-
@christosvvs said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Έχετε να προτείνετε κάποιον detailer σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες ή Κοζάνη, που να ασχολείται με κεραμικές επιστρωσεις και ppf?
Θα έκανα μια ερώτηση στον dazzle στην Θεσσαλονίκη.
-
dazzle, k2 extreme, sarafis για Θεσσαλονίκη
Γενικά πάρε τιμές, δες δουλειές τους, κριτικές, ρώτα και σε σελίδες στο fb για να πάρεις μια εικόνα.
Συμβουλή , μην πάτε απαραίτητα στα μεγάλα ονόματα με τη λογική ότι θα είναι καλύτεροι, μπορεί να σας κάνει δουλειά εξίσου καλή κάποιος που δεν είναι φίρμα ακόμα και σχεδόν με τα μισά λεφτά. Ειδικά στο χώρο στο detailing μπορεί να ζητάει ο καθένας όσο θέλει. -
Λοιπόν, πέρασα την προηγούμενη Παρασκευή να ρωτήσω από αυτό στη Λυκόβρυση και το άλλο στην Λ. Ηρακλείου που πρότεινε ο stefan.
Στη Λυκόβρυση η δουλειά στα αυτοκίνητα που είχαν μέσα φαινόταν πολύ καλή, αλλά ένιωσα κάπως "ανεπιθύμητος" θα έλεγα.
Αρχικά ο άνθρωπος στο γραφείο μιλούσε κάνα τέταρτο στο κινητό χωρίς να μου δίνει καν σημασία που με έβλεπε και περίμενα.
Αφού τελείωσε, δεν μου μίλησε καν. Απλά με κοίταξε με ύφος ερώτησης τι θέλω.
Σαν να μου έλεγε "τι θέλεις πρωί πρωί και δεν έχω πιει και καφέ" ή "γιατί ήρθες τώρα εσύ εδώ, εμείς είμαστε ένα elite club μεταξύ μας".
Τέλος πάντων αφού με το ζόρι μου απαρίθμησε τις υπηρεσίες που παρέχουν, τον ευχαρίστησα και έκοψα ρόδα μυρωμένα.
Πέραν της συμπεριφοράς, θέλουν 21€ για πλύσιμο αυτοκινήτου βρώμικου μέχρι 20 ημέρες και 45€ για πλύσιμο αυτοκινήτου το οποίο σου δίνει το περιθώριο 1,5 με 2 μήνες.
Επίσης ακόμη και για πλύσιμο πρέπει να κλείσεις ραντεβού τρεις ημέρες με μια εβδομάδα πριν.Κατηφόρησα μετά στα παιδιά στο Ηράκλειο.
Πολύ ευγενικά. Φάνηκαν πρόθυμοι να μου εξηγήσουν ότι θέλω και μου είπαν αν ήθελα να το άφηνα επί τόπου μιας και δεν είναι με ραντεβού αλλά με σειρά. Έπρεπε όμως να πάω για δουλειά οπότε το πήγα την άλλη μέρα το πρωί που ήταν Σάββατο.
Έφτασα πέντε λεπτά πριν ανοίξουν και ήμουν ήδη 4ο αυτοκίνητο στη σειρά.
Μπροστά μου ήταν μια Murcielago και μια 911.
Άψογο πλυσίμο. Το αυτοκίνητο πραγματικά το πρόσεξαν και το "εγλυψαν" ακόμη και σε σημεία που πρέπει να σκύψεις για να τα δεις.
17€ με κερί και χωρίς περιορισμό προγράμματος πλυσίματος αναλόγως πότε θα το ξαναπάς και πόσο βρώμικο θα είναι.
Μια χαρά. -
@katafractos17 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Στη Λυκόβρυση η δουλειά στα αυτοκίνητα που είχαν μέσα φαινόταν πολύ καλή, αλλά ένιωσα κάπως "ανεπιθύμητος" θα έλεγα.
Αστο.....χρόνια τώρα δυστυχώς.
-
Κατάφρακτε για πλύσιμο έκανες την πιο VFM επιλογή στην περιοχή θα στο πρότεινα και εγώ αλλά με προλάβανε τα παιδιά και δεν έγραψα. Για το άλλο πιο πάνω καλό θα ήταν όποιος ενδιαφέρεται να κάνει μια μικρή έρευνα στο site τους από πριν για υπηρεσίες/τιμές ώστε να είναι ενημερωμένος και να μην δείχνει άσχετος που τους καθυστερεί ή να ενημερώνεται τηλεφωνικώς. https://www.auto-star.gr/paketa-car-wash-detail-wash. Εδώ βλέπω βενζινάδικα ή απλά πλυντήρια και μου ζητάνε περισσότερα ευρώ αν είναι πολύ ή λίγο βρώμικο εσωτερικά/εξωτερικά και αναλόγως τις διαστάσεις του αυτοκινήτου (smart-sedan-suv-pick up).
