-
Χωρεσες όλα τα κλισέ σε μια δημοσίευση, congrats!
-
Thanks και ανταποδίδω στην εκτίμηση. Ομολογώ πως διασκεδάζω πολύ με τα ωραία σας.
-
Civic θα πρότεινα και εγώ , νομίζω δεν υπάρχει καλύτερο σύνολο στα 40 (γελάγαμε όταν είχαν ανακοινωθεί οι τιμές ) , δίλιτρο , 200 άλογα , χώροι , υβριδικό , eCVT , εξοπλισμός και Honda .
-
@ad276 said in Αγορά Sedan car:
@teo-mak Εγω θα εθετα την ερωτηση αναποδα.
Τι με ικανοποιει στα Τεσλα.
Μια απαντηση υπαρχει.....ΤΙΠΟΤΑΈχεις εμπειρία απο ev και δεν δεν άρεσε;
-
Δύο παρατηρήσεις , όχι για πρόταση στους ανθρώπους, γιατί δεν ξέρουμε τα θέλω τους, απλά έτσι για την συζήτηση.
Εγώ παραμένω φίλος του πετρελαίου, οπότε θα πρότεινα DS4 130 EAT8. Στα 40000 λογικά παίρνεις την δεύτερη έκδοση, αφού η πρώτη πριν τις όποιες εκπτώσεις είναι στα 38. Μέγεθος 4,45 που βρίσκεις κάπως να παρκάρεις, μεταξόνιο στα 2,68 και εμφάνιση μοναδική και πολυτέλεια όσο θέλεις.
Επίσης ίσως και το 408 να ήταν καλή περίπτωση, αλλά νομίζω ότι ξεφεύγει σε τιμή και σε μήκος.
Τελικά είδα ότι στα 46900 υπάρχει το plug-in allure με τα 180 άλογα, που με κάποια έκπτωση θα έλθει πιο κοντά στα 40000, αλλά το μήκος είναι 4,69.Ως προς τα ηλεκτρικά.
Επειδή είμαι λογικά λίγο μικρότερος από τους γονείς του φίλου που έγραψε στο θέμα αυτό, να σας πω ότι όσο περνάει ο καιρός η διάθεση να βάζεις προβλήματα στον εαυτό σου μειώνεται.
Κάτι η πρεσβυωπία, που στην περίπτωση μου, προστέθηκε και ο αστιγματισμός, με αποτέλεσμα να χρειάζομαι 3 διαφορετικά γυαλιά στο αμάξι, ένα ηλίου με τον αστιγματισμό, ένα νυχτός με αστιγματισμό και ένα πρεσβυωπίας, για να διαβάζω κάτι που μπορεί να χρειατεί, το να μπαίνω στην λογική σε μία εκδρομή, που θα φορτίσω, τι πρόγραμμα έχει, τι εταιρεία έχει και όλα αυτά δεν είναι καθόλου ελκυστικό, μπροστά στα 800 χλμ αυτονομίας που έχει το 3 αιρκρος, ή στα 1000 που έχει το 3008. Και ότι γεμίζεις σε 5 λεπτά.
Οπως δεν ψάχνομαι να δω τι πάροχο θα βάλω στο ρεύμα για να κερδίσω ΠΙΘΑΝΟΝ 50-100 ευρώ το χρόνο σε σχέση με την ΔΕΗ, ανάλογα δεν έχω διάθεση να κάνω το ίδιο με το αυτοκίνητο που θα ταξιδεύω. Για το πόλης μια χαρά είναι. Είτε με αργή φόρτιση, είτε με ένα καφέ, αν κάνεις 200-300 χλμ την εβδομάδα, μια χαρά βολεύει.
Παλιότερα τότε που είχαμε τους παρόχους στην τηλεφωνία, ήταν παιχνίδι η αλλαγή παρόχου, τώρα έχω βολευτεί στην γούιντ/νόβα και τέλος, που είναι και οικονομική και τέλος.
