-
uppp!
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
uppp!
Ασε τα uppp και ετοίμαζε εργαλεία, αλοιφές, κεριά, πανιά κλπ.
-
Σκέφτομαι να κάνω μόνιμη κεραμική. Γνωρίζει κάποιος εάν αξίζει και εάν έχει όντως μόνιμα αποτελέσματα;
-
@regresso said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σκέφτομαι να κάνω μόνιμη κεραμική. Γνωρίζει κάποιος εάν αξίζει και εάν έχει όντως μόνιμα αποτελέσματα;
Είχα κάνει στην 116i που είχα. Καλό αποτέλεσμα αλλά δεν θα ξαναέκανα, για εμένα δεν αξίζει. Αλλά ο καθένας όπως βλέπει το αυτοκίνητό του, εγώ πλέον το βλέπω καθαρά χτηστικά ως εργαλείο.
-
Από μικρογρατζουνιες προστατευει;
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Από μικρογρατζουνιες προστατευει;
Τι εννοείς? Από κλαδιά π.χ ναι προστατεύει. Από άλλο αυτοκίνητο όχι.
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Είχα κάνει στην 116i που είχα. Καλό αποτέλεσμα αλλά δεν θα ξαναέκανα, για εμένα δεν αξίζει. Αλλά ο καθένας όπως βλέπει το αυτοκίνητό του, εγώ πλέον το βλέπω καθαρά χτηστικά ως εργαλείο.
Πόσο σου είχε πάει; Με προβληματίζει το "μόνιμη" που λένε. Είναι όντως μόνιμη;
-
@regresso said in [Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ]
Πόσο σου είχε πάει; Με προβληματίζει το "μόνιμη" που λένε. Είναι όντως μόνιμη;
Κάπου €600 (όλα μαζί), αλλά πριν 10 χρόνια, τώρα οι τιμές ίσως έχουν αλλάξει. Το "μόνιμο" σημαίνει 4 έως 7 χρόνια. Εαν θες να την αφαιρέσει νωρίτερα, γίνεται αλλά έχει διαδικασία, δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Αλλά αυτό το μόνιμο είναι που θέλουν όλοι και που πουλάει, ότι ησυχάζεις για αρκετά χρόνια.
-
Αξίζει το σωστό μονιμο κεραμικό..
Τα εχουμε ξαναπει.
Αλλά κοστίζει αρκετά γιατι πριν απλωθει το αμαξι πρέπει να διορθωθεί και γυαλιστεί σε κατασταση οπως βγηκε από το εργοστάσιο.
Μετά το κεραμικό μπαίνει από πάνω και σφραγίζει το αποτέλεσμα.
Πλένεται πιο εύκολα, γυαλίζει, αυτοθεραπεύει αραχνες και σημαδάκια (εμένα κατω απο τον ηλιο είχε εξαφανίσει σημάδια από νυχιές γάτας)..
Υπεροχο αλλά ακριβό! -
Για αυτό λέω Στέφανε, είναι ανάλογα πως βλέπεις το αυτοκίνητο. Εγώ που το βλέπω ως εργαλείο ποσώς με αποασχολούν αυτά. Επίσης στην μεταπώληση ΔΕΝ μέτρησε καθόλου (όπως πολλοί λένε)...αδιάφορο τελείως ήταν. Για εμένα είναι πεταμένα λεφτά σε κάτι τελείως άχρηστο, προτιμώ να τα φάω σε διακοπές και εξόδους ή στο παιδί μου. Κάποιος άλλος γουστάρει να τα χώσει στην γυαλάδα του χρώματος.
-
Ποιά είναι η διαφορά με τις μεμβράνες PPF που έχει βάλει ο cirus στο Puma?
-
Ποιά είναι η διαφορά με τις μεμβράνες PPF που έχει βάλει ο cirus στο Puma?
Οι μεμβράνες μακράν πιο ακριβές
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Για αυτό λέω Στέφανε, είναι ανάλογα πως βλέπεις το αυτοκίνητο. Εγώ που το βλέπω ως εργαλείο ποσώς με αποασχολούν αυτά. Επίσης στην μεταπώληση ΔΕΝ μέτρησε καθόλου (όπως πολλοί λένε)...αδιάφορο τελείως ήταν. Για εμένα είναι πεταμένα λεφτά σε κάτι τελείως άχρηστο, προτιμώ να τα φάω σε διακοπές και εξόδους ή στο παιδί μου. Κάποιος άλλος γουστάρει να τα χώσει στην γυαλάδα του χρώματος.
Σε αυτό δεν διαφωνούμε.. ουτε εμενα στο QQ το εκτίμησε κανείς...
