-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ρε συ με το σούπερ σκαμπό δεν χώρας από κάτω; Ξαπλωμένος...
Με το ζόρι. Από ένα σημείο και πέρα η μούρη μου βρίσκει σε διάφορα εξαρτήματα...
-
Καλημέρα σας,
Επειδή είσαστε κακά παιδιά και μου βάζετε πονηρές σκέψεις.....Ειδικά εσύ Mastora lol.
Για εμένα τον αρχάριο, τι θα πρότεινες για αλοιφαδόρο για την εξής δουλειά. Τον θέλω όχι για διόρθωση, αλλά για να τον δουλεύω με ψιλή αλοιφή. -
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλημέρα σας,
Επειδή είσαστε κακά παιδιά και μου βάζετε πονηρές σκέψεις.....Ειδικά εσύ Mastora lol.
Για εμένα τον αρχάριο, τι θα πρότεινες για αλοιφαδόρο για την εξής δουλειά. Τον θέλω όχι για διόρθωση, αλλά για να τον δουλεύω με ψιλή αλοιφή.Σα specs θα κοίταγα έκκεντρο(eccentric) 8mm throw, 5"(125mm) plate *
Με κάτι τέτοιο μπορείς να κάνεις αυτό που λές και ακόμα περισσότερα.
https://www.amazon.fr/Polisseuse-GALAX-PRO-2000-6400RPM-Excentrique/dp/B07QNHYPC8/ref=sr_1_1?__mk_fr_FR=ÅMÅŽÕÑ&crid=2A5MM2YNICQEQ&keywords=galax+pro+polisher+dual+action&qid=1650616919&sprefix=galax+pro+polisherdual+action%2Caps%2C114&sr=8-1Έριξα μια πρόχειρη ματιά στο σκρουτζ για αγορά από Ελλάδα, αλλά είτε θα πάς σε φτηνό με συμβιβασμούς ή θα βγεί πολύ ακριβό και θα σε αποτρέψει η τιμή.
- Μια πρόχειρη επεξήγηση πάνω σε αυτό που έγραψα..
Οι τύποι των αλοιφαδόρων χωρίζονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία σε περιστροφικούς(rotary) και σε έκκεντρους(dual action). Η διαφορά τους είναι η κίνηση που κάνει η πλάκα όπως περιστρέφεται. Στην πρώτη περίπτωση είναι σταθερή ενώ στην δεύτερη κάνει κάτι σαν overlap όπως στο διάγραμμα.
Με τον πρώτο τύπο τον περιστροφικό χρειάζεται εμπειρία για να πάρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πλεονέκτημα του είναι η αποτελεσματικότητα σε λιγότερο χρόνο. Ο έκκεντρος είναι το μηχάνημα του ερασιτέχνη. Είναι πραγματικά κατόρθωμα να κάνεις κάτι λάθος με τη χρήση του λόγω της έκκεντρης κίνησης του πλατό και αν κάτι πάει στραβά θα έχει να κάνει με την λάθος προετοιμασία και άγνοια βασικών κανόνων/λογικής και δε θα οφείλεται στο μηχάνημα.
Όσον αφορά το throw που λέω είναι χαρακτηριστικό των έκκεντρων αλοιφαδόρων. Τα νούμερα που συναντάμε(συνήθως) σε αυτά τα μηχανήματα είναι τα 8mm για τους short throw και 15mm, 21 mm για τους long throw. Είναι το εύρος της κίνησης overlap που ανέφερα πρίν (sorry που δε μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα, google it που λέν στο χωριόμ). Δλδ ένα μηχάνημα long throw θα καλύψει μεγαλύτερη επιφάνεια από ενα short. Αυτό λοιπόν έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στην πρώτη περίπτωση κερδίζουμε χρόνο καλύπτοντας μεγαλύτερες επιφάνειες. Στην δεύτερη έχουμε πιο ευέλικτο μηχάνημα και επειδή τα αυτοκίνητα έχουν ακμές, καμπύλες, γωνίες κτλ κτλ θα έχουμε περισσότερη πρόσβαση σε δύσκολες περιοχές. Επειδή ένας ερασιτέχνης είναι δύσκολο να έχει πολλαπλά μηχανήματα λόγω κόστους προτιμώ ένα μηχάνημα ευέλικτο που θα με καθυστερήσει μεν περισσότερο, αλλά θα μου επιτρέψει να να δουλέψω με μεγαλύτερη ασφάλεια και σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες που θα συναντήσω. Το άλλο πλεονέκτημα των short throw είναι ότι σου επιτρέπουν τη χρήση μικρότερης πλάκας με ανεκτό κραδασμό (πχ 3άρα) ώστε το ίδιο μηχάνημα γίνεται 2 σε 1 που σε καλύπτει στο 95% και βάλε των επιφανειών ενός οχήματος. Βάζω και το παρακάτω διάγραμμα περί throw..
