-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Έχεις δίκιο. Έχω χαθεί όμως. Κάποια έχουν καρνάουμπα, άλλα φαίνονται πολύ αδύναμα, άλλα είναι καθαριστικά μαζί με το σφραγιστικό.
Έχεις κάποιο συγκεκριμένο να προτείνεις;Εξαιρετικά είναι τα Zaino (ZCS, Z5, etc), Chemical Guys & Dodo Juice (Future Armour). Επίσης και τα Turtle Wax Hybrid sealants είναι πολύ καλά.
-
Αυτό με τη χελώνα το έχω ακούσει από διαφορές πηγές ότι είναι καλό
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εξαιρετικά είναι τα Zaino (ZCS, Z5, etc), Chemical Guys & Dodo Juice (Future Armour). Επίσης και τα Turtle Wax Hybrid sealants είναι πολύ καλά.
Ευχαριστώ πολύ. Για να πω την αλήθεια, την zaino την αγνοούσα. Αλλά δεν την βρίσκω κι όλας στο σκρουτζ. Όταν την έψαξα μου έβγαζε σχολικές τσάντες.
Θα δοκιμάσω λοιπόν κάποιο από τα άλλα. -
@alexandros-s said in [Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ]
Ευχαριστώ πολύ. Για να πω την αλήθεια, την zaino την αγνοούσα. Αλλά δεν την βρίσκω κι όλας στο σκρουτζ. Όταν την έψαξα μου έβγαζε σχολικές τσάντες.
ΖΑΙΝΟ μόνο παραγγελία από το εξωτερικό....έτσι τα αγόραζα παλιά. Απλό Αγγλία αλλά πλέον δεν συμφέρει.
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
ΖΑΙΝΟ μόνο παραγγελία από το εξωτερικό....έτσι τα αγόραζα παλιά. Απλό Αγγλία αλλά πλέον δεν συμφέρει.
Τότε θα πάρω από Αμερική. Όταν έρθουν για διακοπές οι συγγενείς που έχω εκεί...
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τότε θα πάρω από Αμερική. Όταν έρθουν για διακοπές οι συγγενείς που έχω εκεί...
Τι καλύτερο, έχουν και πολύ χαμηλή τιμή στην Αμερική!
-
@ken11 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ναι κάνει αλλά εγώ θα σου έλεγα να πάρεις ένα all purpose cleaner σαν το autofinesse verso. Το αραιώνεις και το έχεις για τα πάντα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Χρησιμοποιησα ενα πρασινο για ταπετσαριες και υφασματα της Sonax,7.5 ευρω 400ml,για να κανω ενα καθαρισμα στα καθισματα κυριως,απο επιφανειακες βρωμιες τυπου καφεδες,ιδρωτας,νερο με αλατα λογω μπανιου στη θαλασσα κλπ.Ισα που εφτασε η ποσοτητα.Εκανε την βασικη δουλεια απο οτι ειδα,οι λεκεδες απο τα καθισματα εφυγαν,δεν ηθελε δλδ και καμια σκουπα υγρων οπως κανουν στο πλυσιμο.
Για το autofinesse,παιρνεις δηλαδη κανενα 4λιτρο και το αραιωνεις με νερο?
Καλά 4λιτρο δε χρειάζεται, και με 1L μια χαρά κάνεις δουλειά αφού άλλωστε το αραιώνεις. Και δε χρειάζεται να αραιώσεις όλο το μπουκάλι. Παίρνεις ένα δοχείο που ψεκάζει και βάζεις πχ μια ποσότητα με 300ml φάρμακο και το (απιονισμένο) νερό που αναλογεί.
-
Πρόσφατα ανακάλυψα, πως πολύ ωραίο dressing για τα ελαστικά, είναι και το παρακάτω:
-
Αυτό ειναι θεϊκό προιον. Μόνο στην σαλάτα δεν το βάζω.
Αν εχεις σουζούκι είναι στον βασικό εξοπλισμό. -
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αυτό ειναι θεϊκό προιον. Μόνο στην σαλάτα δεν το βάζω.
Αν εχεις σουζούκι είναι στον βασικό εξοπλισμό.θεός
-
@bassstarlet said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πρόσφατα ανακάλυψα, πως πολύ ωραίο dressing για τα ελαστικά, είναι και το παρακάτω
Δεν υπάρχει κίνδυνος να διαβρώσει το λάστιχο;
-
Δεν έχω ιδέα.
Το «κανονικό» WD40 έχει κατηγορηθεί για κάτι παρόμοιο, αλλά αυτό έχει σιλικόνη.
