-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Στο γεμη δημόσια υπάρχουν τα μαγειρεμένα στοιχεία που φτιάχνετε όλοι με τα γ κατηγορίας και βγάζετε μικρά κέρδη.
Λες και είμαστε χτεσινοι η δεν ξέρουμε να διαβάζουμε ισολογισμούς.
Να δούμε τι ποσοστά του τζίρου είναι τα καθαρά κέρδη;
Θα γελάσουμε πολύ.
Εσύ γιατί δεν τηρείς γ' κατηγορίας, αφού έχουν μόνο πλεονεκτήματα;
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ούτε για κούρεμα πάνε, ούτε ταξί παίρνουν;
Το ταξί, στις περισσότερες δυτικές χώρες ειναι ή για τους πλούσιους ή για εκτακτες ανάγκες, όλοι χηρισμοποιουν τα ΜΜΜ. Για πάρε ταξί π.χ. στο Λονδίνο, να δεις κόστος. Απλά στην Ελλάδα (όπως και σε όλες τις μπανανίες, π.χ. Ταϋλάνδη) το ταξί παίζει το ρόλο του ΜΜΜ, επείδη το κράτος ειναι ανίκανο να φτιάξει ΜΜΜ της προκοπής (όπως ειναι ανίκανο να φτιάξει οτιδήποτε), οπότε επικροτεί την δοροδιαφυγή των ιδιωτών για να καλύπτει τα κενά του.
Για το κούρεμα, δεν ειμαι ο πλέον αρμόδιος (έχω να πάω κουρείο από το 1998), αλλά μια χαρά μηχανές υπάρχουν να το κάνουμε σπίτι μας.
Οι υπηρείσες γενικά πληρώνονται, δεν ειναι φτηνές. Για αυτό στον δυτικό κόσμο ειναι ακριβές αλλά τις χρησιμοποιούν λιγότερο και έχουμε περισσότερο DIY. Αλλά μεταξύ ακριβού καφέ και χαμηλότερης φορολογίας ή φτηνού καφέ και 44% φόρολογίας, προτιμώ το πρώτο.
ΥΓ: Κάποτε ο πατέρας μου εργαζόταν κάπου που ειχε πρόσβαση σε Υπουργούς και είχε πει σε έναν Υπουργό για το φακελλάκι που του ζήτησε στην πολεοδομία ο Δντης και η απάντησή του ξέρετε ποια ήταν?: "Εεε ρε και εσύ δεν με ρώταγες, θα σου έλεγε να πάς στην τάδε πολεοδομία που ζητάνε τα μισά"!!! Ναι αυτη ήταν ανεπίσημη απάντηση υπουργού της τότε κυβέρνησης (ακόμα δρχ είχαμε), μεταξύ τυριού και αχλαδιού.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν υπάρχουν τόσοι ΕΕ στις ευρωπαικές χώρες. Έχουν δουλειές οι άνθρωποι και ζουν μια χαρά. Οι Έλληνες ΕΕ δουλεύουν 24/7 για να βγάλουν τα προς το ζην και το κράτος τους ζητάει λεφτά απ' το βιοποριστικό τους υστέρημα, όχι απ' το περίσσευμα τους.
Κάπου να σταματήσουν τα αριστερά καραγκιοζιλίκια σας. Δεν θα πεθάνει ο κόσμος για να ζει βασιλικά το κωλοκράτος σας.
Εαν δεν βγαίνουν, να αλλάξουν δουλειά! Αλλά δεν ειναι δικαολογία αυτή, δηλαδή δεν βγάινω εαν δουλέυω νόμιμα, οπότε θα δουλέυω παράνομα!! Αυτό ειναι παράνοια!! Με το ίδιο σκεπτικό να γίνω και εγώ ληστής, αφού δεν τα βγάζω πέρα με την δουλειά μου. Αυτό ειναι λογική τυ παραλόγου.
Επίσης, δεν με απασχολεί το κράτος, αυτό το λές εσύ! Εμένα με ενδιαφέρει να πληρώνουν φόρο ΟΛΟΙ το ίδιο, και όχι να πληρώνω εγώ ο μαλάκας 44% και ο διπλανός μου να το παίζει μάγκας και να πληρώνει 0% και να βγάζει τα διπλά από εμένα. Τώρα, εαν αυτό δεν το δέχεσαι, προφανώς εισαι από την μεριά του μάγκα....ενώ εγώ ειμαι από την μεριά του μαλάκα.