Πιστεύω λοιπόν, ότι για την ηλικία τους , κάποια πράγματα, θα είναι χρήσιμα.
Το πρώτο η εύκολη πρόσβαση και εδώ ένα κροσόβερ, μάλλον θα είναι καλύτερο ενός σεντάν.
Το δεύτερο το αυτόματο κιβώτιο.
Το τρίτο η άνεση και η πολυτέλεια στο ταξίδι.
Το τέταρτο η ευκολία ανεφοδιασμού και η μεγάλη αυτονομία.
Αλλά βέβαια μόνο ο θεματοθέτης ξέρει αν σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο οι γονείς του.
-
Ειμαι καθετα αντιθετος σε οτιδηποτε (για αυτοκινητο μιλαω) φορτιζει σε πριζα.Βλεπω εδω στο νησι κατι Τεσλα και Νισσαν Λιφ που υπαρχουν,να φορτιζουν με τις ωρες σε φορτιστη που υπαρχει στο δρομο για την δουλεια μου και πραγματικα τα λυπαμαι.Παιρναω το πρωι εκει παιρναω το μεσημερι ακομη εκει.Ασε που μεσα στην Ερμουπολη βλεπω μπαλαντεζες να κρεμονται απο μπαλκονια για να φορτισουν καποια ηλεκτρικα μηχανακια/τρικυκλα που εχουν εδω.Πραγματικα καταντια.Και για να τελειωνω με το θεμα των ηλεκτρικων,τα γλεντια θα αρχισουν με το περας των χρονων οταν το ηλεκτρικο θα χασει την αξια του (ηδη τα χαριζουν,λεγε με Χερτζ) και θα απαξιωθουν σαν μεταχειρισμενα.Φυσικα δεν ξεχναμε και το κοστος επισκευης ή αλλαγης της μπαταριας μετα το περας της εγγυησης.
Επειδη ομως δεν πρεπει να λεμε ποτε για κατι που δεν ειμαστε σιγουροι,εαν ποτε αποφασισω να παρω ηλεκτρικο (λεμε τωρα) αυτο θα ειναι καποιο απο τους παραδοσιακους κατασκευαστες αυτοκινητων και οχι απο καποιον που απλα του κ@υλωσε μια μερα να βγαλει ηλεκτρικο αυτοκινητο με τηλεοραση.Πως να το κανουμε,ειναι αντιαισθητικο αυτο το πραγμα.
Για να επανελθω στο θεμα που μας εδωσε ο νηματοθετης και το Σιβικ και το 508 ειναι εξαιρετικες προτασεις.Στο Σιβικ δινω +1 για την οικονομια που προσφερει λογω υβριδικου συστηματος.Προσωπικα θα απεφευγα την γερμανικη τριαδα γιατι οπως και να το κανουμε ρε παιδια βρωμαει ο τοπος απο δαυτα.Το σιγουρο ειναι οτι και το Σιβικ και το 6αρι ειναι πολυ πιο αξιοπιστα και εξισου ποιοτικα με τα Ντοιτσλαντ. -
Κι αλλο ενα σχολιο θα μου επιτρεψετε.
Επιτελους διαβαζω ενα θεμα που δεν αφορα Σουβ.Επιτελους. -
Μόδα είναι Ad276. Τα Σεντάν είναι σταθερή αξία. Αν και εκτοπίστηκαν επί μία δεκαετία χάνοντας μεγάλο μερίδιο της αγοράς, ωστόσο πάντα θα έχουν τους θιασώτες τους. Στην πραγματικότητα ένα καλό Σεντάν ήταν πάντα ένα σχετικά ακριβό αυτοκίνητο. Όχι τυχαία η αναφορά από τον θεματοθετη σε ένα αξιοπρεπές μπάτζετ στο νήμα αυτό.