Παλαιότερα πάντως, που έβαζα συνεχώς τα γνωστά γυαλιστικά, όντως είχα θέμα με τα πλαϊνά, το κατάλαβε ο ζαντολαστιχάς όταν πήγα να τα αλλάξω. -
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ναι κάνει αλλά εγώ θα σου έλεγα να πάρεις ένα all purpose cleaner σαν το autofinesse verso. Το αραιώνεις και το έχεις για τα πάντα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Χρησιμοποιησα ενα πρασινο για ταπετσαριες και υφασματα της Sonax,7.5 ευρω 400ml,για να κανω ενα καθαρισμα στα καθισματα κυριως,απο επιφανειακες βρωμιες τυπου καφεδες,ιδρωτας,νερο με αλατα λογω μπανιου στη θαλασσα κλπ.Ισα που εφτασε η ποσοτητα.Εκανε την βασικη δουλεια απο οτι ειδα,οι λεκεδες απο τα καθισματα εφυγαν,δεν ηθελε δλδ και καμια σκουπα υγρων οπως κανουν στο πλυσιμο.
Για το autofinesse,παιρνεις δηλαδη κανενα 4λιτρο και το αραιωνεις με νερο?
Ωπ καλό αυτό !!
Θέλω και εγώ να βγάλω λακέδες στην ταπετσαρία του γιάρις! -
Εχθές έκανα για πρώτη φορά το αυτοκίνητό μου με πηλό. Οι αιτίες είναι δύο. Πρώτον είδα σε προηγούμενο πλύσιμο ότι παρά τον αφρό, είχε μείνει γλίτσα. Δεύτερον και κυριότερον, όταν χάιδευες το αμάξωμα ένιωθες κάτι ελαφρό και ανάγλυφο στην επιφάνεια.
Δεδομένου ότι η κατάσταση του αυτοκινήτου δεν ήταν και άσχημη πήρα τον τεχνητό πηλό της Carpro, τον PolyShave Block:
και το ανάλογο λιπαντικό:
Και τα δύο ήταν οικονομικά.
Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες που λένε εκτός από ένα βήμα. Αντί να ξεβγάζω τον αφρό που δημιουργείται με πανάκι μικροϊνών, πέρασα ολόκληρο το αυτοκίνητο με πηλό και κατόπιν έκανα επίμονη πλύση με απιονισμένο νερό σε πίεση. Αυτό το έκανα γιατί νομίζω ότι το πανάκι όλο και κάποιο χνούδι θα αφήσει το οποίο θα εγκλωβιστεί κάτω από το κερί που θα ακολουθήσει. Επίσης, το αμάξωμα σε αυτήν την φάση είναι πολύ ευάλλωτο από γραντζουνιές. Σύμμαχος σε αυτό ήταν το κρύο και η υγρασία που δεν εξάτμισαν τον αφρό.
Επίσης, είχα συνεχώς δίπλα μου ένα μικρό κουτάκι με νερό, στο οποίο ξέπλενα τον πηλό και έτριβα λίγο την επιφάνειά του με το χέρι για να καθαρίσει. Βοήθησε πολύ αυτό το μικρό κουτάκι!Συμπεράσματα:
Δε μπορώ να κάνω σύγκριση με τον παραδοσιακό πηλό, αφού δεν έχω χρησιμοποιήσει τέτοιον. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι σίγουρα κέρδισα χρόνο και κόπο από το συνεχές ζύμωμα που απαιτεί ο τελευταίος.
Έκανε την δουλειά που ήθελα και δεν είδα να αφήνει γραντζουνιές. Η δε υφή του αυτοκινήτου είναι πλέον λες και αγγίζεις το πιο απαλό μετάξι. Δεν ξέρω όμως σε περιπτώσεις που υπάρχει βαρύ πρόβλημα, αν θα είχε αποτέλεσμα, μιλώ για την περίπτωσή μου μόνο. -
Θα χρειαστω ενα σαμπουαν για πλυσιμο με κουβα,για Fiesta ecoboost με μεταλλικο χρωμα,επισης ενα σπρευ υγρο για τις ζαντες,ενα σφουγγαρι και μια πετσετα για σκουπισμα στο τελος.
Οποιος μπορει να μου προτεινει καποια προιοντα της προκοπης,χωρις να ξοδευτω και ιδιαιτερα.
-
Θα χρειαστω ενα σαμπουαν για πλυσιμο με κουβα,για Fiesta ecoboost με μεταλλικο χρωμα,επισης ενα σπρευ υγρο για τις ζαντες,ενα σφουγγαρι και μια πετσετα για σκουπισμα στο τελος.
