-
@gtsartsal said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Για πείτε καμιά καλή πρόταση για τα εσωτερικά πλαστικά?
Eχω ξαναγραψει και πιο παλια τις προτασεις μου.
Το καλυτερο θεωρω οτι ειναι το poorboys natural dressing αλλα δε βλεπω να υπαρχει πλεον Ελλαδα.
Καλο επισης το vinyl and rubber care της autoglym.
All around το carpro perl που σε αναλογη αραιωση κανει και για εξωτερικα πλαστικα και ελαστικα αλλα για εσωτερικο ειναι λιγο πιο δυσκολο στην εφαρμογη και θεωρω οτι τα αλλα δυο ειναι ανωτερα, ενω μυριζει και χαλια (αν και λιγο μετα την εφαρμογη του ειναι αοσμο οποτε δε δημιουργει θεμα σ'αυτο). Αν καποιος θελει κατι για ολο το αυτοκινητο του ομως σε καλη τιμη παει εκει, αλλιως καθαρα για εσωτερικο παει στα αλλα δυο, αν και υπαρχουν σιγουρα κι αλλα αξιολογα. -
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Να το πάρω από τη μεριά του car detailing. Τα σπουργιτάκια όσο και να μου κουτσουλίσουν το αυτοκίνητο (που λέει ο λόγος σχετικά με το "όσο") δεν μου κάνουν ζημιά στο βερνίκι συνήθως.
Οι γλάροι αν μου μείνει η....κουτσουλιά μπορεί να μου κάνει ζημιά....Μου έχει κάνει 2 φορές που έμεινε και ψήθηκε και μετά ψήθηκα εγώ στο τρίψιμο με το χέρι για να φύγει η θολούρα.
Στην κεραμική επίστρωση, αυτές οι κουτσουλιές υποθέτω αφήνουν δυσκολότερα θολούρα.
Το θέμα είναι, αν αφήσουν, τι κάνεις; Τη γνωστή διαδικασία με αλοιφαδόρο; Ή πρέπει να πας σε detailer για να το αναλάβει εκείνος; Κάτι τέτοιο είχα δει σε ένα κανάλι πριν καμιά 5ετία...Η κεραμική επίστρωση ανάλογα και τον τύπο της και την αντίσταση της σε χημικά κτλ κτλ θεωρητικά θα μετριάσει τη ζημιά που θα γινόταν χωρίς αυτήν. Φυσικά και αυτή μπορεί να υποστεί ζημιά αν δεν αφαιρεθεί η κουτσουλιά εγκαίρως.
Η διαδικασία αποκατάστασης είναι η ίδια που θα κάνει κάποιος στο βερνίκι. Φυσικά αν χρειαστεί αλοιφαδόρος θα αφαιρεθεί και η κεραμική τοπικά και θα χρειαστεί επανεφαρμογή της.
-
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Για τον καθαρισμό των ταμπλώ:
Όλα σχεδόν τα προϊόντα, που υπόσχονται ότι είναι ματ, στην πραγματικότητα δίνουν μια γυαλάδα και θέλουν επίσης αφαίρεση. Νομίζω ότι την πιο ασφαλή αφαίρεση στο θέμα των πλαστικών την κάνει το ίδιο το νερό. Κάποιοι θα πουν ότι το απιονισμένο είναι καλύτερα, αλλά δε νομίζω ότι είναι και απαραίτητο. Επίσης, δε θα εμπιστευόμουν οποιοδήποτε χημικό δεν προορίζεται για ταμπλό και θα σας εξηγήσω τι με έχει κάνει να είμαι τόσο επιφυλλακτικός:Όταν ήμουν μικρός πήγα να κολλήσω δύο κομμάτια φελιζόλ με δερματόκολλα. Στην αρχή κολλούσαν, αλλά το βράδυ η δερματόκολλα έλιωνε το πλαστικό λες και το έκαιγε. Έκανε χημική αντίδραση. Στην συνέχεια παρατήρησα ότι αυτό που πάθαινε το φελιζόλ, το παθαίνουν πολλά άλλα πλαστικά, με πολλά άλλα υγρά, εκτός από την δερματόκολλα. Τα αφρώδη, μαλακά πλαστικά επίσης, είναι πιο ευάλλωτα από τα σκληρά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα σκληρά είναι σίγουρο πως δε θα πάθουν ζημιά. Γενικά δε μπορείς να παίζεις κορόνα-γράμματα το θέμα του ταμπλώ. Ούτε πειραματισμοί, ούτε ανώνυμα κινέζικα προϊόντα, ούτε αρωματικά, ούτε καθαριστικά που προορίζονται για άλλες δουλειές. Αυτό προτείνω. Φυσικά καθένας κάνει ό,τι θέλει.
