-
Μη χαλάτε στους ανθρώπους την αυταπάτη ότι μπορεί να αποκτήσουν τράπεζα, κατασκευαστική τύπου ΑΚΤΟΡ, αλυσίδες τύπου Σκλαβενίτης-Jumbo (που είναι μαγαζάκια σε σχέση με κάτι τέρατα στο εξωτερικό που έχουν αγοράσει τα ΑΒ για παράδειγμα), αλλά και εταιρείες πληροφορικής τύπου Microsoft, ναυτιλιακές κλπ κλπ!
Αφήστε τους να ονειρεύονται!!!
Βέβαια όταν τα όνειρα δεν γίνονται πραγματικότητα φταίνε οι Κουλης, Τσίπρας, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ανύπαρκτο κράτος (που βέβαια τους παραπάνω μια χαρά τους καλύπτει) και άλλα πολλά!!!
Σήμερα επιχειρηματίας που να βγάλει λεφτά δεν γίνεσαι! Αν δουν μεγάλοι όμιλοι ότι το κομμάτι που θα ασχοληθεί ο χ ψ ζ νέος επιχειρηματίας που ασχολείται με νεο τομέα, είναι επικερδές, και αξίζει με παράγοντες που τους συμφέρει, θα τον αγοράσουν (που μπορεί να αφήσει κάποια χρήματα) ή θα μπουν σαν ανταγωνιστές και θα τον εξαφανίσουν! Σε ήδη ανεπτυγμένους τομείς οι μικροί επιχειρηματίες υπάρχουν ακόμα γιατί οι μεγάλοι όμιλοι κρίνουν ότι δεν τους συμφέρει να ασχοληθούν!
Πχ τουρισμός, δεν τους συμφέρει να έχουν πολλά μικρά rooms to let ή ταβερνάκια εδω και εκεί, οπότε τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες all inclusive, που συμφέρουν!
Ή άλλο παράδειγμα οι κατασκευές: οι 10 πολυκατοικίες που χτίζονται και είναι η 2 Χαλάνδρι οι 3 στα νότια και οι υπόλοιπες 5 διάσπαρτες σε όλη την Αττική δεν συμφέρουν όπως η επέκταση του προαστιακού του μετρό και της Αττικής Οδού, γι'αυτό έχουν αφήσει 15-20 τύπους σαν τον Κρίου να υπάρχουν στον κλάδο!Το βασικό δεν είναι αν έχεις επιχείρηση ή είσαι υπάλληλος σε μία!!!
Από την δουλειά σου μπορείς να ζήσεις με αξιοπρέπεια, παίρνοντας πάντα υπ'όψη την πρόοδο της τεχνολογίας και τις δυνατότητες της εποχής???
Οι περισσότεροι στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, δεν μπορούν!!! -
@babisstinson said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Ενδιαφέρον θέμα, οπότε λέω να συνδράμω. Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κ Μηχανικός Η/Υ και εργάζομαι στον τομέα της πληροφορικής. Μετά από 11 χρόνια εργασίας ως μισθωτός φέτος πήρα την απόφαση και άνοιξα ΕΕ με την σύζυγό μου που είναι επίσης μηχανικός, μετά και από προτροπή καλών φίλων και συναδέλφων που είναι χρόνια freelancers. Η ΕΕ συμφέρει περισσότερο από την ατομική γιατί έχει φορολογία σταθερή ανεξαρτήτως τζίρου. Τα νούμερα είναι "αμείλικτα" υπέρ της ΕΕ, λόγω της φορολογίας που έχει η μισθωτή εργασία (εργοδοτικές εισφορές, κλπ). Είναι "εγκληματικό" το πόσα λίγα καθαρά χρήματα καταλήγουν στην τσέπη του μισθωτού εργαζομένου σε σχέση με το κόστος της επιχείρησης. Μέχρι να αλλάξει αυτό από την όποια κυβέρνηση (όπως και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας - όχι μόνο τουρισμό και κατασκευή / δημόσια έργα) δεν θα μπορούμε να μιλάμε ποτέ σοβαρά για ανάπτυξη κλπ. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι είτε εγκατέλειψαν την χώρα και δεν επιστρέφουν είτε εργάζονται για χώρες του εξωτερικού, είτε ανοίξανε εταιρείες στο εξωτερικό και δεν αφήνουν ούτε 1 ευρώ στην ελληνική φορολογία.