Τέλος το πλατό-πλάκα που λέμε υπάρχει σε διάφορα μεγέθη. Το πιό σύνηθες είναι το 5ιντσο που σου δίνει αρκετή ευελιξία, ούτε πολύ μεγάλο όυτε πολύ μικρό. Ένα μηχάνημα με μεγαλύτερη 6αρα πλάκα, έκκεντρο, long throw είναι ιδανικό για flat μεγάλες επιφάνειες αλλά μόλις φτάσεις σε μια περιοχή δύσκολη και στενή μη επίπεδη, απλά δε μπορεί να αποδόσει και θα "στολλάρει". (προφυλακτήρες, πίσω πόρτες, καμπύλες εσωτερικές που σχηματίζουν οι πόρτες οδηγού συνοδηγού κτλ κτλ κτλ -τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα δλδ) Σε αυτό το σενάριο θα χρειαστείς δέυτερο μηχάνημα με μικρότερη πλάκα ή θα λιώσεις γυαλίζοντας με το χέρι... Με αυτά και με αυτά τα παραπάνω αιτιολογούν την πρόταση μου για αγορά αλοιφαδόρου συγκεκριμένων χαρακτηριστικών.
-
Χριστός Ανέστη,
Καλημέρα,
Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια Μάστορα. Θα κοιτάξω και το βίντεο. Ο περιστροφικός όπως τα γράφεις ξέρω πως είναι. Γρήγορος, αλλά για αρχάριο (όπως εγώ) δεν ενδύκνειται.
Το throw το κατάλαβα. Ο έκκεντρος κάνει οβάλ κινήσεις και ανάλογα όπως γράφεις με το throw 8,15,21 αυξάνεται ή μειώνεται η επιφάνεια που γυαλίζει.
Νόμιζα πως με throw 8mm είναι καλύτερα γιατί κάνει μικότερη επιφάνεια και άρα περισσότερες περιστροφές σε ένα δεδομένο χρόνο, π.χ. σε ένα λεπτό σε σχέση με έναν που είναι 15mm. Οι περισσότερες περιστροφές υποθέτω, του έκκεντρου με 8mm δίνουν μεγαλύτερη ανάπτυξη θερμοκρασίας στο π.χ. 1 λεπτό σε σχέση με τον έκκεντρο με 15mm και ποιο γρήγορο γυάλισμα - δούλεμα στο βερνίκι.
Χρειάζεται να δω το βίντεο για να τα βάλω σε μια τάξη όσα λίγα ξέρω και να μάθω και περισσότερα βλέποντας στην πράξη τι ισχύει.
Οπότε μετά την παρακολούθηση του βίντεο θα μπορώ να γράψω.Δύο νέα προιόντα από την εταιρία...... Lampa:
-
Συγνώμη για τα δύο απανωτά posts, αλλά η συγκίνηση είναι μεγάλη που πέτυχα δύο προιόντα που μπορεί να μην πωλούνται σε άλλη χώρα.
Είναι από τις εταιρίες Auto GS και Lampa. Αν κάποιος που πουλάει κάτι δεν του αρέσει ρε παιδί μου το όνομα του προιόντος που πουλάει ή δεν γνωρίζει πως λέγεται υπάρχει λύση. Βάζει Autogs ή Lampa.
