-
Ο χρήστης nestoraero έγραψε:
Ουτε και εγω ειχα κανενα προβλημα το βραδυ με τιςμεμβρανες που ειχα γυρω-γυρω.ενοείς και μπροστά μπαρμπρίζ ?
-
Παιδια η μεμβρανη που μπαινει μπροστα ειναι απειροελαχιστα σκουρα, εδικης επιστρωσεις ωστε να απορροφαει τις ακτινοβολιες χωρις να κοβει την ορατοτητα. Κοβει δηλαδη ελαχιστα, αλλα οπως ειπα ειναι πολυ πολυ λιγο πιο σκουρα απο ενα σκετο τζαμι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Παιδια η μεμβρανη που μπαινει μπροστα ειναι απειροελαχιστα σκουρα, εδικης επιστρωσεις ωστε να απορροφαει τις ακτινοβολιες χωρις να κοβει την ορατοτητα. Κοβει δηλαδη ελαχιστα, αλλα οπως ειπα ειναι πολυ πολυ λιγο πιο σκουρα απο ενα σκετο τζαμι.Θα συμφωνησω με τον kacey οτι ειναι παρα πολυ λιγο σκουρα... Σχεδον δεν φαινετε αλλα κανει θαυματα!!!!
Στην αρχη εγω στο αυτοκινητο δεν ειχα βαλει στο παρμπριζ (μεγα λαθος)... μετα απο 4 ωρες ξαναπηγα στο μαγαζι και εβαλα και μπροστα!!! Αλλη αισθηση!
Ηλιας
-
Ο χρήστης iliasd έγραψε:
Παιδια η μεμβρανη που μπαινει μπροστα ειναι απειροελαχιστα σκουρα, εδικης επιστρωσεις ωστε να απορροφαει τις ακτινοβολιες χωρις να κοβει την ορατοτητα. Κοβει δηλαδη ελαχιστα, αλλα οπως ειπα ειναι πολυ πολυ λιγο πιο σκουρα απο ενα σκετο τζαμι.
Θα συμφωνησω με τον kacey οτι ειναι παρα πολυ λιγο σκουρα... Σχεδον δεν φαινετε αλλα κανει θαυματα!!!!
Στην αρχη εγω στο αυτοκινητο δεν ειχα βαλει στο παρμπριζ (μεγα λαθος)... μετα απο 4 ωρες ξαναπηγα στο μαγαζι και εβαλα και μπροστα!!! Αλλη αισθηση!
Ηλιας
Πάντος χθές που ρώτησα μου είπαν ότι συχνά βγάζουν προβλήματα και εν τις προτείνουν αφού δεν παράγουν ...........
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Δεν περνάει ΚΤΕΟ. Δεν το έχω βάλει αλλά από γνωστούς έχω κακή εντύπωση επειδή μειώνει την ορατότητα το βράδυ. Η μπροστινή μεμβράνη είναι ειδική ποιότητα και όταν είχα ρωτήσει μου είχαν πει ότι κοστίζει περίπου 20000δρχ
Από την άλλη μεριά είναι πολή χρήσιμη αν σκεφτείς ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της ηλιακής ακτινοβολίας μπαίνει από το μπροστινό παρμπριζ. Κατσε να δω το βιβλίο του Κλιματισμού Οχημάτων να σου πω. Για ΙΧ η δυσμενέστερη περίπτωση ισοδυναμεί με την κάθετη πρόσπτωση στην επιφάνεια του παρμπρίζ ηλιακής ακτινοβολίας εντασης 1ΚW/m2. Επειδή πέρνουμε σαν δεδομένο φορτίο ηλιακής ακτινοβολίας τα 2ΚW γενικά στις ασκήσεις, τότε στην χειρότερη περίπτωση αν δεν έχεις μεμβράνη στο παρμπρίζ τότε κράτάς έξω το 50% του φορτίου ακτινοβόλίας. Αλλά μην ξεχνάμε ότι ότι υπάρχει και το φορτίου αερισμού και το φορτίο συναγωγής οπότε η μη ύπαρξη μεμβράνης έχει ακόμη πιο μικρή επίδραση στο συνολικό αποτέλεσμα. Στην πράξη πάντως, το κάλοκαίρι αν κάνεις ταξίδι και έχεις τον ήλιο μπροστά τότε η μεμβράνη κάνει πράγματι δουλειά αλλά τι γίνεται το βράδυ όταν έχεις μειωμένη ορατότητα??..
