-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μπορεί ο βοσκός να τους κόβει τα νυχακια τους και να μην γρατζουνησαν....
Τι όχι;Να δεις ποσο μικρος ειναι ο κοσμος. Παω χθες για δουλεια και λεω σε ενα συναδελφο εγινε αυτο στο νοσκομειο.
Ναι το εμαθα γιατι μπηκαν και στο αμαξι μιας φιλης μου και δεν ξερει τι να κανει.
Εχω φωτο του λεω, την δινω και τελικα το κοκκινο ειναι της κοπελας. -
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τι όχι;Να δεις ποσο μικρος ειναι ο κοσμος. Παω χθες για δουλεια και λεω σε ενα συναδελφο εγινε αυτο στο νοσκομειο.
Ναι το εμαθα γιατι μπηκαν και στο αμαξι μιας φιλης μου και δεν ξερει τι να κανει.
Εχω φωτο του λεω, την δινω και τελικα το κοκκινο ειναι της κοπελας.Μήνυση στο βοσκό, πληρώνει φαναρτζοδουλειές και κάνει τα κατσίκια γεύμα για αποζημίωση ψυχικής οδύνης.
Αν και τα συγκεκριμένα είναι λίγο μεγάλα για τα γούστα μου -
@nickthetrib said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εχω φωτο του λεω, την δινω και τελικα το κοκκινο ειναι της κοπελας.Μήνυση στο βοσκό, πληρώνει φαναρτζοδουλειές και κάνει τα κατσίκια γεύμα για αποζημίωση ψυχικής οδύνης.
Αν και τα συγκεκριμένα είναι λίγο μεγάλα για τα γούστα μουΝαι φιλε μονο βραστη
-
Αν και τα συγκεκριμένα είναι λίγο μεγάλα για τα γούστα μουΝαι φιλε μονο βραστη
μ...ιχυσμένη?
-
Έχει τόση ζέστη που βλέπω τον κουβά με τα καθαριστικά και κλείνω γρήγορα την πόρτα μη και κάνω καμιά τρέλα και βγω έξω για πλύσιμο
-
Βάλε μαγιό και καθώς το πλένεις ρίχνε νερό πάνω σου με χάρη και λάγνο βλέμμα.
-
Βάλε μαγιό και καθώς το πλένεις ρίχνε νερό πάνω σου με χάρη και λάγνο βλέμμα.
καν' το εικονα
https://treyfoxphoto.com/wp-content/uploads/2018/08/Trey-Fox-Photography-Male-Model.jpg
-
@tesa54 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ωραίος Mastora, όντως η γρατζουνιά φαινόταν για βαθύτερη στις αρχικές φωτογραφίες οπότε θα την καταφέρεις με τον καιρό. To πρώτο ξέπλυμα με νερό και πιεστικό δεν είναι χάσιμο χρόνου, νερού και ψιλοταλαιπωρία για το βερνίκι αφού η λάσπη και ο κάθε ρύπος δεν έχει μαλακώσει με αφρό ώστε να φύγει εύκολα ; Off topic για γράψε εντυπώσεις για τα λάστιχα Michelin Latitude Cross εντός+εκτός δρόμου και βρεγμένο τώρα που έριξε, αξίζουν τα λεφτά τους (είναι τα ακριβότερα της κατηγορίας), στον Μπαχαράκη τα έβαλες ;
Κοίτα να δείς, λόγο της κεραμικής δε μπορώ να βάλω αλοιφαδόρο και να τις διορθώσω χωρίς να την αφαιρέσω (και αυτό γίνεται όμως αν μου τη βαρέσει- και ξαναπερνάω κεραμική τοπικά)
Όσον αφορά το πρώτο ξέπλυμα πάντα ρίχνω αφρό απευθείας χωρίς πρόπλυση εκτός από αυτή τη συγκεκριμένη φορά που είχε αρκετή χοντρή λάσπη. Ίσως και να ήταν overkill, αλλά η δουλειά θα γινόταν έτσι και αλλιώς. Δεν είναι ταλαιπωρία για το βερνίκι το βρέξιμο με το πιεστικό αν γίνεται συνετά από σωστή απόσταση.