Κατανοητό για μεγάλα (ή και μικρά) e-shops που πουλάνε πολλά προϊόντα να μην γνωρίζουν για όλα τις ονομασίες τους.
Σε πολλά e-shops έχω δει να παίζουν τα παραπάνω δύο ονόματα συν της Amio, μάλλον γιατί αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το site δε γνώριζαν πολλά για προιόντα περιποίησης αυτοκινήτου. Δε τους καταλογίζω πρόθεση. Μας φτιάχνουν και τη διάθεση.
-
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Χριστός Ανέστη,
Καλημέρα,
Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια Μάστορα. Θα κοιτάξω και το βίντεο. Ο περιστροφικός όπως τα γράφεις ξέρω πως είναι. Γρήγορος, αλλά για αρχάριο (όπως εγώ) δεν ενδύκνειται.
Το throw το κατάλαβα. Ο έκκεντρος κάνει οβάλ κινήσεις και ανάλογα όπως γράφεις με το throw 8,15,21 αυξάνεται ή μειώνεται η επιφάνεια που γυαλίζει.
Νόμιζα πως με throw 8mm είναι καλύτερα γιατί κάνει μικότερη επιφάνεια και άρα περισσότερες περιστροφές σε ένα δεδομένο χρόνο, π.χ. σε ένα λεπτό σε σχέση με έναν που είναι 15mm. Οι περισσότερες περιστροφές υποθέτω, του έκκεντρου με 8mm δίνουν μεγαλύτερη ανάπτυξη θερμοκρασίας στο π.χ. 1 λεπτό σε σχέση με τον έκκεντρο με 15mm και ποιο γρήγορο γυάλισμα - δούλεμα στο βερνίκι.
Χρειάζεται να δω το βίντεο για να τα βάλω σε μια τάξη όσα λίγα ξέρω και να μάθω και περισσότερα βλέποντας στην πράξη τι ισχύει.
Οπότε μετά την παρακολούθηση του βίντεο θα μπορώ να γράψω.Δύο νέα προιόντα από την εταιρία...... Lampa:
Καλησπέρα και χρόνια πολλά, αυτά δεν είναι της turtle wax?
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλησπέρα και χρόνια πολλά, αυτά δεν είναι της turtle wax?
Αυτό λέει ο sarantism ότι αυτοί που βγάζουν τα προϊόντα δεν ξέρουν πώς λέγονται.
Παρ' όλα ταύτα, νομίζω ότι μπορεί όντως να είναι lampa απλά να βάλανε λάθος φωτογραφίες.
-
Δοκίμασα αυτό
Το έβαλα σε ψεκαστήρι, ψεκάζω πάνω στην τρίχινη βούρτσα και καθαρίζω τα πάντα στο εσωτερικό (εκτός από τον ουρανό, εκεί φοβάμαι τις αποκολλήσεις). Στο "πι και φι" γίνεται ένα καλό καθάρισμα.
Είναι φθηνό, και αν κανείς υπολογίσει και την αραίωση που υφίσταται, τελικά βγαίνει πιο φθηνό και από πολλά οικιακά καθαριστικά.
Αφήνει άρωμα λεμονιού. Θα προτιμούσα μια άλλη οσμή γιατί το άρωμα λεμονιού θυμίζει περισσότερο καθαριστικά σπιτιού, παρά αυτοκινήτου.
Δεν είναι ΤΟ προϊόν που θα με έκανε να προτείνω σε κάποιον να αφήσει ό,τι ξέρει και να το πάρει, αλλά κάνει καλό καθάρισμα για καθίσματα και μοκέτες. Οπότε αν κάποιος έχει ξεμείνει από ιδέες, θα το πρότεινα. -
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
τρίχινη βούρτσα ?Για βάλε φωτογραφία . Κάνεις και καθίσματα με αυτό?
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Δοκίμασα αυτό
Το έβαλα σε ψεκαστήρι, ψεκάζω πάνω στην τρίχινη βούρτσα και καθαρίζω τα πάντα στο εσωτερικό (εκτός από τον ουρανό, εκεί φοβάμαι τις αποκολλήσεις). Στο "πι και φι" γίνεται ένα καλό καθάρισμα.
