-
@gialamidisi said in VW FORUM:
Το μόνο πρόβλημα που έχει η vw είναι ότι ακρίβυνε υπερβολικά. Πάντα είχε τσιμπημένες τιμές και οι φίλοι της μάρκας δεν δίσταζαν να δώσουν το κάτι παραπάνω, γιατί τα αυτοκίνητά της είναι εξαιρετικά.
Έχει γίνει ασύμφορη όμως πια. Τουλάχιστον για την Ελλάδα.Δε με νοιάζει κι ας πληρώνω από τη στιγμή που το γουστάρω αδερφέ.Ολοι στην οικογένεια (πλην της συζύγου μου που έχει σχιστομάτικο) έχουμε VW. Όποιο νομίζει ο καθένας καλύτερο για τον εαυτό του και τις ανάγκες του αυτό αγοράζει. Αλοίμονο αν είχαμε όλοι τα ίδια γουστα τι θα γινόταν. Πιστεύω πάντως πως το GOLF 7-7,5 έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής από το 8, και το ίδιο πιστεύω και για το POLO 6R απο το αντιστοιχο νεο.. Εγώ που αγόρασα από τη Βουλγαρία το πολο 1.6 TDI μέχρι τώρα στις 102000 χιλ χιλιόμετρα δεν μου έχει βγάλει τίποτα και ουτε και λάδια καίει ,αλλά το αλλάζω κάθε 10 (5-30 507 00)με φίλτρο λαδιού και φίλτρο καυσίμου.Τωρα την επόμενη φορά λέω να πάω στο 0W-30 (COMMA) είδωμεν
Το δε με νοιάζει κι ας πληρώνω είναι πολύ αόριστο. Κι εγώ πιθανότατα vw θα ξαναπάρω.
Όταν πάει ο άλλος όμως και βλέπει golf 29k και Hyundai i30 23k, δεν θέλει 2η σκέψη. Τα 6k είναι μεγάλη διαφορά. Είναι τα φροντιστήρια του παιδιού του, ή ότι άλλες ανάγκες έχει.
Είναι και οι εποχές βλέπεις, είναι μεγάλη η ακρίβεια, κανείς δεν παίρνει αχρείαστα ρίσκα για ένα αυτοκίνητο.
-
@gialamidisi said in VW FORUM:
Το μόνο πρόβλημα που έχει η vw είναι ότι ακρίβυνε υπερβολικά. Πάντα είχε τσιμπημένες τιμές και οι φίλοι της μάρκας δεν δίσταζαν να δώσουν το κάτι παραπάνω, γιατί τα αυτοκίνητά της είναι εξαιρετικά.
Έχει γίνει ασύμφορη όμως πια. Τουλάχιστον για την Ελλάδα.Δε με νοιάζει κι ας πληρώνω από τη στιγμή που το γουστάρω αδερφέ.Ολοι στην οικογένεια (πλην της συζύγου μου που έχει σχιστομάτικο) έχουμε VW. Όποιο νομίζει ο καθένας καλύτερο για τον εαυτό του και τις ανάγκες του αυτό αγοράζει. Αλοίμονο αν είχαμε όλοι τα ίδια γουστα τι θα γινόταν. Πιστεύω πάντως πως το GOLF 7-7,5 έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής από το 8, και το ίδιο πιστεύω και για το POLO 6R απο το αντιστοιχο νεο.. Εγώ που αγόρασα από τη Βουλγαρία το πολο 1.6 TDI μέχρι τώρα στις 102000 χιλ χιλιόμετρα δεν μου έχει βγάλει τίποτα και ουτε και λάδια καίει ,αλλά το αλλάζω κάθε 10 (5-30 507 00)με φίλτρο λαδιού και φίλτρο καυσίμου.Τωρα την επόμενη φορά λέω να πάω στο 0W-30 (COMMA) είδωμεν
Το δε με νοιάζει κι ας πληρώνω είναι πολύ αόριστο. Κι εγώ πιθανότατα vw θα ξαναπάρω.
