-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@alex-mix πέρασα τις προάλλες για λίγο από Άρτα να τη δω. Έκατσα λίγο. Από όσο είδα.... Ρε συ τι ωραία πόλη. Μαζεμένη και καλοφτιαγμένη. Με χαμηλές πολυκατοικίες και ανοιχτό ουρανό.
Έκανα ένα γρήγορο τουρ. Παρκαρα να ψωνίσω εκεί στο δημοτικό πάρκινγκ δίπλα στην αγορά κρεάτων και μετά πήγα για λιγο στον γιοφύρι.
Είχε όμως 42 βαθμούς....
Γουστάρεις το γιοφύρι ? Έχω ακούσει πως πλέον το έφτιαξαν γερό και δεν πέφτει
-
Και στο Κάστρο και στο μουσείο και στη Κωρονησία και στη ψαραγορά, όμορφη και γραφική, την επόμενη φορά να πάμε παρέα, να βρούμε τους ηπειρωτες.
-
@red_monster said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@alex-mix πέρασα τις προάλλες για λίγο από Άρτα να τη δω. Έκατσα λίγο. Από όσο είδα.... Ρε συ τι ωραία πόλη. Μαζεμένη και καλοφτιαγμένη. Με χαμηλές πολυκατοικίες και ανοιχτό ουρανό.
Έκανα ένα γρήγορο τουρ. Παρκαρα να ψωνίσω εκεί στο δημοτικό πάρκινγκ δίπλα στην αγορά κρεάτων και μετά πήγα για λιγο στον γιοφύρι.
Είχε όμως 42 βαθμούς....
εν τω μεταξύ η είσοδος της πόλης είναι ο ορισμός της drag πίστας. Μιλάμε αεροδρόμιο.
Και οι Αρτινοι οδηγούν πολύ απότομα.
Το κάστρο
Γενικά η πόλη παρόλο που είναι μια επαρχιακή πόλη σου αφήνει την αίσθηση του πλούτου και ότι προσέχουν λεπτομέρειες. Δεν είναι σαν τις κλασικές βαλκανικές πόλεις.
Άλλωστε έλεγαν παλιά οι θρύλοι για τα πλούτη με εκφράσεις "σου έφερα την Άρτα και Γιάννενα"
-
@alex-mix μη θυμώνεις. Ούτε εγώ ήξερα ότι θα περνούσα από εκεί.
-
Είχε όμως 42 βαθμούς....
Εχτισαν και την πεθερά του πρωτομάστορα μαζί με την γυναίκα, για αυτό...
-
@criuser said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Είχε όμως 42 βαθμούς....
Εχτισαν και την πεθερά του πρωτομάστορα μαζί με την γυναίκα, για αυτό...
Η γκομενα το γκρεμιζε για τις ξεφορτωθει
-
Βλέπω την πόλη τώρα. Τελικά έχει και πιο ψηλές οικοδομές. Αλλά έχει εξαιρετική ρυμοτομία τουλάχιστον στα νεότερα κομμάτια της πόλης ( περιοχή τρίγωνο όπως τη λέει το βίντεο)
Οργανωμένα πράγματα.
Μπράβο στην Άρτα.
Υ.γ Και μουσική Ζαν Μισέλ Ζαρ. Ψαγμενοι οι Αρτινοι.
Υ.γ @alex-mix Τις υποδομές αυτές που εχει το ΠΑΣΟΚ τα εκανε;; Έχω την αίσθηση πως για πολλά έτη η Άρτα ήταν γέννημα θρέμμα ΠΑΣΟΚ
-
Υ.γ @alex-mix Τις υποδομές αυτές που εχει το ΠΑΣΟΚ τα εκανε;; Έχω την αίσθηση πως για πολλά έτη η Άρτα ήταν γέννημα θρέμμα ΠΑΣΟΚ
Η Αρτα γενικα πασοκ ,ο δημαρχος ομως που την εφτιαξε ΝΔ.
Το γιοφυρι εχει τα τελευταια χρονια εγιναν καποια εργα
Η γεφυρα που περνανε τα ιχ εχει προβλημα λενε και γινεται χαμος.
Φτωχη πολη ειναι lap μια ΙΟΝ εχει μονο .
Τριγωνο ειναι ολο τετραγωνισμενο η υπολοιπη πολη ειδικα πανω στο βουνο ειναι λαβυρινθος.Μεσα πεζοδρομος τον εχουν σκαψει ολον για να γινει το artamall ,η μεγαλυτερη αποτυχια-κομπινα που εγινε ποτε .
Σε οποιον αρεσουν ομως τα βυζαντινα εχει αρκετα.
