-
Σήμερα έξω από Καβάλα
C6 είναι; -
Nαι
-
@a-d-p said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Σήμερα έξω από Καβάλα
C6 είναι;Ναι c6 είναι με aftermarket πίσω φανάρια
-
Λοιπόν παίδες έκανα την αναζήτηση μου , έκανα και τις ερωτήσεις μου σε άτομα που έπρεπε και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα .
C6 δεν συμφέρει να εισάγεις ακόμα και από την Ευρώπη . Μόνο και μόνο από τα κυβικά το τελωνείο θα ανέβει πάρα πολύ. Όπως από ότι μου είπαν οτιδήποτε είναι κάτω από euro6 δεν αξίζει παρά μόνο λίγες περιπτώσεις.
Επειδή όμως δεν θέλω να κάνω βιαστικές κινήσεις και να ξεγράψω την corvette κατευθείαν θα δώσω ένα περιθώριο μέχρι τον Οκτώβριο- Νοέμβριο ούτως ή άλλως νομίζω το καλοκαίρι είναι από τις χειρότερες εποχές να αγοράσεις αυτοκίνητο συνήθως το καλοκαίρι επειδή φεύγουν πιο εύκολα είναι όλα τσιμπημενα και σηκώνουν λιγότερο παζάρι . Εάν στο ενδιάμεσο βρεθεί κάτι που το κρίνω ως καλή περίπτωση είτε είναι ένα cayman είτε ένα corvette εννοείται θα το προχωρήσω.
Στο μεταξύ οποίος θέλει να μοιραστεί κάποια αγγελία κοντά στα χρήματα ή θέλει αυτός να πάρει κάτι παρόμοιο είναι ευπρόσδεκτος να μοιραστεί την ερώτηση του ή άποψη -
@alexzero1 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
C6 δεν συμφέρει να εισάγεις ακόμα και από την Ευρώπη.
Στο είπαμε και εδώ, είναι ξεκάθαρο ότι δεν συμφέρει. Είχα ψάξει πολύ την εισαγωγή, όταν έφερε το δικό μου.
-
@fanis75 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
C6 δεν συμφέρει να εισάγεις ακόμα και από την Ευρώπη.
Στο είπαμε και εδώ, είναι ξεκάθαρο ότι δεν συμφέρει. Είχα ψάξει πολύ την εισαγωγή, όταν έφερε το δικό μου.
Σκεφτοσουν για αγορά corvette; Ή γενικά για εισαγωγή αυτοκινήτου . Πάντως πχ και ένα 428i bmw που είχε φέρει γείτονας είχε 9.600 το τελωνείο . Άρα δεν παίζει μόνο ρόλο το euro 6 για να σε σφάξουν
Btw ρίχνω και κάποιες κλέφτες ματιές σε c5 έχει κάποια σε καλή τιμή στο car.gr αλλά από την άλλη σκέφτομαι μήπως πάμε σε πολύ παλιό όχημα και δεν ξέρω πόσο πρακτικό θα ήταν αυτό -
Σκεφτοσουν για αγορά corvette; Ή γενικά για εισαγωγή αυτοκινήτου . Πάντως πχ και ένα 428i bmw που είχε φέρει γείτονας είχε 9.600 το τελωνείο . Άρα δεν παίζει μόνο ρόλο το euro 6 για να σε σφάξουν
Χαχαχα....μακάρι να σκεφτόμουν για Κορβέτ, αφού μαζί με την 911 ειναι τα 2 αγαπημένα μου αυτοκίνητα!!
Όχι, γενικά ψαχνόμουν και είχα φέρει μια ΜιΤο. Αλλά το τελωνείο είναι λίγο λαχείο. Για παράδειγμα, εαν δουν bmw κλπ. ακριβά αυτοκίνητα χρεώνουν παραπάνω, γιατί έτσι. Υπάρχουν πίνακες με αξίες κλπ. αλλά δεν βγάζει άκρη γιατί σου λένε ότι μέ βάση το VIN το δικό σου αμάξι έχει Χ ΛΤΠΦ και δεν στο δείχνουν, κάνουν ότι θέλουν στην ουσία.
-
@fanis75 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Χαχαχα....μακάρι να σκεφτόμουν για Κορβέτ, αφού μαζί με την 911 ειναι τα 2 αγαπημένα μου αυτοκίνητα!!
