-
Καλημερα στο forum.
Θα ηθελα τη γνωμη σας.Ψαχνω για μεταχειρισμενο supermini.
Χρηση 70% επαρχιακο δρομο, 20% ταξιδι αυτοκινητοδρομο, 10% πολη.
Τι πρεπει να ειναι:- Βενζινη
- Χειροκινητο
- Καλες ρεπριζ ειδικα σε 80-120 kph. Θα κανει συχνα προσπερασεις σε στενο επαρχιακο δρομο.
- Να παει στον αυτοκινητοδρομο με 150-160 kph με ανεση χωρις να καιει υπερβολικα. Απορριπτονται για αυτο τα 1.0 - 1.2 Turbo και τα 5αρια κιβωτια.
Ειμαι μεταξυ δυο προς το παρον.
Το καινουριο Yaris mk4 1.5 125 PS και το A1 2015-2018 που ειχε τον 1.4 TSI στα 150 PS (EA211) και στα 125 PS.
Στην χωρα μας βεβαια βρισκω μονο αυτην με τα 125 PS για πωληση, δεν υπαρχουν πολλα φαινεται με 150.Το Yaris προφανως ειναι συνολικα πιο οικονομικο, αξιοπιστο.
Αλλα εχει και καποια θεματα. Υπερβολικα συστηματα ασφαλειας, που ελπιζω να απενεργοποιουνται μονιμα. Και ταμπουρα πισω.... Και κατι θεματα με τον EGR cooler.Το Α1 ειναι πιο ολοκληρωμενο, αλλα αξιοπιστια ειναι πιο ρισκο.
Σε πιο παλια αυτοκινητα, δεν εχω βρει κατι που να με ικανοποιει. Στοχος ειναι να το κρατησουμε κανα 10 χρονια, οποτε λυσεις φθηνες για 4-5 χρονια δεν παιζουν.
-
Γεια σου φίλε μου.
Γιατί απορρίπτεις τα τουρμπο; Έχεις δεδομένα από κάπου ότι καταναλώνουν πeρισσότερο από τα ατμοσφαιρικά στα 150-160 χλμ/ώρα;
Ρωτάω γιατί οι επιλογές σου λόγω αυτού είναι πολύ περιορισμένες.
Βλέπω ας πούμε ότι Audi A1 με τα χαρακτηριστικά που θέλεις, εμφανίζονται μόνο 2 στο car.gr. -
Τα δύο μοντέλα που παρουσιάζεις δεν έχουν καμία επαφή σε ύφος.
Από μένα : Ρενώ Κλιό πετρέλαιο ή υγραέριο. Ντάτσια Σαντέρο υγραέριο, ακόμη και καινούργιο. Άλφα Τζουλιέτα πετρέλαιο με κάτω από 100Κ χλμ. Φίατ Τίπο βενζίνη ή πετρέλαιο 2019-2020 με κάτω από 100.000 χλμ. -
Ναι δεν υπαρχουν πολλες επιλογες για αυτο κανω το νημα.
Λοιπον πετρελαιο δεν παιζει 100%.
Τωρα για τα χιλιαρια τουρμπο , ασε , ξερω οτι δεν ειναι το καλυτερο. Ειδικα τα τρικυλινδρα.
Επειδη δεν θα ασχολουμαι εγω προσωπικα να το συντηρω , αλλα ατομα στην οικογενεια που δεν ειναι φαν αυτοκινητων, θελω καλη αξιοπιστια.
Δηλαδη μια επιλογη ψιλο buy and forget, και οχι ενα αυτοκινητο που θα τρεχω απο πισω να το φροντιζω.Για 1.0 ecoboost τι να πουμε, ειναι ενας κινητηρας που βγαζει σιγουρα καποια στιγμη προβλημα. Wet ιμαντας χρονισμου...
Για TSI 1.0 δεν το εχω ψαξει αλλα σιγουρα δεν θα ειναι και τιποτα φοβερο.