@sarantism Δε λέω ότι το ειδικό για τους υδρατμούς χημικό είναι απαραίτητο. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να κάνει την δουλειά του χωρίς αυτό. Απλά επειδή ρώτησαν αν κάνει δουλειά, απάντησα ότι όντως κάνει.
Tα περισσοτερα γαλακτωματα για τα ταμπλο, ιδιως τα πιο ποιοτικα, ειναι υδατοδιαλυτα. Αν περασεις νερο απο πανω τους ουσιαστικα βγαζεις και το ιδιο το προιον.
Υπαρχουν καθαριστικα ειδικα για το ταμπλο. Ειδαλλως μπορει καποιος να χρησιμοποιησει λιγο πρασινο σαπουνι λιωμενο σε χλιαρο νερο. Εγω ιδιως στο τιμονι αυτο χρησιμοποιω και καθαριζω με μια οδοντοβουρτσα. Ο συνδυασμος αυτος κανει θαυματα με μηδενικο κοστος και χωρις χημικα σε σημεια που αγγιζουμε συνεχεια.
Μετα ξεπλενουμε με ενα ελαφρως βρεγμενο πανι και περναμε στο τελος γαλακτωμα με καποιο application pad που θεωρω οτι ειναι κι ο ευκολοτερος τροπος.
Το αφηνουμε λιγη ωρα να δρασει και στο τελος περναμε μ'ενα στεγνο πανι μικροινων για να πετυχουμε ομοιομορφο φινιρισμα στα πλαστικα.
Νερο στο τελος δεν πρεπει να μπει γιατι ουτε προσφερει κατι και θα αφαιρεσει το γαλακτωμα.Αναφέρθηκα στο πρόβλημα που αποτελεί η συνεχής χρήση των γαλακτωμάτων και στην ανάγκη ξεβγάλματος. Αν και τα περισσότερα είναι υδατοδιαλυτά, εντούτοις αφήνουν μια λιπαρότητα. Αυτή η λιπαρότητα πρέπει μετά από κάποιες εφαρμογές του προϊόντος να αφαιρεθεί. Εννοειται ότι μετά ξαναπερνάμε το γαλάκτωμα.
Η μέθοδος που προτείνεις είναι για έναν βαθύ καθαρισμό, όταν έχει λερωθεί πολύ το αυτοκίνητο και δεν την ήξερα. Εξάλλου μου αρέσει πάρα πολύ το πράσινο σαπούνι και είναι κορυφαίο. Σαπούνι φτιάχνουν και οι δικοί μου. Το μόνο που με φοβίζει είναι το καυστικό συστατικό που μπαίνει μέσα στο σαπούνι, το οποίο εκτοξεύει το ph.
Κάθε πότε κάνεις μια τέτοια δουλειά;Εγώ χρησιμοποιώ τα εξής:
Λιπαρό και γυαλίζει πολύ τις επιφάνειες. Το συστήνω για πιο χαμηλά πλαστικά, χαμηλότερης ποιότητας.
Καλό και σχετικά φθηνό, αν και είναι της meguiar's. Δεν είναι τόσο λιπαρό όσο της sonax, αφήνει όμως και αυτό μια ελαφριά λιπαρότητα.
Δεν είναι γαλάκτωμα. Είναι ένα απλό καθαριστικό γενικής χρήσης. Κάνει όμως και για πλαστικά και για υφάσματα. Το χρησιμοποιώ μόνο για πλαστικά, αφού για υφάσματα και μοκέτες έχω άλλα.