Εγώ προτίμησα να μην βάλω τελικά.Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας , Τελικά δεν έβαλα μπροστά. Άλλωστε η εταιρεία LLUMAR μου πρότεινε να μην βαλώ για τους ίδιους λόγους που αναφέρει ο dimitrios
-
λετε για φιμε τζαμια ειναι καλα?
-
μειωνει λετε την ορατοτητα το βραδυ!!!!!
αλλα κραταει την ακτινοβολια.
Τι να διαλεξεις εεεεεεεε!!!! -
Ο χρήστης gfotiadh έγραψε:
μειωνει λετε την ορατοτητα το βραδυ!!!!!
αλλα κραταει την ακτινοβολια.
Τι να διαλεξεις εεεεεεεε!!!!Εγώ στην 147 έχω βάλει llumar titanium, δεν επηρέασε καθόλου την ορατότητα, ούτε τη μέρα, ούτε τη νυχτα...
Το αυτοκίνητο δείνει ακόμα πιο όμορφο καθώς τα τζαμια της 147 ήταν λίγο σκούρα από μόνα τους, έβαλα και τις μεμβράνες και έδεσαν πολύ όμορφα...Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο έχεις αλλά σε Hatchback πιστεύω αν δεν θέλεις να έχεις πρόβλημα με τροχαία, ΚΤΕΟ κλπ βάλε titanium σκουραίνουν λίγο το αυτοκίνητο απ'έξω (επαναλαμβάνω λίγο) και δεν έχεις κανένα πρόβλημα ορατότητας από το εσωτερικό του αυτοκινήτου...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Εγώ στην 147 έχω βάλει llumar titanium, δεν επηρέασε καθόλου την ορατότητα, ούτε τη μέρα, ούτε τη νυχτα...
Το αυτοκίνητο δείνει ακόμα πιο όμορφο καθώς τα τζαμια της 147 ήταν λίγο σκούρα από μόνα τους, έβαλα και τις μεμβράνες και έδεσαν πολύ όμορφα...Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο έχεις αλλά σε Hatchback πιστεύω αν δεν θέλεις να έχεις πρόβλημα με τροχαία, ΚΤΕΟ κλπ βάλε titanium σκουραίνουν λίγο το αυτοκίνητο απ'έξω (επαναλαμβάνω λίγο) και δεν έχεις κανένα πρόβλημα ορατότητας από το εσωτερικό του αυτοκινήτου...
Και εγω έβαλα τα llumar titanium σε ένα maverick σε όλα τα τζάμια εκτός από το μπαρβρίζ ώστε : 1) Να μην ρισκάρω την ορατότητα του αυτοκινήτου
2) Να μην έχω πρόβλημα με ΚΤΕΟ και Τροχαία
3) Ετσι και αλλιώς ακόμα και οι υπεύθηνοι της llumar προτείνουν να μην βάζουμε στο μπαρβρίζ και μάλιστα μου είπαν ότι εκτός από την ορατότητα έχουν παρατηρηθεί και προβλήματα στην ανθεκτικότητα της μενβράνης λόγω της ειδικής επίστροσης που έχουν τα καινούργια στο μπαρβριζ σε σχέση με την ασφάλεια - έχουν δηλαδή μια μενβράνη ανάμεσα στο τζάμι ώστε να το προστατεύει από τα θρύψαλα σε περίπτωση τρακαρίσματος..... . -
*Ο χρήστης *droemmen ** έγραψε:
αλλά σε Hatchback πιστεύω αν δεν θέλεις να έχεις πρόβλημα με τροχαία, ΚΤΕΟ κλπ
Γιατι να εχω προβλημα στα πιο σκουρα;
Δηλαδη και απο μεσα επηρεαζεται η ορατοτητα;
Εγω νομιζα και οσο σκουρα και να ειναι απεξω το ιδιο ειναι απο μεσα. -
Καλημέρα παιδιά και χρόνια πολλά! Πολύ ενδιαφέρων το θέμα με τις μεμβράνες και σκέφτομαι και εγώ να βάλω, κυριως για την βελτιωση του a/c. Οσον αφορα την τοποθετηση στο παρμπριζ, τι γινεται με τα αυτοκολλητα των τελων που πρέπει να ειναι κολλημένα;
-
Ο χρήστης juan έγραψε:
Ουτε και εγω ειχα κανενα προβλημα το βραδυ με τιςμεμβρανες που ειχα γυρω-γυρω.
ενοείς και μπροστά μπαρμπρίζ ?
Nai kai mprosta kai tha ksanavalo kai sto kainourgio xoris deyteri skepsi.