Όχι, γενικά ψαχνόμουν και είχα φέρει μια ΜιΤο. Αλλά το τελωνείο είναι λίγο λαχείο. Για παράδειγμα, εαν δουν bmw κλπ. ακριβά αυτοκίνητα χρεώνουν παραπάνω, γιατί έτσι. Υπάρχουν πίνακες με αξίες κλπ. αλλά δεν βγάζει άκρη γιατί σου λένε ότι μέ βάση το VIN το δικό σου αμάξι έχει Χ ΛΤΠΦ και δεν στο δείχνουν, κάνουν ότι θέλουν στην ουσία.
Άσχημο ακούγεται όλο αυτό, δεν ξέρω τι ισχύει γιατί και ένα φιλαράκι που έχω και ασχολείται με αυτά μόνο απλά αυτοκίνητα έχει φέρει opel corsa , toyota yaris κτλ με έχει πληροφορήσει για το τι παίζει με τα μικρά για ακριβότερα δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει .
Πάντως άποψη μου γιατί δεν ξέρω και τα οικονομικά σου μια corvette δεν θα έπρεπε να θεωρείται όνειρο απατηλό μπορείς να κάνεις την έρευνα σου και πάνω στο αυτοκίνητο αλλά και στα οικονομικά σου και να το προχωρήσεις . Μην ακούς τους γύρω σου , αυτοί θα σου πουν τι το θες κρατά τα λεφτά σου . Απλά ζούμε τελικά μια ζωή στον αυτόματο και χάνουμε πράγματα που θα μας γέμιζαν και δεν τους δίνουμε καν την δυνατότητα να τα βάλουμε στην ζωή μας είτε αυτό είναι υλικό αγαθό ένα αμάξι είτε μια σχέση ή το οτιδήποτε.
-
Πάντως άποψη μου γιατί δεν ξέρω και τα οικονομικά σου μια corvette δεν θα έπρεπε να θεωρείται όνειρο απατηλό μπορείς να κάνεις την έρευνα σου και πάνω στο αυτοκίνητο αλλά και στα οικονομικά σου και να το προχωρήσεις .
Τα έκανα αυτά στα 30 μου. Πλέον στα 50 μου, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες και κυρίως ο γιός μου. Όταν έχω χρήματα, δεν θα γίνουν Κορβέτ αλλά σκάφος.
-
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/344008300-porsche-cayman
Σχεδόν ίδιο σε επιδόσεις με 987.1S, φαίνεται προσεγμένο αν και πολύ φτωχό από εξοπλισμό αλλά σίγουρα safe από άποψη αξιοπιστίας. Και το pdk να χρειαστεί κάτι, δεν είναι κάτι φοβερό από κόστος. Επίσης με τα χλμ που έχει θα το παζάρευα αρκετά. 32-33Κ ειναι μια τίμια προτάση.
-
@stefan147 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/344008300-porsche-cayman
Σχεδόν ίδιο σε επιδόσεις με 987.1S, φαίνεται προσεγμένο αν και πολύ φτωχό από εξοπλισμό αλλά σίγουρα safe από άποψη αξιοπιστίας. Και το pdk να χρειαστεί κάτι, δεν είναι κάτι φοβερό από κόστος. Επίσης με τα χλμ που έχει θα το παζάρευα αρκετά. 32-33Κ ειναι μια τίμια προτάση.
Για τοσα πολλα χμ παραειναι γυαλιστερο. Επισης οι πινακιδες ειναι προσφατες. Θελει καλο ελεγχο.
-
Αυτό δεν είναι το νόημα? Παλιό μεν αλλά "γυαλιστερο"? Οι πινακίδες δε λένε τίποτα. Και το δικό μου έχει αλλάξει γιατί ο προηγούμενος είχε μαγαζί απέναντι από το κοτέτσι της Τούμπας και θα του το σπάγανε με της Αθηναϊκές κι εγώ θέλω να τις ξανααλλάξω αλλά βαριέμαι ν' ασχοληθώ. Κατά τα άλλα ο έλεγχος είναι αυτονόητος και προφανής. Γιατί το επαναλαμβάνουμε?
-
Αυτό δεν είναι το νόημα? Παλιό μεν αλλά "γυαλιστερο"? Οι πινακίδες δε λένε τίποτα. Και το δικό μου έχει αλλάξει γιατί ο προηγούμενος είχε μαγαζί απέναντι από το κοτέτσι της Τούμπας και θα του το σπάγανε με της Αθηναϊκές κι εγώ θέλω να τις ξανααλλάξω αλλά βαριέμαι ν' ασχοληθώ. Κατά τα άλλα ο έλεγχος είναι αυτονόητος και προφανής. Γιατί το επαναλαμβάνουμε?