Είναι φθηνό, και αν κανείς υπολογίσει και την αραίωση που υφίσταται, τελικά βγαίνει πιο φθηνό και από πολλά οικιακά καθαριστικά.
Αφήνει άρωμα λεμονιού. Θα προτιμούσα μια άλλη οσμή γιατί το άρωμα λεμονιού θυμίζει περισσότερο καθαριστικά σπιτιού, παρά αυτοκινήτου.
Δεν είναι ΤΟ προϊόν που θα με έκανε να προτείνω σε κάποιον να αφήσει ό,τι ξέρει και να το πάρει, αλλά κάνει καλό καθάρισμα για καθίσματα και μοκέτες. Οπότε αν κάποιος έχει ξεμείνει από ιδέες, θα το πρότεινα.Θυμησε μου πατρίδα να σου δώσω εγώ τον Νοέμβριο ακτινίδια να βάλεις μέσα να αλλάξει η μυρωδια
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
τρίχινη βούρτσα ?Για βάλε φωτογραφία . Κάνεις και καθίσματα με αυτό?
Μόλις βρω την ευκαιρία -να είναι μέρα- θα στείλω. Κάνω με την βούρτα την τρίχινη και τα καθίσματα γιατί η τρίχα χώνεται ανάμεσα από τις ίνες και διώχνει κάθε είδος λιπαρότητας έχει μπει ανάμεσά τους. Επίσης, η τρίχα είναι φυσική και μαλακή και δεν φθείρει το κάθισμα.
Το καλύτερο τεστ σκόνης-μικροβίων-κακής οσμής είναι η κόρη μου. Αν το αυτοκίνητο δεν είναι καθαρό εσωτερικά κάνει εμετό αμέσως μόλις μπει. Στην προκείμενη περίπτωση μπαινοβγαίνει και δε δυσφορεί ποτέ. -
Πέρασα την κεραμική της CarPro cquartz uk 3.0 αυτές τις μέρες.. Προηγήθηκαν όλα τα βήματα, δηλαδή απορρύπανση-διόρθωση-γυάλισμα(2 step) και εφαρμογή.. Πάρα πολλές εργατοώρες και απίστευτη κούραση. Δε θα πώ το κλασσικό "το αποτέλεσμα με δικαίωσε".
Το αντίθετο θα έλεγα ότι τόσος κόπος, άγχος,υλικά και know how απευθύνονται σε πολύ μικρό κοινό ερασιτεχνών. Ίσως γράψω περισσότερα τις επόμενες ημέρες ίσως και όχι.. Από την κούραση-ανάρρωση δεν πέρασα το κεραμικό DLUX της ίδια εταιρίας στα πλαστικά που είναι πολύ πιο απλή διαδικασία. Ελπίζω να το κάνω άυριο μεθαύριο γιατί είναι ευκαιρία τώρα που το αμάξι ξεκουράζεται στο γκαράζ και κάνει Cure η κεραμική..
-
Τόσο πολύ ε;
Θα έχει ενδιαφέρον να γράψεις. Ίσως το αμυθοποιησουμε στο μυαλό μας.
-
Προσωπικα θεωρω τις κεραμικες κατα κανονα πολυ κακο για το τιποτα. Κοπος, χρηματα κι αποτελεσμα που πιο πολυ θελει να πιστεψει κανεις οτι κανει τη διαφορα, για να δικαιολογησει τα παραπανω, παρα την κανει οντως.
Προσωπικα, περναω ενα 2-3 μηνες ενα πολυ καλο κερι (το collinite 915 εχω εδω και χρονια υστερα απο δοκιμες αρκετων), φροντιζω να πλενω το αμαξωμα με σφουγγαρι απο προβατακι (και οι μικροινες μια χαρα ειναι), το σκουπιζω και με μια καλη πετσετα μικροινων της poorboys και μετα απο 15 χρονια ειναι κυριολεκτικα σαν καινουριο, χωρις αραχνη, γυαλιστερο και σε μεγαλο βαθμο προστατευμενο απο κουτσουλιες και τα συναφη.