Οποιος μπορει να μου προτεινει καποια προιοντα της προκοπης,χωρις να ξοδευτω και ιδιαιτερα.
Για πανί στεγνώματος:
Armor All Πανί Μικροϊνών XL. Δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος αλλά έχω ακούσει διθυραμβικές κριτικές
Για σφουγγάρι Sonax. Το έχω. Κάνει καλή δουλειά και μπόλικο αφρό. Τα μόνα μειονεκτήματα είναι ότι με την χρήση χάνει την πολύ απαλή υφή του και το σχήμα του. Ωστόσο συνεχίζει να κάνει την δουλειά του.
Σαμπουάν δε θα σου πρότεινα γιατί έχω το gold class της meguiar's το οποίο δεν είναι τελικά τόσο καλό όσο άλλα. Μπορούν να σου προτείνουν άλλοι καλύτερα.
Επίσης υγρό για ζάντες δε χρησιμοποιώ. -
Απ: Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός
Πετσέτα σε στεγνωματος εγκρίνω, την έχω και είναι εξαιρετική.
Σφουγγάρι ένα μικροινων σαν το παραπάνω η κάποιο μάλλινο. Έχει και με 5-6€ όχι 20 ξέρω γω που ζητάνε για τα meguiars.
Σαμπουάν εγώ χρησιμοποιώ το sonax για συχνό πλύσιμο, είναι το ήπιο χωρίς κερί.
Θα έλεγα να πάρεις και ένα υγρό κερί autoglym aqua wax . Ανά 2-3 πλυσίματα μπορείς να το βάζεις διατηρεί μια ωραία γυαλαδα.
-
Αυτό που ανέφερε ο bassstarlet για τον ζαντολαστιχά του με έβαλε σε σκέψεις. Συγκεκριμένα να θυμίσω ότι έγραψε
"Παλαιότερα πάντως, που έβαζα συνεχώς τα γνωστά γυαλιστικά, όντως είχα θέμα με τα πλαϊνά, το κατάλαβε ο ζαντολαστιχάς όταν πήγα να τα αλλάξω."
Έτσι μπήκα σε σκέψεις. Τα γυαλιστικά των ελαστικών όχι μόνο δεν παρέχουν προστασία στο λάστιχο όπως νομίζαμε αλλά το αντίθετο, προκαλούν ζημιά.
Ψάχνοντας στο internet για το θέμα δε βρήκα τίποτα συγκεκριμένο επ' αυτού. Πέφτω μόνο σε σελίδες που λένε ένα απλό "όχι, δεν τα βλάπτει" χωρίς επιχειρήματα χωρίς αποδείξεις. Ένα απλό "όχι" που δε σημαίνει τίποτα.Γνωρίζει κανείς τίποτα περισσότερο; Έχει υπάρξει καμιά έρευνα πάνω στο ζήτημα αυτό;
-
Απο όσο θυμάμαι είχα διαβάσει από αρκετές εταιρείς ελαστικών οτι ΔΕΝ πρέπει να βάζουμε τίποτα στα ελαστικά, γιατί δεν προσφέρουν τίποτα και ορισμένα προϊόντα κάνουν και ζημιά. Και είναι πολύ πιο σημαντικό το ελαστικό να είναι σε καλή κατάσταση από το να γυαλίζει!!
-
Προχθές άρχισα να προετοιμάζω το Golf για να εφαρμόσω κεραμική επίστρωση.
Λόγω έλλειψης χρόνου κάνω κάθε μέρα και κάτι, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο στο parking.
Ήθελα να αποφύγω το γυάλισμα, προφανώς δεν μπόρεσα αλλα δεν περίμενα ότι θα έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ το χρώμα σε λιγότερο από δίμηνο.
Αυριο θα προσπαθήσω να τσεκάρω αν έχω γυαλίσει σωστά το αυτοκίνητο ώστε να συνεχίσω με το primer.
Αν χρειαστεί και άλλο γυάλισμα δυστυχώς θα χρειαστώ άλλη μια ημέρα.
Στο προγραμμα έχω να εφαρμόσω κεραμική επίστρωση και στις ζάντες αλουμινίου, στα μαύρα πλαστικά και μέσα από τις πόρτες.
Φωτογραφίες δεν έβγαλα από το πριν γιατί δύσκολα φαίνονται οι ατέλειες, ευελπιστώ το τελικό αποτέλεσμα να άξιζε τον κόπο!
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