-
Καλησπέρα! Σε λευκό Yaris Cross, με οδηγό κοντά στα 70, τι διαπερατότητα θα προτείνατε; Από την αντιπροσωπεία μου πρότειναν 35% μπροστά και 20% πίσω, αλλά το 20 με φοβίζει λίγο για βράδυ. Τι λέτε;
-
Αν θεωρείς ότι η ηλικία του οδηγού παίζει ρόλο στην επιλογή διαπερατότητας, υπάρχουν και διάφανες.
-
Σε xpel XR το 35 είναι ότι πρέπει, το 25 που έβαλε ένας φίλος είναι πολύ φιμέ.
-
@fanis75 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
@cirus said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Εχω εγώ της xpel. Προφανώς είναι παρανομο και σε γράφουν ακόμα και τελειως απρη να είναι
Δεν είναι παράνομη η μεμβράνη στο εμπρός παρμπριζ, αρκεί να είναι εντός προδιαγραφών του ΚΟΚ.
Απλά ελαχιστες ειναι με 75+%
Ακομα και οι 3M CR70 που ειχα βαλει στα πλάγια ειναι 69%
https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/kya-29039-2123-07-2008.html
Άρθρο 2
Όρια συντελεστών μετάδοσης φωτός σε υαλοπίνακες οχημάτων
1.Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες.
2.Εάν το όχημα φέρει πλευρικούς καθρέφτες, δεν υφίσταται ο περιορισμός του εδαφίου (γ) της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ως προς το συντελεστή μετάδοσης φωτός των πίσω πλευρικών υαλοπινάκων και του οπίσθιου ανεμοθώρακα.
3.Υαλοπίνακας με ένδειξη «V» δεν εμπίπτει σε περιορισμούς αναφορικά με το συντελεστή μετάδοσης φωτός. -
@daglas said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
@beep-beep said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Είχα την ιδια απορία με εσένα,πηγα το νεο μου Polo στο καταστημα Tint Town στο Χαλανδρι.Βαζει μονο Xpel
High performance,XR nanoceramic και XR Plus multilayer nanoceramic.
Μου μετρούσε μπροστα μου καθε κομματι που εβαζε για να μου δειχνει οτι οντως αυτο που πληρωσα μου βαζει.(Τον ειχα ζαλισει βεβαια στις ερωτησεις).
Εχω βαλει ενα λινκ στο τικ τοκ που ανεβαζει διαφορα βιντεο και δειχνει τις μετρησεις.Σε αυτον λεω να παω κ γω. Ποια εβαλες τελικα κ ποιο νουμερο ; Το 35 μπρος πισω ειναι σκουρο πολυ;
Επισης αξιζει να δωσεις 350 για τις xr plus?
Πολλα δεν ειναι ρε γαμωτο; Και αν βαλεις κ εμπρος παρμπριζ θα φτασεις το 500 ρικο!!!Επειδη το αυτοκινητο ειναι καινουργιο tou 2022 και μου πηγε σχεδον 20.000 ευρω ειπα να του βαλω οτι καλυτερο υπαρχει γιατι σκοπευω να το κρατησω τουλαχιστον μια 7ετια.
Ειναι οντως πολλα αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις,με 98% ΙR πολυστρωματικη νανοκεραμικη και δεν νιωθω τιποτα στο δρομο απο ζεστη.Εβαλα 35% στα μπροστινα και 20% απο την μεση και πισω,μπροστινο 70%
Αν περασεις απο εκει θα δεις και την διαφορα στον εξομοιωτη που εχει οποτε θα μπορεσεις να αποφασισεις και πιο ευκολα. -
@daglas said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Είχα την ιδια απορία με εσένα,πηγα το νεο μου Polo στο καταστημα Tint Town στο Χαλανδρι.Βαζει μονο Xpel
High performance,XR nanoceramic και XR Plus multilayer nanoceramic.