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Καλημέρα παιδιά και χρόνια πολλά! Πολύ ενδιαφέρων το θέμα με τις μεμβράνες και σκέφτομαι και εγώ να βάλω, κυριως για την βελτιωση του a/c. Οσον αφορα την τοποθετηση στο παρμπριζ, τι γινεται με τα αυτοκολλητα των τελων που πρέπει να ειναι κολλημένα;Καλή χρονιά σε όλους!
Για να βγει το αυτοκόλλητο δεν υπάρχει πρόβλημα, εμένα μου το έβγαλαν με μια πολύ λεπτή σπάτουλα!
Το καινούργιο τώρα θα το κολλήσω στον καθρέπτη για να είμαι σίγουρος, αν και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα να μπει πάνω στην μεμβράνη! -
Ο χρήστης gfotiadh έγραψε:
αλλά σε Hatchback πιστεύω αν δεν θέλεις να έχεις πρόβλημα με τροχαία, ΚΤΕΟ κλπ
Γιατι να εχω προβλημα στα πιο σκουρα;
Δηλαδη και απο μεσα επηρεαζεται η ορατοτητα;
Εγω νομιζα και οσο σκουρα και να ειναι απεξω το ιδιο ειναι απο μεσα.Καλή χρονιά σε όλους!
- Απ'έξω το αυτοκίνητο φαίνεται πάντα πιο σκούρο λόγω της αντανάκλασης του φωτός (ειδικά σε hatchback λόγω της μικρής κλήσης του πίσω κρυστάλλου)...
- Από μέσα αυτό δεν ισχύει και πάντα η ορατότητα είναι καλύτερη, ακόμα και τη νύχτα....
-
Χρονια Πολλα και Καλη Χρονια
Πηγα στην Λουμαρ για μεμβρανες σημερα και μου ειπαν οτι μπροστα δεν βαζουν πλεον γιατι διμιουργειται προβλημα με τον Ηλιο οταν βαραει ευθεια εμπρος στο παρ-μπριζ και στην ανατολη και στην δυση.Κοστος για την μπεμπα μου (κουπε) 160 ευρω συνολικα.Αποφασισα τελικα να μη βαλω γιατι απο το μπροστινο παρ-μπριζ γινεται η μεγαλυτερη ζημια το καλακαιρι.
Bimmer
-
Σ'εμένα έβαλαν και μπροστά απλά τότε μου είχε πει πως αν έχει μεγάλη κλήση το μπροστινό παρμπριζ είναι δύσκολο να το φτιάξουν χωρίς φουσκάλες κλπ....
Κανένα πρόβλημα με τον ήλιο ούτε όταν χτυπάει ευθεία, ίσα ίσα που βοηθάει περισσότερο όταν δεν φοράς γυαλιά ηλίου...
Πάντως αν έχεις δερμάτινο σαλόνι εγώ θα πρότεινα να βάλεις (έστω και χωρίς το μπροστά) γιατί εκτός από τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα, προστατεύει και το δερμα από τον πολύ ήλιο-θερμότητα... -
Φιλε μου
Ευχαριστω για την υποδειξη σου.Εχεις δικιο 100% οσον αφορα τα δερματα.
Ειμαι λιγο μπερδεμενος και θα το σκεφτω λιγο ακομα και θα παρω και αλλες γνωμες για αλλες μαρκες.Bimmer
-
Μα καλα... κανεις δεν ειπε την πολυ σημαντικη λεπτομερια οτι αν γινει ενα τροχαιο και σπασει το τζαμι δεν θα γινει θρυψαλα με συνεπεια να σε τραυματισει? Θα πεσει ολο μαζι σαν ενα σωμα. Και μην αρχισει κανεις να το αμφισβητει! Καλος η κακος 2 φιλοι την επαθαν και το τζαμι εσπασε αλλα εμεινε ολο μαζι με το αυτοκολητο!
Εχω βαλει και στα 3 αυτοκινητα μου φυμε απο το 96! Στο rallye το ΜΧ5 και πιο προσφατα στο MR2. Kαι με τα 3 ειμουν παρα πολυ ευχαριστημενος και σιγουρα στο επομενο αμαξι θα ειναι η πρωτη 'μετατροπη'
Επιπλεον με οσα πολυ σωστα υποθηκαν για ακτινοβολιες κτλ να προσθεσω καποια ακομα. Μερικες φορες χειμωνα ξεχναω να παρω γυαλια ηλιου. Με τα αμαξια που εχουν μεμβρανες η οδηγηση ειναι πολυ πιο ευκολη σε σχεση με ενα που δεν εχει. Ειναι κατι σαν να φορας ας πουμε ενα ζευγαρι γυαλια (για να μην πω οταν γυρνας μερα απο ξενυχτι με τα ματια κοματια!!! Εκει ο ηλιος σκοτωνει!!!)