Με τα νούμερα ακριβώς υπολογισμένα με excel κλπ, για οποιονδήποτε άνθρωπο που αμοίβεται >2200-2500 μικτά τον μήνα δεν έχει νόημα να είναι μισθωτός, μόνο εταιρεία. Ειδικά στην πληροφορική είναι πολύ εύκολο και οι περισσότερες εταιρείες μπορούν να σε έχουν με μπλοκάκι. Ελάχιστες είναι αυτές που δεν το προσφέρουν.
Ενδεικτικά, για κόστος 100Κ ετησίως στον εργοδότη, ο ελεύθερος επαγγελματίας θα έχει ~14Κ καθαρά περισσότερα από τον μισθωτό (από την δεύτερη χρονιά και μετά που δεν θα έχει την προκαταβολή φόρου). Την πρώτη βγαίνει ~7.5-8Κ παραπάνω, πάντα με τις ισχύουσες φορολογίες και με μία μέση εισφορά στον ΕΦΚΑ, όχι την υψηλότερη/χαμηλότερη. Φυσικά έχει μεγάλες διαφορές και σε χαμηλότερα συνολικά κόστη, πχ στα 40-50Κ.
Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα στελέχη σε διευθυντικές θέσεις είναι με εταιρείες και daily rate. Κυρίως σε αυτές που δεν έχουν τα άπειρα benefits (leasing παροχή, ιδιωτικό συνταξιοδοτικό, κλπ).
Το θέμα είναι να νιώθεις μία σχετική σιγουριά για την εταιρεία με την οποία συνεργάζεσαι, ότι δεν θα σε "πετάξει" ξαφνικά, ούτε να χρειάζεσαι να ψάχνεις κάθε μέρα τον τζίρο που αναφέρθηκε. Βέβαια είναι τόσο η ζήτηση που δεν θα σκάσεις κιόλας..Για τους άλλους κλάδους δεν μπορώ να εκφέρω αναλυτική άποψη, μιλάω πάντα για τον κλάδο της πληροφορικής που εργάζομαι και γνωρίζω. Στην κατασκευή πάντως που απασχολείται η σύζυγος, οι μάστορες τα τελευταία χρόνια κανονίζουν το πρόγραμμα τους και σε ενημερώνουν πότε θα μπορέσουν να έρθουν, από την υπερβολική δουλειά που έχουν. Τόση που δεν προλαβαίνουν, οπότε βρίσκουν μεροκάματα άνετα. Ούτε χρειάζεται να έχουν "γραφείο", με ΔΕΗ, νοίκι κλπ. Γραφείο είναι η εκάστοτε οικοδομή. Και έχουν και έσοδα από τα υλικά κλπ. Δεν λέω ότι είναι κακό, απλά το αναφέρω σε σχέση με το post που έγινε ανάλυση εξόδων για τον ελεύθερο επαγγελματία.
Φυσικά είχαν περάσει περίοδο κρίσης κι αυτοί όπως και οι αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί κλπ, που έψαχναν τις δουλειές με το δόκανο.Το έχω ξαναγράψει στον κρούζερ πολλάκις. Αν θέλεις να λέγεσαι σοβαρός εργολάβος πρέπει να έχεις το προσωπικό στο δικό σου payroll και φυσικά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ Η/Μ εξοπλισμό. Έτσι κρατάς σταθερή ποιότητα και είσαι on schedule. Με πορδές δεν μπορείς να βάψεις -ξένα- αυγά !