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Για τον καθαρισμό των ταμπλώ:
Όλα σχεδόν τα προϊόντα, που υπόσχονται ότι είναι ματ, στην πραγματικότητα δίνουν μια γυαλάδα και θέλουν επίσης αφαίρεση. Νομίζω ότι την πιο ασφαλή αφαίρεση στο θέμα των πλαστικών την κάνει το ίδιο το νερό. Κάποιοι θα πουν ότι το απιονισμένο είναι καλύτερα, αλλά δε νομίζω ότι είναι και απαραίτητο. Επίσης, δε θα εμπιστευόμουν οποιοδήποτε χημικό δεν προορίζεται για ταμπλό και θα σας εξηγήσω τι με έχει κάνει να είμαι τόσο επιφυλλακτικός:Όταν ήμουν μικρός πήγα να κολλήσω δύο κομμάτια φελιζόλ με δερματόκολλα. Στην αρχή κολλούσαν, αλλά το βράδυ η δερματόκολλα έλιωνε το πλαστικό λες και το έκαιγε. Έκανε χημική αντίδραση. Στην συνέχεια παρατήρησα ότι αυτό που πάθαινε το φελιζόλ, το παθαίνουν πολλά άλλα πλαστικά, με πολλά άλλα υγρά, εκτός από την δερματόκολλα. Τα αφρώδη, μαλακά πλαστικά επίσης, είναι πιο ευάλλωτα από τα σκληρά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα σκληρά είναι σίγουρο πως δε θα πάθουν ζημιά. Γενικά δε μπορείς να παίζεις κορόνα-γράμματα το θέμα του ταμπλώ. Ούτε πειραματισμοί, ούτε ανώνυμα κινέζικα προϊόντα, ούτε αρωματικά, ούτε καθαριστικά που προορίζονται για άλλες δουλειές. Αυτό προτείνω. Φυσικά καθένας κάνει ό,τι θέλει.
@sarantism Δε λέω ότι το ειδικό για τους υδρατμούς χημικό είναι απαραίτητο. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να κάνει την δουλειά του χωρίς αυτό. Απλά επειδή ρώτησαν αν κάνει δουλειά, απάντησα ότι όντως κάνει.
Tα περισσοτερα γαλακτωματα για τα ταμπλο, ιδιως τα πιο ποιοτικα, ειναι υδατοδιαλυτα. Αν περασεις νερο απο πανω τους ουσιαστικα βγαζεις και το ιδιο το προιον.
Υπαρχουν καθαριστικα ειδικα για το ταμπλο. Ειδαλλως μπορει καποιος να χρησιμοποιησει λιγο πρασινο σαπουνι λιωμενο σε χλιαρο νερο. Εγω ιδιως στο τιμονι αυτο χρησιμοποιω και καθαριζω με μια οδοντοβουρτσα. Ο συνδυασμος αυτος κανει θαυματα με μηδενικο κοστος και χωρις χημικα σε σημεια που αγγιζουμε συνεχεια.
Μετα ξεπλενουμε με ενα ελαφρως βρεγμενο πανι και περναμε στο τελος γαλακτωμα με καποιο application pad που θεωρω οτι ειναι κι ο ευκολοτερος τροπος.
Το αφηνουμε λιγη ωρα να δρασει και στο τελος περναμε μ'ενα στεγνο πανι μικροινων για να πετυχουμε ομοιομορφο φινιρισμα στα πλαστικα.
Νερο στο τελος δεν πρεπει να μπει γιατι ουτε προσφερει κατι και θα αφαιρεσει το γαλακτωμα.Αναφέρθηκα στο πρόβλημα που αποτελεί η συνεχής χρήση των γαλακτωμάτων και στην ανάγκη ξεβγάλματος. Αν και τα περισσότερα είναι υδατοδιαλυτά, εντούτοις αφήνουν μια λιπαρότητα. Αυτή η λιπαρότητα πρέπει μετά από κάποιες εφαρμογές του προϊόντος να αφαιρεθεί. Εννοειται ότι μετά ξαναπερνάμε το γαλάκτωμα.
Η μέθοδος που προτείνεις είναι για έναν βαθύ καθαρισμό, όταν έχει λερωθεί πολύ το αυτοκίνητο και δεν την ήξερα. Εξάλλου μου αρέσει πάρα πολύ το πράσινο σαπούνι και είναι κορυφαίο. Σαπούνι φτιάχνουν και οι δικοί μου. Το μόνο που με φοβίζει είναι το καυστικό συστατικό που μπαίνει μέσα στο σαπούνι, το οποίο εκτοξεύει το ph.
Κάθε πότε κάνεις μια τέτοια δουλειά;Εγώ χρησιμοποιώ τα εξής:
Λιπαρό και γυαλίζει πολύ τις επιφάνειες. Το συστήνω για πιο χαμηλά πλαστικά, χαμηλότερης ποιότητας.
Καλό και σχετικά φθηνό, αν και είναι της meguiar's. Δεν είναι τόσο λιπαρό όσο της sonax, αφήνει όμως και αυτό μια ελαφριά λιπαρότητα.
Δεν είναι γαλάκτωμα. Είναι ένα απλό καθαριστικό γενικής χρήσης. Κάνει όμως και για πλαστικά και για υφάσματα. Το χρησιμοποιώ μόνο για πλαστικά, αφού για υφάσματα και μοκέτες έχω άλλα.