-
@ad276 said in Αγορά Sedan car:
Ειμαι καθετα αντιθετος σε οτιδηποτε (για αυτοκινητο μιλαω) φορτιζει σε πριζα.Βλεπω εδω στο νησι κατι Τεσλα και Νισσαν Λιφ που υπαρχουν,να φορτιζουν με τις ωρες σε φορτιστη που υπαρχει στο δρομο για την δουλεια μου και πραγματικα τα λυπαμαι.Παιρναω το πρωι εκει παιρναω το μεσημερι ακομη εκει.Ασε που μεσα στην Ερμουπολη βλεπω μπαλαντεζες να κρεμονται απο μπαλκονια για να φορτισουν καποια ηλεκτρικα μηχανακια/τρικυκλα που εχουν εδω.Πραγματικα καταντια.Και για να τελειωνω με το θεμα των ηλεκτρικων,τα γλεντια θα αρχισουν με το περας των χρονων οταν το ηλεκτρικο θα χασει την αξια του (ηδη τα χαριζουν,λεγε με Χερτζ) και θα απαξιωθουν σαν μεταχειρισμενα.Φυσικα δεν ξεχναμε και το κοστος επισκευης ή αλλαγης της μπαταριας μετα το περας της εγγυησης.
Επειδη ομως δεν πρεπει να λεμε ποτε για κατι που δεν ειμαστε σιγουροι,εαν ποτε αποφασισω να παρω ηλεκτρικο (λεμε τωρα) αυτο θα ειναι καποιο απο τους παραδοσιακους κατασκευαστες αυτοκινητων και οχι απο καποιον που απλα του κ@υλωσε μια μερα να βγαλει ηλεκτρικο αυτοκινητο με τηλεοραση.Πως να το κανουμε,ειναι αντιαισθητικο αυτο το πραγμα.
Για να επανελθω στο θεμα που μας εδωσε ο νηματοθετης και το Σιβικ και το 508 ειναι εξαιρετικες προτασεις.Στο Σιβικ δινω +1 για την οικονομια που προσφερει λογω υβριδικου συστηματος.Προσωπικα θα απεφευγα την γερμανικη τριαδα γιατι οπως και να το κανουμε ρε παιδια βρωμαει ο τοπος απο δαυτα.Το σιγουρο ειναι οτι και το Σιβικ και το 6αρι ειναι πολυ πιο αξιοπιστα και εξισου ποιοτικα με τα Ντοιτσλαντ.Άλλο η αισθητική του, και άλλο η τεχνολογία του αυτοκινήτου! Είναι ανώτερη σε κάθε επίπεδο από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές!
Τέλος αν έχεις σπίτι σε νησί του Αιγαίου και δίκη σου ταράτσα, είναι εως και κουτό το να μην αγοράσεις ηλεκτρικό και να πληρώνεις 2,10€ το λίτρο βενζίνης.
Άσχετο αλλά το πρώτο ελληνικό ev, στη Σύρο κατασκευαζόταν!!!!
-
Σιγά την τεχνολογία. Πάει η παραμυθα σύννεφο. Η αρχή λειτουργίας δε διαφέρει από το μοτεράκι της Λύρα και της Ματς μποξ
-
Καμία σχέση!
Η τεχνολογία των μοτέρ της είναι μια γενια μπροστά! Ξεκινώντας από το plaid, που παρουσίασε μια νέα αρχιτεκτονική των πηνίων και τεχνολογία που ως τότε ήταν αδύνατη για μαζική παραγωγή περνώντας την και στα πιο ταπεινά τεσλα!
Καταρχήν δες, την κατανάλωση του τεσλα model3 που αν απενεργοποιήσεις και τα ραντάρ (που δεν έχουν οι άλλοι) θα δεις κάτι καταναλώσεις 2/3 μη πω 1/2 απο τον ανταγωνισμό
Για να μην μιλήσουμε για το σασί που είναι case study ακαμψίας και μειωμένου κόστους!
Ενώ είναι 300 με 400 κιλά ελαφρύτερο ως σύνολο
-
Εγώ πάντως παρόμοια κατανάλωση βλέπω μεταξύ ενός Tesla Y και ενός KIA EV6.