Το πρόβλημα είναι βέβαια οτι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου όταν ακούει εργολάβος καταλαβαίνει φθηνοφτιαγμένη πολυκατοικία ενώ το πεδίο δράσης του εργολάβου κατασκευαστή είναι πολύ διευρυμένο και φυσικά πολύ πιο απαιτητικό και επικερδές. -
@red_monster said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
@lap said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
@criuser said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Αλλιώς αν κάνεις ΙΚΕ το σπίτι σου και δουλεύεις από εκεί, είναι αλλιώς τα πράγματα, αλλά δεν είναι συνηθισμένο.
Όπως έλεγε και ο γάτος οι σοβαρές επιχειρήσεις δεν ασχολούνται με τις ΙΚΕ. Με το που δουν ΙΚΕ σε απορρίπτουν. Εάν είσαι μικρούλης μια χαρά είναι η ΙΚΕ
Τι διαφορά έχει η ΙΚΕ από την ΑΕ πλην ευκολότερου τρόπου ίδρυσης και μικρότερου αρχικού κεφαλαίου (που πλέον και στις ΑΕ έχει μειωθεί αισθητα) ?
Απο οτι γνωριζω IKE (που εχει λιγοτερες απαιτησεις σε κεφαλαιο νομιζω ελαχιστα χρηματα) δεν μπορει να δανειστει, ΑΕ μπορει θεωρητικα αν εχεις 3 κερδοφορα χρονια μπορεις να το συζητησεις με τραπεζα. ΑΕ αν γνωριζεις ειναι πολυ καλυτερη περιπτωση αλλα δυστυχως στην Ελλαδα η τραπεζα μπορει να στραφει εναντια στους βασικους μετοχους ενω σε ποιο αναπτυγμενα κρατη αυτο δεν γινεται. Αρα εχεις ενα μεγαλο μειον ακομα και στην ΑΕ.
Οπως εγραψα σε αλλο θεμα ο Σφακιανιακης, εφοπλιστες, ολιγαρχες δειχνουν τον δρομο πως να πλουτισεις με χρηματα αλλων που στο τελος στα χαριζουν.
-
@wantone said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Αλλιώς αν κάνεις ΙΚΕ το σπίτι σου και δουλεύεις από εκεί, είναι αλλιώς τα πράγματα, αλλά δεν είναι συνηθισμένο.
Όπως έλεγε και ο γάτος οι σοβαρές επιχειρήσεις δεν ασχολούνται με τις ΙΚΕ. Με το που δουν ΙΚΕ σε απορρίπτουν. Εάν είσαι μικρούλης μια χαρά είναι η ΙΚΕ
Τι διαφορά έχει η ΙΚΕ από την ΑΕ πλην ευκολότερου τρόπου ίδρυσης και μικρότερου αρχικού κεφαλαίου (που πλέον και στις ΑΕ έχει μειωθεί αισθητα) ?
Απο οτι γνωριζω IKE (που εχει λιγοτερες απαιτησεις σε κεφαλαιο νομιζω ελαχιστα χρηματα) δεν μπορει να δανειστει, ΑΕ μπορει θεωρητικα αν εχεις 3 κερδοφορα χρονια μπορεις να το συζητησεις με τραπεζα. ΑΕ αν γνωριζεις ειναι πολυ καλυτερη περιπτωση αλλα δυστυχως στην Ελλαδα η τραπεζα μπορει να στραφει εναντια στους βασικους μετοχους ενω σε ποιο αναπτυγμενα κρατη αυτο δεν γινεται. Αρα εχεις ενα μεγαλο μειον ακομα και στην ΑΕ.
Οπως εγραψα σε αλλο θεμα ο Σφακιανιακης, εφοπλιστες, ολιγαρχες δειχνουν τον δρομο πως να πλουτισεις με χρηματα αλλων που στο τελος στα χαριζουν.
Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Ποιος στο είπε πάλι αυτό ? Φίλος φίλου ?