Αλλά υπάρχει ισονομία, που σημαίνει ότι όλοι είμσατε ίσοι απέναντι στο νόμο, άρα όλοι πληρώνουμε τον ίδιο φόρο και όποιος φοροδιαφέυγει ειναι παράνομος (κλέφτης κοινώς), ειναι τόσο απλό!
-
Δηλαδή θα πληρώνεις στην κατανάλωση μόνο, την οποία επιλέγεις εσύ ποια θα είναι.
Και τους ΔΑΣΜΟΥΣ ΠΟΙΟΣ θα τους πληρώνει;
Είπαμε, οι δεξιοί δεν το χαν με τα γράμματα και τις τέχνες και γινόταν έμποροι, αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά υποτίθεται το σχολείο το βγάζουν, και στα ελληνικά ΔΑΣΜΟΣ σημαίνει ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.
Γράφω ποιος τον πληρώνει αλλά άμα δεν είναι γραμμή έχετε δυσκολία κατανόησης.
Βασικά και στην γραμμή έχετε δυσκολία κατανόησης αλλά φοβάστε να το πείτε..
Α εντάξει, αν δεν πληρώνει ο Αμερικανός φόρο του παγκόσμιου εισοδήματος του, που είναι 10% και πληρώνει τα αγαθά που καταναλώνει με καπέλο 25% στη φορολόγηση εισαγωγής, η Αμερικη θα γίνει μεγάλη ξανά...
Τι άλλο θα σκεφτεί ο Τραμπάκουλας για να μην πληρώνουν κανένα ποσοστό φορολογικά όσοι έχουν εκατομμύρια και δισεκατομμύρια, αλλά να τα παίρνει μόνο απ αυτούς που εργάζονται. Δηλαδή, να εξαφανίσει τη Μεσαία Τάξη.
Το να γράφω άλλα να διαβάζεις άλλα και να γράφεις άσχετα δεν προάγει την συζήτηση.
Οπότε ας αφήσουμε τους άλλους να κρίνουν.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Και γιατί να μην είναι παπαριές ο δικός σου ισχυρισμός.
Αυτοί τουλάχιστον έχουν μια σχετική κατάρτιση και εξάγουν ένα συμπέρασμα. Εσύ τι έχεις;@@ κατάρτιση έχουν. Είναι στημένες ιστορίες για να πουλήσουν το αφήγημα τους.
Δεν λένε όλη την αλήθεια, αλλά ότι πουλάει.
Επίσης μιλάνε για εισόδημα, το οποίο προφανώς αν δηλωνόταν θα είχε έξοδα που ο βλάκας τα έδωσε μαύρα.
Αρα ο φόρος θα ήταν το 1/10 από αυτό που λένε.
Και το λένε για να καλύψουν τις μεγάλες μίζες.
Που βέβαια δεν έχουν έξοδα ούτε φόρο.
-
Επίσης μιλάνε για εισόδημα, το οποίο προφανώς αν δηλωνόταν θα είχε έξοδα που ο βλάκας τα έδωσε μαύρα.
Τι εννοείς? Ποια έξοδα? Ο υδραυλικός που βγάζει 100Κ και δηλώνει 15Κ?
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
ρε συ, βγηκανε αυτοι που δεν πληρωσανε φορο να λενε οτιναναι
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Κάτι έχω καταλάβει.....χαχα!!
-
Όλες αυτές οι στατιστικές για τη φοροδιαφυγή είναι παπαριές.
