-
Γιατί τσακώνεστε?
Έχουμε κάκτο 1.6 diesel euro 6 με adblue και 5αρι σασμάν στο family btw
Έχουν βγει σε όλες τις βερσιόν αυτά..
Μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει κάτι και adblue συμπληρώνουμε μόνοι μας. Μια φορά νομίζω έβγαζε ένδειξη ότι θέλει συμπληρωμα ενώ το γεμίσαμε. Δε θυμάμαι τι κάναμε από εκεί και πέρα για να φύγει αλλά μπορώ να μάθω..
-
@dgrgtc said in PEUGEOT FORUM:
@harisma23 said in PEUGEOT FORUM:
Όταν ρώτησε ο φίλος n-k-9 ρώτησε για Peugeot 308 του 2014 και μετά...μέσα σε αυτά είναι και τα euro5 δεν είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν...και επίσης δεν ανέφερε με τι μπάτζετ θέλει να κινηθεί....οπότε καλύτερα να τελειώσει αυτή η"καραμέλα΄' που αναπαράγεις εδώ και κάποια ποστ...
Και τα euro5 κάποιος θα τα αγοράσει...καλυτέρα σωστό euro5 πάρα κανένα με βγαλμένο dpf...Ποια καραμέλα μου τσαμπουνάς; Εσύ προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αρχική χαζομάρα που είπες, υποθέτοντας ότι ο άνθρωπος μένει στην επαρχία, προεξοφλώντας ότι ένα νεώτερο Euro 6 θα είναι πιο ζημιάρικο από ένα παλαιότερο Euro 5 και κλείνοντας με τη δήλωση περί σωστού Euro 5, λες και τα Euro 6 δεν μπορούν να είναι σωστά.
Υποκλίνομαι στο βάρος των επιχειρημάτων σου...
Χαζομαρες λες εσυ...ρωτησε τον που μενει τον n-k-9 ''τιμωρέ'' του πληκτρολογιου!!!
εχουμε γεμισει κομπλεξ εδω μεσα....
Πληρωσε εσυ ενα euro 6 Peugeot και κατσε ενα μηνα χωρις αυτοκινητο επειδη δεν μπορουν να βρουν στο εργοστασιο τη λυση...και να μην εχεις αλλο τροπο να πας καθε μερα στη δουλεια σου...αλλα κατα τα αλλα θα εχεις το καλυτερο 1.5 μοτερ της PSA και θα καμαρωνεις στο καφενειο...Έχει πουλήσει άπειρα diesel η PSA και δεν έχει γίνει αυτή η καταστροφή που περιγράφεις. Μέχρι στιγμής από το 2012 που έχω diesel PSA δεν έχω χάσει ούτε ώρα, όχι μήνα.. νομίζω υπερβάλεις σε υπερθετικό βαθμό. Αλλιώς μην αγοράζουμε οχήματα γιατί δυνητικά όλα μπορεί να βγάλουν προβλήματα..
-
28 σελίδες είναι...απο Citroen Club όποιος έχει όρεξη διαβάζει...
http://www.greekcitroenclub.gr/viewtopic.php?f=6&t=14559&start=45
-
Το πρόβλημα εμφανίζεται συχνά στα 1,5 και σε κάποια 1,6.
Ρε dublin πάλι δημιουργείς σύγχυση στην συζήτηση λέγοντας ανακρίβειες. Το δικο σου diesel του 2012 που δεν σε "άφησε ούτε ώρα" guess what.???? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ADBLUE!!
Χαχαχα
Τώρα περιμένω υβριστικούς χαρακτηρισμούς που παραδόξως δεν τους σβήνει η διαχείριση. Αλλά δεν πειράζει, θα κάτς α μαλώσεις;
-
Επειδή εγώ ρώτησα, ας επισημάνω τα εξής:
- Πράγματι μένω επαρχία (Πάτρα)!
- Η αρχική μου τοποθέτηση ήταν πως κοιτάζω το 308 από 2014 και μετά, άρα είναι στα υπόψιν και τα euro 5.
- Το 308 ξεκίνησε με τον 1.6 hdi προδιαγραφών euro 5 σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης. Η ασθενεστερη φοράει 5άρι σασμάν. Στην πορεία ο ίδιος κινητήρας εναρμονιστηκε με τις προδιαγραφές euro 6 κι έτσι τα νεότερα μοντέλα είναι κανονικότατα euro 6. Όταν έκανε το facelift (τέλη 2017 με αρχές 2018) υπήρξε και η αλλαγή κινητήρα και πλέον ήταν ο 1.5 hdi.
- Τα θέματα με το adblue βγήκαν σίγουρα στον 1.6, ασχέτως ιπποδύναμης και αυτοκινήτου (γνωρίζω από φίλους περιπτώσεις σε 308 και c4 cactus). Για τον 1.5 δεν γνωρίζω, καθώς δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα (δεν ψάχνω για τόσο καινούριο 308).