Υ.Γ οποτε παιρνατε πανω απο την γεφυρα να ειστε προσεκτικοι γιατι τα περισσοτερα τροχαια εκει γινονται γιατι ελλατωνουν ταχυτητα οι ξενοι για να δουν το γιοφυρι απεναντι και τους σκανε πανω οι ντοπιοι. -
@alex-mix said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Τριγωνο ειναι ολο τετραγωνισμενο η υπολοιπη πολη ειδικα πανω στο βουνο ειναι λαβυρινθος.Μεσα πεζοδρομος τον εχουν σκαψει ολον για να γινει το artamall ,η μεγαλυτερη αποτυχια-κομπινα που εγινε ποτε .
Υ.Γ οποτε παιρνατε πανω απο την γεφυρα να ειστε προσεκτικοι γιατι τα περισσοτερα τροχαια εκει γινονται γιατι ελλατωνουν ταχυτητα οι ξενοι για να δουν το γιοφυρι απεναντι και τους σκανε πανω οι ντοπιοι.Μα φαίνεται η πασοκιλα....
Δεν πήγα ούτε στον πεζόδρομο ούτε στο κάστρο. Σου λέω πεταχτά πέρασα.
Όσο είδα πάντως, μου άρεσε.
-
Δεν πήγα ούτε στον πεζόδρομο ούτε στο κάστρο. Σου λέω πεταχτά πέρασα.
Όσο είδα πάντως, μου άρεσε.
Καλα να παθεις γιατι δε πηρες τηλ τον ξεναγο
-
Υ.Γ οποτε παιρνατε πανω απο την γεφυρα να ειστε προσεκτικοι γιατι τα περισσοτερα τροχαια εκει γινονται γιατι ελλατωνουν ταχυτητα οι ξενοι για να δουν το γιοφυρι απεναντι και τους σκανε πανω οι ντοπιοι.Όταν λες τα τελευταία χρόνια ; Τι εργασίες έγιναν ;
Το 83 έκανε τις μαλακιες του η έδραση ψαλίδας με τα ενεματα των μικρο πασσάλων και το 1992 ξεκίνησε η οριστική του αποκατάσταση απο άλλη εταιρεία.
Οι πιο παλιοί αρτινοι θυμούνται τις προσθήκες εκ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ που έβαλαν οι Γερμανοί στον WWII στα άκροβαθρα και στα μεσοβαθρα και επηρέασαν την στατικότητα. -
Όταν λες τα τελευταία χρόνια ; Τι εργασίες έγιναν ;
Το 83 έκανε τις μαλακιες του η έδραση ψαλίδας με τα ενεματα των μικρο πασσάλων και το 1992 ξεκίνησε η οριστική του αποκατάσταση απο άλλη εταιρεία.
Οι πιο παλιοί αρτινοι θυμούνται τις προσθήκες εκ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ που έβαλαν οι Γερμανοί στον WWII στα άκροβαθρα και στα μεσοβαθρα και επηρέασαν την στατικότητα.Λοιπον συγχωρεστε με γιατι δεν τα ξερω καλα δεν ειμαι του επαγγελματος θα γραψω αυτα που εχω δει.Πριν κανα 2 χρονια κλεινανε συχνα το φραγμα στεγνωνε το ποταμι κατεβαιναν εκσκαφεις και διαφορα αλλα οχηματα και φτιαχνανε τα πεδιλα του γεφυριου,γιατι απ οτι μου ειχαν πει οταν σε περιοδο βροχων ανοιγαν το φραγμα και ερχοταν με ορμη το νερο οταν περνουσε απο τις καμαρες και εσκαγε το νερο μπροστα ετρωγε τις βασεις.
Ελπιζω να τα εγραψα σωστα.
@criuser παρε θεση σε παρακαλω -
Πάντως από το τοπικό αυτό φαίνεται πως δεν προτιμούνται τα νησιά ως προορισμοί διακοπών και λόγω μεγαλύτερου κόστους μετακίνησης σε σχέση με τα ταξίδια στην Ηπειρωτική Ελλάδα.
Μήπως τελικά υπάρχει περιθώριο για μεγάλες αυξήσεις των τιμών των διοδίων;
Δεν ξέρω, μια ιδέα ρίχνω στο τραπέζι, Κούλης ακούει;
-
Όταν λες τα τελευταία χρόνια ; Τι εργασίες έγιναν ;
Οι πιο παλιοί αρτινοι θυμούνται τις προσθήκες εκ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ που έβαλαν οι Γερμανοί στον WWII στα άκροβαθρα και στα μεσοβαθρα και επηρέασαν την στατικότητα.Λοιπον συγχωρεστε με γιατι δεν τα ξερω καλα δεν ειμαι του επαγγελματος θα γραψω αυτα που εχω δει.Πριν κανα 2 χρονια κλεινανε συχνα το φραγμα στεγνωνε το ποταμι κατεβαιναν εκσκαφεις και διαφορα αλλα οχηματα και φτιαχνανε τα πεδιλα του γεφυριου,γιατι απ οτι μου ειχαν πει οταν σε περιοδο βροχων ανοιγαν το φραγμα και ερχοταν με ορμη το νερο οταν περνουσε απο τις καμαρες και εσκαγε το νερο μπροστα ετρωγε τις βασεις.
