-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ο Σημαντικότερος όμως λόγος κατά την άποψη μου είναι πως με την εκλογή Τραμπ η εισβολή της Τουρκίας στη χώρα μας με την στήριξη της Ρωσίας και την ανοχή των Αμερικανών είναι πλέον απλά θέμα χρόνου.
Μόνο σε αυτό θα απαντήσω, καθώς το θέμα της Ουκρανία το έθεσες εκτός συζήτησης (και όχι άδικα, καθώς είναι off topic). Δεν βλέπω σε καμία περίπτωση τέτοιο ενδεχόμενο για δύο λόγους. Πρώτον, η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας είναι ουσιαστικά σύγκρουση Ρωσίας-Δύσης. Άρα δεν υπάρχει τέτοια συνθήκη στην δική μας περίπτωση με την Τουρκία. Αν είχαμε απέναντί μας μια Ρωσία ή Κίνα, θα συμφωνούσα. Δεύτερον, πέραν από την περίπτωση της Κύπρου, όπου με δική μας αποκοτιά (πραξικόπημα της Χούντας κατά του Μακαρίου) βρήκαν οι Τούρκοι πάτημα, δεν έχει γίνει πόλεμος σε πολύ πιο κρίσιμες περιόδους (π.χ. Ίμια).
Για τον δε Μητσοτάκη, δεν έχω λόγια. Οι τρεις υπερδυνάμεις του πλανήτη (η Κίνα με την σιωπηρή υποστήριξή της στην Μόσχα) έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει για το Ουκρανικό, και ο τρελός του χωριού σηκώνει παντιέρα έναντι και των τριών. Δεν ξέρω αν είναι όργανο κάποιου, ή απλά ηλίθιος. Το γεγονός όμως παραμένει ότι είναι επικίνδυνος. Έκανε εχθρούς μας τους Ρώσους, τώρα πάει να κάνει και τους Αμερικανούς. Αν καταφέρει να θυμώσει και τους Κινέζους, μιλάμε για 100% επιτυχία...
-
Ο Trump δεν ενδιαφετεται για πολεμους αλλα για δουλειες. Ισως εξαιρεση μια επιθεση στο Ιραν αλλα και παλι δυσκολο.
Η διακυβερνηση Κουλη μετα την παταγωδη αποτυχια στο κοβιντ και στα Τεμπη τα εχει χαμενα. Υποστηριξε τον Μπαιντεν γιατι ετσι του ειπαν να κανει και την πατησε. Τωρα οι Αμερικανοι του Τραμπ ουτε να τον δουν θελουν.
Βεβαια ποιος θα παει να τον αντικαταστησει;
-
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Θα παει κανεις στις συγκεντρωσεις της παρασκευης για τα Τεμπη ;
Προσωπικα θα παω με πρωτο λογο οτι τα παιδια μου , αναγκαστικα χρησιμοποιουν τρενα και μετα το εγκλημα δεν εχει αλλαξει τιποτε . Τελευταια χρησιμοποιουν δε το κολπο το βαγονι που δηλωνεις θεση να ειναι αλλου γι αλλου .
πχ δηλωνεις θεση στο τελευταιο , φτανει το τρενο και το βλεπεις πρωτο η δευτερο .Αθήνα θα πας;
Λιβαδειά
χανω τιποτα ; τωρα το σκεφτηκα , να κατεβω κατω ;
Οχι ετσιοπως ρώτησες ,είπα μήπως είσαι Αθήνα .
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν ξέρω αν είναι όργανο κάποιου, ή απλά ηλίθιος.
Το 1ο παίζεται, το 2ο ειναι 101% σίγουρο! Εδω το έχει πει σε συνέντευξη η ίδια του η μάνα ότι ειναι μπετόβλακας!
-
Άκυρα τα exit polls! Δεν μπαίνουν τα δύο μικρά κόμματα οπότε κυβέρνηση σχηματίζει μονάχα το πρώτο κόμμα με το τρίτο και ίσως τους πράσινους
-
-
Θα έρθει αντιμέτωπος με την φιλοσοφία του! Θα πρέπει να ζητήσει αύξηση του χρέους και χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων
-
Προσωπικα θα παω με πρωτο λογο οτι τα παιδια μου , αναγκαστικα χρησιμοποιουν τρενα και μετα το εγκλημα δεν εχει αλλαξει τιποτε . Τελευταια χρησιμοποιουν δε το κολπο το βαγονι που δηλωνεις θεση να ειναι αλλου γι αλλου .