Ειναι πλεον της μοδας να σταματανε μηχανες στο παραθυρο του συνοδηγου να σπανε το τζαμι και να περνουν τσαντες και διαφορα αλλα πραγματα. Με τις μεμβρανες ειναι πιο δυσκολο καθως δεν σπανε το τζαμι. Τους δυσκολευει πολυ περισσοτερο. Η ζημια θα γινει αλλα τουλαχιστον δεν θα παρουν αυτο που θελουν.
Οταν εχετε παρκαρει το αμαξι βραδυ για να παει το κλεφτρονι και να δει το εσωτερικο τι εχει για να το κλεψει πρεπει να κολησει την μουρη του περισσοτερη ωρα. Ακομα και με τον φακο ειναι πιο δυσκολο να δει τι υπαρχει μεσα. Αν λοιπον δεχτουμε οτι οι συναγερμοι υπαρχουν μονο για να αποτρεπουν την κλοπη και οχι για να την σταματησουν (βαση της λογικης οτι θα παει στο επομενο που δεν εχει και ειναι πιο ευκολο) το ιδιο κανουν και τα φυμε!
Τωρα οσο για την αστυνομια και την νομιμοτητα... απο το 96 δεν εχω φαει ουτε μια κληση. Εβαζα παντα Llumar light black και δεν εχει υπαρξει μεχρι τωρα καποιο προβλημα.Και να ειχε υπαρξει ομως 2-3 φορες ας πουμε μπροστα σε ολα αυτα που προσφερουν χαλαλι!
Επιπλεον... κανουν το καθε αμαξι κουκλα! Αρκει να μην ειναι κατραμι μαυρες και φυσικα τα πολυ επικυνδηνα 'καθρεφτες αυτοκολητα' που φορανε τα αγωνιστικα... για ενα απλο λογο... το φως που πεφτει επανω τους στο ανταλλακλα επανω σου και σε τυφλωνει!!!
-
Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
Μα καλα... κανεις δεν ειπε την πολυ σημαντικη λεπτομερια οτι αν γινει ενα τροχαιο και σπασει το τζαμι δεν θα γινει θρυψαλα με συνεπεια να σε τραυματισει? Θα πεσει ολο μαζι σαν ενα σωμα. Και μην αρχισει κανεις να το αμφισβητει! Καλος η κακος 2 φιλοι την επαθαν και το τζαμι εσπασε αλλα εμεινε ολο μαζι με το αυτοκολητο!Τα παρμπριζ είναι laminated (πως μεταφράζεται αυτό ? ) και άρα δεν υπάρχει κίνδυνος. Για τα απλά 'securit' πλαϊνά τζάμια ισχύει αυτό που λες.
Ειναι πλεον της μοδας να σταματανε μηχανες στο παραθυρο του συνοδηγου να σπανε το τζαμι και να περνουν τσαντες και διαφορα αλλα πραγματα. Με τις μεμβρανες ειναι πιο δυσκολο καθως δεν σπανε το τζαμι. Τους δυσκολευει πολυ περισσοτερο. Η ζημια θα γινει αλλα τουλαχιστον δεν θα παρουν αυτο που θελουν.
Προσοχή όμως γιατί μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο σε καταστάσεις ανάγκης, όπου θα χρειαστεί να σπάσει το τζάμι για να απεγκλωβιστεί ένας επιβάτης (πχ. τροχαίο, βουτιά στη θάλασσα κτλ.) και η μεμβράνη θα το εμποδίζει (αυτός είναι ένας λόγος, εκτός βέβαια του κόστους, που τα πλαϊνά παράθυρα δεν είναι και αυτά laminated εκ κατασκευής). Στους αγώνες που υπάρχουν τέτοιοι κανονισμοί το μέγιστο πάχος της μεμβράνης είναι 100 μικρόμετρα. Καλό είναι να το ελέγχουμε αυτό όταν τις τοποθετούμε.
-
Και το δικο μου laminated ειναι και οταν τρακαρα πριν μερικες μερες ανοιξε ο αεροσακος του οδηγου και το εκανε κομματια... Ναι κυριοι, ο αεροσακος του συνοδηγου στο Αστρα οταν ανοιγει καρφωνει το κομματι του ταμπλω που ξεκολλαει στο παρ μπριζ και το κανει κομματια...
Sorry για το ασχετο ποστ.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