-
Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες με λίγο χιονάκι η ίδια γελοία κατάσταση. 6 ώρες έκανα χτες να γυρίσω από Αραχωβα, γιατί οι γνωστοί μακάκες Ελληναραδες βγηκαν βολτα στις ταβέρνες χωρις αλυσίδες και με καλοκαιρινά λάστιχα και χωρίς να ξέρουν να οδηγήσουν και κόλλησαν σε έναν πόντο χιόνι... Ακόμα και μερικοί που είχαν αλυσίδες δεν ήξεραν να τις βάλουν και κλασσικά έκανα την οδική βοήθεια βάζοντας τις και βοηθώντας τους να ξεμπλοκαρουν. "Μα έχω SUV, γιατί κόλλησε" μου είπε ένας μπάρμπας με ενα Qasqai και του εξήγησα ευγενικά ότι το όχημα του δεν είναι 4x4 και φοράει θερινά ελαστικά. Eνας άλλος στόκος με ένα Τεσλα κόλλησε γιατί δεν είχε αλυσίδες και μέσα στον πανικό του δεν ξέρω τι έκανε και μπλοκαρε εντελώς το όχημα και όλοι οι χαζοι λέγανε ότι φταίνε τα ηλεκτρικά γιατί σβήνουν στο κρύο.... Καμία ελπίδα.
-
@dimgeo said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες με λίγο χιονάκι η ίδια γελοία κατάσταση. 6 ώρες έκανα χτες να γυρίσω από Αραχωβα,
Μα και σύ κάθε χρόνο, δεν τα έμαθες ακόμη!
-
Eχει πεσει το επιπεδο γενικα. Καλυτερη ηταν η κατασταση στα 90ς σε λιγο χιονι/βροχη.
-
. Eνας άλλος στόκος με ένα Τεσλα κόλλησε γιατί δεν είχε αλυσίδες και μέσα στον πανικό του δεν ξέρω τι έκανε και μπλοκαρε εντελώς το όχημα και όλοι οι χαζοι λέγανε ότι φταίνε τα ηλεκτρικά γιατί σβήνουν στο κρύο.... Καμία ελπίδα.Απορώ τι στο διάολο του έκανε.
-
@dettol said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
. Eνας άλλος στόκος με ένα Τεσλα κόλλησε γιατί δεν είχε αλυσίδες και μέσα στον πανικό του δεν ξέρω τι έκανε και μπλοκαρε εντελώς το όχημα και όλοι οι χαζοι λέγανε ότι φταίνε τα ηλεκτρικά γιατί σβήνουν στο κρύο.... Καμία ελπίδα.Απορώ τι στο διάολο του έκανε.
Λογικα θα γραφει στο ΦΒ, θα μαθευτει τι εγινε.
-
Η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι να ενεργοποίησε κατα λάθος το sentry mode και μετά να το έσπρωξαν για να ξεκολλήσει και να το θεώρησε προσπάθεια κλοπής και να μπλόκαρε τα πάντα.
-
Πάντως η 4κινηση των tesla, υποθέτω και άλλων ηλεκτρικών, είναι από σχεδιασμό μακράν αποτελεσματικοτερη αυτης του οποιουδήποτε θερμικού σε συνθήκες χιονιού και πάγου.
Δεδομένης της άθλιας συμπεριφοράς των 3PMSF ελαστικών σε συνθήκες βροχής και καύσωνα έχω σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο τα λάστιχα 4 εποχών αποτελούν σωστή επιλογή για τις θερμοκρασίες και την ποιότητα της ελλαδικης ασφάλτου στην περίπτωση των tesla.
Επίσης αλυσίδες στο πορτμπαγκαζ χωρίς επιγονατιδες, μακριά αδιαβροχα γάντια μέχρι τον αγκώνα και φακό με μαγνητακι = μισή δουλειά και μεγάλη ταλαιπωρία.
-
Η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι να ενεργοποίησε κατα λάθος το sentry mode και μετά να το έσπρωξαν για να ξεκολλήσει και να το θεώρησε προσπάθεια κλοπής και να μπλόκαρε τα πάντα.
Δεν ισχύει αυτό το σενάριο
-
-
απλα δεν ξερω ποσοι που εχουν ηλεκτρικα ξερουν αυτο το eφε (επίδραση των συνθηκων στη διαρκεια της μπαταρίας)
-
Δεν πας ποτέ βουνό με αυτούς εκεί έξω. Πάμε τις μέρες που πρέπει και περνάμε σούπερ. Η λειτουργία των χιονοδρομικων αυτές τις μέρες , μέσα στις γιορτές, με αυτές τις καιρικές συνθήκες ήταν εκ των πραγμάτων καμένο χαρτί. Αέρας και ομίχλη.
-
@k-m said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
απλα δεν ξερω ποσοι που εχουν ηλεκτρικα ξερουν αυτο το eφε (επίδραση των συνθηκων στη διαρκεια της μπαταρίας)
Την μεγάλη διαφορά, ειδικά σε όσα έχουν αντλία θερμότητας, την κάνει ο αυτοκινητόδρομος και όχι η χαμηλή θερμοκρασία. Ωραίο αυτό το εργαλείο ομως! Είναι από το σάιτ της cupra; Θα ήταν χρήσιμο να είχαν κάτι τέτοιο όλα τα σάιτ με ηλεκτρικά μοντέλα.
-
Έχει και η Citroen (μόνο για το C4)
https://www.citroen.gr/models/c4/electric.html -
@subseven said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Έχει και η Citroen (μόνο για το C4)
https://www.citroen.gr/models/c4/electric.htmlΌντως! Πήγα στο σάιτ, έβαλα ταχύτητα 120, γέλασα, έφυγα
-
Είναι και NMC, οπότε αν υπολογίσεις και το 80%... 🥲
-
Είναι και NMC, οπότε αν υπολογίσεις και το 80%... 🥲
Γιατί 80 % ;
-
Best practice
-
-
Best practice
Για καθημερινή χρήση, όχι για ταξίδια
Για ταξίδια το φουλάρεις άνετα !
-
Η αγορά ηλεκτρικού με αντλία θερμότητας είναι must για εμένα. Αν το cupra είχε αντλία δεν θα άλλαζε τόσο πολύ η αυτονομία του.
Στο Volvo που είχα ενοικιάσει ακόμη και η θέρμανση έριχνε κατά πολύ την αυτονομία (έχει αντιστάσεις ).
Δεν θα μάθουν ποτέ.