-
@babisstinson said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Ενδιαφέρον θέμα, οπότε λέω να συνδράμω. Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κ Μηχανικός Η/Υ και εργάζομαι στον τομέα της πληροφορικής. Μετά από 11 χρόνια εργασίας ως μισθωτός φέτος πήρα την απόφαση και άνοιξα ΕΕ με την σύζυγό μου που είναι επίσης μηχανικός, μετά και από προτροπή καλών φίλων και συναδέλφων που είναι χρόνια freelancers. Η ΕΕ συμφέρει περισσότερο από την ατομική γιατί έχει φορολογία σταθερή ανεξαρτήτως τζίρου. Τα νούμερα είναι "αμείλικτα" υπέρ της ΕΕ, λόγω της φορολογίας που έχει η μισθωτή εργασία (εργοδοτικές εισφορές, κλπ). Είναι "εγκληματικό" το πόσα λίγα καθαρά χρήματα καταλήγουν στην τσέπη του μισθωτού εργαζομένου σε σχέση με το κόστος της επιχείρησης. Μέχρι να αλλάξει αυτό από την όποια κυβέρνηση (όπως και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας - όχι μόνο τουρισμό και κατασκευή / δημόσια έργα) δεν θα μπορούμε να μιλάμε ποτέ σοβαρά για ανάπτυξη κλπ. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι είτε εγκατέλειψαν την χώρα και δεν επιστρέφουν είτε εργάζονται για χώρες του εξωτερικού, είτε ανοίξανε εταιρείες στο εξωτερικό και δεν αφήνουν ούτε 1 ευρώ στην ελληνική φορολογία.
Με τα νούμερα ακριβώς υπολογισμένα με excel κλπ, για οποιονδήποτε άνθρωπο που αμοίβεται >2200-2500 μικτά τον μήνα δεν έχει νόημα να είναι μισθωτός, μόνο εταιρεία. Ειδικά στην πληροφορική είναι πολύ εύκολο και οι περισσότερες εταιρείες μπορούν να σε έχουν με μπλοκάκι. Ελάχιστες είναι αυτές που δεν το προσφέρουν.
Ενδεικτικά, για κόστος 100Κ ετησίως στον εργοδότη, ο ελεύθερος επαγγελματίας θα έχει ~14Κ καθαρά περισσότερα από τον μισθωτό (από την δεύτερη χρονιά και μετά που δεν θα έχει την προκαταβολή φόρου). Την πρώτη βγαίνει ~7.5-8Κ παραπάνω, πάντα με τις ισχύουσες φορολογίες και με μία μέση εισφορά στον ΕΦΚΑ, όχι την υψηλότερη/χαμηλότερη. Φυσικά έχει μεγάλες διαφορές και σε χαμηλότερα συνολικά κόστη, πχ στα 40-50Κ.
Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα στελέχη σε διευθυντικές θέσεις είναι με εταιρείες και daily rate. Κυρίως σε αυτές που δεν έχουν τα άπειρα benefits (leasing παροχή, ιδιωτικό συνταξιοδοτικό, κλπ).
Το θέμα είναι να νιώθεις μία σχετική σιγουριά για την εταιρεία με την οποία συνεργάζεσαι, ότι δεν θα σε "πετάξει" ξαφνικά, ούτε να χρειάζεσαι να ψάχνεις κάθε μέρα τον τζίρο που αναφέρθηκε. Βέβαια είναι τόσο η ζήτηση που δεν θα σκάσεις κιόλας..Οι ώρες εργασίας φυσικά εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως η εταιρεία και το/τα project που απασχολείσαι, το πόσο μπορείς να κάνεις παράλληλες δουλειές κλπ.
Κάτω από 50 ώρες την εβδομάδα δεν έχω δει πάντως το τελευταίο 4μηνο.Για τους άλλους κλάδους δεν μπορώ να εκφέρω αναλυτική άποψη, μιλάω πάντα για τον κλάδο της πληροφορικής που εργάζομαι και γνωρίζω. Στην κατασκευή πάντως που απασχολείται η σύζυγος, οι μάστορες τα τελευταία χρόνια κανονίζουν το πρόγραμμα τους και σε ενημερώνουν πότε θα μπορέσουν να έρθουν, από την υπερβολική δουλειά που έχουν. Τόση που δεν προλαβαίνουν, οπότε βρίσκουν μεροκάματα άνετα. Ούτε χρειάζεται να έχουν "γραφείο", με ΔΕΗ, νοίκι κλπ. Γραφείο είναι η εκάστοτε οικοδομή. Και έχουν και έσοδα από τα υλικά κλπ. Δεν λέω ότι είναι κακό, απλά το αναφέρω σε σχέση με το post που έγινε ανάλυση εξόδων για τον ελεύθερο επαγγελματία.