Ποτε δεν ασχοληθηκα με κεραμικα κλπ (σχετικα προσφατα) κολπα του marketing κι ουτε προκειται, καθως για τα δικα μου θελω το αποτελεσμα ενος καλου κεριου carnauba ή sealant με υπερκαλυπτει. -
Αυτό με τις κουτσουλιές ρε παιδιά, μιλούσα με ένα φιλαρακι μου που ήρθε από Κρήτη και έχει το 2008 και ξέχασε-βαρεθηκε να το καθαρισει εκείνη την στιγμή και τώρα του έχει αφήσει στάμπα, μάλλον έκαψε το βερνίκι αν το λέω σωστά και δεν φεύγει με τιποτα
-
Ειναι δυο τελειως διαφορετικα και ανομοια πραγματα. Δε γινεται να τα συγκρινουμε.
Και μιας και χθες επλυνα για πρωτη φορα μονος στο χερι απο οταν περασα το τελευταιο κεραμικο (Ceramic bond του Μεϊντανη) πριν κανα μηνα, εχω να πω οτι απο αυτα που εχω δουλεψει ειναι μακραν το πιο υδροφοβικο. Εχω δουλεψει αυτο, 3-4 φορες το cQuatz 3.0 και μια φορα ενα Meguair's που επιλεχθηκε ως λυση αναγκης. Το Ceramic Bond ηταν με διαφορα το πιο μπελαλιδικο και user unfriendly αλλα διωχνει το υγρο οπως κανενα αλλο. Και εχω περασει μονο ενα χερι (κι αυτο πολυ μετρια) και τιποτα αλλο απο πανω. Αναγκαστηκα να αλλαξω τις αναλογιες στο αφροποιητη για να εχω αρκετα παχυ αφρο που καπως να καθεται πανω στο αμαξι.
-
Ολα είναι θέμα του τι θέλει ο καθένας. Στην 116 είχα περάσει κεραμικό σε επαγγελματία. Θα το ξαναέκανα? Όχι με τίποτα, τελείως πεταμένα λεφτά. Δεν ασχολήθηκα έκτοτε ξανά...κατάλαβα πόσο μάταια και σκόρπια χρήματα είναι. Κανείς δεν το εκτιμά στην μεταπώληση και το αυτοκίνητο δεν είχε και καμια φοβερή προστασία, καθαρά ψυχολογικό ήταν.
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αυτό με τις κουτσουλιές ρε παιδιά, μιλούσα με ένα φιλαρακι μου που ήρθε από Κρήτη και έχει το 2008 και ξέχασε-βαρεθηκε να το καθαρισει εκείνη την στιγμή και τώρα του έχει αφήσει στάμπα, μάλλον έκαψε το βερνίκι αν το λέω σωστά και δεν φεύγει με τιποτα
Κατά πάσα πιθανότητα alex έχει εισχωρήσει στο βερνίκι και δεν είναι κάτι που φεύγει. Ανάλογα το πόσο βαθιά είναι η ζημιά, μπορεί να χρειάζεται μέχρι και γυαλόχαρτο για να διορθωθεί/βελτιωθεί. Και στο δικό μου που είναι του 17' μοντέλο έχει στίγματα από κουτσουλιές που δεν αφαιρούνται με αλοιφαδόρο. Αλλά έτσι είναι αυτά όταν παίρνεις used αυτοκίνητο. Πολύ δύσκολο να κυνηγάς την τελειότητα και όχι πολύ υγιές. Η πιο "προβληματική" επιφάνεια στο δικό μου είναι ο ουρανός (γατονυχιές κτλ). Λόγο ύψους βέβαια πολύ δύσκολα θα πάει εκεί το μάτι.
