-
@vagkirk said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@kger said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Μόνο Vitara, δεν υπάρχει τίποτα άλλο,
ερχομασταν καροτσάκι τις προάλλες στα στροφιλικια προς Λεωνίδιο πίσω από ένα 2008 , ένα Vitara, ένα Focus και ένα Α3 μπροστά μου , μόλις έκανε δεξιά το 2008 ανοίξαμε λίγο , δώστου φρένα στις στροφές τα hothatch ανοίγματα στις ευθειουλες , ξεμακρυνε μπροστά 2 χλμ το φοβερό Vitara, κοτόπουλα τα πιτσιρίκια εγώ και το Focus σταματήσαμε δεξιά , μας πάτησε το Vitara.Επειδή έχω μπει σε Vitara ή κουλοι ήταν αυτοί με τα hatch ή αυτό που μπήκα εγώ δεν ήταν Vitara .
Θα το χαρακτήριζα επιτάφιο.Δεν αναφέρομαι σε επιδόσεις αλλά σε στρίψιμο, δεν υπήρχε ευθεία στην οποία μπορούσες να πιάσεις πάνω από 100χλμ.
Αλλά και πάλι το Vitara νομίζω έχει 130 τουρμπατα αλογάκια και είναι παναλαφρο, οπότε δεν νομίζω να είναι πιο αργό από οποιαδήποτε τουρμπακι μέχρι 150 άλογα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που με εντυπωσίασε Vitara σε σβέλτο στροφιλικι, θυμάμαι και στις στροφές του Αρτεμισίου να ακολουθώ Vitara που δεν έπεσε κάτω από 160 σε καμία από τις κλειστές στροφές, μάλιστα περάσαμε και από δεξιά Macan που δεν έκανε άκρη και στις προηγούμενες ευθείας μας είχε περάσει με 200+
Η προσπάθεια σου να συγκινήσεις τον γάτο είναι φιλότιμη και όντως είναι αρκετά σβέλτο το βιταρα λόγω και καλού δυνατού κινητήρα αλλά και μικρού βάρους . Δεν μπορώ να πιστέψω όμως ότι στρίβει και πολύ καλά λόγω μαλακής ανάρτησης για εκτός δρόμου. Δεν γίνεται να κάνει και τα 2 καλά.
Επίσης το diesel Vitara που έχω οδηγήσει , το τιμόνι του είναι χωρίς αίσθηση και υπέρ του δεόντως μαλακό πράγμα που και πάλι καταλαβαίνω γιατί έτσι πρέπει να είναι το τιμόνι ενός αυτοκινήτου με εκτός δρόμου δυνατότητες αλλιώς με το παραμικρό λακουβακι θα είχες θέμα .
Επίσης το focus αλλά και το a3 έχουν εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και μπαίνουν τρένο σε στροφές.
Αν οδηγούσα focus και με πήγαινε καροτσάκι στις στροφές βιταρα ενώ προσπαθούσα να του ξεφύγω θα έβαζα πάνες και θα πήγαινα κατευθείαν σε μια αντιπροσωπεία της Toyota να πάρω ένα αγροτικό μεταχειρισμένο με λίγα χλμ ώστε να έχω δικαιολογία που είμαι παππουδι και τόσο αργός. Αν οδηγούσα το puma θα παρέδιδα δίπλωμα στην πλησιέστερη τροχαία ως ακατάλληλος οδηγός
-
@cirus said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Μόνο Vitara, δεν υπάρχει τίποτα άλλο,
ερχομασταν καροτσάκι τις προάλλες στα στροφιλικια προς Λεωνίδιο πίσω από ένα 2008 , ένα Vitara, ένα Focus και ένα Α3 μπροστά μου , μόλις έκανε δεξιά το 2008 ανοίξαμε λίγο , δώστου φρένα στις στροφές τα hothatch ανοίγματα στις ευθειουλες , ξεμακρυνε μπροστά 2 χλμ το φοβερό Vitara, κοτόπουλα τα πιτσιρίκια εγώ και το Focus σταματήσαμε δεξιά , μας πάτησε το Vitara.Επειδή έχω μπει σε Vitara ή κουλοι ήταν αυτοί με τα hatch ή αυτό που μπήκα εγώ δεν ήταν Vitara .
Θα το χαρακτήριζα επιτάφιο.Δεν αναφέρομαι σε επιδόσεις αλλά σε στρίψιμο, δεν υπήρχε ευθεία στην οποία μπορούσες να πιάσεις πάνω από 100χλμ.