-
Eχω παει κι εγω στο πλυντηριο στο νεο ηρακλειο που αναφερετε, εχοντας ακουσει τα καλυτερα. Οι εντυπωσεις μου αναμικτες. Εσωτερικα το πλυσιμο αψογο αν και περασαν κατι που ενω λενε οτι ειναι γαλακτωμα, πιο πολυ με σιλικονουχο προιον μου φανηκε λογω εντονου γυαλισματος. Αν ξαναπηγαινα θα ελεγα να μην το περασουν. Κατα τ'αλλα ολα μια χαρα.
Στο εξωτερικο μερος παλι, μιας και ειχα γυρισει απο ταξιδι με πληθος απο μυγακια κλπ στο μπροστινο μερος του αυτοκινητου, μετα εκπληξης μου ειδα οτι καποια απο αυτα ειχαν μεινει ακομα. Επισης οι ζαντες δεν πλυθηκαν καλα, αλλα εχω και πολυ δυσκολες ζαντες (με κοντινες ακτινες) οποτε εκει δεν περιμενα και θαυματα απο απλο πλυσιμο. Ομως το να μεινουν μυγακια στον προφυλακτηρα μπροστα το θεωρω απαραδεκτο.
Οποτε σε γενικες γραμμες το θεωρω μια συμπαθητικη επιλογη και θα το ξαναπροτιμουσα μονο και μονο γιατι αποπνεει μια ασφαλεια οτι δεν θα σου δημιουργησουν καποια ζημια στο αυτοκινητο. Αλλα κατι το φοβερο δεν ειδα να'μαι ειλικρινης. Κοστος 12 ευρω, δηλαδη στο μεσο ορο.
Οσο για το αλλο μαγαζι που αναφερετε στη Λυκοβρυση (πλεον), θεωρω οτι οι τιμες ειναι τσιμπημενες. Αν το νορμαλ πλυσιμο ειχε 18 ευρω, θα το συζητουσα. Oμως αυτο ουσιαστικα προσφερεται για σχεδον καθαρα αυτοκινητα μονο, οποτε μετα παμε στα 35 ευρω. Ε τα χρηματα αυτα ειναι πολλα για πλυσιμο παρα τα προιοντα που βαζει τα οποια ουσιαστικη διαφορα στο πλυσιμο δεν κανουν, ουτε προσφερουν καμια ουσιαστικη προστασια. Οποτε λογω χρηματων και μονο ειναι εκτος για οποιον θελει απλα ενα καλο πλυσιμο για το αυτοκινητο του. Προιοντα (κερια, sealants κλπ) περναμε και μονοι μας αν θελουμε κι εχουμε μια καθαρη βαση, με λιγο κοπο και μηδαμινο κοστος, δεν υπαρχει κανενας λογος να πληρωσουμε 35 ευρω για να μας περασουν λιγο υγρο κερι μετα το πλυσιμο το οποιο το βαφτιζουν και "νανοκεραμικο" και δηθεν προσφερει προστασια 2 μηνων μετα.
-
@tesa54 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Κατάφρακτε για πλύσιμο έκανες την πιο VFM επιλογή στην περιοχή θα στο πρότεινα και εγώ αλλά με προλάβανε τα παιδιά και δεν έγραψα. Για το άλλο πιο πάνω καλό θα ήταν όποιος ενδιαφέρεται να κάνει μια μικρή έρευνα στο site τους από πριν για υπηρεσίες/τιμές ώστε να είναι ενημερωμένος και να μην δείχνει άσχετος που τους καθυστερεί ή να ενημερώνεται τηλεφωνικώς. https://www.auto-star.gr/paketa-car-wash-detail-wash. Εδώ βλέπω βενζινάδικα ή απλά πλυντήρια και μου ζητάνε περισσότερα ευρώ αν είναι πολύ ή λίγο βρώμικο εσωτερικά/εξωτερικά και αναλόγως τις διαστάσεις του αυτοκινήτου (smart-sedan-suv-pick up).
Thanks!
Εκ του αποτελέσματος που είδα στο δικό μου αυτοκίνητο, νομίζω είναι μια καλή επιλογή το συγκεκριμένο μαγαζί για πλύσιμο.
Ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια.Όσο για το άλλο.
Όταν έχεις μια επιχείρηση και θέλεις να λειτουργείς επαγγελματικά, εννοείται ότι θα εξηγήσεις στους άσχετους και θα διαθέσεις χρόνο να τους εξυπηρετήσεις.