- Το 308 θεωρώ πως είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο και η έκδοση με τον πετρελαιοκινητήρα και το εξάρι σασμάν του κάθεται κουτί. Αλλά είναι θέμα και τα 1.200€ που κοστίζει η ιστορία του adblue, πολλώ δε μάλλον εάν ελλοχεύει ο κίνδυνος μετά από λίγα χρόνια να πρέπει να ξαναπληρώσεις ένα τέτοιο ποσό...
Αυτά!
-
@n-k-9 είσαι θεός!️
-
Ακόμα καλύτερα θα ήταν ένα ούρο τέσσαρο χωρίς ντι πι εφ, ι τζι αρ και λοιπές ορχιές, αθάνατο να μη χρειάζεται τίποτις.. Θα πηγαίνει μέχρι να σβήσει ο ήλιος κι ας τον κρύβει λίγο από το ντουμάνι αλλά κλαιν
-
Δίχως διάθεση ειρωνίας, να υπενθυμίσω πως το θέμα που άνοιξα δεν είναι "euro 5 vs euro 6", αλλά αφορά αναζήτηση έγκυρων πληροφοριών για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η PSA με το adblue στα euro 6...
Υ.Γ.: Στο φόρουμ της citroen διαβάζω για μέχρι και 3 (!!!!!) αλλαγές δοχείων στο ίδιο αυτοκίνητο και αρχίζω να στενοχωριέμαι!!!! -
Δίχως διάθεση ειρωνίας, εδώ είναι ένα μικρό γαλατικό χωριό της αυτοκίνησης.
Εάν πει κάποιος πως σήμερα είναι μια ωραία ημέρα, θα ακολουθήσει αυτό:
Στα του θέματος...
Σε άλλες εταιρίες δεν βγάζουν θέμα με τα δοχεία adblue;Από ότι φαίνεται υπάρχει θεματακι.
-
@lap said in PEUGEOT FORUM:
Σε άλλες εταιρίες δεν βγάζουν θέμα με τα δοχεία adblue;
Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει. Ασχολήθηκα με το θέμα αποκλειστικά λόγω του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
Και για να το πάω παρακάτω και να το μπερδέψω ακόμα περισσότερο, δεν είμαι ο ιδανικός αγοραστής για πετρελαιοκίνητο!!! Αλλά δυστυχώς οι επιλογές σε βενζινοκινητήρες είναι περιορισμένες... Για παράδειγμα ο τρικύλινδρος 1.200 του group peugeot, που φοράει το 308, είναι αμαρτία και και θέλω να τον αποφύγω... -
Γιατί να μην τον επιλέξεις; Πολυβραβευμένος κινητήρας είναι.
Ένα θεματακι έχουν συνήθως με τον ιμάντα χρονισμού ζ που οκ πες τον αλλάζεις προληπτικά και είσαι οκ.
-
@n-k-9 said in PEUGEOT FORUM:
Σε άλλες εταιρίες δεν βγάζουν θέμα με τα δοχεία adblue;
Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει. Ασχολήθηκα με το θέμα αποκλειστικά λόγω του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
Και για να το πάω παρακάτω και να το μπερδέψω ακόμα περισσότερο, δεν είμαι ο ιδανικός αγοραστής για πετρελαιοκίνητο!!! Αλλά δυστυχώς οι επιλογές σε βενζινοκινητήρες είναι περιορισμένες...Για παράδειγμα ο τρικύλινδρος 1.200 του group peugeot, που φοράει το 308, είναι αμαρτία και και θέλω να τον αποφύγω...
Όλοι οι 3κύλινδροι αμαρτία είναι... αλλά αυτούς πλασάρουν οι περισσότερες εταιρείες σε ρεαλιστικές τιμές, οπότε δύσκολο να τους αποφύγει κάποιος.
-
Γιατί να μην τον επιλέξεις; Πολυβραβευμένος κινητήρας είναι.
Ένα θεματακι έχουν συνήθως με τον ιμάντα χρονισμού ζ που οκ πες τον αλλάζεις προληπτικά και είσαι οκ.
https://www.honestjohn.co.uk/forum/post/132877/peugeot-308-1-2
https://www.peugeotforums.com/threads/308-1-2-puretech-engine-problems.352709/
Ενδεικτικά...
Δεν έχω το κουράγιο να ασχοληθώ με τέτοιες αμαρτίες... -
Δίχως διάθεση ειρωνίας, να υπενθυμίσω πως το θέμα που άνοιξα δεν είναι "euro 5 vs euro 6", αλλά αφορά αναζήτηση έγκυρων πληροφοριών για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η PSA με το adblue στα euro 6...
Υ.Γ.: Στο φόρουμ της citroen διαβάζω για μέχρι και 3 (!!!!!) αλλαγές δοχείων στο ίδιο αυτοκίνητο και αρχίζω να στενοχωριέμαι!!!!Καλύτερα πάντως που στεναχωριέσαι τώρα παρά μετά....στο παραπάνω φόρουμ γράφουν και διαβάζουν και γνωρίζουν το πρόβλημα επίσης άτομα που είναι ενεργά και εδώ μέσα αλλά στο 4troxoi forum είναι όλα καλά δεν τρέχει τίποτα... με το τεράστιο αυτό θέμα της PSA εδώ και 6 χρόνια προς 7 χρόνια....