Αλλά και πάλι το Vitara νομίζω έχει 130 τουρμπατα αλογάκια και είναι παναλαφρο, οπότε δεν νομίζω να είναι πιο αργό από οποιαδήποτε τουρμπακι μέχρι 150 άλογα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που με εντυπωσίασε Vitara σε σβέλτο στροφιλικι, θυμάμαι και στις στροφές του Αρτεμισίου να ακολουθώ Vitara που δεν έπεσε κάτω από 160 σε καμία από τις κλειστές στροφές, μάλιστα περάσαμε και από δεξιά Macan που δεν έκανε άκρη και στις προηγούμενες ευθείας μας είχε περάσει με 200+
Η προσπάθεια σου να συγκινήσεις τον γάτο είναι φιλότιμη και όντως είναι αρκετά σβέλτο το βιταρα λόγω και καλού δυνατού κινητήρα αλλά και μικρού βάρους . Δεν μπορώ να πιστέψω όμως ότι στρίβει και πολύ καλά λόγω μαλακής ανάρτησης για εκτός δρόμου. Δεν γίνεται να κάνει και τα 2 καλά.
Επίσης το diesel Vitara που έχω οδηγήσει , το τιμόνι του είναι χωρίς αίσθηση και υπέρ του δεόντως μαλακό πράγμα που και πάλι καταλαβαίνω γιατί έτσι πρέπει να είναι το τιμόνι ενός αυτοκινήτου με εκτός δρόμου δυνατότητες αλλιώς με το παραμικρό λακουβακι θα είχες θέμα .
Επίσης το focus αλλά και το a3 έχουν εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και μπαίνουν τρένο σε στροφές.
Αν οδηγούσα focus και με πήγαινε καροτσάκι στις στροφές βιταρα ενώ προσπαθούσα να του ξεφύγω θα έβαζα πάνες και θα πήγαινα κατευθείαν σε μια αντιπροσωπεία της Toyota να πάρω ένα αγροτικό μεταχειρισμένο με λίγα χλμ ώστε να έχω δικαιολογία που είμαι παππουδι και τόσο αργός. Αν οδηγούσα το puma θα παρέδιδα δίπλωμα στην πλησιέστερη τροχαία ως ακατάλληλος οδηγός
Την περίπτωση, συνταξιούχου Σκανδιναβού πρώην οδηγού wrc, που ήρθε διακοπές και νοίκιασε Vitara,
γιατί την αποκλείσαμε; -
Κοιτάξτε επειδή λιγάκι νιώθω οδηγικά σίγουρα δεν πηγαίναμε στα όρια αλλά αρκετά σβέλτα, σε κάποιες μάλιστα στροφές λίγο πριν αρχίσει να ενεργοποιείται το ESP , εγώ τους είχα άνετα και τους 2 μπροστά μου αλλά δεν μπορούσα να ρισκάρω διπλή προσπέραση σε κάποια διαδοχικά Sακια με επόμενη τυφλή με τα παιδιά μέσα και φυσικά με την αναμενόμενη κίνηση λόγω Αυγούστου.
Αλλά...ότι και να λέτε το λευκό Vitara όλο και ξεμακρυνε..ήμουν σε φάση να λέω φωναχτά ΡΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΤΟ SUZUKAKI !!!
Επενέβη και αποφασιστικά η σύζυγος, υποστήριξε και ο ένας μαμακιας υιός από το πίσω κάθισμα - ο οποίος από την στράτα φαινόταν πως θα γίνει καλός οδηγός και από τα 3μιση οδηγά εντυπωσιακά για την ηλικία του με χειριστήριο στο Forza horizon 5 και ειδικά τελευταία στο πολύ πιο δύσκολο Assetto Corsa - , μπαμπά μόνο στο παιχνίδι τρέχουμε όχι στο δρόμο - εγώ πάντως τέτοια παιδεία δεν του έχω δώσει , δεν ξέρω που τα άκουσε αυτά τα πράγματα - άρχισαν και τα ψέματα περί εμετού και πονάει η κοιλιά μου , αν και δε μασησα αμέσως κάνα 2-3 χλμ πριν τη Σαμπατική έκοψα και εγώ και το Focus - μάλλον για τους ιδιους λόγους - που το πέρασε το Α3 .Πάντως επειδή μου αρέσει αρκετά η σβέλτη οδήγηση σε ωραία στροφιλικια, στα χρόνια που οδηγώ έχω παρατηρήσει κάποια αυτοκίνητα τα οποία όταν τα έχω μπροστά μου φαίνονται σαν να χορεύουν στις κλειστές στροφές, να κινούνται αβίαστα από καμπή σε καμπή μένοντας στην γραμμή τους χωρίς αυτές τις καγκουρικες αλλαγές λωρίδας και κλεισίματα - ανοίγματα το πρώτο και καλύτερο είναι το Focus MK1 που ακόμη και γιαγιά 80 χρόνων να το οδηγεί κινείται κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς.