Φυσικά είχαν περάσει περίοδο κρίσης κι αυτοί όπως και οι αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί κλπ, που έψαχναν τις δουλειές με το δόκανο.Πολλες δουλειες σε εταιρειες δεν επιτρεπουν να εισαι σαν ελευθ επαγγελματιας που παρεχεις υπηρεσιες με συμβολαιο αλλα μονο σαν μονιμος υπαλληλος. Ε προφανως αν το επιτρεπουν οικονομικα ειναι πολυ καλυτερο και απο μονο οτι μπορεις να βαλεις εξοδα κερδιζεις απο φορους. Αυτο που αφηνεις ειναι οτι μπορουν να ακυρωσουν το συμβολαιο ανα πασα στιγμη και να μην μπορεις να βρεις αλλο για μηνες η και για χρονια.
-
Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Ποιος στο είπε πάλι αυτό ? Φίλος φίλου ?
ποιο απο ολα δεν ισχυει?
-
Γράφτηκε και προηγουμένως , μηχανικός Ε.Ε. για να του μείνουν στην τσέπη 20 καθαρά , πρέπει να κόψει χονδρικά 40 το χρόνο. Νέος μηχανικός , χωρίς έτοιμο πελατολόγιο από τον πατέρα του ή συγκλονιστική εξειδίκευση , δε τα βλέπει ούτε με κυάλια αυτά τα χρήματα. Για πολλά πολλά χρόνια θα βγάζει μόνο την ασφάλεια και τις μπύρες του από το επάγγελμα ( και αν....)
Άρα , μιλώντας μόνο για μηχανικούς, το καλύτερο θα ήταν ένα νέο παιδί να δοκιμάσει στην αρχή ως μισθωτός , να "μάθει" το επάγγελμα, και αν το αποφασίσει σταδιακά να απεξαρτηθεί από την εταιρία του και να ιδιωτεύσει. Όταν με το καλό γίνει "καλός" στη δουλειά του , τότε οι εταιρίες οι ίδιες θα τον αναζητούν ως εξωτερικό τους συνεργάτη ( συμβάσεις έργου). Μιλώ πάντα για εργασίες μηχανικού που δεν περιορίζονται πχ. σε διεκπεραιώσεις ιδιωτών (εκεί και αν πρέπει να χτίσεις πελατολόγιο για να βγάλεις τόσα χρήματα).
Κοινώς τα πεδία δράσης του είναι πάρα πολλά , και θα τα ανακαλύψει μόνο μέσα από την εργασία του , και ο πιο ασφαλής τρόπος στην αρχή είναι να πάει μισθωτός. Το πρόβλημα είναι ότι ο Ελ. Επαγγελματίας γίνεται στόχος συχνά, σχεδόν από κάθε κυβέρνηση και υπάρχει τεράστια ανασφάλεια σε θέματα φορολογικά , ασφαλιστικά ή ότι άλλο. Τελευταία ακόμα και σε προγράμματα ενισχύσεων μας πετάνε έξω , με διάφορες προφάσεις.
Κάτι σημαντικό σταθερότητα στα έσοδα , όνειρο απατηλό και ωράριο δεν υπάρχει ούτε στη φαντασία σου αν θες να πετυχαίνεις τέτοιους τζίρους ( οκ θα υπάρχουν και μήνες χαλαροί , αλλά οι κολασμένοι θα είναι περισσότεροι). Χώρια την ευθύνη , αλλά πες ότι για αυτό σε πληρώνουν...