Τετοια αξτρα τα βάζεις μόνο για το κέφι και την ευκολία σου .. αλλά περά από προσωπικα γουστα όλες αυτές οι προστασίες σιγουρα προσφέρουν πράγματα που τα νέα υδατοδιαλυτα χρωματα και οικολογικά βερνίκια δεν προσφέρουν... -
Καλημέρα σε όλους!
Α. Καρνάουμπα
Την τελευταία φορά που κέρωσα το αμάξωμα με καρνάουμπα μου ξέφυγε σε κάποια πλαστικά, ασπρίζοντάς τα. Διαπίστωσα ότι:
1ον με ένα υγρό πανάκι/μωρομάντηλλο η ασπρίλα φεύγει. Θέλει όμως λίγο επίμονο τρίψιμο.
2ον μπορεί ένα σημείο να εμφανίσει την ασπρίλα αρκετές ώρες μετά. Οπότε όποιος κάνει κέρωμα, καλού κακού ας ρίξει μια ματιά στα πλαστικά του μερικές ώρες μετά ή και την επόμενη μέρα.
Υποθέτω ότι αυτή η ασπρίλα αν μείνει αρκετόν καιρό γίνεται μόνιμη.Β. Καθαρισμός μηχανής
Δεδομένου ότι τα καθαριστικά του lidl τελικά δεν είναι αξιόλογα είδα ότι τα υγρά μαντηλλάκια που πουλάνε για τον καθαρισμό του ταμπλό είναι καλά για τα πλαστικά της μηχανής.
Επίσης, επειδή αυτά τα μαντηλλάκια ξεραίνονται εύκολα, ρίξτε λίγο νερό μέσα στο σακουλάκι τους και αφήστε το να απορροφηθεί. Τα μαντηλάκια γίνονται πάλι υγρά και καθαρίζουν ωραία.Αυτά! Καλή σας μέρα και πάλι!
-
Και ο αφρός για τα ελαστικά, κάνει δουλειά στα πλαστικά του μοτέρ.
-
Λοιπόν παιδιά δοκίμασα αυτό το προϊόν εδώ και αρκετόν καιρό.
Τα συμπεράσματά μου είναι:
Μην το πάρετε. Δεν κάνει καμία σοβαρή δουλειά. Δίνει μια πολύ μικρή γυαλάδα που δεν κρατάει στον χρόνο.
Υδροφοβία μιδαμινή. Προστασία τίποτα.
Το μόνο καλό είναι ότι μπορείς να το βάλεις στα πλαστικά. -
Χαχαχα και εγώ το πείρα....και έλεγα να γράψω αλλά βαριόμουν
Εγώ βρήκα ότι όντως γυαλίζει αρκετά και βαθαίνει το χρώμα. Δεν είναι ιδιαίτερα υδροφοβικο. Στα πλαστικά απλά δεν τα ασπρίζει. Ευτυχώς.
Άκου, πέρασε το και δες το την επόμενη μέρα. Και εγώ την πρώτη μέρα δεν τρελάθηκα την επόμενη είδα μεγάλη διαφορά στο γυάλισμα. Θέλει τον χρόνο του δηλαδή.
Εγώ ψεκαζα πάνω στο αμάξωμα όχι στο πανακι. Έριξα δηλαδή αρκετουτσικο.Είναι απλά για μετά το πλύσιμο, εμένα μου κρατά για δύο πλυσίματα. Μετά το ξαναπερναω
Μυρίζει ωραία σαν τσιχλοφουσκα. -
Μωρέ κι εγω πάνω στην επιφάνεια το έριξα, όχι στο πανι, αλλά δεν είδα κατι σοβαρό. Ειδικά ξενέρωσα οταν ειδα πώς κυλούσε το νερό στο υπόλοιπο αμάξωμα (που το έκανα με καρνάουμπα) σε σύγκριση με το πώς κυλούσε στα πλαστικά μέρη (που τα έκανα με αυτό). Γυαλάδα δίνει, συμφωνώ. Αλλά και με την πρώτη βροχή, φεύγει.
-
Ποτέ δεν μου άρεσαν τα προιόντα της Meguiars, υπερτιμημένα και υπερεκτιμημένα και δεν έχω δει κάποιο να κάνει σοαβρή δουλειά. Εαν θέλετε προϊόν αό την άλλη μερια του ατλαντικού υπάρχουν πολύ πολύ καλύτερες εταρείες (οπως π.χ. Zaion, Chemical Guys, Turtle Wax).
-
Εγώ αντίθετα έχω κάνει καλή δουλίτσα με το Mirror Glaze 83 και το Speed Glaze 80 σε θαμπάδες φαναριών και βερνικιού.
Κάποιος επαγγελματίας στο YT είχε πει, πως τελικά όλες οι εταιρείες από τα ίδια καζάνια προμηθεύονται αλοιφές!!
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