-
@panormus772 said in KGM:
Τα τέλη (για ταξινομήσεις από 1/1/21) είναι 0 έως 122gr και πολλ/νται με μικρότερους συντελεστές του 1 για έως 208gr.
Επομένως για 180gr. ρύπων πληρώνεις Χ0,85=153ευρώ.- Για ταξινόμηση πριν την 31/12/20 είναι όντως αρκετά πιο ακριβά.Αλλά αυτό δεν αφορά τα συγκεκριμένα αμάξια που μιλάμε.
180 ρύποι είναι πολλοί σε μια Ευρώπη που έχει ως στόχο τους 100.οποτε θα ξανά ανέβουν όπως παλια
Μιλάμε υποθετικά ή δουλεύεις μέσα στο υπουργείο οικονομικών;;
-
Τα τέλη (για ταξινομήσεις από 1/1/21) είναι 0 έως 122gr και πολλ/νται με μικρότερους συντελεστές του 1 για έως 208gr.
Επομένως για 180gr. ρύπων πληρώνεις Χ0,85=153ευρώ.- Για ταξινόμηση πριν την 31/12/20 είναι όντως αρκετά πιο ακριβά.Αλλά αυτό δεν αφορά τα συγκεκριμένα αμάξια που μιλάμε.
180 ρύποι είναι πολλοί σε μια Ευρώπη που έχει ως στόχο τους 100.οποτε θα ξανά ανέβουν όπως παλια
Ναι,απλά επειδή το 2020 ήρθε το "αυστηρό" WLTP που σε ίδιο ακριβώς αμάξι δείχνει αισθητά μεγαλύτερη εκπομπή ρύπων σε σχέση με το πιο "χαλαρό" προηγούμενο ΝΕDC,μειώθηκαν οι συντελεστές για περισσότερους ρύπους,γιατί με τους παλιούς θα γινόταν μακελειό στα τέλη.
Αν τους επαναφέρουν,θα δείξει..Π.χ. εγώ στο Scross του 2017,που είχα 127gr, με το WLTP εγιναν εν μία νυκτί 146gr. Εγώ πλήρωνα 152ευρώ κι ενας που αγοραζε το ίδιο αμάξι το 2021 (αν δεν άλλαζαν οι κλίμακες),θα πλήρωνε 270!!
-
Ρε παιδιά μισό τώρα.180 ρύπους είχαν τα αμάξια τέλη 90.εκει θέλετε να γυρίσετε?
-
Δε λέμε αυτό.
Λέμε πως μπορεί να αλλάξει η φορολογία,τέλη κ.λ.π. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ με μια παγκόσμια αλλαγή στις μετρήσεις ρύπων. Δηλ.αύριο αυτό που έχει 0 ή 50 gr.,μπορεί να γίνει 100 ή 200 και ν'αλλάξει όλο το φορολογικό σου σύστημα,αν δεν κάνεις προσαρμογές που να αντέξει η τσέπη των φορολογούμενων.Υ.Γ. Το 180 που λες στα παλιά αμάξια,δεν ήταν 180,αλλά 300 με το WLTP. Κι αν του χρόνου βγει πιο αυστηρό σύστημα μέτρησης μπορεί και 400... Όλα είναι υποκειμενικά..
-
Δε λέμε αυτό.
Λέμε πως μπορεί να αλλάξει η φορολογία,τέλη κ.λ.π. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ με μια παγκόσμια αλλαγή στις μετρήσεις ρύπων. Δηλ.αύριο αυτό που έχει 0 ή 50 gr.,μπορεί να γίνει 100 ή 200 και ν'αλλάξει όλο το φορολογικό σου σύστημα,αν δεν κάνεις προσαρμογές που να αντέξει η τσέπη των φορολογούμενων.Υ.Γ. Το 180 που λες στα παλιά αμάξια,δεν ήταν 180,αλλά 300 με το WLTP. Κι αν του χρόνου βγει πιο αυστηρό σύστημα μέτρησης μπορεί και 400... Όλα είναι υποκειμενικά..
Το δέχομαι αυτό αλλά και πάλι ο ανταγωνισμός είναι αρκετά πιο κατω
-
-
Ρε φιλε lap ωραιο δε λεω αλλα μικρα δεν εχω τι να το κανω τοσο μεγαλο σκαφος?Μου φαινεται τεραστιο.Και δεν παιρνω ενα αγροτικο να σου φερνω ακτινιδια πορτοκαλια
-
Και γουστάρω τα ακτινίδια!!!! Από τα γευστικότερα φρούτα!!!
Ψηφίζω αγροτικό! -
-
-
Τότε γιατί το μετράνε και πληρώνουν και πρόστιμο;
ΥΓ ξέρω αλλά το αδρανές με τα πρόστιμα δεν πάει.
-
Το CO2 δεν είναι ρύπος, είναι αδρανές αέριο.
Σωστά το έχουμε πει πολλές φορές, αλλά λανθασμένα οι περισσότεροι, ακόμα και "ειδικοί" το λένε ρύπο.
Τότε γιατί το μετράνε και πληρώνουν και πρόστιμο;
ΥΓ ξέρω αλλά το αδρανές με τα πρόστιμα δεν πάει.Γιατί α) ειναι εύκολο και β) συβμάλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και μας έχουν πρήξει για global warming (επίσης γιατί έτσι μπορούν να έχουν δικαιολογία να κόψουν το κρέας και να επιβάλλουν πρόστιμα στις εταιρίες και όχι μονο των αυτοκινήτων).
-
Το global warming υπάρχει και από ανθρωπογενείς λόγους.
-
-
-
Πάντως η hyundai χαμήλωσε τους κινητήρες σε ιπποδύναμη για να ρίξει μερικά γραμμάρια τους ρύπους.μονο αν είχε ένα plug in θα τους έριχνε η kmg
-
Νομίζω δεν μπαίνει καν στη διαδικασία γιατί έχει μικρή παραγωγή, δεν είναι Hyundai, οπότε μπορεί να μην ισχύουν και οι μέσοι όροι εκπομπών για αυτήν, άσε που έχει και ένα τουλάχιστον ηλεκτρικό στην μικρή της γκάμα.
-
Ήρθαν @lap στην Nissan Χαλκιάς
https://www.car.gr/s/ijr45a1a/ -
Άντε να ομορφύνουν οι δρόμοι λογσξι
-
KGM