Μου μετρούσε μπροστα μου καθε κομματι που εβαζε για να μου δειχνει οτι οντως αυτο που πληρωσα μου βαζει.(Τον ειχα ζαλισει βεβαια στις ερωτησεις).
Εχω βαλει ενα λινκ στο τικ τοκ που ανεβαζει διαφορα βιντεο και δειχνει τις μετρησεις.Σε αυτον λεω να παω κ γω. Ποια εβαλες τελικα κ ποιο νουμερο ; Το 35 μπρος πισω ειναι σκουρο πολυ;
Επισης αξιζει να δωσεις 350 για τις xr plus?
Πολλα δεν ειναι ρε γαμωτο; Και αν βαλεις κ εμπρος παρμπριζ θα φτασεις το 500 ρικο!!!Επειδη το αυτοκινητο ειναι καινουργιο tou 2022 και μου πηγε σχεδον 20.000 ευρω ειπα να του βαλω οτι καλυτερο υπαρχει γιατι σκοπευω να το κρατησω τουλαχιστον μια 7ετια.
Ειναι οντως πολλα αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις,με XR Plus 98% ΙR πολυστρωματικη νανοκεραμικη και δεν νιωθω τιποτα στο δρομο απο ζεστη.Εβαλα 35% στα μπροστινα και 20% απο την μεση και πισω,μπροστινο 70%
Αν περασεις απο εκει θα δεις και την διαφορα στον εξομοιωτη που εχει οποτε θα μπορεσεις να αποφασισεις και πιο ευκολα. -
παντως ο,τι και να βαλετε, προσοχη να μπει η πιο ακριβη ποιοτητα στο πισω παμπριζ γιατι εχει και τις αντιστασεις και ειναι δυσκολο να αφαιρεθει. Ολο βλεπω αυτοκινητα με φουσκαλες στο πισω παμπριζ
Στα πλαινα τζαμια μπορειτε να βαλετε φθηνη ποιοτητα, σπανια κανουν φουσκαλες και ευκολα βαζεις νεες μεμβρανες! -
Ρε παιδιά για πείτε γνώμη.
Για τεσλα μοντελ 3:
Η Llumar θελει 210€ για τα 4 παράθυρα συν τα 2 φινιστρίνια με το nano φιλμ, δεν κάνει πίσω τζάμι και οροφή γιατί είναι δύσκολο.
Η SSL 3M με την πιο ακριβή σειρά τους την Crystalline, θέλουν 550€ για τα παράθυρα συν τα 3 κομμάτια της οροφής. Δηλαδή όλο εκτός παρμπρίζ.
Δεν έχω βάλει ποτέ μεμβράνες απλά επειδή το τεσλα είναι λαμπογιαλο σκέφτομαι ότι το καλοκαίρι θα έχω θέμα.
Υπάρχει κ η λύση του σκιαδίου για την οροφή αλλά δεν ξέρω αν αυτό κόβει uva.
Επιβάτες πίσω δύο πάντα σε μετακινήσεις και ταξίδια.
-
Γιαννικελης στον Γέρακα; Το εδώ δεν έχει λινκ...
Απαντάω μόνος μου Κώστας Γιαννικέλης το έπιασα, παίρνω αύριο.
Merci!
-
στο προηγουμενο ειχα τις CR70
τωρα θα αρχισω το ψάξιμο και εγω
απλα για σύγκριση βαζω αυτο για να εχουμε τα νουμερα
-
Εδω εχω τα νούμερα της πολυστρωματικης νανοκεραμικης μεμβράνης της Xpel και των υπολοίπων σειρών της.
Προσωπικά εχω βάλει σε Polo XR plus.
-
@netgeo said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Για τεσλα μοντελ 3:
Η SSL 3M με την πιο ακριβή σειρά τους την Crystalline, θέλουν 550€ για τα παράθυρα συν τα 3 κομμάτια της οροφής. Δηλαδή όλο εκτός παρμπρίζ.