Αλλιώς είναι αυτό που έγραψα. Ένα κλειστό club που εξυπηρετεί μόνο συγκεκριμένους πελάτες.Δεν είναι υποχρεωμένος ο πελάτης να είναι διαβασμένος και μυημένος σε αυτό που προσφέρει η κάθε επιχείρηση.
Τον χρόνο αν δεν τον διαθέσεις για τον πελάτη για ποιον θα τον διαθέσεις;
Και σιγά το χρόνο που τους έφαγα. Πρωί ήταν και κάθονταν. Δεν έκαναν και τίποτα.Και τέλος πάντων ας μου εξηγούσε ευγενικά ότι δεν τους κάνω για πελάτης ή ότι δεν τους γέμισα το μάτι ή οτιδήποτε τέλος πάντων.
Δεν γνωρίζω με τι κριτήρια κόβουν τον κάθε πελάτη αλλά να τον κάνουν να αισθάνεται ανεπιθύμητος δεν είναι ότι καλύτερο. -
Το νου σου γιατί ο συγκεκριμένος "επαγγελματίας" μας διαβάζει και είναι θέμα χρόνου να αρχίσει τις ιστορίες του. Κλασική περίπτωση επιχειρηματία που λόγω του ότι ήταν από τους πρωτοπόρους του χώρου, έχει πάρει πολύ ψηλά τον αμάνε και νομίζει ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε σκαφάτους και ιδιοκτήτες supercars που δε ρωτάνε τιμές και απλά πάνε και του αφήνουν τις ιδιοκτησίες τους εν λευκώ. Οπότε σωστά το έπιασες το σύστημα ότι το μαγαζί αυτό απευθύνεται σε κλειστό club και κακώς (κατ' εμέ) είναι ανοιχτό στο κοινό.
35€ για ένα απλό μέσα έξω με (ας πούμε) premium υλικά είναι για γελάει ο κόσμος. Όπως αντίστοιχα για γέλια ήταν τα 1600€ που μου είχε ζητήσει για κεραμικό σε αυτοκίνητο 2 εβδομάδων που δεν το είχε ακουμπήσει ούτε η αντιπροσωπεία στο pdi.
-
Καλό είναι να μην γινονται τοσο ευκολα απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για εναν πολύ καλό επαγγελματία και πρωτοπόρο του χώρου!
Καλώς ή κακώς το μαγαζί του δεν ζει από τα πλυσίματα! Εκει πας πλεον για το κάτι παραπάνω και για να μάθεις! Θελει υπομονή για το ραντεβού αλλά αξίζει!
Αντίθετα θα μπορουσε να πει κανείς ότι περισσότερο κόστος ειναι για αυτόν επειδή ακριβώς εχει ενα καλό όνομα και βάζει σωστά υλικά, καθαρά πανιά και χρόνο.Τα 35 ευρώ για το nano wash πχ, με σωστά και επωνυμα υλικά, touchless πλύσιμο, καθαρα πανιά, στέγνωμα με αέρα και σχεδόν 2 ώρες απασχόληση με το αμαξι ειναι για εμένα λίγα...
Στα 12 και 15 ευρώ σήμερα σωστό πλύσιμο δεν γίνεται!
Εδώ καλά αυτόματα εχουν παει την τιμή στα 15 ευρώ .. και ψαχνει κανείς αν τα 35 οπως παραπάνω εγραψα αξίζουν;
Δεν υπάρχουν οι τιμές πιο κάτω.. θα σε γεμίσουν σιλικόνες και αηδίες μέσα, θα στο καθαρίσουν με βρωμόπανα εξω, και μέσα σε πόσο χρόνο; Κανα μισάωρο μαξ;
Τι να πρωτοκάνεις σε μισή ώρα; -
Σιγά την πυρηνική φυσική...από πληροφορία και υλικά εκεί έξω άλλο τίποτα. Μόνο ο χρόνος και ο χώρος μας λείπει. Όταν φτάσεις να τα κάνεις μόνος σου όλα αυτά καταλαβαίνεις ποιος ζητάει νορμάλ λεφτά και ποιος πουλάει μούρη.
-
@stefan147 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σιγά την πυρηνική φυσική...από πληροφορία και υλικά εκεί έξω άλλο τίποτα. Μόνο ο χρόνος και ο χώρος μας λείπει. Όταν φτάσεις να τα κάνεις μόνος σου όλα αυτά καταλαβαίνεις ποιος ζητάει νορμάλ λεφτά και ποιος πουλάει μούρη.
Εξαρτάται πόσο κοστολογεί ο καθένας το χρόνο του και τι επενδυση σε χωρο, χρόνο και χρήμα μπορεί να κάνει για να πετύχει παρόμοιο αποτέλεσμα!