P.S για αυτό γουστάρω των @storm με χίλια...για όποιον κατάλαβε...
-
Υ.Γ.: Στο φόρουμ της citroen διαβάζω για μέχρι και 3 (!!!!!) αλλαγές δοχείων στο ίδιο αυτοκίνητο και αρχίζω να στενοχωριέμαι!!!!Καλύτερα πάντως που στεναχωριέσαι τώρα παρά μετά....στο παραπάνω φόρουμ γράφουν και διαβάζουν και γνωρίζουν το πρόβλημα επίσης άτομα που είναι ενεργά και εδώ μέσα αλλά στο 4troxoi forum είναι όλα καλά δεν τρέχει τίποτα... με το τεράστιο αυτό θέμα της PSA εδώ και 6 χρόνια προς 7 χρόνια....
P.S για αυτό γουστάρω των @storm με χίλια...για όποιον κατάλαβε...
Αγαπητέ μου, διανύοντας της 4η δεκαετία της ζωής μου, οφείλω να ομολογήσω πως αποφεύγω τέτοιου τύπου συγκινήσεις!!!
-
Φωτεινός παντογνώστης δεν είμαι, ούτε μέτοχος ή οπαδός κάποιου κατασκευαστή, αλλά νομίζω ότι ο 3κυλινδρος 1.2 του PSA δεν είναι μάπα κινητήρας. Εντάξει, μπορεί στο ίντερνετ να υπάρχουν περιπτώσεις προβλημάτων, αλλά θεωρώ ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά. Στην Ελλάδα πάντως δεν έχουν ακουστεί προβλήματα. Νομίζω δηλαδή.
Από εκεί και πέρα, αν η σκέψη είναι για μεταχειρισμένο, αυτό από μόνο του αυξάνει το ρίσκο για πιθανά προβλήματα που μπορεί να έχει γενικά το αυτοκίνητο και αυτό αφορά όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως κατασκευαστή.
-
@storm said in PEUGEOT FORUM:
Φωτεινός παντογνώστης δεν είμαι, ούτε μέτοχος ή οπαδός κάποιου κατασκευαστή, αλλά νομίζω ότι ο 3κυλινδρος 1.2 του PSA δεν είναι μάπα κινητήρας. Εντάξει, μπορεί στο ίντερνετ να υπάρχουν περιπτώσεις προβλημάτων, αλλά θεωρώ ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά. Στην Ελλάδα πάντως δεν έχουν ακουστεί προβλήματα. Νομίζω δηλαδή.
Από εκεί και πέρα, αν η σκέψη είναι για μεταχειρισμένο, αυτό από μόνο του αυξάνει το ρίσκο για πιθανά προβλήματα που μπορεί να έχει γενικά το αυτοκίνητο και αυτό αφορά όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως κατασκευαστή.
Τα πιθανά προβλήματα και τα επιπρόσθετα κόστη είναι δύο δεδομένα που στην αγορά μεταχειρισμένου οφείλεις να τα έχεις προϋπολογίσει.
Αλλά πρόβλημα με πρόβλημα έχει διαφορά...
Είναι διαφορετικό όταν το x μοντέλο έχει π.χ. κόψει καδένα από το y που για παράδειγμα καίει τους πολλαπλασιαστές.
Στην προκειμένη περίπτωση αντιλαμβάνομαι πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Δεν με κολλάει αυτό, αλλά το γεγονός πως από διάφορες αναφορές χρηστών που διαβάζω στο διαδίκτυο αντιλαμβάνομαι πως αυτό δεν λύθηκε και εμφανίστηκε εκ νέου.
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να αλλάξω την δεξαμενή και να επωμιστώ το κόστος, εάν ήξερα πως αυτή που μπαίνει είναι βελτιωμένη και δεν θα παρουσιάσει τα ίδια. Αλλά όταν διαβάζω από τον τάδε πως έχει αλλάξει τρεις και δουλειά δεν έκανε, αρχίζω να σκέφτομαι πως εάν θελήσω έντονες συγκινήσεις θα προτιμήσω να δηλώσω συμμετοχή στο survivor... -
Άρχισε πάλι τα νούμερα το infotainment. Έκανε που και που κάτι χαζά αλλά εχθές από εκκίνηση μαύρη οθόνη για 2" και άνοιξε μετά μόνη της. Ντάξει καρκίνος μου φαίνεται θα αποδειχθεί στο αμάξι αυτό το infotainment...
-
Πιάσανε οι ζέστες πάλι. Για αυτό.
-
Μπα…εμένα μου το έκανε και τον χειμώνα 2-3 φορές….απλά δεν ασχολούμαι πλέον….
PEUGEOT FORUM