Όταν πάει ο άλλος όμως και βλέπει golf 29k και Hyundai i30 23k, δεν θέλει 2η σκέψη. Τα 6k είναι μεγάλη διαφορά. Είναι τα φροντιστήρια του παιδιού του, ή ότι άλλες ανάγκες έχει.
Είναι και οι εποχές βλέπεις, είναι μεγάλη η ακρίβεια, κανείς δεν παίρνει αχρείαστα ρίσκα για ένα αυτοκίνητο.
Ξέρεις όπως έλεγε και ο συγχωρεμένος παππούς μου πρέπει αυτά τα χρόνια να είσαι και λίγο γιατρός μοναχός. Δηλ βλέπεις που πονάει το αυτοκίνητο και του βάζεις ανάλογα το καλύτερο ανταλλακτικό για να έχεις το κεφάλι ήσυχο.Egr dpf turbo κλπ δε θα βαλεις πχ ridex,θα χτυπήσεις top brands. Φιλτρα λαδιού αερα καυσίμου σπο τα καλύτερα τα ξερουν όλοι.Ύστερα η vw λέει κάθε 30 αλλαγή λαδιων πχ,ε τώρα αν τα ακούς αυτά θα....υποφέρεις και θα βρίζεις το αυτοκίνητο.
-
40K σε t cross 3.5 χρόνια, service όπως λέει το βιβλίο, κανένα θέμα με λάδια. Ούτε συμπληρώματα ούτε τίποτα. Το μόνο πρόβλημα πήρε 5Κ η τιμή του. Να δούμε που θα βρίσκει λεφτά ο κόσμος για μικρά αυτοκινητάκια και από τι θα κόβει, γιατί το αμάξι στην Ελλάδα είναι αναγκαίο
-
40K σε t cross 3.5 χρόνια, service όπως λέει το βιβλίο, κανένα θέμα με λάδια. Ούτε συμπληρώματα ούτε τίποτα. Το μόνο πρόβλημα πήρε 5Κ η τιμή του. Να δούμε που θα βρίσκει λεφτά ο κόσμος για μικρά αυτοκινητάκια και από τι θα κόβει, γιατί το αμάξι στην Ελλάδα είναι αναγκαίο
Όπως το βλέπω θα βγουν φθηνά ηλεκτρικά και μέχρι να φτιάξουν πολλούς φορτιστές, οποίος δεν έχει πρόσβαση σε φορτιστή, θα κινείται με αυτοκίνητα με ΚΕΚ με ακριβό καύσιμο και θα μετράει τα χλμ του. Η κίνηση θα περιοριστεί, το περιβάλλον θα αναπνεύσει και «όλα καλά», ο φτωχός δεν χρειάζεται να βολτάρει, να μολύνει και να δημιουργεί και κίνηση. Εν τελεί, το αυτοκίνητο με ΚΕΚ θα είναι ακριβό και να το αγοράσεις αλλά και να το λειτουργείς όποτε η ΕΕ θα έχει πετύχει το σκοπό της και η πλεμπα δεν θα πολύ-κινείται. Δυστοπικό σενάριο, αλλά πολύ φοβάμαι ότι έτσι θα παίξει…δηλαδή μέρος του το ζούμε ήδη.
-
@jamesd
Μας έφτιαξες το κέφι. Άνευ πλάκας το φοβάμαι όλο αυτό. Τους έχω ικανούς.
Όμως πιθανόν θα υπάρξουν πολλές αντιδρασεις, κυρίως από τους πολίτες στα μεγάλα πληθυσμιακά κράτη (Γαλλία, Γερμανία αλλά και Ιταλία)και πιθανόν από κάποιους κατασκευαστές που παράγουν οχήματα. -
Αντιδράσεις; Ποιες αντιδράσεις, έχουμε φάει (και μάλλον και αλλά κράτη) τις αυξήσεις και δεν μιλάει κανείς. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες από ότι φαίνεται πουλάνε κυρίως σε νομικά πρόσωπα (leasing), έχουν fixaρεί τα cash flows τους όποτε δεν θα ιδρώσουν για τον λιανικό. Η μόνη ελπίδα είναι μια ύφεση και η απληστία των αυτοκινητοβιομηχανιών να τιμολογούν πέρα από κάθε λογική (και τα νομικά πρόσωπα έχουν ορια που τους συμφέρει το leasing) που στον τέλος μπορεί και ελπίζω να σκάσει στα μούτρα τους.