-
Δεν υπαρχει καποια "συνταγη" που ισχύει για όλους, αλλα εγω τετραπλασίασα (τουλάχιστον) το εισόδημα μου με την μετάβαση απο υπάλληλος σε ελ. επαγγελματίας. Ναι, το αγχος ειναι περισσοτερο, ναι οι ωρες δουλειάς είναι περισσότερες, αλλά δεν γυρίζω πίσω στο υπαλληλίκι ούτε με σφαίρες. Μου έκανε πρόταση το πρωην αφεντικό μου να επιστρέψω με διπλάσιο μισθό και με μπονους και ουτε καν το σκέφτηκα.
-
@dimgeo said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Δεν υπαρχει καποια "συνταγη" που ισχύει για όλους, αλλα εγω τετραπλασίασα (τουλάχιστον) το εισόδημα μου με την μετάβαση απο υπάλληλος σε ελ. επαγγελματίας. Ναι, το αγχος ειναι περισσοτερο, ναι οι ωρες δουλειάς είναι περισσότερες, αλλά δεν γυρίζω πίσω στο υπαλληλίκι ούτε με σφαίρες. Μου έκανε πρόταση το πρωην αφεντικό μου να επιστρέψω με διπλάσιο μισθό και με μπονους και ουτε καν το σκέφτηκα.
τομεας;
-
τομεας;
Πολιτικός μηχανικός
-
τομεας;
σε αυτον τον τομεα λογικα ειναι η καλυτερη εποχη τωρα να βγαλεις χρηματα.
δηλ δεν ειναι οτι εγινες ΕΕ και βγαζεις χρηματα ειναι γιατι υπαρχει μεγαλη ζητηση για αυτες τις υπηρεσιες αυτον τον καιρο.
-
Τελικά δε μας είπες. Ο γιος σου με τον ανιψιό σου ήταν οι νεαροί;;;
Ο γιός μου ήταν ο ένας. Τα ανήψια είναι μικρά.
Αλλά είναι παιδιά φίλων. 2 από πληροφορική, 2 οικονομικά, 4 από 5ετείς σχολές και 2 από θεωρητική κατεύθυνση.
-
Τελικά δε μας είπες. Ο γιος σου με τον ανιψιό σου ήταν οι νεαροί;;;
Ο γιός μου ήταν ο ένας. Τα ανήψια είναι μικρά.
Αλλά είναι παιδιά φίλων. 2 από πληροφορική, 2 οικονομικά, 4 από 5ετείς σχολές και 2 από θεωρητική κατεύθυνση.
με οικονομοτεχνικες αναλυσεις δεν βοηθας κανεναν. Μονο αν εχεις ετοιμες δουλειες να τους δωσεις ή μεσο να τους βαλεις σε μια καλη θεση σε εταιρεια. τα αλλα βρισκονται.
-
Δεν ήταν πάντα σούπερ στελέχη.
Από χαμηλά ξεκίνησαν αλλά οι μισθοί ήταν πάντα πολύ καλοί και γρήγορα ανέβηκαν.
Τους μεγάλους τους πήραν από τα 45 έως τα 55 τους, αλλά ήταν 5-8000 καθαρά τον μήνα σε 12μηνη βάση με τα μπόνους, χώρια οι παροχές που είχαν.
8000 τον μηνα οντως πρεπει να εισαι CFO να παρεις. Παλι φουσκωνεις τα ποσα. Μεχρι 5000 τον μηνα καθαρα ξερω καποιον που ειχε ενα τμημα σε συστημικη με 140 ατομα κατω απο αυτον. και αυτα τα χρηματα προσφατα μεχρι το 2019 ηταν εκει.
Αλλα γενικα αν ξεκινησεις νωρις (καποιοι ξεκινησαν να δουλευουν σε τραπεζες στα...16 τους, αλλοι στα 19) σιγουρα εβγαλες πολυ περισσοτερα απο εναν μεσο ΕΕ και μην ξεχναμε περα απο τις χοντρες παροχες οπως χαμηλοτοκα δανεια που τα διεγραφαν και οι τραπεζικοι επαιρναν χοντρες μιζες απο ατομα που τους εδιναν δανεια.