Μπορεί να μην σε βολεύουν (δεν ξέρω τι επαγγέλεσαι), αλλά ειναι όχι απλά αληθινές αλλά και υποεκτιμημένες (τα αληθινά νούμερα ΔΕΝ τα λένε). Κάποτε έκανα παρέα με τον γιό του γνωστού γιατρού με τα γεύματα επί κόβιντ - 2 μύρια ειχε δώσει για το Μπέρτραμ. Κάνα 4αρι το σπίτι στην Φιλοθέη. Δήλωνε αρκετά, αλλά ούτε το 1/10 από όσα έβγαζε. Ένα απλό παράδειγμα. Έταιρς καθηγητής χειρουργείο στην συγχωρέμένη την θεία μου. €18.000 άσπρα ή €7.000 μαύρα - επιλογή δικιά μας, κλινική δημόσια ή ιδιωτική δεν είχε θέμα, παντού έχει άκρες. Μόνο προσωπικά έχω καμια 10αρια παραδείγματα (π.χ. διαμέρισμα 200ακια άσπρα 280 μαύρα πριν 4 μήνες στο Χαλάνδρι). Και που να πάμε σε μεγαλοκλινικές, μεγαλογιατρούς, μεγαλοεργολάβους.
Για τους γιατρούς πιάνετε πάλι τους μεγάλους και τσουβαλιάζετε όλους.
Μου έλεγε φίλος γιατρός ότι σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο, είναι γραμμένοι ως συνεργάτες κάπου 1200 γιατροί.
Από αυτούς οι 150 έχουν πραγματικά δουλειά. Οι άλλοι ελπίζουν μήπως ξεπέσει κάτι από τους 150.
Για τον εργολάβο, τα 80000 μαύρα με 20 % καθαρό κέρδος που είναι τώρα ο ΜΣΚΚ από 15 % που ήταν δίνει 16000 κέρδος και με 22 % δίνει 3420 φόρο. Αν του έκοψε 10 % για τα μαύρα ως έκπτωση είναι μέσα με τα μπούνια.
Δεν συμφέρει λέμε, μόνο σε περιόδους που υπάρχει πολύ ζήτηση και δεν παίρνει παζάρι. Αυτό είναι πολύ σπάνιο, κάπου συνολικά 3 χρόνια στα τελευταία 40 χρόνια, υπήρχε αυτό το φαινόμενο.
1 χρόνο το 1988 μετά το Τσοβόλα δώστα όλα και 2 χρόνια από το 2003 έως το 2005. Πόσα πρόλαβαν να πουληθούν τότε.
Και στις δύο περιπτώσεις ακολούθησαν υφέσεις. Στην πρώτη περίπτωση 5 χρόνια από το 1990 έως το 1995 και στην δεύτερη 10 χρόνια από το 2009 έως το 2019.
-
Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη φοροδιαφυγή. Ιδιαίτερα στους ΕΕ είναι πολλαπλάσια από άλλες χώρες. Όχι απλά λίγο πιο υψηλή.
Δεν υπάρχουν τόσοι ΕΕ στις ευρωπαικές χώρες. Έχουν δουλειές οι άνθρωποι και ζουν μια χαρά. Οι Έλληνες ΕΕ δουλεύουν 24/7 για να βγάλουν τα προς το ζην και το κράτος τους ζητάει λεφτά απ' το βιοποριστικό τους υστέρημα, όχι απ' το περίσσευμα τους.
Κάπου να σταματήσουν τα αριστερά καραγκιοζιλίκια σας. Δεν θα πεθάνει ο κόσμος για να ζει βασιλικά το κωλοκράτος σας.
Το ξαναβάζω για να υπάρχει.
Ακριβώς έτσι.
Οι μικρομεσαίοι έχουν το 70 % των υπαλλήλων.
Αλλά το κράτος τους σκίζει. Εφορίες, διαφθορά, δεν μπορεί να δουλέψει. Μετά γεμίζει φόρους και τελειώνει.
-
@fanis75 said in [ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3]
Για το κούρεμα, δεν ειμαι ο πλέον αρμόδιος (έχω να πάω κουρείο από το 1998), αλλά μια χαρά μηχανές υπάρχουν να το κάνουμε σπίτι μας.
Όντως δεν είσαι ο πλέον αρμόδιος
Όποιος σε έχει δει από κοντά, καταλαβαίνει γιατί
-
Αυτοί τουλάχιστον έχουν μια σχετική κατάρτιση και εξάγουν ένα συμπέρασμα. Εσύ τι έχεις;@@ κατάρτιση έχουν. Είναι στημένες ιστορίες για να πουλήσουν το αφήγημα τους.