-
This post is deleted! -
Για όσους ενδιαφέρονται, παραθέτω ένα συγκριτικό test drive που έκανα, μεταξύ των VW Taigo 95ps Life και Renault Captur Rive Gauche Lpg100:
-
Ωραίο review. Μπράβο και καλή συνέχεια στις προσπάθειές σου.
Ένα σχόλιο που περίμενα πάντα σε review για τον tsi 95 ps. Και δεν το έχω βρει πουθενά. Είναι πόσο οικονομικός είναι σε ταξίδι, καθώς είναι 5 τάχυτος.
Πως συμπεριφέρεται η 5η στο ταξίδι? Κρατάει χαμηλά τις στροφές και την κατανάλωση? Ή αν περάσεις τα 130 βλέπεις την κατανάλωση και χλωμιάζεις?
-
Ωραίο review. Μπράβο και καλή συνέχεια στις προσπάθειές σου.
Ένα σχόλιο που περίμενα πάντα σε review για τον tsi 95 ps. Και δεν το έχω βρει πουθενά. Είναι πόσο οικονομικός είναι σε ταξίδι, καθώς είναι 5 τάχυτος.
Πως συμπεριφέρεται η 5η στο ταξίδι? Κρατάει χαμηλά τις στροφές και την κατανάλωση? Ή αν περάσεις τα 130 βλέπεις την κατανάλωση και χλωμιάζεις?
Σε ευχαριστω πολυ!
Σε γενικες γραμμες η κλιμακωση του κιβωτιου ειναι εξυπνα ρυθμισμενη ωστε να αναδεικνυει στο μεγιστο τις δυνατοτητες του κινητηρα.
Δυστυχως δεν θυμαμαι σε τι ευρος στροφων αντιστοιχει η ταχυτητα ταξιδιου που αναφερεις με 5η, (ενω δεν βρισκω και καποιες πληροφοριες για την κλιμακωση, ειναι φειδωλη η VW τελευταια σε αυτα τα θεματα...) αλλα αφενως μου εδωσε εξαιρετικα δειγματα ισχυος-ροπης, σε βαθμο που να μου δημιουργουνται αποριες για τα ανακοινωσιμα νουμερα, ενω και η μεση καταναλωση εδειξε πολυ προσεγμενη για το "τραβηγμα" του αυτοκινητου σε καθε σχεση, αλλα και τις ταχυτητες που μπορουσε να αναπτυξει.
Γενικα, μετα τα 130km/h στην πλειοψηφια των βενζινοκινητων υλοποιησεων αυτου του κυβισμου/αποδοσης/μεταδοσης η καταναλωση συνηθως ανεβαινει σημαντικα, εφοσον θελέις να κρατησεις αυτη την ταχυτητα, ανεξαρτητως κλισης και φορτιου επιβατων-αποσκευων. Στην πραξη κατω απο 7-7,5λιτρα σε τετοια ταχυτητα δυσκολα νομιζω θα βρεις, κατι που ομως ισχυει γενικοτερα σε αυτες τις υλοποιησεις.
Για τα δεδομενα παντως της κατηγοριας, προκειται για εναν πραγματικα αποδοτικο και ραφιναρισμενο κινητηρα, που δεν θα απογοητευσει σε καμμια περιπτωση, (σε αντιθεση με την πρωτη αναγνωση των χαρακτηριστικων αποδοσης) εφοσον δεν ειναι προβλημα οι συχνες αλλαγες ταχυτητων απο το ευχρηστο, σαφες κιβωτιο και μαλακο συμπλεκτη σε αισθηση.