@fanis75
Όταν πήρα το ST καινούργιο το είχα πάει για low cost "κεραμική" lite έκδοση σαν πρώτη επαφή. Οκ απο υδροφοβικότητα άντεξε αρκετά όμως ούτε και εγώ είχα ξετρελαθεί.Μια κεραμική δε θα δώσει κάτι τρομερό σε look.. αυτό το κάνει η προετοιμασία από πρίν. Η κεραμική σφραγίζει το αποτέλεσμα και του δίνει μακροζωία. Υποτίθεται δίνει και σκληρότητα παραπάνω άρα και μια αντίσταση στις κακουχίες, βρωμίζει πιο δύσκολα το όχημα και πλένεται πιο εύκολα. Θα κριθεί στην πορεία βέβαια, ακόμα είναι πολύ νωρίς
-
@stefan147 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ειναι δυο τελειως διαφορετικα και ανομοια πραγματα. Δε γινεται να τα συγκρινουμε.
Και μιας και χθες επλυνα για πρωτη φορα μονος στο χερι απο οταν περασα το τελευταιο κεραμικο (Ceramic bond του Μεϊντανη) πριν κανα μηνα, εχω να πω οτι απο αυτα που εχω δουλεψει ειναι μακραν το πιο υδροφοβικο. Εχω δουλεψει αυτο, 3-4 φορες το cQuatz 3.0 και μια φορα ενα Meguair's που επιλεχθηκε ως λυση αναγκης. Το Ceramic Bond ηταν με διαφορα το πιο μπελαλιδικο και user unfriendly αλλα διωχνει το υγρο οπως κανενα αλλο. Και εχω περασει μονο ενα χερι (κι αυτο πολυ μετρια) και τιποτα αλλο απο πανω. Αναγκαστηκα να αλλαξω τις αναλογιες στο αφροποιητη για να εχω αρκετα παχυ αφρο που καπως να καθεται πανω στο αμαξι.
Εγώ πέρασα δύο χέρια με χρονόμετρο για τα φλασαρίσματα ευλαβικά και αργά/σταθερά. Τήρησα και τους χρόνους για το 2ο χέρι. Ευτυχώς επιστρατεύτηκε ο φάδερ για το logistic κομμάτι και με έσωσε. Μου πήρε αρκετή ώρα το εγχείρημα αλλά το έκανα και πρώτη φορά. Για πρώτη φορά είμαι πολύ ευχαριστημένος και σίγουρα αν το ξαναέκανα θα το έκανα ακόμα πιο άνετα με λίγο adjust στην τεχνική μου και θα είχα και περισσότερες πετσέτες buffing για κάψιμο. Έξι μόνο χρησιμοποίησα συνολικά.
Το καλό είναι που έκλεισα το γκαράζ και έχω το κεφάλι μου ήσυχο όσο κάνει cure από θερμοκρασίες,υγρασίες, gatouz
Εν το μεταξύ δεν έχω πάρει το Reload για topper που προτείνει η CarPro. Επίσης δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα για δαύτο και θα προτιμούσα κάτι εναλλακτικό στην θέση του. Επειδή το θεωρώ μλκια να βάζω πρόστασια για την προστασία που μόλις έβαλα ίσως μείνω σε κάτι σαν το Elixir με συχνή επανεφαρμογή και τέλος.
Τι αφρό χρησιμοποιείς ? Έχω της bilt hamber με σχετικά ψηλό ph και φοβάμαι μην την κάνει degrade με τον καιρό..
-
Την κεραμικη την εκτιμας οταν μετα απο λασποβροχη, ταξιδια με γενοκτονια ζουζουνιων και εβδομαδιαια πλυσιματα, εχεις σχεδον μηδεν αραχνες και βαθυ gloss για 2-3 χρονια. Μπορει και παραπανω. Δεν απευθυνεται σε ανθρωπους που πλενουν στο πεζοδρομιο με το λαστιχο πεταμενο απ τον 3ο οροφο και Αβα για πιατα. Ουτε σε αυτους που θεωρουν το αμαξι ενα 4τροχο κοτετσι.
Οποτε ξαναγυρναμε στο σοφο "περι ορεξεως κολοκυθοπιτα". Ουτε πεταμενα λεφτα ειναι, ουτε μαρκετινγκ, ουτε τιποτα. Οπως ολα τα πραγματα σ αυτη τη ζωη γινονται με διαφορους τροπους και κοστη, ετσι και η προστασία του αυτοκινητου.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