Τα λάστιχα είναι μια χαρά, δίνουν αυτή την έξτρα σιγουριά όταν βγείς σε πέτρα ότι δε θα σκιστούν με το παραμικρό. Ανέβηκα και λίγο σε προφίλ και δώσανε λίγη άνεση. Σχετικό το τελευταίο μιας και το δικό μου δεν διακρίνεται για την άνεση λόγω ελάτηριών που δώσανε επιπλέον ύψος και είναι σκληρότερα. Παραδόξως δε νιώθω καμία ανασφάλεια στα πολλά χιλιόμετρα και δεν καταλαβαίνω ιδιαίτερη διαφορά στον θόρυβο κύλισης. Όταν πιεστούν είναι αξιοπρεπέστατα και μόνο όταν πιέσω με γλιστρήματα και ταρζανιές αντιλαμβάνομαι της διαφορά σε σχέση με ένα καλό θερινό. Στο βρεγμένο δεν έχει τύχει να είμαι μόνος ώστε να το οδηγήσω σβέλτα και να το αξιολογήσω αλλά οι φήμες λένε ότι τα All Terrain γενικά δε τα πάνε καλά σε τέτοιες συνθήκες.. Καλή αγορά πάντως και αξίζουν τα λεφτά τους. Τα έβαλα στον Κυριαζή στις τρείς γέφυρες γιατί είχε καλή τιμή, ετοιμοπαράδοτα και με κοντινές ημερομηνίες παραγωγής. Δεν έβρισκες εύκολα την διάσταση και όλοι οι άλλοι σου έλεγαν μεγάλη αναμονή.
Οι gatez γρατζουνάνε αν φοράνε πέταλα.. απετάλωτες δεν !
-
Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που πας εκτός με τα suv;;;;
Ωραία, θα πάρω σεντάν. Για μια εβδομάδα θα ήμουν άρρωστος αν το έβλεπα έτσι.
Τελικά έκανες καλή δουλειά. Όταν λέω πως είσαι πιο καλός από τους επαγγελματίες δεν το πιστεύεις.
Ερασιτέχνης. Εραστής της τέχνης.Ευχαριστώ πολύ. Υπάρχουν πιο άγριες καταστάσεις και αν δε το λυπάσαι γίνεται ακόμα χειρότερο. Γενικά "σοβαρό" off road και detailing δεν μπαίνουν στην ίδια πρόταση..
Να σημειώσω ότι στα off δεν έχω εμπειρία, είχαμε καλό πλοηγό
-
Εν το μεταξύ λίγο έλλειψα και το ξεσκίσατε το τόπικ, γέλασα πολύ, είδικα με τα κατσίκια !!
Καλά κάνουν στην Κρήτη και τα g@..ne !!
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εν το μεταξύ λίγο έλλειψα και το ξεσκίσατε το τόπικ, γέλασα πολύ, είδικα με τα κατσίκια !!
Δεν υπάρχουν μόνο στην Κρήτη γιδογ@μηδες @mastoras78
-
This post is deleted! -
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Δεν υπάρχουν μόνο στην Κρήτη γιδογ@μηδες @mastoras78
Έχω τρελή kinky συλλογή με memes για το συγκεκριμένο θέμα αλλά θα φάω report από οργισμένο Κρητίκαρο έτσι και τα βάλω εδώ
Είμαι σίγουρος βέβαια ότι υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας
-
@123lol said:
Έχω αγοράσει πρόσφατα το καθαριστικό autoglym interior shampoo και θα ήθελα καμιά γνώμη σχετικά με αυτό, από κάποιον που το έχει δοκιμάσει.Ο λόγος είναι γιατί είδα ότι είναι πολύ ισχυρό καθαριστικό και η συσκευασία στο πίσω μέρος γράφει "δοκιμάστε την αντοχή του χρώματος".