Μετά οι Alfa 156 και 147 , και τα Focus MK2 και 3 και το ίδιο και πολλά Γαλλικά όπως το ZX , Xsara , και τα τελευταία χρόνια μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση το 308.
Από SUV πολλές φορές το 3008 και μια φορά το C5 Aircross από κάποιον που πρέπει να ήταν και καλός χερας - ούτε κλισεις , πλεύσεις που λένε για το C5 είδα - αφού για να τον ακολουθήσω είχα αρκετά μικρόανάποδα με μέτρια λάστιχα τότε στις εξόδους των στροφών.
Και πρόσφατα πρόσθεσα στην λίστα αυτή και την καινούργια Χ1 - όχι την προηγούμενη, όπου την πετύχαινα ακολουθούσε καγκουρικες γραμμές - μια ξανθιά milf παρέδωσε μαθήματα οδήγησης από τις εξωτερικές λωρίδες στις 2-3 δύσκολες καμπές πριν μπεις στην ευθεία για το Αεροδρόμιο .Ε και το Vitara δεν μπορεί, είμαι σίγουρος πως λόγω χαμηλού βάρους πρέπει να είναι αντικειμενικά ζουζούνι σε στροφιλικι, άλλωστε αν δείτε πίσω από τις λέξεις σε διάφορες δοκιμές είναι αντίστοιχες με χαμηλά οι ιδιότητες που του αποδίδουν.
-
Στα ατελείωτα στροφιλίκια για Λεωνίδιο, όχι διπλή, ούτε μονή προσπέραση δεν αξίζει να σκέφτεσαι. Αν ξέρεις το δρόμο (εγώ τον κάνω 2-3 φορές τον χρόνο) περιμένεις υπομονετικά τα ελάχιστα σημεία που μπορείς να περάσεις. Τώρα τον Αύγουστο είναι και πολλά τα αυτοκίνητα κοντά στις παραλίες, στρίβεις και σε λίγα μέτρα μπορεί κάποιος να ξεπαρκάρει κτλ. Προσοχή και καλή Παναγία σε όλους.
ΥΓ. Το βιτάρα είναι από τα λίγα εργαλεία που βγαίνουν πια. -
Επενέβη και αποφασιστικά η σύζυγος, υποστήριξε και ο ένας μαμακιας υιός από το πίσω κάθισμα - ο οποίος από την στράτα φαινόταν πως θα γίνει καλός οδηγός και από τα 3μιση οδηγά εντυπωσιακά για την ηλικία του με χειριστήριο στο Forza horizon 5 και ειδικά τελευταία στο πολύ πιο δύσκολο Assetto Corsa - , μπαμπά μόνο στο παιχνίδι τρέχουμε όχι στο δρόμο - εγώ πάντως τέτοια παιδεία δεν του έχω δώσει , δεν ξέρω που τα άκουσε αυτά τα πράγματα - άρχισαν και τα ψέματα περί εμετού και πονάει η κοιλιά μου , αν και δε μασησα αμέσως κάνα 2-3 χλμ πριν τη Σαμπατική έκοψα και εγώ και το Focus - μάλλον για τους ιδιους λόγους - που το πέρασε το Α3 .
Τι αυτοκίνητο έχεις;
-
Υπάρχει και το ενδεχόμενο ο vitara να ήταν ντόπιος και να κινούταν στην καθημερινή του διαδρομή ή από άγνοια κινδύνου που χαρακτηρίζει πολλούς ανεγκέφαλους να οδηγούσε δίχως αύριο. Έναν τέτοιο που δεν έχει συναίσθηση θέλεις πολύ περισσότερα άλογα για να τον περάσεις.