Eχει το πρασινο σαπουνι καυστικο συστατικο? Ομολογω οτι δεν το'χω ξανακουσει. Παντως θεωρω οτι παραμενει πιο υγιεινο και ηπιο απ'οποιοδηποτε apc προιον.
Αυτη τη διαδικασια (λιγο αραιωμενο πρασινο σαπουνι σε χλιαρο νερο και βουρτσισμα με οδοντοβουρτσα) την κανω κανα 2 φορες το χρονο σε επιφανειες που ερχονται συχνα σε επαφη με δερμα (τιμονι, λεβιε, χειροφρενο, υποβραχιονιο και πορτες-χειρολαβες) τα οποια ειναι ολα δερματινα (πλην τις χειρολαβες). Μετα ξεπλενω με βρεγμενο πανακι και στο τελος περναω γαλακτωμα. Η αισθηση ιδιως στο τιμονι ειναι λες και το αγγιζω πρωτη φορα. Πεντακαθαρο, μαλακο και βαθυ σκουρο ματ φινιρισμα.
Το υπολοιπο ταμπλο μονο γαλακτωμα το περναω αφου το ξεσκονισω πρωτα και στο τελος περασμα με πανακι για ομοιομορφη εφαρμογη. Δεν εχω παρατηρησει καποια ιδιαιτερη γυαλαδα παντως και δεν θελω να κανω ολη αυτη τη διαδικασια παντου γιατι παραειναι χρονοβορα και δεν εχω αντιληφθει να χρειαζεται. Τα σιλικονουχα γαλακτωματα, σαν το sonax που παρεθεσες, προκαλουν τετοια φαινομενα, γι'αυτο και δεν τα προτεινω. Ενα καλο υδατοδιαλυτο γαλακτωμα δυσκολα θα δημιουργησει λιπαροτητα κλπ εκτος κι αν εφαρμοστει σε βρωμικο ταμπλο. -
Eχει το πρασινο σαπουνι καυστικο συστατικο? Ομολογω οτι δεν το'χω ξανακουσει. Παντως θεωρω οτι παραμενει πιο υγιεινο και ηπιο απ'οποιοδηποτε apc προιον.
Αυτη τη διαδικασια (λιγο αραιωμενο πρασινο σαπουνι σε χλιαρο νερο και βουρτσισμα με οδοντοβουρτσα) την κανω κανα 2 φορες το χρονο σε επιφανειες που ερχονται συχνα σε επαφη με δερμα (τιμονι, λεβιε, χειροφρενο, υποβραχιονιο και πορτες-χειρολαβες) τα οποια ειναι ολα δερματινα (πλην τις χειρολαβες). Μετα ξεπλενω με βρεγμενο πανακι και στο τελος περναω γαλακτωμα. Η αισθηση ιδιως στο τιμονι ειναι λες και το αγγιζω πρωτη φορα. Πεντακαθαρο, μαλακο και βαθυ σκουρο ματ φινιρισμα.
Το υπολοιπο ταμπλο μονο γαλακτωμα το περναω αφου το ξεσκονισω πρωτα και στο τελος περασμα με πανακι για ομοιομορφη εφαρμογη. Δεν εχω παρατηρησει καποια ιδιαιτερη γυαλαδα παντως και δεν θελω να κανω ολη αυτη τη διαδικασια παντου γιατι παραειναι χρονοβορα και δεν εχω αντιληφθει να χρειαζεται. Τα σιλικονουχα γαλακτωματα, σαν το sonax που παρεθεσες, προκαλουν τετοια φαινομενα, γι'αυτο και δεν τα προτεινω. Ενα καλο υδατοδιαλυτο γαλακτωμα δυσκολα θα δημιουργησει λιπαροτητα κλπ εκτος κι αν εφαρμοστει σε βρωμικο ταμπλο.Νομίζω βάζουν καυστικό νάτριο. Γίνεται μετά μια αντίδραση και σχηματίζεται το σαπούνι. Το αν είναι πιο ήπιο, εξαρτάται και από την συγκεντρωση του σαπουνιού μέσα στο νερό. Όμως εσύ το χρησιμοποιείς στα δέρματα και σε μέταλλα. Για τα πλαστικά δεν ξέρω αν είναι ασφαλές. Δεν το αποκλείω, απλά δε γνωρίζω.