Ελπιζω να τα εγραψα σωστα.
@criuser παρε θεση σε παρακαλωΤο 92 έγιναν μικρο πάσσαλοι στα ακροβαθρα, ενεματα στους πτερυγοτοιχους και αδιατάραχτη κοπή με θερμική λόγχη στα μεταγενέστερα προεξέχουσα τμήματα των βάθρων. Λογικο είναι αυτο που λες.
Οι προσθήκες των Γερμανών στα βάθρα του φράγματος ήταν για να στήνουν γέφυρες τύπου μπελει, οποίος έχει πάει στρατό και δεν ήταν μόνιμος ΚΨΜιτζης ή γραφιάς του διοικητή θα τις θυμάται.
Ένα γεφύρι αμέτρητες ιστορίες -
Ακριβώς απέναντι είμαστε και σε χαιρετάμε , κάτω απο τον πλάτανο !
Θέλει και ο @piliourits να πάτε παρέα ...Βρε πήλιο με τον καπετάν "άφαντο" μπαστούνι? -
Απορία :
Απο Μπάρι μέχρι Βενετία και από Λιβόρνο μέχρι Νάπολη ποιος έχει πάει για καλοκαίρι και που βρήκε καλές παραλίες ?Για το πρώτο σκέλος που έγραψα βλέπω άπειρους κυματοθραύστες , λογικά θα έχει πολύ κύμα και αέρα?
Να υποθέσω παγωμένα νερά για μήνες Ιούνιο-Ιούλιο?
-
@yem said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Απορία :
Απο Μπάρι μέχρι Βενετία και από Λιβόρνο μέχρι Νάπολη ποιος έχει πάει για καλοκαίρι και που βρήκε καλές παραλίες ?Για το πρώτο σκέλος που έγραψα βλέπω άπειρους κυματοθραύστες , λογικά θα έχει πολύ κύμα και αέρα?
Όταν έμενα εκεί υπήρχαν πολλά ρεπορτάζ για την ακαταλληλότητα πολλών περιοχών για κολύμβηση. Τη δεκαετία του 90 ακατάλληλο θεωρούνταν το 70% των ακτών σε όλη τη χώρα. Στην Αδριατική η περιοχή του Ρίμινι ήταν εντάξει με σχετικά ζεστά νερά. Από την όλη πλευρά αρκετά πιο κρύα αλλά όχι περισσότερο από το Αιγαίο. Πάντως θυμάμαι ότι φεύγαμε από τη Νάπολη για μπάνιο και πηγαίναμε βόρεια στη Γκαέτα, σχεδόν δυο ώρες δρόμος για να βρούμε απλά αξιοπρεπή παραλία.
-
Μόνο εδώ και από συγκεκριμένους χρήστες διαβάζουμε για το πόσο ωραία είναι η Αρτα! Μόνο για την πόλη σε 3 ώρες τα είδες όλα (για τον νομό, έχει πολλά και ωραία). Εχει το γεφύρι, το κάστρο και την Παρηγορρήτισσα, με την μοναδική στήριξη του τρούλου. Κατά τα άλλα η ρυμοτομία είναι απελπιστική και πριν τις παρεμβάσεις συγκεκριμένου δημάρχου ήταν αβίωτη. Έναν πεζόδρομο κατά μήκος της πόλης έκαναν, πάει κι αυτός. Πολλή μιζέρια και με την εύκολη πρόσβαση στα Γιάννενα (όλο τον χρόνο) και τις παραλίες δεν έχει μείνει τίποτα αξιόλοξο στο πάλαι ποτέ δεσποτάτο.
-
Ναυπλιο περασα μια βολτα εχτες, παρα πολλοι τουριστες στον βαθμο να μην ειναι ευχαριστα.
Γενικα η χωρα εχει προβληματα υποδομων, τους δρομους τους ειδα βελτιωμενους σε σχεση με περυσι αλλα η πολη του Ναυπλιου εκτος της παλιας πολης ψιλοχαλια ειναι τυπικη ελληνικη επαρχια.
-
@yem said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Απορία :
Συνηθισμένος από τις απραλίες τις Ελλάδας, στην Κετνρική/ βόρεια Ιταλία δεν θα βρεις κάτι ωραίο σε παραλία. Ειδικά στην Αδριατική οι ακτές είναι ίδιες, επιμήκεις, αμμουδερές, χωρίς κόλπους και ομορφιές. Από Ανκόνα μέχρι Ρίμινι κολυμπάς. Η Ιταλία έχει παντού υπέροχες πόλεις και μέρη να δεις, δεν έχει νόημα να ψάχνεις παραλία για μπάνιο σε αυτές τις περιοχές.
Που θα παμε διακοπες 2024 ;