Πινακίδες ασχολιαστο επειδή έχουν αλλάξει τι σημαίνει ; Και εγώ είχα αλλάξει επειδή ήταν χτυπημένες(οι πινακίδες). Ερώτηση η full extra ή μια γεμάτη έκδοση τι διαθέτει ; Και η τέλειος βασική έκδοση σε τι ύστερη από μια πιο γεμάτη
-
Πινακίδες ασχολιαστο επειδή έχουν αλλάξει τι σημαίνει ; Και εγώ είχα αλλάξει επειδή ήταν χτυπημένες(οι πινακίδες). Ερώτηση η full extra ή μια γεμάτη έκδοση τι διαθέτει ; Και η τέλειος βασική έκδοση σε τι ύστερη από μια πιο γεμάτη
Από πλευράς επιδόσεων, ειδικά με PDK, μεγάλη διαφορά κάνει το sports chrono που σου δίνει τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (απόκριση γκαζιού και κιβωτίου). Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση εμένα δεν μου έλειψε. Το αυτοκίνητο είναι άψογο και χωρίς αυτή. Επίσης, οι μικρότερες ζάντες μπορεί να μην είναι εξίσου εντυπωσιακές, αλλά στην πράξη έχουν θετική επίδραση σε συμπεριφορά και άνεση. Σούπερ είναι και τα φώτα που στρίβουν, τα οποία είναι έξτρα. Τα υπόλοιπα αφορούν την άνεση
-
Ερώτηση η full extra ή μια γεμάτη έκδοση τι διαθέτει ; Και η τέλειος βασική έκδοση σε τι ύστερη από μια πιο γεμάτη
Κατ' αρχάς μιλάμε για Πόρσε οπότε άδεια/γεμάτη έκδοση δεν παίζει. Παίζει βασική έκδοση (εξοπλιστικά) και ξεκινάς να φορτώνεις.
Αυτό είναι το δικό μου. Ότι βλέπεις ως option ήταν έξτρα. Για μένα και για τη χρήση που θέλω να κάνω στο αμάξι το βασικότερο όλων είναι τα καθίσματα. Τα απλά είναι επιπέδου Smart και είναι κάπως έτσι. Εντελώς ακατάλληλα για σπορ οδήγηση. Μετά υπάρχουν τα sport και τα sport adaptive που ρυθμίζονται σε 18 μεριές. Στην ουσία τα φτιάχνεις σύμφωνα με το σώμα σου. Sport και sport adaptive είναι ίδια εμφανισιακά αλλά διαφέρουν σε λειτουργίες ενώ συνδύαζονται και συνήθως και με μνήμες.
Δεύτερο πιο σημαντικό τα φώτα. Αν δεν απατώμαι τα S ήταν με ξένον στο βασικό εξοπλισμό, τα απλά ήταν με αλογόνου. Ήδη τα ξένον είναι οριακά για κάποιον που έχει μάθε με συγχρονα led, δε θα πλησίαζα αμάξι με αλογόνου. Εύκολο τρόπος να διαχωρίσεις τι έχει το κάθε αμάξι είναι τα πιτσιλιστήρια καθώς το φανάρι είναι ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.
Τρίτο το pasm. Εκτός του ότι χαμηλώνει κατά 10mm το αμάξι, του προσδίδει διπλό χαρακτήρα. Σούπερ άνετο και ταξιδιάρικο και σκληρό-σπορ όταν το θελήσεις.
Ζάντες δε θα ασχολιόμουν. Τα S ξεκινάνε με 18αρια που είναι μια χαρά και υπάρχαν πολλές επιλογές και σε 19αρια. Το αμάξι αντέχει άνετα 19αρες χωρίς συμβιβασμό σε κοπάνημα κτλ. Σίγουρα πολύ πιο άνετα απ' ότι ένα hot hatch πχ.
Από κει και πέρα τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ εξοπλισμός άνεσης και πολυτέλειας. Εγώ ας πούμε δε θα ήμουν οκ με βασικό ηχοσύστημα με 5 ηχεια. Καλά καλά είναι μέτριο το Bose με 10 ηχεία και ενισχυτές κτλ. Αυτό που είναι πολύ χρήσιμο όμως λόγω του ύψους του αυτοκινήτου και των διαφόρων ηλιθίων εκεί έξω είναι αντιθαμβωτικοί καθρέφτες και κυρίως οι εξωτερικοί. Σπάνιο έξτρα αλλά πολύ χρήσιμο.