Ειναι αλλο να λες οτι δεν μπορεις να δωσεις τα λεφτά που ζητάει και αλλο να λες οτι δεν τα αξίζει ή ότι με πασαλλείματα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα!
Οσοι δεν ασχολούνται με την παροχη υπηρεσίας ειναι δυσκολο να αντιληφθούν πόσο και τι αγοράζουν.
-
To ίδιο ακριβώς λέμε. Όταν με τα μισά (και μάλλον λέω πολλά) μπορείς να λάβεις την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ (εάν όχι καλύτερη) υπηρεσία από άλλους επαγγελματίες τότε είναι αυτονόητο το τι συμβαίνει. Ξαναλέω...σιγά την πυρηνική φυσική.
Btw η δουλειά που κάνει ο συγκεκριμένος σε ότι αφορά τη διόρθωση και το κεραμικό είναι πολύ καλή. Απλά δεν ανταποκρίνεται στα χρήματα που ζητάει. Γενικά καμία κεραμική επίστρωση δεν αξίζει 1600€ σε ένα hatchback. Αυτά είναι χρήματα για ppf και ίσως και παλι είναι πολλά.
Α και κάτι ακόμα...ο συγκεκριμένος έχει ανοίξει "σχολή" και ένας απο τους μαθητές του έχει φτιάξει ένα πολύ ωραίο μαγαζί στο Αιγάλεω. Σοβαρή επένδυση γενικώς και προσφέρει διάφορες υπηρεσίες. Όποιος δε βαριέται να πάει να ζητήσει προσφορά πρωτα από το δάσκαλο και μετά από το μαθητή. Υλικά ίδια. Ελάτε να συζητήσουμε μετά τις διαφορές.
-
@stefan147 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
To ίδιο ακριβώς λέμε. Όταν με τα μισά (και μάλλον λέω πολλά) μπορείς να λάβεις την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ (εάν όχι καλύτερη) υπηρεσία από άλλους επαγγελματίες τότε είναι αυτονόητο το τι συμβαίνει. Ξαναλέω...σιγά την πυρηνική φυσική.
Btw η δουλειά που κάνει ο συγκεκριμένος σε ότι αφορά τη διόρθωση και το κεραμικό είναι πολύ καλή. Απλά δεν ανταποκρίνεται στα χρήματα που ζητάει. Γενικά καμία κεραμική επίστρωση δεν αξίζει 1600€ σε ένα hatchback. Αυτά είναι χρήματα για ppf και ίσως και παλι είναι πολλά.
Εγω δεν έχω βρει αλλο να κάνει την ίδια δουλειά!
Και ο φίλος που πήγε στο Ηρακλειο χωρις ραντεβού με σειρά είχε 2 παρατηρήσεις που προσωπικά τις λαμβάνω σοβάρα υπόψη....
Ιδια και καλύτερη δουλειά θα εκανα ο ίδιος αν είχα χρόνο να ασχοληθώ και χρημα να πάρω το σωστό εξοπλισμό!1600 ευρώ δεν έχω ξανακουσει για κεραμικό! 1200 δεν είχες γράψει παλιότερα οτι σου είχε ζητήσει; τοσο πάνε πλεόν οι τιμές για το προιόν που βάζει και το χρόνο εργασίας για επαναφορά...
Νεες εγκαταστάσεις με κλειστά κουβούκλια, τοπ αλοιφαδόροι (στους οποίους ειναι και εκπαιδευτής), χρόνος .... αυτά κοστίζουν, αλλιώς DIY και ότι βγει!PPF πάνω από 3000 ευρώ .. κοντά στα 2 πας για καπώ και φτερά μόνο!
Πανακριβο ακόμα! -
Καπώ, φτερά και μπροστινός προφυλακτήρας σε Citroen C4 είναι γύρω στα 600€ με Xpel. Αρκεί να έρθει κάποια στιγμή το αμάξι βέβαια...
-
@iceman7 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλό είναι να μην γινονται τοσο ευκολα απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για εναν πολύ καλό επαγγελματία και πρωτοπόρο του χώρου!
Καλώς ή κακώς το μαγαζί του δεν ζει από τα πλυσίματα! Εκει πας πλεον για το κάτι παραπάνω και για να μάθεις! Θελει υπομονή για το ραντεβού αλλά αξίζει!
Αντίθετα θα μπορουσε να πει κανείς ότι περισσότερο κόστος ειναι για αυτόν επειδή ακριβώς εχει ενα καλό όνομα και βάζει σωστά υλικά, καθαρά πανιά και χρόνο.Τα 35 ευρώ για το nano wash πχ, με σωστά και επωνυμα υλικά, touchless πλύσιμο, καθαρα πανιά, στέγνωμα με αέρα και σχεδόν 2 ώρες απασχόληση με το αμαξι ειναι για εμένα λίγα...