Άσχετο, στο δρόμο από Ισθμό προς Επίδαυρο πώς οδηγούν έτσι; Κάνω συχνά τη διαδρομή προς Λυγουριό και μου κάνει εντύπωση πόσο επικίνδυνα οδηγούν κάποιοι. Ούτε τα παιδιά τους δεν υπολογίζουν. Πολύ υψηλές ταχύτητες και συνεχείς προσπεράσεις. -
@georgemit said in Αγορά SUV για οικογένεια:
στο δρόμο από Ισθμό προς Επίδαυρο πώς οδηγούν έτσι; Κάνω συχνά τη διαδρομή προς Λυγουριό και μου κάνει εντύπωση πόσο επικίνδυνα οδηγούν κάποιοι. Ούτε τα παιδιά τους δεν υπολογίζουν. Πολύ υψηλές ταχύτητες και συνεχείς προσπεράσεις.
Την έχω κάνει τη διαδρομή πριν χρόνια με λίγη κίνηση με το ΜΙΝΙ Cooper JCW που είχα τότε και είναι απίστευτη οδηγικά. Καλή άσφαλτος με σωστές κλίσεις και ωραίο διαδοχικό στροφιλικι μέσα στα πεύκα.
Από τότε έχω περάσει αρκετές φορές καλοκαίρι, αλλά η συνήθως πολλή κίνηση που συναντάς δεν επιτρέπει πολλά - πολλά.
Κίνδυνος και οι αρκετές μοτοσυκλέτες που πάνε δίχως αύριο. -
Όλη η διαδρομή μέχρι Κρανίδι είναι εξαιρετική αν γουστάρεις να οδηγείς. Πρέπει να την έχω κάνει 150 φορές, τις περισσότερες με το 19 16v που είχα τότε…απόλαυση….
-
@bill_hsd said in Αγορά SUV για οικογένεια:
στο δρόμο από Ισθμό προς Επίδαυρο πώς οδηγούν έτσι; Κάνω συχνά τη διαδρομή προς Λυγουριό και μου κάνει εντύπωση πόσο επικίνδυνα οδηγούν κάποιοι. Ούτε τα παιδιά τους δεν υπολογίζουν. Πολύ υψηλές ταχύτητες και συνεχείς προσπεράσεις.
Την έχω κάνει τη διαδρομή πριν χρόνια με λίγη κίνηση με το ΜΙΝΙ Cooper JCW που είχα τότε και είναι απίστευτη οδηγικά. Καλή άσφαλτος με σωστές κλίσεις και ωραίο διαδοχικό στροφιλικι μέσα στα πεύκα.
Από τότε έχω περάσει αρκετές φορές καλοκαίρι, αλλά η συνήθως πολλή κίνηση που συναντάς δεν επιτρέπει πολλά - πολλά.
Κίνδυνος και οι αρκετές μοτοσυκλέτες που πάνε δίχως αύριο.Η διαδρομή είναι πολύ καλή δεν αντιλέγω, κι εγώ θα οδηγήσω σβέλτα αν δεν έχει κίνηση. Μιλάω γι αυτούς που στην παραμικρή ευθεία βγαίνουν αριστερά και προσπερνάνε 4 και 5 αυτοκίνητα τα οποία κινούνται με 90 - 100 km/h. Τους βλέπεις βέβαια πιο κάτω να έχουν αγοράσει κάποια μπαριέρα, δέντρο, βράχο.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα αρχίσω να κοιτάω τα MG τα οποία ως κινέζικα να πως την αλήθεια δεν τα εμπιστεύομαι καθόλου. Αλλά οκ έχουν αρχίσει να κινούνται.
Το ΚΟΝΑ είναι εξαιρετικό και με αρκετά μεγάλους χώρους αλλά μια καλή έκδοση που ρώτησα πηγαίνει πάνω από 30.000 ευρώ. Το έχω κάνει test driveαυτο και τα sportage/Tucson και έχω κάνει το λάθος να κανω πρώτα τεστ τα μεγάλα. Το ΚΟΝΑ είναι σαν φτωχός συγγενής. Ότι πληρώνεις παίρνεις μάλλον.
Το xceed εμένα μου αρέσει πάρα πολύ αλλά το κόβει η γυναίκα. Πρέπει να της αλλάξω γνώμη. Εκεί κολλήσει το κεφάλι της στα, SUV κτλ και είναι πολύ περίεργο καθώς δεν είμαστε καθόλου άνθρωποι της μόστρας.
Πάντως ψάχνω αρκετά τους τελευταίους μήνες και είναι δραματική κατάστασης με τις τιμές και σε καινούργιο και σε μεταχειρισμένο. Βάζεις φίλτρο 15000 ευρώ στο car και σε πιάνει κατάθλιψη για αυτοκίνητα κάτω από δεκαετία.