Ρε συ το κατανοείς ότι μιλάμε για φόρο οπότε ο τζίρος και οι δαπάνες υπολογίζονται;
-
Εγώ θα πω πως όντως ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει κενό χρόνο για να στήσει και βρει πελατεία. Αυτός ο χρόνος μειώνει την παραγωγικότητα του.
Οπότε δέχομαι να έχει μειωμένο φόρο, από έναν υπάλληλο που απλώς έχει συγκεκριμένη εργασία και έμμισθη σχέση.
Αλλά από αυτό το επίπεδο μέχρι το μηδέν φόρο και αγορές αυτοκινήτων δεκάδων χιλιάδων ευρώ υπάρχει μεγάλη απόσταση.
-
@a-d-p said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Στο γεμη δημόσια υπάρχουν τα μαγειρεμένα στοιχεία που φτιάχνετε όλοι με τα γ κατηγορίας και βγάζετε μικρά κέρδη.
Λες και είμαστε χτεσινοι η δεν ξέρουμε να διαβάζουμε ισολογισμούς.
Να δούμε τι ποσοστά του τζίρου είναι τα καθαρά κέρδη;
Θα γελάσουμε πολύ.
Εσύ γιατί δεν τηρείς γ' κατηγορίας, αφού έχουν μόνο πλεονεκτήματα;
Πριν το 2012 είχε μοναδικό συντελεστή καθαρού κέρδους και δεν σου δικαιολογούσε ζημιές ή πώληση κάτω από την αντικειμενική. Οπότε η τήρηση Γ΄ κατηγορίας απλά σου έβαζε έξοδα διαχείρισης και κανένα όφελος, αφού δεν μπορούσες να "μαγειρέψεις" τις δαπάνες σου, όπως κάνουν αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο.
Από την άλλη οι προσωπικές εταιρείες ήταν στοιχείο φερεγγυότητας για την αγορά και τους αγοραστές.
Δηλαδή είχες όλη την περιουσία σου στην εταιρεία ως διαχειριστής, οπότε σε εμπιστευόταν ο άλλος να σου δώσει τα λεφτά του και να περιμένει να τελειώσει η οικοδομή.
Από το 2012, παίζει να μην ακριβώς το έτος, στην κρίση είναι, που έκαναν υποχρεωτικά τα έσοδα μείον έξοδα, όλοι κάνουν ΙΚΕ. Και βέβαια θα έχουμε και κανόνια, γιατί στις ΙΚΕ παίζουν διαχειριστές κάτι φτωχοδιάβολοι, συχνά και μετανάστες και ο ιδιοκτήτης δουλεύει με πληρεξούσιο.
Ετσι έχουμε φάει και εμείς 1-2 πιστολιές για μελέτες σε τέτοιες εταιρείες που γνωρίζεις τον ιδιοκτήτη που είναι μούρη με επιχειρήσεις και αμάξι 6ψήφιας αξίας και αφού κάνεις την δουλειά σου λέει δεν έχω άλλα και πιάσε το αυγό και κούρευτο.
Στην κρίση επί ΓΑΠ έγινε προσπάθεια λεηλασίας των ακινήτων από τον κόσμο με την επιβολή φόρων με την μείωση κατά 75 % του φόρου αγοράς μεταχειρισμένων ακινήτων, ενώ αυτός των καινούργιων ήταν 5 φορές μεγαλύτερος, που ώθησε και στην χρεωκοπία και λεηλασία πολλών κατασκευαστών, που είτε είχαν ανοιχτεί σε πολλές δουλειές, είτε είχαν μεγάλα δάνεια, βασιζόμενοι στα προ κρίσης δεδομένα.
Σήμερα λοιπόν όλοι έχουν ΙΚΕ για να περνάνε έξοδα, αμάξια, τραπέζια και λοιπά έξοδα, σαν τον γάτο δηλαδή και μετά να λένε για φοροδιαφυγή αυτών που έχουν προσωπικές εταιρείες ή ατομικές επιχειρήσεις.
-
Το κατανοείς ότι ακόμα και με τα παραδείγματα σου που είναι πλασματικά υπέρ σου, με δέκα διαμερίσματα είναι στα 35Κ φόροι που δεν πληρώθηκαν; Στις 3 πολυκατοικίες τη δεκαετία είναι κακούργημα.