Εδώ καλά αυτόματα εχουν παει την τιμή στα 15 ευρώ .. και ψαχνει κανείς αν τα 35 οπως παραπάνω εγραψα αξίζουν;
Δεν υπάρχουν οι τιμές πιο κάτω.. θα σε γεμίσουν σιλικόνες και αηδίες μέσα, θα στο καθαρίσουν με βρωμόπανα εξω, και μέσα σε πόσο χρόνο; Κανα μισάωρο μαξ;
Τι να πρωτοκάνεις σε μισή ώρα;Oλα αυτα που ειπες αποκλειεται να θελουν 2 ωρες. Και ναι, 35 ευρω για ενα καλο πλυσιμο και στεγνωμα κι ενα ψεκασμα υγρου κεριου ειναι παρα πολλα. Γενικα ενα σωστο πλυσιμο και στεγνωμα δεν θα επρεπε να εχουν με τιποτα πανω απο 15-20 ευρω (αναλογα το.μεγεθος του αυτοκινητου). Υγρο κερι ή και κανονικο ακομα βαζεις και μονος σου αν θες με μηδαμινο κοστος και χρονο ουτε ενα τεταρτο, αν μιλαμε για υγρο προιον παντα.
Καλα λεει ο φιλος, μην αναγαγουμε σ'επιστημη ενα σωστο πλυσιμο. Ουτε ειναι, ουτε θα γινει κι ουτε θα δικαιολογησουμε οποιον το παιζει “επιστημονας" για να δικαιολογει δηθεν τα οσα ζηταει. -
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τι να πρωτοκάνεις σε μισή ώρα;Oλα αυτα που ειπες αποκλειεται να θελουν 2 ωρες. Και ναι, 35 ευρω για ενα καλο πλυσιμο και στεγνωμα κι ενα ψεκασμα υγρου κεριου ειναι παρα πολλα. Γενικα ενα σωστο πλυσιμο και στεγνωμα δεν θα επρεπε να εχουν με τιποτα πανω απο 15-20 ευρω (αναλογα το.μεγεθος του αυτοκινητου). Υγρο κερι ή και κανονικο ακομα βαζεις και μονος σου αν θες με μηδαμινο κοστος και χρονο ουτε ενα τεταρτο, αν μιλαμε για υγρο προιον παντα.
Καλα λεει ο φιλος, μην αναγαγουμε σ'επιστημη ενα σωστο πλυσιμο. Ουτε ειναι, ουτε θα γινει κι ουτε θα δικαιολογησουμε οποιον το παιζει “επιστημονας" για να δικαιολογει δηθεν τα οσα ζηταει.Δες αναλυτικά τι κάνει και πως το κάνει και δοκίμασε μια φορά να δεις και υλικά και λεπτομέρεια!
Από τσαπατσουλιές και αβαρίες σε αυτή τη χώρα άλλο τιποτα!
Και στο pit stop που παω το Γιαρις μια χαρα δουλίτσα κάνουν για μαξιμουμ 15 λεπτά δουλειά αλλά ειναι της γυνάκας που δεν τη νοιάζει, οπότε οι απαιτήσεις δεν είναι υψηλές.. Αρκει που δεν κάνουν ζημιά γιατι στις βουρτσες τις περισσότερες φορές σου χαλάνε το αμαξι σε ορατό βαθμό! Οπως στο χαλάνε και στα περισσότερα πλυντήρια σε βεζινάδικο!
Οπότε με ένα καλό πλύσιμο των 35 ευρώ ανά εξάμηνο είσαι αρχηγός... αν κιόλας μια φορά το χρόνο κάνεις και ένα κεραμικό με τελειώμα ceramic pro sport πάνω δεν θες κατι άλλο....
Αν παλι το πλένεις κάθε εβδομάδα δεν έχει νόημα να δίνεις τόσα λεφτά!
Παρε ένα λάστιχο, ένα χειροκινητο αφροποιητή και 2-3 καλά πανιά και πήγαινε σε self service.... -
Καλα λεει ο φιλος, μην αναγαγουμε σ'επιστημη ενα σωστο πλυσιμο. Ουτε ειναι, ουτε θα γινει κι ουτε θα δικαιολογησουμε οποιον το παιζει “επιστημονας" για να δικαιολογει δηθεν τα οσα ζηταει.Δες αναλυτικά τι κάνει και πως το κάνει και δοκίμασε μια φορά να δεις και υλικά και λεπτομέρεια!