Αλλά γενικά έχει καλές κριτικές.
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@123lol said:
Έχω αγοράσει πρόσφατα το καθαριστικό autoglym interior shampoo και θα ήθελα καμιά γνώμη σχετικά με αυτό, από κάποιον που το έχει δοκιμάσει.Ο λόγος είναι γιατί είδα ότι είναι πολύ ισχυρό καθαριστικό και η συσκευασία στο πίσω μέρος γράφει "δοκιμάστε την αντοχή του χρώματος".
Αλλά γενικά έχει καλές κριτικές.
Περίμενα ότι κάποιος θα το είχε και θα σου απαντούσε. Έτσι σου απαντώ εγώ, που δεν το έχω αλλά το είχα ψάξει παλιά.
Σκεφτόμουν λοιπόν παλιότερα να το πάρω, αλλά προτίμησα ένα άλλο της koch chemie.
Διαβάζοντας γι' αυτό κατέληξα στην άποψη -η οποία ενισχύεται από την δική σου εμπειρία- ότι έχει αρκετά υψηλό ph κι επομένως θα πρέπει μετά το καθάρισμα να κάνεις πολύ επιμελημένη αφαίρεση του προϊόντος.
Τα πλαστικά, ειδικά τα μαλακά και αφρώδη, είναι πολύ ευπαθή σε ισχυρά καθαριστικά. Τα πιο σκληρά έχουν περισσότερη ανθεκτικότητα, αλλά κι αυτά κινδυνεύουν από αποχρωματισμό και αποσάθρωση.
Συνήθως τα αρνητικά αποτελέσματα δεν εμφανίζονται μετά τις πρώτες χρήσεις, αλλά μετά από καιρό, ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένεις.
Η λύση είναι αυτό που προανέφερα: να μην αφήνεις υπολείμματα προϊόντος μετά την χρήση. Μια άλλη λύση είναι να το χρησιμοποιήσεις αραιωμένο. Πάλι όμως το ξέπλυμα δεν το αποφεύγεις. -
Καλημέρα. Επανέρχομαι στο θέμα. Δοκίμασα το κθαριστικό στα καθίσματα και κάνει δουλειά μου φαίνεται αλλά θέλει να το περάσεις 2-3 χέρια.
link text2ον τα πλαστικά τα πέρασα με σπρέι σιλικόνης της wurth και ελαφρύ τρίψιμο με πανάκι με μικροίνες. link text
Και αυτό σίγουρα χρειάζετε και άλλη περιποίηση.
Κάθε πότε περιποιήστε τα πλαστικά σας; Και αν έχετε να προτείνετε κάποιο καλύτερο σπρέι σιλικόνης.
Μπορεί κάποιος να παραπέμψει σε κάποιο ποστ που να αναλύετε περιποιήση του αυτοκινήτου χωρίς κάτι υπερβολικό γιατί δεν το έχω και πολύ. Κάποιο σπρει για ταμπλό πχ (ματ χωρίς να αλοιώνει το χρώμα) κάποιο υδροφοβικό κερί που να ψεκάζετε και να καθαρίζετε εύκολα (έχω δει διάφορα σε βιντεάκια. Και εδώ που πρότεινε ο μάστορας πριν λίγες μέρες- να δοκιμάσω αυτο;)
Υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί η μυρωδιά του καινούριου μέσα; (Δεν μου αρέσουν τα αρωματικά καθόλου)
Και τέλος ότι άλλο μπορείτε ξα προτείνετε στα πλαίσια του ερασιτεχνικύ και του "γρήγορου") -
@sotikour said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλημέρα. Επανέρχομαι στο θέμα. Δοκίμασα το κθαριστικό στα καθίσματα και κάνει δουλειά μου φαίνεται αλλά θέλει να το περάσεις 2-3 χέρια.
link text2ον τα πλαστικά τα πέρασα με σπρέι σιλικόνης της wurth και ελαφρύ τρίψιμο με πανάκι με μικροίνες. link text
Κάθε πότε περιποιήστε τα πλαστικά σας; Και αν έχετε να προτείνετε κάποιο καλύτερο σπρέι σιλικόνης.