Καλυτερα safe, προτιμω τον κυβισμο, το εχουν παραχεσει με downsizing, οχι και χιλιαρια... -
Από μένα : Ρενώ Κλιό πετρέλαιο ή υγραέριο. Ντάτσια Σαντέρο υγραέριο, ακόμη και καινούργιο. Άλφα Τζουλιέτα πετρέλαιο με κάτω από 100Κ χλμ. Φίατ Τίπο βενζίνη ή πετρέλαιο 2019-2020 με κάτω από 100.000 χλμ.
Σαντερο δεν παιζει, θελουμε καλυτερο, και οχι crossover επισης.
Τζουλιετα και Τιπο πια μεγαλα αυτοκινητα, θελουμε supermini.Κλιο βενζινη απο οτι εψαξα δεν μου πολυ αρεσε.
Βγαζει τον 1.2 Tce βεβαια, με καλουτσικες επιδοσεις.
Γνωμες για αυτο??
Γενικα δεν μου αρεσουν γαλλικα.
Οι εποχες που εβγαζαν ωραια αμαξια περασαν.
Το καινουριο 208 καλο μεν, αλλα ακριβο, σε αυτα τα λεφτα, προτιμω Yaris. -
Αν και δεν αναφέρεις πόσα θέλεις να διαθέσεις, υποθέτω ότι τα 16-17000€ δεν αποτελούν πρόβλημα, οπότε θα σου πρότεινα suzuki swift sport 1400 turbo
πχ. https://www.car.gr/classifieds/cars/view/333727956-suzuki-swift
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/335920927-suzuki-swift -
οκ, ακουγεται φασαρια μεσα στα πολλα km αλλα ειναι διαολακι, εχει στριψιματα, παρα πολλα γκαζια και εχει τον boosterjet που ειναι υπεραξιοπιστος 4cl
-
@a-d-p said in Supermini Μεταχειρισμενο. Yaris mk4 vs Audi A1 8x.:
Αν και δεν αναφέρεις πόσα θέλεις να διαθέσεις, υποθέτω ότι τα 16-17000€ δεν αποτελούν πρόβλημα, οπότε θα σου πρότεινα suzuki swift sport 1400 turbo
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/335920927-suzuki-swiftχαχαχα
μαζι.... -
@gatoz said in Supermini Μεταχειρισμενο. Yaris mk4 vs Audi A1 8x.:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/335920927-suzuki-swiftχαχαχα
μαζι....Τα έχω παρκαρισμένα στο car.gr
-
Μεχρι 16.000 ναι.
Το swift sport θα το επαιρνα αν ηταν για μενα.
Ομως επειδη ειναι για τον πατερα μου, που δεν του αρεσε και εμφανισιακα, λιγο δυσκολο.Ειναι το πολυ 1.000 ευρω πιο φτηνο απο Yaris, και ειναι πισω σε ολα εκτος επιδοσεων. Επειδη μαλλον οι επιδοσεις δεν θα ειναι και το πιο σημαντικο, αφου το Yaris μας καλυπτει, θα χανουμε σε ανεση, οικονομια.
Κυριως ο θορυβος, δεν εχει μονωση. Εμενα δεν με πειραζει αλλα να του δωσω αυτοκινητο που θα ειναι εκνευριστικο με 150 kph, δεν ξερω ...Σιγουρα αμα βρεθει σε καλη τιμη ομως θα ειναι στα υποψιν.
-
To profil χρήσης πάντως 'φωνάζει' για πετρέλαιο ή εναλλακτικό καύσιμο, π.χ. υγραέριο.
Τώρα, αν θες αξιοπιστία, είσαι και επαρχία, παίρνεις μετάχειρο 5-6 ετών και θες άλλα 10 να το κρατήσεις, η κίτρινη φυλή είναι μια καλή επιλογή. Γιώρης, Σουίφτ και κανά Χιουντάι/ΚΙΛ. -
@dstou said in Supermini Μεταχειρισμενο. Yaris mk4 vs Audi A1 8x.:
To profil χρήσης πάντως 'φωνάζει' για πετρέλαιο
Εχουμε ηδη ενα euro4 diesel. Το νεο θα ειναι δευτερο αυτοκινητο, τα περισσοτερα καθημερινα km θα τα κανει το diesel. Επισης δεν θελω να ασχολουμαι με dpf , μπεκ ψεκασμου, ποιοτητα diesel κλπ. H ελαχιστη οικονομια που προσφερει σε ενα συγχρονο supermini δεν εχει τοσο σημασια για εμας, χανει σε ολα τα υπολοιπα.