-
Επιπλέον κάνω σοβαρές σκέψεις να πάρω κάτι μικρό και να βάλω μπαγαζιερα στο sandero. Πολλές οι σκέψεις το να πω...
-
Υπάρχει και το ενδεχόμενο ο vitara να ήταν ντόπιος και να κινούταν στην καθημερινή του διαδρομή ή από άγνοια κινδύνου που χαρακτηρίζει πολλούς ανεγκέφαλους να οδηγούσε δίχως αύριο. Έναν τέτοιο που δεν έχει συναίσθηση θέλεις πολύ περισσότερα άλογα για να τον περάσεις.
Άσχετο, στο δρόμο από Ισθμό προς Επίδαυρο πώς οδηγούν έτσι; Κάνω συχνά τη διαδρομή προς Λυγουριό και μου κάνει εντύπωση πόσο επικίνδυνα οδηγούν κάποιοι. Ούτε τα παιδιά τους δεν υπολογίζουν. Πολύ υψηλές ταχύτητες και συνεχείς προσπεράσεις.Αυτο ισχύει!!!!! εχω δει μ@λ@κ@ ντοπιο με αγροτικό φτιαγμενο να παει ταπα και να προσπερναει πανω σε στροφες στα λιμέρια του (στην ευβοια αυτό). Το να γινω μ@λ@κ@ς εγω να πατησω γκαζι στο Puma για να περασω τον ηλιθιο πάνω σε στροφες χωρις ορατότητα και να βγει ο χαρος παγανια είναι out of the question οπότε ασε τον εξυπνο να ρισκαρει την ζωη του για να το παίξει γρήγορος στο χωριό του.
-
Έχω τύχει σε αυτή τη διαδρομή για Επίδαυρο παππού με Ξάντια να πηγαίνει στις οποίες ευθείες με 60, να τον προσπερνάω και μόλις έβλεπε στροφή να με προσπερνάει. Πρέπει να το έκανε καμία 5-6 φορές. Το κορυφαίο είναι πως στη θέση του συνοδηγού είχε παιδάκι όρθιο! Όταν το είδα, δεν τον ξαναπροσπέρασα.
-
Επιπλέον κάνω σοβαρές σκέψεις να πάρω κάτι μικρό και να βάλω μπαγαζιερα στο sandero. Πολλές οι σκέψεις το να πω...
Dacia duster 1.2 4x4
-
@bill_hsd said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Επενέβη και αποφασιστικά η σύζυγος, υποστήριξε και ο ένας μαμακιας υιός από το πίσω κάθισμα - ο οποίος από την στράτα φαινόταν πως θα γίνει καλός οδηγός και από τα 3μιση οδηγά εντυπωσιακά για την ηλικία του με χειριστήριο στο Forza horizon 5 και ειδικά τελευταία στο πολύ πιο δύσκολο Assetto Corsa - , μπαμπά μόνο στο παιχνίδι τρέχουμε όχι στο δρόμο - εγώ πάντως τέτοια παιδεία δεν του έχω δώσει , δεν ξέρω που τα άκουσε αυτά τα πράγματα - άρχισαν και τα ψέματα περί εμετού και πονάει η κοιλιά μου , αν και δε μασησα αμέσως κάνα 2-3 χλμ πριν τη Σαμπατική έκοψα και εγώ και το Focus - μάλλον για τους ιδιους λόγους - που το πέρασε το Α3 .
Τι αυτοκίνητο έχεις;
Ένα W203 C200 , ανιωθο και βαρύ με λαστιχένια αίσθηση τιμόνι φτιαγμένο για Autobahn μόνο , αλλά αν το συνηθίσεις και δεν το ταραζεις με φρένο η γκάζι στο εσωτερικό της στροφής το υπόλοιπο, πλαίσιο και αναρτήσεις το κάνουν τρομερά ουδέτερο , είναι φοβερή η απώλεια υποστροφής, δίνει υψηλά περιθώρια πρόσφυσης και ειδικά με τα φρέσκα F1A6 έχω πάθει πλάκα, δεν ξεκολλάει με τίποτα.