-
Ωραια παρουσίαση! Θυμαμαι οταν πηρα το t cross ειχα δει και το captur αλλα επεσα σε φαση αλλαγης εκδοσεων και ηταν ολα τοσο μπερδεμενα. Βιαζομουν να παρω και αμαξι οποτε αλλαξοπίστησα παροτι ρενακιας! Το captur για μενα ειναι το απολυτο vfm στην κατηγορια.
Στον 95αρι της vw, η 5η εχει περιπου 42χλμ/1000στρ.
Στα 130 λοιπον ειναι στις 3100 περιπου. Η αυξηση της καταναλωσης σε αυτες τις ταχυτητες στο t cross που εχω εγω εχει να κανει κατα βασει με την ελλεψη ιπποδυναμης που αρχιζει να φαινεται και την αεροδυναμικη αντισταση.
Χοντρικα, οταν κανω μονος ταξιδια που παιζω στα 120 με 170 συνηθως σκοραρω στα 7 και κατι με αρκετα αποτομα βυθισματα στο γκαζι.
Όποτε κρουζαρω στα 110 με 130 παμε στα 5.5 - 6.
Παντα με ανοιχτο κλιματισμο. Το 5αρακι το εχω ξαναπει ειναι μια χαρα για το υφος. Μονο ψυχολογικο ειναι τελικα το προβλημα.
-
Καλημέρα . Για τον tsi 95 που έχω και εγώ στο ιμπιζα μου θα ήθελα να συμπληρώσω , ότι μετά απο 55000 χλμ όλα άψογα. Η κατανάλωση σε μεικτή χρήση είναι στα 6 λίτρα. Στο ταξίδι με 4 άτομα και κλιματισμό, και Φούλ αποσκευές, Θεσσαλονίκη Αθήνα, έκαιγε 5,4 με ταχύτητες από 115 έως 130. Αλλαγή λαδιών κάθε 10000 με Castro edge 5/30. Περίπου 250 ml κατανάλωση στην αλλαγή έχει κάψει. Εξαιρετική η λειτουργία του ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες. Ούτε κραδασμοί ούτε τίποτα.
-
Παρ' ότι δεν είμαι φαν των 3κύλινδρων. Έχει αρχίσει να επικρατεί η άποψη ότι αυτά τα μικρά tsi είναι πολύ καλά και αξιόπιστα μοτέρ.
Για τα 4κύλινδρα έχουν ακουστεί κάποιες γκρίνιες κυρίως για κάψιμο λαδιών. Για τα 3κύλινδρα τόσα χρόνια τσιμουδιά, ούτε ίχνος παρατήρησης.
-
Παρ' ότι δεν είμαι φαν των 3κύλινδρων. Έχει αρχίσει να επικρατεί η άποψη ότι αυτά τα μικρά tsi είναι πολύ καλά και αξιόπιστα μοτέρ.
Για τα 4κύλινδρα έχουν ακουστεί κάποιες γκρίνιες κυρίως για κάψιμο λαδιών. Για τα 3κύλινδρα τόσα χρόνια τσιμουδιά, ούτε ίχνος παρατήρησης.
υπάρχουν διαμαντάκια 3κύλινδρα. και σαπια φυσικά
Εχει πολλα πλεονεκτήματα ο 3κύλινδρος ειδικά σε μικρά αμάξια. Αν είχες για ένα μήνα ένα με καλό τρικύλινδρο θα τον λάτρευες.
Σε μεγαλά και βαριά αμαξια και γω προτιμώ τετρακύλινδρο
τα έχουμε ξαναπει. υπάρχουν καλοί και κακοι κινητηρες γενικώς. ανεξαρτήτως κυλίνδρων. Απλά σαν σχεδιασμός το καθενα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειωνεκτήματα
-
Εχει πολλα πλεονεκτήματα ο 3κύλινδρος ειδικά σε μικρά αμάξια. Αν είχες για ένα μήνα ένα με καλό τρικύλινδρο θα τον λάτρευες.
τα έχουμε ξαναπει. υπάρχουν καλοί και κακοι κινητηρες γενικώς. ανεξαρτήτως κυλίνδρων. Απλά σαν σχεδιασμός το καθενα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειωνεκτήματα
Η αλήθεια είναι ότι μαλακώνω λίγο με τα 3κύλινδρα.