Υποδιευθυντές και διευθυντές περιφερειακών και αντίστοιχοι, διεθυντές μεγάλων καταστημάτων, υποδιευθυντές και διευθυντές διοικήσεων, τέτοιοι σε μεγάλες τράπεζες, είναι πάνω από 200 άτομα στην κάθε μία.
-
@yem said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Γιατί έβαλες 12 μήνες εργασίας και 14 μηνιάτικα στον υπάλληλο?
Αφού δουλεύουμε 11 μήνες το πολύ, ξέχασες ότι ο υπάλληλος έχει 4 βδομάδες το λιγότερο κανονική άδεια (χώρια τις αναρρωτικες και άλλες ειδικές).Δεν είμαι στέλεχος ούτε καν υψηλόμισθος, δεν είμαι ούτε κωπηλατης σε γαλέρα ούτε και στρατιώτης της εταιρείας κάνω 40 ώρες την βδομάδα εκτός ειδικών συνθηκών που δεν παίρνω ρεπό αλλά μπαίνει στα χρωστούμενα.
Σαν ΕΕ δούλευα τουλάχιστον 60 ώρες με απίστευτο άγχος και πίεση, εννοείτε χωρίς ρεπό εκτός Κυριακής, εννοείτε με μόλις 2 Βδομάδες το πολύ άδεια και πολλά άλλα ωραία.Έβγαζα περισσότερα λεφτά? Ναι.
Περνάω ποιοτικότερα τώρα? Ναι.
Θα ήθελα τώρα λίγα λεφτά παραπάνω? Ναι.Δεν μπορείς να τα έχεις όλα!
Μπράβο ωραίο νήμα.
Το έβαλα και στους 11 μήνες, αλλά κάνω τον υπολογισμό στους 12, γιατί έξοδα έχεις 12 μήνες και στην άδεια.
-
Δεν ήταν πάντα σούπερ στελέχη.
Από χαμηλά ξεκίνησαν αλλά οι μισθοί ήταν πάντα πολύ καλοί και γρήγορα ανέβηκαν.
Τους μεγάλους τους πήραν από τα 45 έως τα 55 τους, αλλά ήταν 5-8000 καθαρά τον μήνα σε 12μηνη βάση με τα μπόνους, χώρια οι παροχές που είχαν.
8000 τον μηνα οντως πρεπει να εισαι CFO να παρεις. Παλι φουσκωνεις τα ποσα. Μεχρι 5000 τον μηνα καθαρα ξερω καποιον που ειχε ενα τμημα σε συστημικη με 140 ατομα κατω απο αυτον. και αυτα τα χρηματα προσφατα μεχρι το 2019 ηταν εκει.
Αλλα γενικα αν ξεκινησεις νωρις (καποιοι ξεκινησαν να δουλευουν σε τραπεζες στα...16 τους, αλλοι στα 19) σιγουρα εβγαλες πολυ περισσοτερα απο εναν μεσο ΕΕ και μην ξεχναμε περα απο τις χοντρες παροχες οπως χαμηλοτοκα δανεια που τα διεγραφαν και οι τραπεζικοι επαιρναν χοντρες μιζες απο ατομα που τους εδιναν δανεια.
Υποδιευθυντές και διευθυντές περιφερειακών και αντίστοιχοι, διεθυντές μεγάλων καταστημάτων, υποδιευθυντές και διευθυντές διοικήσεων, τέτοιοι σε μεγάλες τράπεζες, είναι πάνω από 200 άτομα στην κάθε μία.
8000 στο καταστημα αποκλειεται. οπως ειπα γνωστος ειχε 140 ατομα κατω απο αυτον και δεν ειχε αυτες τις αποδοχες.
-
Υπήρχαν κάποια καταστήματα 4-5 σε κάθε τράπεζα που είχαν ειδικό καθεστώς, λόγω θέσεως και πελατείας.