-
Εγώ πείρα αυτό της μαργουαρις (πάλι δεν μπορώ να το γράψω σωστά, τεσπά) και η μυρωδιά είναι τέλεια.
Πραγματικά σαν νέο αυτοκίνητο. Έχει αυτήν την παλστικουρα όπως στα νέα αυτοκινητα.
Απλά το περνάς. Το αφήνεις δύο λεπτά και μετά με μια καθαρη μικροινων το περνας για το φινίρισμα. Το αποτέλεσμα...άψογο αγόρια!
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εγώ πείρα αυτό της μαργουαρις (πάλι δεν μπορώ να το γράψω σωστά, τεσπά) και η μυρωδιά είναι τέλεια.
Μαργουάρις..
-
Η γυναίκα δούλευε, γκόμενα δεν έχω, οπότε είπα να πλύνω κανα τουτού να περάσει η ώρα. Σκέφτηκα να κάτσω μια ωρίτσα αλλά ξέρετε πώς πάνε αυτά..
Το χιόνισα με αφρό, έπειτα πλύσιμο επαφής με το XΧL σφουγγάρι που με προίκισε ο @m3rlin και τέλος το (ξανα)κέρωσα. Λοιπόν όλα αυτά τα υπερσυμπυκνωμένα σαμπουάν/αφροί είναι λίγο μούφα τα claims. Σωστή αναλογία θα βρίσκετε εσείς οι ίδιοι που θα είναι πάντα παραπάνω προιόν από όσο προτείνουν οι εταιρίες να χρησιμοποιήσετε.
Πέρασα το Εlixir της carpro έτσι να μη κάθεται.. για την εφαρμογή έχω αρχίσει και χρησιμοποιώ πετσέτες μικροίνας με χαμηλό πέλος σχεδόν αποκλειστικά. 3-4 καλές παχιές με μεγάλο πέλος που έχω, με λίγο παραπάνω πίεση αφήνουν χνούδι κάτι πολύ δύσκολο να μαζέψεις, να 'ναι καλά ο άγιος σουίφερ που με έσωσε για άλλη μια φορά. Κοντή πετσετούλα ποιοτική για αφαίρεση κεραμικών και έκανα δουλίτσα τελικά. Δε νομίζω να αξίζει βέβαια τον κόπο να χαλάω 30+ λεπτά να περάσω ένα sealant που κρατάει τόσο λίγο.. Τώρα όμως έχει 3 διαφορετικά προιόντα νανοκερατιάτικα το ένα πάνω στο άλλο οπότε ότι πέσει πάνω μου θα βγεί ολική !
Τέλος επέμεινα στους θόλους με χεράκι.. γίνεται δουλειά. Χωρίς χεράκι δουλειά δεν. Επίσης κάτι βούρτσες που έχω πληρώσει και κάααθονται για να τρίβεις τη ζάντα από μέσα, τελικά είναι άχρηστες μπούρδες για να μας τρώνε τα λεφτά. Αν δε βγεί η ζάντα θα τη γρατζουνίσεις με την βούρτσα, θα γίνεις χάλια και δουλειά ΔΕΝ θα κάνεις. Έβαλα στο πρόγραμμα γρύλλο ανύψωσης να τελειώνουμε. Να βγάζω ζάντες και να τις κάνω από μέσα, μιάς και έχω κομπρεσσέρ αέρα με μπουλονόκλειδο.. και πρόσβαση σε θόλους. Θα περάσω και εκεί κεραμικό να ξεασπρίσουν και όσο αντέξει.
Ανακάλυψα και παράσημο στην ζάντα από παρακάρισμα και μόλις έρθει η κυρά θα τα ακούσει..
Μόλις τετέλεψα ο Γέρων έπρηξε να "ρίξω λίγο νεράκι" και στο δικό του.. Δυό τρείς ψαλμούς μετά είπα να του κάνω την χάρη. Το καλοκαίρι το είχα γυαλίσει με αλοιφαδόρο και την Uno Protect και όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχε μείνει κάτι από την προστασία της (3 μήνες λέει η Rupes) στο όχημα. Φυσικά δεν είχε πλύθεί ποτέ από το καλοκαίρι που το είχα γυαλίσει..
Μου ήρθε η φαινή ιδέα να χρησιμοποιήσω το λατρεμένο Sonax BSD μετά από καιρό στο στέγνωμα σαν drying aid.. Τι υπέροχο προιόν ! φσιτ φσίτ και στέγνωμα με την μεγάλη πετσέτα στεγνώματος. Δύο σε ένα στέγνωμα και προστασία σε χρόνο ελάχιστο. Να σημειώσω όμως ότι το είχα φυσήξει με το μπαζούκας και είχαν φύγει τα πολλά νερά..