Άλλαξε το αφήγημα, δεν βγαίνει. Όλος ο κλάδος ακόμα και οι μικροί είναι για μέσα με αυτά που λες.
-
Ο υδραυλικός δεν έχει έξοδα ?
Τα 100 κ που λές δεν τα βγάζει. Είναι αυτά που σου ζητάει. Σε αυτά έχει μέσα ανταλλακτικά, εξαρτήματα, εργαλεία, ενοίκιο έδρας, μεροκάματο και ασφάλιση βοηθού, ασφάλιση δική του, αυτοκίνητο, συντήρηση αυτοκινήτου, τηλέφωνο και αρκετά ακόμα.
Τα έχω γράψει αναλυτικά στο παρελθόν ότι για να βγάλει 100 ευρώ καθαρά ο υδραυλικός και 50 ο βοηθός του πρέπει να έχει έσοδα πάνω από 400 ευρώ την ημέρα χωρίς να υπολογίζω ανταλλακτικά και εξαρτήματα. Αρα αν δουλεύει 7 ώρες την ημέρα πρέπει να 70 ευρώ την ώρα τουλάχιστον.
Και η ώρα ξεκινάει από την στιγμή που θα φύγει από το μαγαζί του, μέχρι την ώρα που θα ξαναγυρίσει στο μαγαζί του.
Δηλαδή στην Αθήνα με 20 λεπτά διαδρομή και 1 ώρα απασχόληση, πρέπει να χρεώσει εργατικά το λιγότερο 115 ευρώ.
Για αυτό στο εξωτερικό του ντούιτ γιορσέλφ και τα ικεα και τα πράκτικερ τα έχουν όλοι.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Πάλι στον καθρέφτη μιλάς ?
-
Ρε συ το κατανοείς ότι μιλάμε για φόρο οπότε ο τζίρος και οι δαπάνες υπολογίζονται;
Για εισόδημα λένε. Δηλαδή είχε εισπράξει 100 και δεν τα δήλωσε. Δεν είχε έξοδα που δεν δήλωσε ? Αλλά και μηδέν έξοδα να είχε, ο φόρος είναι 22, όχι το εισόδημα που βάζουν για τις εντυπώσεις.
-
Ο υδραυλικός δεν έχει έξοδα ?
Τα 100 κ που λές δεν τα βγάζει. Είναι αυτά που σου ζητάει. Σε αυτά έχει μέσα ανταλλακτικά, εξαρτήματα, εργαλεία, ενοίκιο έδρας, μεροκάματο και ασφάλιση βοηθού, ασφάλιση δική του, αυτοκίνητο, συντήρηση αυτοκινήτου, τηλέφωνο και αρκετά ακόμα.
Τα έχω γράψει αναλυτικά στο παρελθόν ότι για να βγάλει 100 ευρώ καθαρά ο υδραυλικός και 50 ο βοηθός του πρέπει να έχει έσοδα πάνω από 400 ευρώ την ημέρα χωρίς να υπολογίζω ανταλλακτικά και εξαρτήματα. Αρα αν δουλεύει 7 ώρες την ημέρα πρέπει να 70 ευρώ την ώρα τουλάχιστον.
Και η ώρα ξεκινάει από την στιγμή που θα φύγει από το μαγαζί του, μέχρι την ώρα που θα ξαναγυρίσει στο μαγαζί του.
Δηλαδή στην Αθήνα με 20 λεπτά διαδρομή και 1 ώρα απασχόληση, πρέπει να χρεώσει εργατικά το λιγότερο 115 ευρώ.
Για αυτό στο εξωτερικό του ντούιτ γιορσέλφ και τα ικεα και τα πράκτικερ τα έχουν όλοι.
Μη καταβολή φόρου, όχι τζίρου....
-
Για εισόδημα λένε. Δηλαδή είχε εισπράξει 100 και δεν τα δήλωσε. Δεν είχε έξοδα που δεν δήλωσε ? Αλλά και μηδέν έξοδα να είχε, ο φόρος είναι 22, όχι το εισόδημα που βάζουν για τις εντυπώσεις.
Όχι, για φόρο. Το εισόδημα είναι πολλαπλάσια. Μιλάμε για καθαρό ποσό φόρου. 50-60 δις είναι τα μαύρα. 16 δις οι φόροι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3