Βάλε την 3Μ αυτή την ακριβή σειρά την εχω στο yaris ντίζελ απο το 2014 και είναι 500€ είχα πληρώσει και εγω τότε , όλα τα τζάμια + εμπρός παρμπρίζ και μου είχαν πεί αλλα 150 την πανοραμική .
-
@netgeo said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Πάς Γιαννικέλη ή Τιnt Town. Llumar δεν θα έβαζα, υπάρχουν καλύτερες μεμβράνες.
-
Ευχαριστώ παιδιά θα τα κοιτάξω! Δε με νοιάζει να δώσω κάτι παραπάνω, να γίνει καλή δουλειά θέλω.
-
Πήγα στο Γιαννικέλη πριν 2-2μησι μήνες για το QQ. Με πήραν άμεσα την ώρα του ραντεβού κι ευγενέστατοι να μου εξηγήσουν και να μ'αφήσουν να δω κι όλη τη διαδικασία.Πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής
-
@panormus772 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Πήγα στο Γιαννικέλη πριν 2-2μησι μήνες για το QQ. Με πήραν άμεσα την ώρα του ραντεβού κι ευγενέστατοι να μου εξηγήσουν και να μ'αφήσουν να δω κι όλη τη διαδικασία.Πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής
Kόστος για το qq;
-
XPEL από μένα την ακριβή σειρά είναι η καλύτερη. Τις έχω 2 χρόνια και ειχα δοκιμάσει και άλλες στο παρελθόν. Ημουν πολύ ευχαριστημένος και με τις 3Μ που είχα αλλά αυτές είναι ακόμα καλύτερες
σε πιο οικονομικές δεν θα πήγαινα σε XPEL καθώς οι πιο οικονομικές της σειρες δεν αξίζουν για μένα
εκεί θα πήγαινα σε 3Μ και LLUMAR.
-
Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις συμβουλές σας.
Γιαννικελης: πολύ ευγενικός, αλλά την οροφή του 3 δεν μπορεί να την κάνει, το καταλαβαίνω απόλυτα μιας και είναι δύσκολη.
Τιντ Τάουν: το παιδί που μίλησα απίστευτο, μου εξήγησε ότι έχει κάνει ένα στο παρελθόν και οτι αυτή την Κυριακή θα δοκιμάσει να κάνει άλλο ένα.
Είναι ο μόνος που βάζει το πίσω τζάμι όλο, στην SSL μου είπαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν, το κόβουν σε 2 μέρη γιατί είναι πολύ δύσκολο.
Το παλικάρι φαίνεται να έχει πολύ μεράκι για αυτό που κάνει και αυτό πρέπει να ανταμείβεται.
Κόστος ίδιο με την SSL αλλά με την αντίστοιχη μεμβράνη της XPEL.
Θα μιλήσουμε την Δευτέρα μετά το πείραμα και αν όλα πάνε καλά θα του δώσω και το δικό μου.
-
@xenos said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
@panormus772 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Kόστος για το qq;
135 ευρώ τα δύο πίσω + της πόρτας χώρου αποσκευών.
-
@cirus said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
XPEL από μένα την ακριβή σειρά είναι η καλύτερη. Τις έχω 2 χρόνια και ειχα δοκιμάσει και άλλες στο παρελθόν. Ημουν πολύ ευχαριστημένος και με τις 3Μ που είχα αλλά αυτές είναι ακόμα καλύτερες
σε πιο οικονομικές δεν θα πήγαινα σε XPEL καθώς οι πιο οικονομικές της σειρες δεν αξίζουν για μένα
εκεί θα πήγαινα σε 3Μ και LLUMAR.
Η νανοκεραμικη XR της Xpel κόβει IR 78%-82% H νανοκεραμικη που φέρνει η LLumar κόβει 52-55% IR όταν είχα ρωτήσει στο Αιγάλεω στα κεντρικά της,της 3M μόνο η crystalline βγάζει καλα νούμερα αλλά σε τέτοια κατηγορία η XR Plus είναι ακόμα καλύτερη.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