πχ δηλωνεις θεση στο τελευταιο , φτανει το τρενο και το βλεπεις πρωτο η δευτερο .Αθήνα θα πας;
Λιβαδειά
Δυστυχώς φοβάμαι πως Αθήνα θα γίνουν τα γνωστά έκτροπα από το "παρακράτος" ,είναι δοκιμασμένη η συνταγή, θα διαλύσουν τον απλό κόσμο σε χρόνο dt.
Εγώ πλέον στα 44 και με άθλια φυσική κατάσταση δεν αντέχω να ξαναζήσω τον απόλυτο τρόμο θανάτου από την ασφυξία των χημικών.
Δεν υπάρχει νομίζω πλέον και τόσο μεγάλο και ενεργό κίνημα αναρχικών, παληκάρια και κορίτσια που θα τρέχουν να συνδράμουν τους διαδηλωτές με κρέμες, νερά , κλπ και θα ανάβουν φωτιές για να σπάσουν την επίδραση των χημικών.
-
Λιβαδειά
Δυστυχώς φοβάμαι πως Αθήνα θα γίνουν τα γνωστά έκτροπα από το "παρακράτος" ,είναι δοκιμασμένη η συνταγή, θα διαλύσουν τον απλό κόσμο σε χρόνο dt.
Εγώ πλέον στα 44 και με άθλια φυσική κατάσταση δεν αντέχω να ξαναζήσω τον απόλυτο τρόμο θανάτου από την ασφυξία των χημικών.
Δεν υπάρχει νομίζω πλέον και τόσο μεγάλο και ενεργό κίνημα αναρχικών, παληκάρια και κορίτσια που θα τρέχουν να συνδράμουν τους διαδηλωτές με κρέμες, νερά , κλπ και θα ανάβουν φωτιές για να σπάσουν την επίδραση των χημικών.
Εδώ τρώνε χημικά γεροντάκια με τις τσέπες γεμάτες φάρμακα,εμείς δεν παθαίνουμε τίποτα.
-
Νομίζω αυτό θα είναι απ τα τελευταία λάθη που θα κάνει το καθεστώς.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν ξέρω αν ιστορικά υπάρχει προηγούμενο μια κυβέρνηση να "τρώει τόσο ξύλο" όπως η τωρινή για τα Τέμπη, την ακρίβεια κ.α. και να διατηρεί άνετα την 1η θέση.
Μεταπολιτευτικά όχι - και φυσικά όχι λόγω ικανοτήτων του Κούλη αλλά λόγω της παντελούς ανυπαρξίας της αντιπολίτευσης ως αξιόπιστης εναλλακτικής. Και η ευθύνη για αυτό βαρύνει αποκλειστικά σχεδόν τον πράσινο γιδοβοσκό.
Για τα της αυτοδυναμίας, ο Κούλης, ακόμα και χωρίς το δεκανίκι της Λατινοπούλου, με ένα 37% θα είναι αυτοδύναμος στις επόμενες εκλογές ελέω του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου. Για αυτό και δεν τον ενδιαφέρει να απευθυνθεί στο 100% του εκλογικού σώματος, του αρκεί το 40% των μερικά επανασυσπειρωμένων δυνητικών ψηφοφόρων του. Για αυτό και τα γαβγίσματα από μπουμπούκους κτλ
-
Λιβαδειά
Φυσικά και θα γίνει πέσιμο. Όπως πάντα γινόταν. Το ζήτημα είναι να διεκδικήσεις τα 2-3 pixels που σου αναλογούν στην αεροφωτογραφία της συγκέντρωσης. Μετά μπουχός.
Παρασκευή κατεβαίνουμε πλατεία ακόμα και εαν διαφωνούμε με όσους έχουν στήσει τα παραμάγαζα τους διότι είναι πολιτικά εξαιρετικά σημαντικό η συγκέντρωση των 28 να είναι πολύ μεγαλύτερη της προηγούμενης. Οι ισορροπίες είναι τόσο ευαίσθητες και η κυβέρνηση τόσο εύθραυστη που όντως το μπούγιο μπορεί να παράξει πολιτικό αποτέλεσμα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3