Navi, cd-changer προφανώς έχουν μόνο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
-
Να προσέξεις να μη γυαλίζει !
-
Ερώτηση η full extra ή μια γεμάτη έκδοση τι διαθέτει ; Και η τέλειος βασική έκδοση σε τι ύστερη από μια πιο γεμάτη
Κατ' αρχάς μιλάμε για Πόρσε οπότε άδεια/γεμάτη έκδοση δεν παίζει. Παίζει βασική έκδοση (εξοπλιστικά) και ξεκινάς να φορτώνεις.
Αυτό είναι το δικό μου. Ότι βλέπεις ως option ήταν έξτρα. Για μένα και για τη χρήση που θέλω να κάνω στο αμάξι το βασικότερο όλων είναι τα καθίσματα. Τα απλά είναι επιπέδου Smart και είναι κάπως έτσι. Εντελώς ακατάλληλα για σπορ οδήγηση. Μετά υπάρχουν τα sport και τα sport adaptive που ρυθμίζονται σε 18 μεριές. Στην ουσία τα φτιάχνεις σύμφωνα με το σώμα σου. Sport και sport adaptive είναι ίδια εμφανισιακά αλλά διαφέρουν σε λειτουργίες ενώ συνδύαζονται και συνήθως και με μνήμες.
Δεύτερο πιο σημαντικό τα φώτα. Αν δεν απατώμαι τα S ήταν με ξένον στο βασικό εξοπλισμό, τα απλά ήταν με αλογόνου. Ήδη τα ξένον είναι οριακά για κάποιον που έχει μάθε με συγχρονα led, δε θα πλησίαζα αμάξι με αλογόνου. Εύκολο τρόπος να διαχωρίσεις τι έχει το κάθε αμάξι είναι τα πιτσιλιστήρια καθώς το φανάρι είναι ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.
Τρίτο το pasm. Εκτός του ότι χαμηλώνει κατά 10mm το αμάξι, του προσδίδει διπλό χαρακτήρα. Σούπερ άνετο και ταξιδιάρικο και σκληρό-σπορ όταν το θελήσεις.
Ζάντες δε θα ασχολιόμουν. Τα S ξεκινάνε με 18αρια που είναι μια χαρά και υπάρχαν πολλές επιλογές και σε 19αρια. Το αμάξι αντέχει άνετα 19αρες χωρίς συμβιβασμό σε κοπάνημα κτλ. Σίγουρα πολύ πιο άνετα απ' ότι ένα hot hatch πχ.
Από κει και πέρα τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ εξοπλισμός άνεσης και πολυτέλειας. Εγώ ας πούμε δε θα ήμουν οκ με βασικό ηχοσύστημα με 5 ηχεια. Καλά καλά είναι μέτριο το Bose με 10 ηχεία και ενισχυτές κτλ. Αυτό που είναι πολύ χρήσιμο όμως λόγω του ύψους του αυτοκινήτου και των διαφόρων ηλιθίων εκεί έξω είναι αντιθαμβωτικοί καθρέφτες και κυρίως οι εξωτερικοί. Σπάνιο έξτρα αλλά πολύ χρήσιμο.
Navi, cd-changer προφανώς έχουν μόνο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Πάντως για αμάξι 12-18ετιας πολύ γεμάτος ο εξοπλισμός εκεί βλέπεις και την διαφορά από τα υπόλοιπα
-
Σχετικό αλλά και άσχετο ταυτόχρονα . Κάθισα για καφεδάκι με ένα φιλαράκι και μου είπε ότι σκέφτεται ζεστά την αγορά ενός mx5 nd rf. Το δίλιτρο όμως με τα 184 άλογα. Εγώ είχα mx5 αλλά ποτέ μου δεν είχα ή είχα οδηγήσει ένα πιο δυνατό mx5. Τι άποψη έχετε για το συγκεκριμένο mx5 ; Να του μεταφέρω καμιά.
-
https://www.car.gr/s/l3schh4i/ για αυτό εδώ τι άποψη έχετε . Γενικά κοιτάω αυτοκίνητα κάτω των 140.000χλμ
Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€