-
Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Καλή Ανάσταση!
Ξεκινώντας την αναζήτησή μου, διάβασα όλα τα σχετικά θέματα και πήρα μια ιδέα. Κυκλοφορούν άπειρες παραλλαγές σε μοντέλα ( θερμικά, ηλεκτρικά, υβριδικά ), ( χειροκίνητα, αυτόματα ) με διάφορα επίπεδα εξοπλισμού και φυσικά με διαφορετικές τιμές. Κυριολεκτικά έπηξα.
Σκέφτομαι σε αυτό το topic να συγκεντρώσω τις γνώμες και τις προτάσεις σας για πιο άμεση σύγκριση. Στο budget δεν μπορώ να πάω πάνω από 20000 και η αγορά θα γίνει το φθινόπωρο.
Επομένως ψάχνω μικρών διαστάσεων, αξιόπιστο, σβέλτο και ευέλικτο αυτοκίνητο πόλης για 6-7.000 km το χρόνο και ίσως 2-3 φορές τον χρόνο μια εκδρομή για 2 άτ
ομα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μπουν στον κόπο να γράψουν τη γνώμη τους -
Αφού η αγορά θα γίνει το φθινόπωρο τότε θα υπάρχει το νέο C3
σε ηλεκτρικό, ή βενζίνης, ή υβριδικό βενζίνης.Το τωρινό βγαίνει σε κάποιες προσφορές και είναι απλό βενζίνης, αφού με τόσα λίγα χλμ το ντίζελ δεν σε ενδιαφέρει.
Αυτόματο ή χειροκίνητο, επίσης για τόσα λίγα χλμ, ίσως να μην έχει μεγάλη σημασία.
-
Σε ευχαριστώ φίλε criuser. Το c3 είναι μια από τις επιλογές. Ελπίζω το νέο να μην ξεφύγει σε τιμές.
Για 500km περίπου το μήνα δεν ξέρω αν κάνει διαφορά να είναι απλή βενζίνη και όχι υβριδικό που είναι και ακριβότερο. Για τους ίδιους λόγους το χειροκίνητο κιβώτιο μάλλον είναι προτιμότερο. Θα είναι πιο σβέλτο και σίγουρα αρκετά φθηνότερο από ένα καλό αυτόματο.
Υπάρχει και το mazda 2 στην έκδοση 1,5 με 90 hp mild hybrid centre line στα 17.600e.
Πέρα από τα δύο που έχω αναφέρει, ποιο άλλο θα μπορούσα να κοιτάξω σαν value for money επιλογή; -
Mazda 2 σύμφωνα με την υπάρχουσα αγορά και ίσως το νέο swift που έρχεται.
Απλά το νέο swift έχει ένα σύστημα που ειδοποιεί εάν περνάς το όριο ταχύτητας με συνεχές προειδοποιητικό ήχο και για να το απενεργοποιήσεις πρεπεθ να μπεις από μενού και είναι δύσκολο. Ενω κάθε φορά που σβήνεις το αυτοκίνητο επανέρχεται -
Για το Suzuki swift έχω καλή εντύπωση. Η έκδοση GL÷ στα 18.000e προσφέρει καλό επίπεδο εξοπλισμού και συστημάτων ασφαλείας, είναι mild hybrid με μοναδικό ερωτηματικό τον κινητήρα 1.2 των 83hp.
-
@lap said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Απλά το νέο swift έχει ένα σύστημα που ειδοποιεί εάν περνάς το όριο ταχύτητας με συνεχές προειδοποιητικό ήχο και για να το απενεργοποιήσεις πρεπεθ να μπεις από μενού και είναι δύσκολο. Ενω κάθε φορά που σβήνεις το αυτοκίνητο επανέρχεταιΛόγος για να το κάψεις ……..
-
μικρών διαστάσεων, αξιόπιστο, σβέλτο και ευέλικτο
hyundai i20, suzuki ignis
-
Για να είμαι ειλικρινής όλα τα μικρά που έχουμε αναφέρει (citroen c3, mazda 2, hyundai i20) είναι αξιόλογα,
αλλά για κάποιο περίεργο λόγο περισσότερο μου κάνει κλικ το Suzuki swift.
Με σημερινή τιμή 19k παίρνεις το 1.2 hybrid με 83hp, επίπεδο εξοπλισμού GL+, mild hybrid και CVT για μεγαλύτερη άνεση στη κίνηση στην πόλη και καλύτερη τιμή μεταπώλησης (λέμε τώρα).
Κάνω μεγάλο λάθος; Άλλες απόψεις; -
https://www.citroen.fr/vehicules/nouvelle-c3.html
To επόμενο βενζίνης με τα 100 άλογα στην πλούσια έκδοση έχει 19200 στην Γαλλία και 14990 η βασική, ενώ θα υπάρξει και ενδιάμεση και θα βγει και υβριδικό.
Στις ίδιες τιμές θα παίξει και το ηλεκτρικό μετά την επιδότηση.