Ήμουνα της παλιάς σχολής και δεν ήθελα ούτε να τ' ακούω.
Αλλά όσες φορές έχει τύχει να τα οδηγήσω, δεν διαπίστωσα κάτι αρνητικό. Αντίθετα θα έλεγα, ειδικά για τα tsi που έχω προσωπική άποψη, αν κάποιος κινείται κατά κύριο λόγο στην πόλη και δεν τον ενδιαφέρει κάτι πολύ παραπάνω από τις νόμιμες ταχύτητες στην Εθνική είναι μια χαρά.
Όσο περνάει ο καιρός μειώνονται και οι επιφυλάξεις μου για τη μακροζωία τους, αφού έχω γνωστούς που έχουν φτάσει άνετα τα 150k χιλ. -
-
Αλλά όσες φορές έχει τύχει να τα οδηγήσω, δεν διαπίστωσα κάτι αρνητικό. Αντίθετα θα έλεγα, ειδικά για τα tsi που έχω προσωπική άποψη, αν κάποιος κινείται κατά κύριο λόγο στην πόλη και δεν τον ενδιαφέρει κάτι πολύ παραπάνω από τις νόμιμες ταχύτητες στην Εθνική είναι μια χαρά.
Όσο περνάει ο καιρός μειώνονται και οι επιφυλάξεις μου για τη μακροζωία τους, αφού έχω γνωστούς που έχουν φτάσει άνετα τα 150k χιλ.χαιρομαι που το διαβάζω. πρέπει να είμαστε ανοιχτομυαλοι.
οπως υπαρχουν διαμαντια 4κύλινδροι υπάρχουν και διαμάντια 3κύλινδροι.
Οι καλοί μηχανικοί είναι που μετρανε και βάζουνε ιδέες και τεχνολογίες ώστε να αρουν τις όποιες δυσκολίες σε ένα σχεδιασμό (πχ στους τρυκίλυνδρους ηχο και κραδασμούς.)
Καποιοι μηχανικοί λοιπόν σε εταιρείες τα έχουν καταφέρει. Μπορεί οι ιδιοι μηχανικοί σε παλιότερη εκδοσή του κινητηρα να τα έκαναν σκ@τ@ και σε δεύτερη προσπάθεια να τα κατάφεραν
ΥΓ1 οπως και η VW βγάζει πχ εναν τετρακύλινδο και καίει λάδια. δεν απογοητεύεται (ουτε ανακαλεί φυσικά τίποτα), συνεχίζει, ξανά αποτυχία, ξανά , ξανα. Ομως κάποια στιγμή βγάζει εναν σουπερ καλό χωρίς προβληματα. Απλά είναι τρικύλινδρος
ΥΓ2 Το ΥΓ1 είναι καθαρά για πλακίτσα
ΥΓ3 αν οδηγήσεις το δικό μου θα σου αρέσουν οι τρικύλινδροι και σε μη νομιμες ταχύτητες εκτός πόλης
-
Όσο περνάει ο καιρός μειώνονται και οι επιφυλάξεις μου για τη μακροζωία τους, αφού έχω γνωστούς που έχουν φτάσει άνετα τα 150k χιλ.χαιρομαι που το διαβάζω. πρέπει να είμαστε ανοιχτομυαλοι.
Οι καλοί μηχανικοί είναι που μετρανε και βάζουνε ιδέες και τεχνολογίες ώστε να αρουν τις όποιες δυσκολίες σε ένα σχεδιασμό (πχ στους τρυκίλυνδρους ηχο και κραδασμούς.)