Μπορεί κάποιος να παραπέμψει σε κάποιο ποστ που να αναλύετε περιποιήση του αυτοκινήτου χωρίς κάτι υπερβολικό γιατί δεν το έχω και πολύ. Κάποιο σπρει για ταμπλό πχ (ματ χωρίς να αλοιώνει το χρώμα) κάποιο υδροφοβικό κερί που να ψεκάζετε και να καθαρίζετε εύκολα (έχω δει διάφορα σε βιντεάκια. Και εδώ που πρότεινε ο μάστορας πριν λίγες μέρες- να δοκιμάσω αυτο;)
Υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί η μυρωδιά του καινούριου μέσα; (Δεν μου αρέσουν τα αρωματικά καθόλου)
Και τέλος ότι άλλο μπορείτε ξα προτείνετε στα πλαίσια του ερασιτεχνικύ και του "γρήγορου")
Για πλαστικα του εσωτερικου μην περνας σιλικονουχα. Γυαλιζουν πολυ, δεν ενυδατωνουν και σε βαθος χρονου ξεραινουν το πλαστικο. Κορυφαιο@sotikour said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Και τέλος ότι άλλο μπορείτε ξα προτείνετε στα πλαίσια του ερασιτεχνικύ και του "γρήγορου")Για πλαστικα εσωτερικου μη χρησιμοποιεις σιλικονουχα.προιοντα. Γυαλιζουν πολυ, δεν ενυδατωνουν και σε βαθος χρονου ξεραινουν τα πλαστικα. Κορυφαιο θεωρω το poorboys natural dressing που κανει και για ελαστικα μερη εκτος απο πλαστικα αλλα και δερματα. Ενυδατωνει φοβερα, αφηνει πολυ ωραια ματ εμφανιση με ελαφρια γυαλαδα αν το περασεις και δευτερη φορα κι εχει και μια χαρα τιμη (γυρω στα 15 ευρω) δεδομενου οτι κραταει ππαρα πολυ καιρο.
Για κερια, εγω χρησιμοποιω σκληρο μονο, το collinite 915. Τα υγρα κερια προσφερουν μονο γυαλαδα τη στιγμη που το βαζεις και δεν κρατουν σχεδον καθολου. Τα θεωρω πεταμενα λεφτα. Υπαρχουν και υγρα sealants βεβαια που κρατους πολυ περισσοτερο, oπως το V07 της chemical guys το οποιο και θα προτεινα αν και ειναι λιγο τσιμπημενο.
Ενα καλο dressing εσωτερικου, ενα καλο κερι ή sealant, ενα καλο σαμπουαν (πχ το sonax gloss που ειναι και φτηνο) κι ενα καλο "προβατακι" ή γαντι μικροινων αλλα και μια μαλακη κι απορροφητικη πετσετα μικροινων ειναι ο,τι χρειαζεται καποιος για να διατηρει το αμαξι του καθαρο και σε καλη κατασταση, οποτε αυτα χρειαζεσαι και κατα 90% τουλαχιστον εισαι καλυμμενος.
-
Για γυαλισμα των λαστιχων τι προτείνετε ;
-
@iceman7 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Για γυαλισμα των λαστιχων τι προτείνετε ;
Εγω εχω αυτο απιστευτη δουλεια και διαρκεια 3 μηνες εχω το αυτοκινητο μια φορα εβαλα στην αρχη και ακομα κραταει. Οσο περισσοτερες φορες περνας τοσο γυαλιζει
-
Εβαλα παραγγελία αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/22260063/Meguiar-s-Last-Touch-Spray-Detailer-3-78lt.html
γνώμες και καμιά αποψη πως το περνάμε?
μετα από πλύσιμο και στεγνωμα ψεκάζω και σκουπίζω με πανάκι με μικροίνες????
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