-
Είναι ξεκάθαρο πλέον, οι άνΤρες με φαρδύ καβάλο που περπατάνε σαν συγκαμένοι, μόνο χειροκίνητη κουτάλα να θυμούνται τα μαγειρεία φαντάροι, οι υπόλοιποι μετροσέξουαλ παίρνουν DSG, aisin, και τέτοιες αηδίες...
-
@tgd said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Γιατί, τα αυτόματα δεν έχουν συμπλέκτη; Πολύ χειρότερα έκαψα τον συνμπλέκτη όταν κόλλησα με το Mii σε μια χωμάτινη ανηφόρα και δεν μπορούσα να το πείσω να ξεκινήσει με δευτέρα..
Έχουν δίσκους αλλά δεν τους ταλαιπωρούν. Με μετατροπέα ροπής ξεκινάς εκτός δρόμου με εμπόδια μακράν καλύτερα χειροκίνητα.Βασικα εκτός δρόμου με εμπόδια κτλ. Ή θα διαλύσεις το υπόλοιπο αμάξι γιατί δεν γίνεται μόνιμα να πατιναρεις ή θα κάψεις το συμπλέκτη σε 1 λεπτό.
Στα δε χιόνια και στο ξεκίνημα σ αυτά το αυτόματο με μετατροπέα σε κάνει να φαίνεσαι ατζαμής με το συμπλέκτη. -
Γιατί, τα αυτόματα δεν έχουν συμπλέκτη; Πολύ χειρότερα έκαψα τον συνμπλέκτη όταν κόλλησα με το Mii σε μια χωμάτινη ανηφόρα και δεν μπορούσα να το πείσω να ξεκινήσει με δευτέρα..
Δεν ειναι αυτόματο στο Μι. Αυτοματοποιημένο χειροκίνητο ειναι (ρομποτιζε) που ειναι τραγικόνκαι οτι χειρότερο υπάρχει σε κιβώτια αυτός ο τύπος κιβωτίων.
-
Σωστά. Οπότε θές ή αυτόματο με μετατροπέα ροπής ή CVT. Όλα τα άλλα χειροκίνητα με αυτόματο συμπλέκτη είναι.
ΥΓ Όντως το κιβώτιο του Mii είναι τραγικό. Κι αυτά με το "να αφήνεις το γκάζι να μην φθείρεται στην αλλαγή" δεν παίζουν. Φανταστείτε ότι με κρεμάει στη μέση μιας διασταύρωσης προσπαθώντας να κατεβάσει πρώτη ενώ κυλάω με δευτέρα.
-
Αυτό είναι προγραμματισμός του συγκεκριμένου κιβωτίου, όχι γενικά πρόβλημα αυτής της τυπολογίας.
Το σήκωμα του ποδιού παίζει ρόλο στο να μη πατιναρει, να αλλάζει ομαλά και να μη φθείρεται. Όχι μόνο παίζουν όλα αυτά, αλλα είναι και οδηγία των συνεργείων. Το ότι δεν κατεβάζει σχέση στην διασταύρωση είναι θέμα του κακού προγραμματισμού του στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο με τον συγκεκριμένο κινητήρα.
Γενικά είναι γνωστό ως προς την κακη λειτουργία του το κιβώτιο των mii, up, citigo κτλ.
Το νεότερο ρομποτιζε της aisin του aygo mk2 ήταν καλύτερο, μάλιστα όποτε ήθελες πατούσες το αυτακι πίσω απο το τιμόνι και κατέβαζε χωρίς να το έχεις στο manual mode. -
Mii
Εξαρτάται από τον τύπο του αυτόματου. Τα κλασικά, με μετατροπέα ροπής, δεν έχουν συμπλέκτη (εκτός από κάποια που έχουν προσθέσει έναν συμπλέκτη για την εκκίνηση).