-
τομεας;
δηλ δεν ειναι οτι εγινες ΕΕ και βγαζεις χρηματα ειναι γιατι υπαρχει μεγαλη ζητηση για αυτες τις υπηρεσιες αυτον τον καιρο.
Κοιτα, σχετικό είναι αυτό. Εχει να κάνει και με πόσο το κυνηγας. Οντως υπαρχει ζητηση για τον τομέα μας, αλλά ξερω και συναδέλφους που παραπονιούται οτι δεν βγαινουν, αλλα οταν τους δινω δουλειες γιατί δεν προλαβαίνω μου αρχίζουν τα δεν ξερω δεν μπορω ή είναι απίστευτα αργοί, οπότε τους γειωνω. Και η γυναίκα μου δικηγόρος είναι (στα χαρτιά) αλλά η βασική της απασχόληση ειναι η διακόσμηση σπιτιού και η μαγειρικη. Οπότε καταλαβαίνεις οτι τις γκρίνες απο ελ. επαγγελματιες τις περνάω απο φιλτρο... αναλογα με την περιπτωση
-
τομεας;
Κοιτα, σχετικό είναι αυτό. Εχει να κάνει και με πόσο το κυνηγας. Οντως υπαρχει ζητηση για τον τομέα μας, αλλά ξερω και συναδέλφους που παραπονιούται οτι δεν βγαινουν, αλλα οταν τους δινω δουλειες γιατί δεν προλαβαίνω μου αρχίζουν τα δεν ξερω δεν μπορω ή είναι απίστευτα αργοί, οπότε τους γειωνω. Και η γυναίκα μου δικηγόρος είναι (στα χαρτιά) αλλά η βασική της απασχόληση ειναι η διακόσμηση σπιτιού και η μαγειρικη. Οπότε καταλαβαίνεις οτι τις γκρίνες απο ελ. επαγγελματιες τις περνάω απο φιλτρο... αναλογα με την περιπτωση
ναι πρεπει να το προσπαθησεις απλα τωρα ειναι η καταλληλη στιγμη. ισχει αυτα που γραφεις. ξερω πολυ κοσμο που εζησαν καλες εποχες με πολλες ευκαιριες και δεν καταφεραν να βγαλουν χρηματα, δεν ειναι για ολους να κανεις επιτυχια.
-
Αν δεν ξεκινήσεις απο μισθωτός ή έστω μπλοκάκι σε μεγάλη εταιρία (εκτος αν ειςαι ο μασκ, γκειτς κλπ) δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεις ΕΕ και να μην φουνταρεις.
Ξεκινάς απο μεγάλη εταιρία, το τονίζω, μεγάλη, γιατί αν ξεκινήσεις απο μικρομεσαία οικογενειακή το πιθανότερο είναι να κουβαλάς και τις παθογένειες της εσαεί. Μαθαίνεις τη δουλειά, αποκτάς τεχνικό υπόβαθρο, ανεβαίνεις επίπεδο, μιλας απευθείας με τους πελάτες, μαθαίνεις τους προμηθευτές, αν έχεις θράσος ζητάς να σου πληρώσουν οικονομικό Μτχ ή να βάλουν πλάτη όταν έχεις εξεταστική και όταν μαζέψεις ένα ικανοποιητικό ποσό ξεκινάς κάτι δίκιο σου με τους πελάτες που ήδη έχεις διαπροσωπική σχέση. Χωρίς πελάτη δεν υπάρχει εταιρία. Χωρις ικανοποιητική γνώση λογιστικών ομοίως. Τα πρώτα 3-4 χρόνια δεν σε βλέπει ήλιος, δεν έχεις καύσιμα να πας ούτε μέχρι το Ζούμπερι και στα παιδια παίρνεις ένα δωρο τα Χριστούγεννα και για τα τρία.
Αξίζει αυτό το ρίσκο ; Για κάποιους ναι, για άλλους όχι ! Για κάποιους το 8ωρο συν νόμιμες προσαυξήσεις άντε και κάνα εταιρικό ΙΧ είναι οκ, για άλλους δεν υπάρχει ταβάνι.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