Και στο pit stop που παω το Γιαρις μια χαρα δουλίτσα κάνουν για μαξιμουμ 15 λεπτά δουλειά αλλά ειναι της γυνάκας που δεν τη νοιάζει, οπότε οι απαιτήσεις δεν είναι υψηλές.. Αρκει που δεν κάνουν ζημιά γιατι στις βουρτσες τις περισσότερες φορές σου χαλάνε το αμαξι σε ορατό βαθμό! Οπως στο χαλάνε και στα περισσότερα πλυντήρια σε βεζινάδικο!
Οπότε με ένα καλό πλύσιμο των 35 ευρώ ανά εξάμηνο είσαι αρχηγός... αν κιόλας μια φορά το χρόνο κάνεις και ένα κεραμικό με τελειώμα ceramic pro sport πάνω δεν θες κατι άλλο....
Παρε ένα λάστιχο, ένα χειροκινητο αφροποιητή και 2-3 καλά πανιά και πήγαινε σε self service....Τι εννοεις μ'ενα καλο πλυσιμο ανα 6αμηνο εισαι αρχηγος? Ακομα και το καλοκαιρι που δε βρεχει, ανα μηνα το πολυ το αμαξι θελει πλυσιμο για να ειναι και να δειχνει καθαρο. Αν πλενεις το αμαξι ανα 6 μηνες, το καλυτερο πλυσιμο να του κανεις, απλα στην καλυτερη θα το εχεις για 1,5-2 μηνες το πολυ καθαρο...στους 12.
Δε βρισκω το λογο καποιος να εχει μονιμα το αμαξι του βρωμικο για να το πλενει 2 φορες το χρονο δινοντας ενα τετοιο ποσο.
Αν τωρα στι ενδιαμεσο εννοεις να το πλενεις μονος σου τοτε και παλι δεν χρειαζεσαι 35 ευρω για πλυσιμο. Παιρνεις ενα καλο σφουγγαρι (πχ μικροινων ή προβατου), μια μεγαλη πετσετα μικροινων, 2 κουβαδες κι ενα καλο σαμπουαν (πχ το σοναξ που ειναι αψογο και οικονομικο) και με 50-60 ευρω συνολο πλενεις το αμαξι σου για παντα, απλα αγοραζοντας καινουριο σαμπουαν. Αγοραζεις κι ενα καλο κερι με 30-40 ευρω αν θες το κατι παραπανω κι εχεις μονιμα καθαρο αμαξι με κοστος οσο 3 πλυσιματα στον συγκεκριμενο.Για εμενα τετοιες λυσεις ειναι μονο για οσους εχουν πραγματικα πολλα λεφτα και πολυ ακριβα αυτοκινητα, για τους οποιους τα 35 ευρω ειναι λιγοτερα απ'οτι για τον μεσο πολιτη το 1 ευρω. Για κανενα αλλο.
-
Παρε ένα λάστιχο, ένα χειροκινητο αφροποιητή και 2-3 καλά πανιά και πήγαινε σε self service....Τι εννοεις μ'ενα καλο πλυσιμο ανα 6αμηνο εισαι αρχηγος? Ακομα και το καλοκαιρι που δε βρεχει, ανα μηνα το πολυ το αμαξι θελει πλυσιμο για να ειναι και να δειχνει καθαρο. Αν πλενεις το αμαξι ανα 6 μηνες, το καλυτερο πλυσιμο να του κανεις, απλα στην καλυτερη θα το εχεις για 1,5-2 μηνες το πολυ καθαρο...στους 12.
Δε βρισκω το λογο καποιος να εχει μονιμα το αμαξι του βρωμικο για να το πλενει 2 φορες το χρονο δινοντας ενα τετοιο ποσο.
Αν τωρα στι ενδιαμεσο εννοεις να το πλενεις μονος σου τοτε και παλι δεν χρειαζεσαι 35 ευρω για πλυσιμο. Παιρνεις ενα καλο σφουγγαρι (πχ μικροινων ή προβατου), μια μεγαλη πετσετα μικροινων, 2 κουβαδες κι ενα καλο σαμπουαν (πχ το σοναξ που ειναι αψογο και οικονομικο) και με 50-60 ευρω συνολο πλενεις το αμαξι σου για παντα, απλα αγοραζοντας καινουριο σαμπουαν. Αγοραζεις κι ενα καλο κερι με 30-40 ευρω αν θες το κατι παραπανω κι εχεις μονιμα καθαρο αμαξι με κοστος οσο 3 πλυσιματα στον συγκεκριμενο.Για εμενα τετοιες λυσεις ειναι μονο για οσους εχουν πραγματικα πολλα λεφτα και πολυ ακριβα αυτοκινητα, για τους οποιους τα 35 ευρω ειναι λιγοτερα απ'οτι για τον μεσο πολιτη το 1 ευρω. Για κανενα αλλο.