-
Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν οι πολέμιοι των αυτόματων κιβωτίων είναι πως δεν μάχονται υπέρ της χειροκινητης αλλαγής, αλλά υπέρ του συμπλεκταρίσματος και των κενών ροπής και του ...δικαιώματος του κινητήρα να βρίσκεται στιγμιαία και εκτός του ιδανικού φάσματος στροφών.
Χειροκίνητες αλλαγές κάνουν όλα τα κιβώτια. -
@piliourits said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν οι πολέμιοι των αυτόματων κιβωτίων είναι πως δεν μάχονται υπέρ της χειροκινητης αλλαγής, αλλά υπέρ του συμπλεκταρίσματος και των κενών ροπής και του ...δικαιώματος του κινητήρα να βρίσκεται στιγμιαία και εκτός του ιδανικού φάσματος στροφών.
Όταν είχαμε όμως ατμοσφαιρικά με κορύφωση της ροπής μόνο μέσα σε 500rpm είχαμε κιβώτια 4, άντε 5 ταχυτήτων. Τώρα που έχουμε τουρμπάτα με σταθερή ροπή για 3000rpm έχουμε κιβώτια 8 ταχυτήτων. Μου φαίνεται σαν αχρείαστη πολυπλοκότητα αυτό.
-
@piliourits said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Όταν είχαμε όμως ατμοσφαιρικά με κορύφωση της ροπής μόνο μέσα σε 500rpm είχαμε κιβώτια 4, άντε 5 ταχυτήτων. Τώρα που έχουμε τουρμπάτα με σταθερή ροπή για 3000rpm έχουμε κιβώτια 8 ταχυτήτων. Μου φαίνεται σαν αχρείαστη πολυπλοκότητα αυτό.
Ναι αλλά έχουμε φτάσει σε άλλα επίπεδα κατανάλωσης, θορύβου, επιταχύνσεων κλπ. για διπλάσια σε μέγεθος αυτοκίνητα με τον μισό κυβισμό, είναι τόσο πολλά που αλλάζουν μέσω του κιβωτίου, ίσως το πιο κρίσιμο τμήμα του αυτοκινήτου, κι αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για να προτιμούμε τα σύγχρονα Αυτόματα κιβώτια που δεν υστερούν πουθενά αλλάέχουν μονο προτερήματα απ τα χειροκίνητα, όχι να τα αποφεύγουμε.
-
Ποιό είναι το ιδανικό φάσμα στροφών που σου δίνει το αυτόματο και όχι χειροκίνητο;
-
@super-t said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Ποιό είναι το ιδανικό φάσμα στροφών που σου δίνει το αυτόματο και όχι χειροκίνητο;
Αν το γράψουμε "στην ιδανική σχέση κιβωτίου;"
-
Και τόσο δύσκολο είναι να κάνεις αλλαγή με το χέρι; Εκτός και αν λέμε για άνεση.
-
είχα πει στον εαυτό μου ότι στο επόμενο αυτοκίνητο θέλω ιδανικά, 1) αυτόματο (αλλά καλό αυτόματο όχι cvt) και 2) πανοραμική.
λόγω κόστους και μόνο τίποτα από τα 2 δεν έχει το νέο (για εμένα νέο) αυτοκίνητο. φοβήθηκα το κόστος συντήρησης - επισκευής αν σου βγάλει κάποιο πρόβλημα.
αλήθεια χωρίς να γνωρίζω τεχνικά θέματα αν ήταν να επιλέξετε μεταχειρισμένο αυτόματο vs χειροκίνητο τι από τα δύο είναι το πιο πιθανό να έχει πρόβλημα λόγω κακής χρήσης? πιστεύω πως ένα αυτόματο δεν αφήνει και πολλές επιλογές στον οδηγό οπότε ίσως ειναι πιο ασφαλής επιλογή.
επίσης σε μικρό πόλης τα αυτόματα κιβώτια αξίζουν? νομίζω όλα cvt πρεπει να είναι εκτός απο vw group που είναι dsg σωστα? -
@gv2000 said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
επίσης σε μικρό πόλης τα αυτόματα κιβώτια αξίζουν? νομίζω όλα cvt πρεπει να είναι εκτός απο vw group που είναι dsg σωστα?