Γενικά έχουμε μεγάλες αλλαγές στο δεύτερο εξάμηνο, οπότε καλό είναι να δεις τώρα ποιο από τα υπάρχοντα αμάξια σου αρέσει αφού το οδηγήσεις και να περιμένεις και τα καινούργια.
-
@green_dragon said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
το Suzuki swift
το καινούριο? https://auto.suzuki.gr/model/swift
είναι λίγο ιδιαίτερο σχεδιαστικά. Σαν παιδικό παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση οδήγησε το πάντως.
-
-
@lap said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Απλά το νέο swift έχει ένα σύστημα που ειδοποιεί εάν περνάς το όριο ταχύτητας με συνεχές προειδοποιητικό ήχο και για να το απενεργοποιήσεις πρεπεθ να μπεις από μενού και είναι δύσκολο. Ενω κάθε φορά που σβήνεις το αυτοκίνητο επανέρχεταιΌλα τα νέα (2024) αμάξια το έχουν αυτό. Είναι οδηγία της ΕΕ. Σε κάποια η απενεργοποίηση είναι πιο εύκολη, σε κάποια άλλα δυσκολότερη, αλλά σε όλα πρέπει να γίνεται κάθε φορά που σβήνει ο κινητήρας.
-
Έτσι ειναι. Απλά ο ήχος ειδοποίησης διαφέρει καθώς και η συχνότητα του.
-
@williamg said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@green_dragon said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
το Suzuki swift
το καινούριο? https://auto.suzuki.gr/model/swift
είναι λίγο ιδιαίτερο σχεδιαστικά. Σαν παιδικό παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση οδήγησε το πάντως.
το καινουριο ξεφευγει στην τιμη παντως. αμαξι που πριν μερικα χρονια θα ηταν μαξ 17κ τωρα εχει φτασει 21.5κ
-
Renault Clio
-
greendragon ......με την λεξη αξιοπιστια πας κατ ευθειαν σε ιαπωνικο ή κορεατικο.
Οποτε απο εμενα mazda 2 δαγκωτο.Το swift το νεο δε μ αρεσει με τιποτα (οχι οτι το συμπαθουσα πριν).Μειονεκτημα του mazda ο χωρος αποσκευων.
Αναφερθηκε το Κλιο,το οποιο εχω στην ατμοσφαιρικη του εκδοση.Ειναι εξαιρετικο αυτοκινητο αλλα δεν ειναι σβελτο.Το ανανεωμενο μαλιστα εχει 65 ιππους,10 πιο λιγους απ το δικο μου (εχω του 2020).Διαφορετικα πας στο τουρμπο των ,90 ιππων που φευγει απ το οριο των 20000.Απο αξιοπιστια παντως ειναι καλο,οσο το εχω τουλαχιστον. -
@ad276 said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Το ανανεωμενο μαλιστα εχει 65 ιππους,10 πιο λιγους απ το δικο μου (εχω του 2020).
Απαράδεκτο για αμάξι του 2024 κατά την ταπεινή μου γνώμη. Τα αμάξια έχουν βαρύνει και τους ιππους τους θες για να σε σωσουν την κακια στιγμη και για να σε διευκολυνουν στην καθημερινοτητα.
-
Το swift πάντως έχει απίστευτη εκμετάλλευση χωρων.
Είχα ένα του 21 για 3 μερες στην Κρήτη και βολευτήκαμε απίστευτα.
Ιδανικό για πόλη. -
@williamg said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@ad276 said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Το ανανεωμενο μαλιστα εχει 65 ιππους,10 πιο λιγους απ το δικο μου (εχω του 2020).
Απαράδεκτο για αμάξι του 2024 κατά την ταπεινή μου γνώμη. Τα αμάξια έχουν βαρύνει και τους ιππους τους θες για να σε σωσουν την κακια στιγμη και για να σε διευκολυνουν στην καθημερινοτητα.
Στην καθημερινοτητα εμενα με διευκολυνει παντως.Ξερω τι πηρα.Βεβαια εγω το πηρα 14 χιλιαρικα και οχι 17 που θελει τωρα η Ρενο.Υπ οψιν οτι εγω μενω σε νησι.Αν ημουν Αθηνα θα ειχα επιλεξει το τουρμπο,στο ιδιο αμαξι βεβαιως γιατι,ξαναλεω,ειναι εξαιρετικο μεχρι τωρα τουλαχιστον.
-
Ακούω μερικούς να προτείνουν swift. Εγώ που έχω προηγούμενο μοντέλο δε το προτείνω και δε πρόκειται να ξαναπάω προς τα εκεί. Όταν σε θέμα ασφάλειας με τα φρένα abs (που έβγαζαν τα μισά αυτοκίνητα) σφύριζαν αδιάφορα....από μένα τρως άκυρο.
Δε γίνεται να μη βγάζεις ανάκληση και να αλλάζουμε μονάδες abs.
Να μην αναφέρω τις λαμαρίνες σαν τσιγαροχαρτο και τους τριγμούς.
Εκεί πες κάνεις το κορόιδο αφού ήξερες τι έπαιρνες.
Στην ασφάλεια όμως?
Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...