Εγώ δεν αντιλέγω στο ότι μπορεί τα 35 ευρώ να είναι πολλά για το μέσο κάτοχο. Είναι μέσα στη ζωή να μην έχεις να πάρεις κάτι.
Άλλο όμως αυτό και άλλο να προσπαθείς να μειώσεις το προϊόν ή την υπηρεσία επειδή δεν μπορείς να την αγοράσεις.
Πες στα ίσια δεν φτάνω παιδιά εκεί.
Όχι να τον βγάζεις σκάρτο τον άλλο.
Προσωπικά πιστεύω ότι συνηθως ότι πληρώσεις παιρνεις σε αυτή τη ζωή αλλά εδώ ανοίγει άλλη μεγακη συζήτηση.
Το παν ειναι να πηγαίνεις μέχρι οσο σε παίρνει.Όσο αν αφορά το πρώτο κομμάτι ένα αμάξι μπορεί να μεινει και άπλυτο ή να συντηρείται απλά ανάλογα τη χρήση που του κανεις, το χρωμα, το αν έχεις κλειστο γκαράζ κλπ.
Ένα αμάξι που μεταφέρει καθημερινά οικογένεια με όλη τη βρωμια που δημιουργείται, σκούρο που παρκάρει έξω, ταξιδεύει και δεν αφαιρούνται αμέσως τα μυγάκια κλπ θέλει περισσότερα πλυσιματα από ένα πιο garage queen αμάξι.
-
Μπορείς να κάνεις quote που ακριβώς χαρακτηρίζεται ως σκάρτος;
Γιατί αυτό που λέγεται είναι πως είναι υπερεκτιμημένος, άλλο το ένα άλλο το άλλο.Επίσης διαφέρει το : αμα δε σε παίρνει μην πας εκεί από το: να μην τα δώσω γιατί ίδια δουλειά μπορεί να μου κάνει κάποιος με λιγότερα λεφτά.
Προφανώς αν έχω Ferrari δε θα κάτσω να ασχοληθώ ποιος είναι vfm, θα πάω στον πιο ακριβό γιατί είναι όνομα και γιατί μπορώ να ''αγοράσω'' το χρόνο ώστε να κάνω κάτι άλλο από την έρευνα αγοράς. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος, απλά μου περισσεύουν €€€, μπορεί να υπάρχει κι άλλος εξίσου καλός αλλά σιγά μην ψάχνω.
Όπως είπα και παραπάνω στην ερώτηση για αναζήτηση detailer να γίνει ερώτηση σε πολλούς και να διαβαστούν κριτικές.Η πιο πρόσφατη εμπειρία μου, όχι απαραίτητα με το detailing ήταν όταν ήθελα να αλλάξω τα δέρματα στα καθίσματα. Φυσικά πήρα πρώτα στο πρώτο όνομα, για 2 καθίσματα δέρμα 900€+ΦΠΑ, δερματίνη 700€+ΦΠΑ. Ο δεύτερος πιο γνωστός 650€ δέρμα, 400€ δερματίνη πάντα +ΦΠΑ. Με ψάξιμο και συζήτηση από δω κι από κει μου σφύριξαν έναν ''συνοικιακό'', μπαμπάς και γιός με μεράκι.
Μου λένε για δέρμα μόνο τα υλικά κάνουν πάνω από 250€, τόσο κάνει η δερματίνη περασμένη. Και το αποτέλεσμα, όσοι είδαν τα καθίσματα απόρησαν με την εξαιρετική δουλειά του καθώς το έκανε όπως το ήθελα, σαν εργοστασιακό.
4-5 μήνες ψαχνόμουν, αν είχα supercar θα έδινα τα 900€ και τέλος. Αυτό κάνει τον έναν καλύτερο από τον άλλο; Όχι, αλλά εκτός της δουλειάς πληρώνω και το marketing του για να φτάσει να είναι ο πιο γνωστός.Οπότε αν εσύ θέλεις να πληρώνεις και marketing μεγειά σου με χαρά σου, αλλά εδώ μιλάμε αποκλειστικά για δουλειά και όταν ο άλλος κάνει το ίδιο πράγμα με λιγότερα την τσέπη μας θα κοιτάξουμε.
-
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μπορείς να κάνεις quote που ακριβώς χαρακτηρίζεται ως σκάρτος;
Γιατί αυτό που λέγεται είναι πως είναι υπερεκτιμημένος, άλλο το ένα άλλο το άλλο.Επίσης διαφέρει το : αμα δε σε παίρνει μην πας εκεί από το: να μην τα δώσω γιατί ίδια δουλειά μπορεί να μου κάνει κάποιος με λιγότερα λεφτά.
