί με την κάθετη πρόσπτωση στην επιφάνεια του παρμπρίζ ηλιακής ακτινοβολίας εντασης 1ΚW/m2. Επειδή πέρνουμε σαν δεδομένο φορτίο ηλιακής ακτινοβολίας τα 2ΚW γενικά στις ασκήσεις, τότε στην χειρότερη περίπτωση αν δεν έχεις μεμβράνη στο παρμπρίζ τότε κράτάς έξω το 50% του φορτίου ακτινοβόλίας. Αλλά μην ξεχνάμε ότι ότι υπάρχει και το φορτίου αερισμού και το φορτίο συναγωγής οπότε η μη ύπαρξη μεμβράνης έχει ακόμη πιο μικρή επίδραση στο συνολικό αποτέλεσμα. Στην πράξη πάντως, το κάλοκαίρι αν κάνεις ταξίδι και έχεις τον ήλιο μπροστά τότε η μεμβράνη κάνει πράγματι δουλειά αλλά τι γίνεται το βράδυ όταν έχεις μειωμένη ορατότητα??..
Εγώ προτίμησα να μην βάλω τελικά. -
Κανενα προβλημα δεν εχει παρουσιαστει σε εμενα ουτε μερα ουτε βραδυ με την μεμβρανη στο παρμπριζ...
Το μονο που εχω παρατηρησει ειναι λιγα 'νερα' οταν ο δρομος ειναι φωτισμενος με ενα πολυ βαθυ κιτρινο φως.... κατα τα αλλα ολα μια χαρα δεν με δυσκολευει καθολου.
Ηλιας
-
Ουτε και εγω ειχα κανενα προβλημα το βραδυ με τιςμεμβρανες που ειχα γυρω-γυρω.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