Για υγραεριο, μαλλον δεν παιζει στην περιοχη που ειμαστε. Και δεν μου αρεσουν αυτες οι μετατροπες. Υπαρχει απο μαματο supermini υγραεριο, με καλη επιταχυνση?
-
Σύμφωνα με αυτά που γράφεις, είναι όπως σου είπαν και οι άλλοι ο ορισμός του ντίζελ...
Ειδικά για προσπεράσματα σε επαρχιακό, αυτά που λες με ροπή 145 το γιάρις και 200 το Α1, δεν φτάνουν ένα ντίζελ με 240 ή και 300 ροπή.
-
Κάτι τέτοιο; Που μάλλον θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα στα πολλά χλμ;
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343380081-volkswagen-poloΕπίσης, δες τους Κορεάτες. Σούπερμινι χιλιάρι τρικύλινδρο ή C χατς με τον 1.5 160 ps.
-
@sargus said in Supermini Μεταχειρισμενο. Yaris mk4 vs Audi A1 8x.:
Κάτι τέτοιο; Που μάλλον θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα στα πολλά χλμ;
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343380081-volkswagen-polo
Επίσης, δες τους Κορεάτες. Σούπερμινι χιλιάρι τρικύλινδρο ή C χατς με τον 1.5 160 psΘα μπορουσε ναι, τα χλμ λιγο περιεργο να ειναι τοσο λιγα.
Θελω να αποφυγω χιλιαρια τρικυλινδρα. C χατς δηλαδη Ceed? Ξεφευγει σε διαστασεις. Εκτος απο μηκος καλο θα ηταν να εχει και περιορισμενο πλατος.
Μικρουλι warm hatch ψαχνω. -
Λίγο πιο πάνω από το budget
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/331360755-seat-ibiza
-
Δεν καταλαβαίνω γιατι απορίπτεις ΟΛΑ τα τρικιλινδρα Turbo
καλύτερο Warm Hatch από το Fiesta 1000ρι με τον 3κιλυνδρο turbo σε 125 ή 155 άλογα (με mild hybrid που το βοηθάει στις χαμηλές) απλά δεν υπάρχει. Και σε στησιμο, ανάρτηση, τιμόνι επίσης είναι κορυφη. ΑΝΕΤΑ με 150-160 και 6ρι κιβώτιο (κατανάλωση γενικά είναι οικονομικο αλλά οταν πάς με 160 μην περιμένεις και 5-6 καταναλωση, θα πάει στα 8-9 σιγουρα που είναι πολύ καλά για αυτη την ταχυτητα)
Οπως υπάρχουν κακοι τετρακιλυνδροι και καλοί , το ίδιο ισχύει και για τους 3κιλυνδρους. Το συγκεκριμενο εχεί ΤΟΝ καλυτερο και πιο πολυβραβευμένο 1000ρι τρικύλινδρο κινητηρα που υπάρχει
Συγκεκριμένα στην τελευταια του γενια ο ecoboost (2018 και μετα) έχει επιλύσει ολα του τα προβλήματα (καδενα αντι εμβαπτισμένου ιμαντα) και είναι πολύ αξιοπιστος και δυνατος κινητηρας. Φαντασου οτι η ίδια η Ford τον βγάζει σε puma μεχρι και 170 άλογα με 8 χρόνια εγγυηση (που αν πάρεις fiesta μεταχειρισμένο θα έχει εγγυηση ΑΚΟΜΑ).
Αν οχι το Fiesta που για μενα είναι ΜΑΚΡΑΝ το καλύτερο που μπορεις να πάρεις εκτος από χωρο αποσκευων που είναι μέτριο 2ο θα έβαζα το Suzuki swift sport
ΥΓ το Α1 είναι μια υπερκοστολογημένη μ@λ@κια με ρόδες, αν είναι να πας σε vag που δεν θα το σύστηνα καλύτερα σε ibiza
ΥΓ Ειναι τουλάχιστον αστειο να ψάχνεις για warm hatch και να βάζεις στην πρόταση το yaris. Αν δεν θες warm hatch μια χαρά είναι φυσικά
-
@gto86 said in Supermini Μεταχειρισμενο. Yaris mk4 vs Audi A1 8x.:
Για 1.0 ecoboost τι να πουμε, ειναι ενας κινητηρας που βγαζει σιγουρα καποια στιγμη προβλημα. Wet ιμαντας χρονισμου...