Εξαρτάται. Αρκετά μικρά πόλης είχαν/έχουν με μετατροπέα ροπής. π.χ. η προηγούμενη γενιά του i10. Τα Σιτροέν C3, τα Πεζώ 208, Daihatsu Sirion, 1η γενιά Γιάρις κλπ.
-
αλήθεια χωρίς να γνωρίζω τεχνικά θέματα αν ήταν να επιλέξετε μεταχειρισμένο αυτόματο vs χειροκίνητο τι από τα δύο είναι το πιο πιθανό να έχει πρόβλημα λόγω κακής χρήσης
Το χειροκίνητο. Τι μπορεί να έχει κάνει για να πηδήξει το αυτόματο;
επίσης σε μικρό πόλης τα αυτόματα κιβώτια αξίζουν? νομίζω όλα cvt πρεπει να είναι εκτός απο vw group που είναι dsg σωστα?
Η εμπειρία μου με τα μικρά-μικρά (όπως το Mii που έχω) είναι ότι τα αυτόματα είναι για τα μπάζα. Αν αξίζει; Ναι, γιατί μέσα στην πόλη κάνεις όλη την ώρα αλλαγές και μέσα στην πόλη δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα και πόσο καλά κάνει τις αλλαγές. Είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό στην κίνηση. Πατάς γκάζι, βάζει μπροστά, ξεκινά, αλλάζει σε δευτέρα, πατάς φρένο, σταματάει, βάζει πρώτη, σβήνει.
Άμα το πάρεις να ανέβεις στο Πήλιο αρχίζει να μου βγάζει την πίστη βέβαια, οπότε το γυρνάω στο χειροκίνητο. -
νομίζω όλα cvt πρεπει να είναι εκτός απο vw group που είναι dsg σωστα?
Για την πόλη το καλύτερο αυτόματο είναι Toyota hybrid.
Τα cvt κάνουν αρκετά καλά τη δουλειά, υστερούν λίγο σε πιο γρήγορη κίνηση και υπό βαρύ φορτίο. Suzuki μικρά και άλλα γιαπωνέζικα συνήθως.
Τα "κλασικά" αυτόματα με μετατροπεα ροπής δοκιμασμένη λύση σε όλες τις συνθήκες. Το PSA γκρουπ έχει τέτοια και στα μίνι, όχι όμως όλα. Κάποια είχαν "ρομποτιζε" για τα οποία έγραψε ο φίλος πριν.
DSG ταλαιπωρειται λίγο μέσα στην πόλη, είναι καλά για σπορ οδήγηση.Τα πολύ μικρά αυτοκίνητα πολης συνήθως έχουν ρομποτιζε αλλιώς δεν βγαίνει το κόστος.
-
Δύο χέρια στο τιμόνι και το κικνταουν των αυτόματων είναι δύο πλεονεκτήματα που μόνο κάποιος προκατηλημενος δεν θέλει να αναγνωρίσει.
Όσον αφορά το μεταχειρισμένο ένα αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα θα έχει προκαλέσει σαφώς λιγότερη καταπόνηση σε όλη τη μετάδοση και τον κινητήρα καθώς δεν υπάρχει πλην προϋποθέσεων πλήρης σύνδεση . -
Γεια χαρα ξέρει κανείς τι αυτόματο κιβώτιο έχει το Mitsubishi Colt 1.3 του 2007 και αν είναι αξιόπιστο?Έχω βρει ένα μεταχειρισμένο και το σκέφτομαι.
-
Νομίζω ρομποτιζε είναι
-
@thodoris91 said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Νομίζω ρομποτιζε είναι
Επειδή δεν ξέρω πολλά από αυτόματα τι ακριβώς σημαίνει αυτό?
Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων