-
@teo-mak said in PEUGEOT FORUM:
@limited_one said in PEUGEOT FORUM:
Μάλλον δεν θα το ρισκάρω. Αν είναι να πρέπει να κρατήσω και το jumpy για backup να μου λείπει..
Μόνο VW transporter.
Χωρίς ίχνος αστεϊσμού.
Σοβαρό εργαλείο.
Είναι το 2ρο που έχω στην κατοχή μου με 380000 σε 8 χρόνια. Αν είσαι τυπικός στα σέρβις by the book δεν θα σε προβληματίσει ποτέ.Είμαι μεταξύ transporter και Vito σε μεταχειρισμένο και transporter καινούργιο.
-
Μάλλον δεν θα το ρισκάρω. Αν είναι να πρέπει να κρατήσω και το jumpy για backup να μου λείπει..
Μόνο VW transporter.
Χωρίς ίχνος αστεϊσμού.
Σοβαρό εργαλείο.
Είναι το 2ρο που έχω στην κατοχή μου με 380000 σε 8 χρόνια. Αν είσαι τυπικός στα σέρβις by the book δεν θα σε προβληματίσει ποτέ.Είμαι μεταξύ transporter και Vito σε μεταχειρισμένο και transporter καινούργιο.
Μακριά από Vito!
Το χειρότερο επαγγελματικό αυτοκίνητο.
Μόνο προβλήματα. Πάσης φύσεως.
Περισσότερο χρόνο θα περνά στο συνεργείο παρά στον δρόμο.
Το VW μου έβγαλε και στα 2 αυτοκίνητα που είχα -εχω το ράουλο του δυναμό.
Μαγκωνει και φέρνει τρέμουλο στο τιμόνι.
Αν έχω να του προσαψω κάποιο αρνητικό αυτό είναι το κόστος των σέρβις και ανταλλακτικών. -
Μόνο VW transporter.
Χωρίς ίχνος αστεϊσμού.
Σοβαρό εργαλείο.
Μακριά από Vito!
Το χειρότερο επαγγελματικό αυτοκίνητο.
Μόνο προβλήματα. Πάσης φύσεως.
Περισσότερο χρόνο θα περνά στο συνεργείο παρά στον δρόμο.
Το VW μου έβγαλε και στα 2 αυτοκίνητα που είχα -εχω το ράουλο του δυναμό.
Μαγκωνει και φέρνει τρέμουλο στο τιμόνι.
Αν έχω να του προσαψω κάποιο αρνητικό αυτό είναι το κόστος των σέρβις και ανταλλακτικών.Η συνέχεια εδω : https://forum.4troxoi.gr/topic/34910/κατασκευαστές-και-μοντέλα-vw-forum/6969
-
Μόνο VW transporter.
Χωρίς ίχνος αστεϊσμού.
Σοβαρό εργαλείο.
Θα προκόψεις.
Βίτο που έχει φίλος για μεταφορές καινούργιο και μτχ, όλο θέματα είχαν. Το μτχ το πούλησε. Τώρα θα στείλει και το καινούργιο. Ευτυχώς θύματα υπάρχουν.
Τρανσπόρτερ είχαμε πάρει πριν 4 χρόνια ένα αρκετά παλιό φτηνά. Πληρώσαμε άλλο 60 % αυτών που δώσαμε για να το αγοράσουμε.
Ευτυχώς αρέσει σε πολλούς και το δώσαμε. -
@criuser said in PEUGEOT FORUM:
Τρανσπόρτερ είχαμε πάρει πριν 4 χρόνια ένα αρκετά παλιό φτηνά.
Το λες και μόνος σου
-
@lap said in PEUGEOT FORUM:
Το λες και μόνος σου
Για αυτό έβαλα ποσοστό κόστους βλαβών μέσα σε μήνες. Καινούργιες βλάβες, γιατί το είχαμε τσεκάρει όταν το πήραμε.
Ευτυχώς που το θέλουν πολλοί....
-
@lap said in PEUGEOT FORUM:
Το λες και μόνος σου
Για αυτό έβαλα ποσοστό κόστους βλαβών μέσα σε μήνες. Καινούργιες βλάβες, γιατί το είχαμε τσεκάρει όταν το πήραμε.
Ευτυχώς που το θέλουν πολλοί....
Αν δεν βγει καλό το transporter θα φύγει γρήγορα! Ακριβώς επειδή το θέλουν πολλοί!
-
Συμφωνώ.
Για τα παλιά.
Για το καινούργιο δεν ξέρω, γιατί νομίζω κάνει πολλά.
Η αγορά των βαν έχει γυρίσει στα ηλεκτρικά. -
Συμφωνώ.
Για τα παλιά.
Για το καινούργιο δεν ξέρω, γιατί νομίζω κάνει πολλά.
Η αγορά των βαν έχει γυρίσει στα ηλεκτρικά.34.320,00 έχει φτάσει
-
Για πρώτη φορά ήπια υβριδικά: Πώς δουλεύουν τα mild hybrid Peugeot 48V;
Έχουν 48-βολτο κύκλωμα, μικρό ηλεκτροκινητήρα, μπαταρία ιόντων λιθίου, νέο αυτόματο κιβώτιο. H Peugeot ενσωματώνει για πρώτη φορά ήπια υβριδική τεχνολογία στα μοντέλα της, ξεκινώντας με τα νέα 3008 και 5008 που έρχονται. Τι πρέπει να ξέρω για το Peugeot 48V Hybrid;
Ο διαφορετικός εξ-ηλεκτρισμός της Peugeot
Η ίδια η Peugeot έχει χαρακτηρίσει το 2023 ως μία «ηλεκτρική χρονιά» λόγω της παρουσίασης νέων τεχνολογιών στην γκάμα των αυτοκινήτων της. Η γαλλική μάρκα λανσάρει εδώ και χρόνια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, για πρώτη φορά όμως βάζει στο... παιχνίδι και την ήπια υβριδική τεχνολογία. Το νέο σύστημα που σχεδιάζει ο Όμιλος Stellantis κάνει πρεμιέρα στα νέα 3008 και 5008 που έρχονται το αμέσως προσεχές διάστημα και σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο της γκάμας της. Η Peugeot αναφέρει πώς τα αυτοκίνητα της θα έχουν χαμηλότερη κατανάλωση και θα προσφέρουν καλύτερη οδηγική αίσθηση. Με ποιον τρόπο; Παρακάτω το ψάξαμε πιο αναλυτικά και βρήκαμε τις αλλαγές που πρέπει να ξέρεις.Νέας γενιάς βενζινοκινητήρας 136 ίππων
Ο γνωστός turbo βενζινοκινητήρας PureTech (3κύλινδρος με 1.199 κ.εκ.) παραμένει «κεντρικός πρωταγωνιστής», έχοντας όμως περάσει σε νέα γενιά. Καταρχάς έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη από τα 130 PS, πλέον στα 136 άλογα (100 kW) στις 5.500 σ.α.λ.. Η ροπή αγγίζει τα 230 Nm, σε αρκετά χαμηλό φάσμα στροφών (1.750 σ.α.λ.).
Ο κινητήρας διαθέτει turbo μεταβλητής γεωμετρίας και λειτουργεί σε κύκλο Miller για βέλτιστη θερμοδυναμική απόδοση, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί αλυσίδα χρονισμού, αντί για ιμάντας. Θεωρούμε την χρήση καδένας αντί του ιμάντα μια επιλογή που δίνει πόντους στην αξιοπιστία, αφού τον ιμάντα πρέπει να τον αλλάζεις συχνότερα (σ.σ. περίπου 80.000 χλμ.) ενώ η καδένα αντέχει περισσότερο.Με ηλεκτρικό κινητήρα 28 ίππων & νέο αυτόματο κιβώτιο
Μέχρι πρότινος ξέραμε ότι τα αυτόματα μοντέλα της Peugeot είχαν το EAT8 κιβώτιο. Αυτό αλλάζει διότι θα υπάρχει νέο εξηλεκτρισμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ονομάζεται e-DCS6 (Dual Clutch System), έχει 6 σχέσεις, είναι συνεχούς ροπής και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για κινητήρες με υβριδική τεχνολογία.
Σε αυτό το κιβώτιο, πέραν την ηλεκτρονικής μονάδας (ECU), είναι ενσωματωμένος και ένας νέος σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας σταθερού μαγνήτη. Αποδίδει 28 ίππους (21 kW) και ροπή 55 Nm, με το αυτοκίνητο να μπορεί σε χαμηλές ταχύτητες να κινείται 100% ηλεκτρικά. Επίσης, μέσω της μίζας δίνει ισχύ στον θερμικό κινητήρα για κάθε εκκίνηση του αυτοκινήτου. Και στις δύο περιπτώσεις προκύπτει μείωση στην κατανάλωση καυσίμου.Η 48-βολτη μπαταρία κάτω από το κάθισμα του οδηγού
Όλα τα παραπάνω εξαρτήματα βρίσκονται στο καπό των νέων mild hybrid Peugeot. Εξαίρεση είναι η μπαταρία ιόντων λιθίου των 48V. Οι μηχανικοί των Γάλλων την έχουν τοποθετήσει κάτω από το κάθισμα του οδηγού και όχι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Με τον τρόπο αυτό:-
list itemΔεν μειώνεται ούτε ο χώρος αποσκευών ούτε οι λοιποί εσωτερικοί χώροι της καμπίνας
-
list itemΕπιτυγχάνεται σωστή κατανομή του βάρους με την μπαταρία στο κέντρο
-
list itemΜειώνονται οι απώλειες ενέργειας, αν και κατά την άποψή μας η απώλεια από τα καλώδια είναι απειροελάχιστη.
Η μικτή χωρητικότητα της μπαταρίας είναι στις 898 Wh (σ.σ. μικρή δηλαδή) και η ωφέλιμη περίπου στο μισό (432 Wh). Όπως και στα υπόλοιπα αντίστοιχα mild hybrid συστήματα θα φορτίζει σε κάθε επιβράδυνση από το βενζινοκινητήρα που θα λειτουργεί σαν γεννήτρια.
-
-
Διδάσκει όπως πάντα η Στέλλα...
-
Διδάσκει όπως πάντα η Στέλλα...
Ναι σωστά, εφάρμοσε 48V υβριδικό όταν οι άλλοι το έχουν στο τέλος (αφού το εφαρμόζουν εδώ και 5+ χρόνια). Ώς συνήθως σε θέματα κινητήρων και drivetrain τελευταία και καταϊδρωμένη. Ευτυχώς έχει ωραίες πολυθρόνες και οθόνες!
-
Εφάρμοσε 48 όταν έπαψαν οι παιδικές ασθένειες που ταλάνιζαν τους άλλους ...
-
Ειδικά για το 3008 με το νέο drivetrain έχω δει οτι οι εκπομπές ρύπων είναι ίδιες με την παλαιότερη έκδοση, ή πρόκειται για κάποιο λάθος ή οι αριθμοί δεν είναι τόσο καλοί όσο η θεωρία.
-
Εφάρμοσε 48 όταν έπαψαν οι παιδικές ασθένειες που ταλάνιζαν τους άλλους ...
Αχαχαχαχα.....καλό!!
-
@ataim said in PEUGEOT FORUM:
Ειδικά για το 3008 με το νέο drivetrain έχω δει οτι οι εκπομπές ρύπων είναι ίδιες με την παλαιότερη έκδοση, ή πρόκειται για κάποιο λάθος ή οι αριθμοί δεν είναι τόσο καλοί όσο η θεωρία.
Οχι 138 έχει ρύπους το 1.2 με τον χειροκίνητο και 126 έχει με τον υβριδικό που είναι και αυτόματο.
-
Ένα ελαφρώς πιο εξελιγμένο σύστημα mildhybrid 48V του πρώην gruppo Fiat είναι.
Τα έχει βάλει εδώ και 1μησι χρόνο σε Jeep(Rene,Compass),Fiat(Tipo,500x),Alfa(Tonale). -
Ακριβώς. Είχαμε αναλύσει και πιο παλιά πως λειτουργεί. Απλά ο ταξιδευτής έπαθε σοκ με την νέα τεχνολογική ανακάλυψη της psa
-
Δεν ξέρω αν είναι Mild, εχει μεγάλη μπαταρία, μεγαλύτερη από το yaris πχ, η οποία σπρώχνει ακόμα και στα 100kph μόνη της. Δεν το λες mildhybrid αυτό.
-
Yaris Cross Hybrid.
Ηλεκτροκινητήρας 580 V 59 kW/141 Nm, με μπαταρία 177,6 V, 0,76 kWh
και 2ος ηλεκτροκινητήραςPeugeot 3008 "Hybrid"
Ηλεκτροκινητήρας 48 V 21 kW/55 Nm, με μπαταρία 48 V, 0,89 kWh-ωφέλιμη 0,43 kWh
χωρίς 2ο ηλεκτροκινητήραακριβώς η ίδια φάση.
PEUGEOT FORUM