Καποιοι μηχανικοί λοιπόν σε εταιρείες τα έχουν καταφέρει. Μπορεί οι ιδιοι μηχανικοί σε παλιότερη εκδοσή του κινητηρα να τα έκαναν σκ@τ@ και σε δεύτερη προσπάθεια να τα κατάφεραν
ΥΓ1 οπως και η VW βγάζει πχ εναν τετρακύλινδο και καίει λάδια. δεν απογοητεύεται (ουτε ανακαλεί φυσικά τίποτα), συνεχίζει, ξανά αποτυχία, ξανά , ξανα. Ομως κάποια στιγμή βγάζει εναν σουπερ καλό χωρίς προβληματα. Απλά είναι τρικύλινδρος
ΥΓ3 αν οδηγήσεις το δικό μου θα σου αρέσουν οι τρικύλινδροι και σε μη νομιμες ταχύτητες εκτός πόλης
Σύρε δεν επιτρέπεται σε κατόχους θυγατρικών (ford) να σχολιάζουν τις μητρικές (vw).
Σηκώθηκαν τα πόδια τώρα δηλαδή, να χτυπήσουν το κεφάλι?Δεν έχω πρόβλημα να αναγνωρίσω ότι ένας μέσος οδηγός οικογενειάρχης, μπορεί να αρκεστεί άνετα σε ένα 1.0 tsi 110ps για ένα σουβλάκι t-cross, taigo, ή t-roc. Ακόμα και το golf μια χαρά πάει.
Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι ούτε καν πλησιάζουν τα 130 στην Εθνική. Μέχρι τα 140-150 μια χαρά τους πάει το 3κύλινδρο, ακόμα και με τ' αμάξι φορτωμένο. Από κει και πάνω ξεφουσκώνει.
Για μη νόμιμες ταχύτητες, το τελευταίο που θα σκεφτόμουν είναι το δικό σου το αιλουροειδές. Αν και απ' ότι θυμάμαι του έχεις βάλει καμιά 50αριά κιλά πρόσθετη ηχομόνωση, οπότε οκ, σταμάτησες να φοράς και ακουστικά στην οδήγηση
-
Σύρε δεν επιτρέπεται σε κατόχους θυγατρικών (ford) να σχολιάζουν τις μητρικές (vw).
Σηκώθηκαν τα πόδια τώρα δηλαδή, να χτυπήσουν το κεφάλι?Δεν έχω πρόβλημα να αναγνωρίσω ότι ένας μέσος οδηγός οικογενειάρχης, μπορεί να αρκεστεί άνετα σε ένα 1.0 tsi 110ps για ένα σουβλάκι t-cross, taigo, ή t-roc. Ακόμα και το golf μια χαρά πάει.
Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι ούτε καν πλησιάζουν τα 130 στην Εθνική. Μέχρι τα 140-150 μια χαρά τους πάει το 3κύλινδρο, ακόμα και με τ' αμάξι φορτωμένο. Από κει και πάνω ξεφουσκώνει.
Για μη νόμιμες ταχύτητες, το τελευταίο που θα σκεφτόμουν είναι το δικό σου το αιλουροειδές. Αν και απ' ότι θυμάμαι του έχεις βάλει καμιά 50αριά κιλά πρόσθετη ηχομόνωση, οπότε οκ, σταμάτησες να φοράς και ακουστικά στην οδήγηση
ειμαι της παλιά καλής Ford (σαν το pASOK)
οχι της νέας συμμαχίας με τις λαδιέρες που είναι πια ηλεκτρικές
πάνε και αρκετα παραπάνω ανετα πριν ξεφουσκώσουν (σε Ford όμως όχι σε VW. Eκεί και που αντεχουν τόσο χωρίς να φτυνουν λάδια καλά είναι)
Η εξάτμιση ακούγεται και με την ηχομόνωση οπότε η απόλαυση είναι δεδομένη. Δεν μπορείς να το σκευτείς γιατι είναι πιο γληγορό από την σκέψη ενος vagboy
-
Μη τα μπερδεύουμε τα πράγματα οι tfsi/tsi καίγανε λάδια πιο πολύ από τα κουζινέτα του turbo εν αντιθέσει με τους toyota 1NR-FE που καίγανε από τα ελατήρια.
Για τους άλλους κινητήρες απλά είναι νωρίς να κρίνουμε θα τα δούμε στη πορεία.
VW FORUM