Αυτά για σήμερα
-
Άψογος, το κρύο ανεβάζει την δυσκολία με το παγωμένο νερό και τον αέρα να σε ταλαιπωρούν.
Το bsd - το ξέρω τα έχουμε ξαναπεί αλλά είπαμε μνήμη χρυσόψαρου - το πλένεις, το ψευτοστεγνωνεις και μετά ψεκάζεις και τρίβεις ή απλά το απλώνεις?
Φαντάζομαι τα μούτρα σου όταν στέγνωσε και είδες την γρατζουνιά στην ζάντα πόσα έριξες 🤬🤬...? Χαχαχ
-
@mastoras78
Λόγω της γρατζουνιάς στη ζάντα έχεις κάθε λόγο να βρεις γκόμενα... -
@georgemit said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@mastoras78
Λόγω της γρατζουνιάς στη ζάντα έχεις κάθε λόγο να βρεις γκόμενα...Αχαχαχαχαχαχα.
-
@yem Έχεις δίκιο για τις καιρικές συνθήκες αλλά παραδόξως σήμερα ήταν εξαιρετικές. Είχα και ίσκιο και ξεκίνησα νωρίς το μεσημέρι.
Για το bsd κανονικά πρώτα στεγνώνεις το όχημα και μετά το περνάς ώστε να σου βγάλει και παραπάνω διάρκεια σε σχέση με τον τρόπο που το έκανα εγώ. Επειδή όμως είναι λίγο grabby και έχει παιδέψει κόσμο στο buffing, οι έμπειροι μύστες συχνά το αραιώνουν έτσι και αλλιώς αν διαβάσεις φόρουμ περιποίησης αυτοκινήτου αλανιάρηδων Άγγλων.
Εγώ έκανα το εξής όπως κατάλαβες.. φύσηξα να φύγουν τα χοντρά και άφησα λίγη υγρασία. Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο από εκεί και πέρα, ένα-δύο ψεκάσματα ανα πάνελ απλωτά σε ευθεία και σκούπισμα με τη νωπή πετσέτα. Σκουπίζοντας το μίγμα νερού/bsd το άπλωνα, στέγνωνε, γυάλιζε, και πρόσθετε υδροφοβικότητα. Πραγματικά πανεύκολο. Ίδια τεχνική με το ceramic wax(αν θυμάμαι καλά) της Μιγκουάρης όπως λέει και ο Λάπης.
Εντάξει με την γρατζουνιά να πώ την αλήθεια το περίμενα ότι κάποια στιγμή θα αρχίσει να μαζεύει παράσημα οπότε το πήρα ψύχραιμα.. και πολύ άργησε.. αναμένω τα επόμενα!
@georgemit Συμφωνώ, της το είπα ήδη.. ας πρόσεχε !
-
@mastoras78
Λόγω της γρατζουνιάς στη ζάντα έχεις κάθε λόγο να βρεις γκόμενα...Έχω ελπίδες και εγώ...με δύο πόρτες κατεστραμμένες!
-
Ερώτηση, ρε συ Μάστορα, πατάς ποτε φρένο; Βλέπω σκουριές στους δίσκους.
-
@georgekn said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@mastoras78
Λόγω της γρατζουνιάς στη ζάντα έχεις κάθε λόγο να βρεις γκόμενα...Έχω ελπίδες και εγώ...με δύο πόρτες κατεστραμμένες!
Καλά εσύ 2 γκόμενες, μία για κάθε πόρτα.
-
Μετά το πλύσιμο έτσι γίνονται...
-
Σε εμένα δεν γίνονται έτσι.
Πάντως, εγώ ξεκίνησα το πλέξιμο. Σιγά μη πλένω με παγωμένα νερά και μη κάθομαι στο κρύο να περνάω κεριά.
Τσαγακι, πλέξιμο, ζεστές παντούφλες στα πόδια, και κουβερτουλα στα γόνατα. Αυτά είναι!
-
Παππούλη βρες καμια γκομενα...
-
Όπως σου είπαν μετά το πλύσιμο έτσι γίνονται.. Όταν το ξαναβάζω γκαράζ κάνω 2-3 μπρός πίσω και πατάω απότομα το φρένο σα να το έχει πιάσει λόξυγγας να φύγει λίγο η κιτρινίλα
-
Εμένα γιατί δεν γίνονται έτσι;
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