Μέχρι και το μοτεράκι του έχω αγαπήσει μετά το καταπληκτικό TSI - δυστυχώς η φτώχεια Μητσοτάκη δεν μας άφησε να εξελιχθουμε αυτοκινητιστικά , με πώληση του δικού μου και της συζύγου φτάναμε σε budget έως 40000 ευρώ για 2 αυτοκίνητα όμως το 2019 με την έλευση των διδύμων , αλλά μετά μας πήρε και μας σήκωσε ο διάολος οικονομικά - η κλωτσιά του κομπρεσορα χαμηλά είναι ικανοποιητική και έχει και απόθεμα αρκετό και στις 4000 στροφές για ασφαλείς προσπεράσεις.PS:
το σκίσαμε το θέμα του ανθρώπου, και δεν είδαμε και ούτε μισό λαϊκ από το γάτο!Στο θέμα μας , να εγκρίνω και εγώ την πρόταση του Lap για το νέο Duster, εξαιρετική πρόταση , πραγματικο SUV και μέσα στο budget.
-
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες! Να χαίρεστε τους δικούς σας ανθρώπους οι υπόλοιποι και πάντα υγεία.
Στα του θέματος, δεν ειμαι φαν να αγοράσω πάλι DACIA, είμαι ένας ευχαριστημένος πελάτης για τ αλεφτά που έδωσα αλλά νομίζω τα λεφτά που ζητάν πλέον, με την ποιότητα που προσφέρουν δεν συμβαδίζουν πιστεύω. Και δεν εννοώ μηχανολογικά αλλά για τα γύρω γύρω. Φαντάζομαι θα έχουν βελτιώσει πράγματα σίγουρα αλλά και πάλι, πχ το duster του κουμπάρου μου που είναι του 2020 δεν με έπεισε.
-
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες! Να χαίρεστε τους δικούς σας ανθρώπους οι υπόλοιποι και πάντα υγεία.
Στα του θέματος, δεν ειμαι φαν να αγοράσω πάλι DACIA, είμαι ένας ευχαριστημένος πελάτης για τ αλεφτά που έδωσα αλλά νομίζω τα λεφτά που ζητάν πλέον, με την ποιότητα που προσφέρουν δεν συμβαδίζουν πιστεύω. Και δεν εννοώ μηχανολογικά αλλά για τα γύρω γύρω. Φαντάζομαι θα έχουν βελτιώσει πράγματα σίγουρα αλλά και πάλι, πχ το duster του κουμπάρου μου που είναι του 2020 δεν με έπεισε.
Χρόνια πολλά.Το xceed όντως είναι καλό απλά είναι καμία 4ετια με facelift.Sportage, tucson αμαξάρες αλλά ακριβά και μπορεί και ακριβά στη συντήρηση.Πες στη γυναίκα σου ότι και με λιγότερους θα είστε μια χαρά με το xceed.Δεν πιστεύω να το κόβει λόγω εμφανισης
-
Τα γύρω γύρω χοντρικά είναι στο ίδιο επίπεδο. Αλλά οι τεχνολογιες και η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το νεο duster είναι μια δεκαετία πιο μπροστά με ότι αυτό συνεπάγεται σε ακαμψία, αίσθηση στιβαρότητας, ηχομόνωση κτλ
Πέρα από την εμφάνιση που πραγματικά με τις 18 άρες ζάντες είναι ίσως το ομορφότερο suv.
-
3***
EURO NCAP -
Με τα σύγχρονα πολύ πιο αυστηρά πρότυπα. Αυτοκίνητα 5 ετιας και δη χωρίς εξελιγμένα adas με 4 και 5 αστέρια θα έπαιρναν 1-2 αστέρια μετά τα νέα πρότυπα αξιολόγησης.
Καταρχήν αξιολογείται ο μεσαίος αερόσακος και η ύπαρξη του, που πριν μια 5 ετια αυτό δεν συνέβαινε. Δεύτερον υπάρχουν πλέον αυστηρότερα κριτήρια για τις δυνάμεις που δέχονται τα ανδρείκελα ενω τέλος οι βαθμολογίες των ADAS όπως το adaptive cruise control ( που δεν διαθέτει το duster) αφαιρούν πολύτιμους πόντους.
Γενικότερα τα Dacia κινούνται στη φιλοσοφία του ότι σου προσφέρουν ασφάλεια αυτοκινήτου 5 ετιας. Το κακό με αυτήν την λογική είναι πως παρουσιάζονται ως προβληματικά διότι εξετάζονται πάντοτε με τα νεότερα πρότυπα ασφαλείας ενώ στην πράξη δεν διαφέρουν από ακριβότερα ανταγωνιστικά αυτοκίνητα που βρίσκονται 5 έτη στην αγορά.
Αγορά SUV για οικογένεια