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ στην τελευταια του γενια αυτό!!!! Είναι με ΚΑΔΕΝΑ και δεν έχει κανένα πρόβλημα οπως ο προηγούμενος με εμβαπτισμένο ιμάντα
Απλά αν θες να μαζέψει πάρα πολλά χιλιομετρα και να μακροημερέψει μετα την 8ετια αλλαζε λάδια κάθε 10000 και θα ξενοιάσεις (οχι 20000 που λέει ο κατασκευαστης)
δεν είναι χαζοι που δίνουν 8 χρόνια εγγυηση στην Ford
-
Βασική ερώτηση για την επαρχία είναι, ποια από τις εταιρίες έχει καλό σέρβις στην περιοχή σου. Και πόσο κοντά είναι το εξουσιοδοτημένο;
-
@gto86 said in Supermini Μεταχειρισμενο. Yaris mk4 vs Audi A1 8x.:
Καλημερα στο forum.
Θα ηθελα τη γνωμη σας.Ψαχνω για μεταχειρισμενο supermini.
Χρηση 70% επαρχιακο δρομο, 20% ταξιδι αυτοκινητοδρομο, 10% πολη.
Τι πρεπει να ειναι:- Βενζινη
- Χειροκινητο
- Καλες ρεπριζ ειδικα σε 80-120 kph. Θα κανει συχνα προσπερασεις σε στενο επαρχιακο δρομο.
- Να παει στον αυτοκινητοδρομο με 150-160 kph με ανεση χωρις να καιει υπερβολικα. Απορριπτονται για αυτο τα 1.0 - 1.2 Turbo και τα 5αρια κιβωτια.
Ειμαι μεταξυ δυο προς το παρον.
Το καινουριο Yaris mk4 1.5 125 PS και το A1 2015-2018 που ειχε τον 1.4 TSI στα 150 PS (EA211) και στα 125 PS.
Στην χωρα μας βεβαια βρισκω μονο αυτην με τα 125 PS για πωληση, δεν υπαρχουν πολλα φαινεται με 150.Το Yaris προφανως ειναι συνολικα πιο οικονομικο, αξιοπιστο.
Αλλα εχει και καποια θεματα. Υπερβολικα συστηματα ασφαλειας, που ελπιζω να απενεργοποιουνται μονιμα. Και ταμπουρα πισω.... Και κατι θεματα με τον EGR cooler.Το Α1 ειναι πιο ολοκληρωμενο, αλλα αξιοπιστια ειναι πιο ρισκο.
Σε πιο παλια αυτοκινητα, δεν εχω βρει κατι που να με ικανοποιει. Στοχος ειναι να το κρατησουμε κανα 10 χρονια, οποτε λυσεις φθηνες για 4-5 χρονια δεν παιζουν.
Καλησπέρα και από εμένα.
-
Όπως σου έχουν πει και αρκετοί άλλοι, κακώς ίσως απορρίπτεις το diesel. Πολύ πιο οικονομικό σε κατανάλωση στους δρόμους που οδηγείς (όπως κι εγώ). Αλλά, αν είναι το αμάξι να κάνει λίγα χλμ κάθε φορά (διαδρομές κάτω των 10χλμ) και να έχει μεγάλα διαστήματα αδράνειας, τότε, ναι, πας για βενζίνη.
-
Έχω οδηγήσει το Α1 (2018, με τον 1.4 turbo) σε μεγάλα ταξίδια. Όντως εξαιρετική η ποιότητα κύλησης (για την κατηγορία και την εποχή του) και θυμάμαι είχα καταναλώσεις στα 5-5.5 (με σχετικά νορμάλ οδήγηση) και 6-6.5 με γρήγορη. Αλλά φοβάμαι οτι τα ανταλλακτικά/σερβις θα είναι ακριβά.
Supermini Μεταχειρισμενο. Yaris mk4 vs Audi A1 8x.