Προφανώς αν έχω Ferrari δε θα κάτσω να ασχοληθώ ποιος είναι vfm, θα πάω στον πιο ακριβό γιατί είναι όνομα και γιατί μπορώ να ''αγοράσω'' το χρόνο ώστε να κάνω κάτι άλλο από την έρευνα αγοράς. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος, απλά μου περισσεύουν €€€, μπορεί να υπάρχει κι άλλος εξίσου καλός αλλά σιγά μην ψάχνω.
Όπως είπα και παραπάνω στην ερώτηση για αναζήτηση detailer να γίνει ερώτηση σε πολλούς και να διαβαστούν κριτικές.Η πιο πρόσφατη εμπειρία μου, όχι απαραίτητα με το detailing ήταν όταν ήθελα να αλλάξω τα δέρματα στα καθίσματα. Φυσικά πήρα πρώτα στο πρώτο όνομα, για 2 καθίσματα δέρμα 900€+ΦΠΑ, δερματίνη 700€+ΦΠΑ. Ο δεύτερος πιο γνωστός 650€ δέρμα, 400€ δερματίνη πάντα +ΦΠΑ. Με ψάξιμο και συζήτηση από δω κι από κει μου σφύριξαν έναν ''συνοικιακό'', μπαμπάς και γιός με μεράκι.
Μου λένε για δέρμα μόνο τα υλικά κάνουν πάνω από 250€, τόσο κάνει η δερματίνη περασμένη. Και το αποτέλεσμα, όσοι είδαν τα καθίσματα απόρησαν με την εξαιρετική δουλειά του καθώς το έκανε όπως το ήθελα, σαν εργοστασιακό.
4-5 μήνες ψαχνόμουν, αν είχα supercar θα έδινα τα 900€ και τέλος. Αυτό κάνει τον έναν καλύτερο από τον άλλο; Όχι, αλλά εκτός της δουλειάς πληρώνω και το marketing του για να φτάσει να είναι ο πιο γνωστός.Οπότε αν εσύ θέλεις να πληρώνεις και marketing μεγειά σου με χαρά σου, αλλά εδώ μιλάμε αποκλειστικά για δουλειά και όταν ο άλλος κάνει το ίδιο πράγμα με λιγότερα την τσέπη μας θα κοιτάξουμε.
Αυθυποβολή λέγεται αυτό και συνίσταται στη δικαίωση της επιλογής του καθενος ως της καλύτερης/πιο vfm κλπ. Συμβαίνει σε όλους.
Ο Πλάτωνας είναι απλά ο καλύτερος.
Πρωτοπόρος, εκπαιδευτής και αντιπρόσωπος των καλύτερων προϊόντων. Το πελατολόγιο του είναι απλά εκτός συναγωνισμού.
Έχεις εμπιστοσύνη ότι δεν θα γίνει μαλακια. Θα σε κατευθύνει σε οτι αγορασεις. Θα ασχοληθεί και παραπάνω ακόμα και προσωπικά αν δεν πας ως σπασαρχιδης να το παίξεις έξυπνος επειδή ο μπάρμπα Μητσος στη γωνία το «πουλάει πιο φθηνά».
Έχει γεμίσει εξυπνάκηδες ο κόσμος. Βλέπω και εδώ μέσα διαφορα και δικαιολογημένα όταν ο χρόνος είναι χρήμα δεν θα κάτσεις να ασχοληθείς με τον κάθε ασχετο.
Καλες οι έρευνες αγορας και οι συνοικιακοι αλλά για να τον βρεις θες χρόνο. Και ο χρόνος κοστίζει.
Επίσης αναλαμβάνεις το ρίσκο να μην σου βγει η «έξυπνη» λύση.
Αλλά τα υπερεκτιμημένος που λέει η πλειοψηφία και τα πιο χοντρά που λένε κάποιοι γίνονται με την άνεση της ανωνυμίας του φορουμ. Διαδικτυακά όπου όλοι δικάζουν όλους. Πιθανότατα χωρίς να έχουν καν δοκιμάσει την υπηρεσία.Πείτε ρε παιδιά ότι ο Χ είναι ακριβός για εμένα.
Όπως είναι ακριβό το iPhone ή ένα premium αμάξι για εμένα.
Η τσέπη μου φτάνει μέχρι πληντυριο βενζινάδικου, xiaomi και Dacia. Και προσπαθώ να ψαχτώ με τα λεφτά που εχω να πάρω το καλύτερο αντάλλαγμα.
Δεν είναι κακό, δεν είναι ντροπή, είναι μέσα στη ζωή. Θεμιτο να θες να σου περισσεύουν λεφτά.
Αλλά αυτό το συνεχές ότι τα αποδομούμε όλα επειδή δεν μπορούμε να τα φτάσουμε με ξεπερνάει.
Όπως λένε και στην Αγγλία there is not such thing as a free meal.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