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/test-dokimi-aytonomia-hlektrika-aytokinita-taksidi_261375_84927.asp
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/test-dokimi-aytonomia-hlektrika-aytokinita-taksidi_261375_84923.asp -
Βέβαια βγαίνει και μια αλήθεια από τα γραφόμενα του Λαπ. Λόγω της απλής στη σύλληψη κατασκευής ενός ηλεκτροκινητήρα που δέχεται ενέργεια από μια μπαταρία και μέσω επαγωγικών πηνίων και ροοστατων τη μετουσιώνει σε κινητική ενέργεια του οχήματος, ακόμη και στην Ελλάδα μπορούμε να ξεκινήσουμε κατασκευή οχημάτων Φρομ σκρατς.
Κάπου είχα διαβάσει πως το πρώτο αυτοκίνητο που φτιάχτηκε ποτέ ήταν ηλεκτρικό. Η τεχνολογία των μπαταριών επέτρεψε να εμφανιστεί ξανά ως πρόταση - λύση στην αυτοκίνηση.
Μόλις πιάσουν τα ηλεκτρικά αυτονομίες θερμικών τότε πιθανότατα και να επικρατήσουν. -
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η αυτονομία, όσο η ταχύτητα φόρτισης και οι υποδομές που χρειάζονται.
ΥΓ: Το πρώτο αυτοκίνητο ήταν ατμοκίνητο.
-
Κοίταγα το Spritmonitor και πράγματι το Τέσλα Υ με το ΚΙΛ EV6 έχουν πρακτικά την ίδια κατανάλωσή. Θέλει περεταίρω έρευνα ανά μοντέλο: αλλά αυτή είναι η γενική εικόνα.
Γενικά το παιχνίδι της κατανάλωσης παίζεται κυρίως στο βάρος και στην αεροδυναμική: κσι ουχί στο μοτέρ-κιβώτιο που έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο στα θερμικά.
Επίσης: Ο μέσος κεκ έχει αυτή τη στιγμή βαθμό απόδοσης 35-40% αν είναι βενζίνα: 45% και βάλε αν είναι πετρέλαιο και... 92-94% αν είναι ηλεκτρικός. Πράγμα που σημαίνει ότι το παιχνίδι μεταξύ των ηλεκτρικών δεν είναι στο συντελεστή απόδοσης. Προφανώς και υπάρχουν διαφορές στα ηλεκτρικά μοτέρ: αλλά άλλης μορφής.πχ πόσο κοβάλτιο ή μαγνήτες ή σπάνιες γαίες έχουν: το συνολικό τους βάρος κα: αλλά όχι τόσο στο βαθμό απόδοσης. -
@Lap Φυσικα και γνωριζω την ιστορια του ηλεκτρικου Enfield στη Συρο και στο Νεωριο του εφοπλιστη Γουλανδρη.Εχω γνωστους που δουλευαν εκει και τον πεθερο μου που ηταν ηλεκτροσυγγολητης στα ναυπηγεια τοτε.
Προτιμω να πληρωνω 2,10 την βενζινη και να εχω την ευκολια μου παρα το μπλεξιμο με μπαταριες.Τουλαχιστον μεχρι να αποκτησουν τα ηλεκτρικα αυτονομια ιση με τα θερμικα και φορτιση εντος πεντε λεπτων.Και φυσικα λογικες τιμες αποκτησης και επισκευης.Συν ρεζερβα μην το ξεχναμε αυτο.Το θεωρω απαραιτητο.
Και ναι εχω δικο μου σπιτι με ταρατσα συν κλειστο γκαραζ που φιλοξενει δυο αυτοκινητα και δυο μηχανακια. -
@realzeus said in Αγορά Sedan car:
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η αυτονομία, όσο η ταχύτητα φόρτισης και οι υποδομές που χρειάζονται.
Φυσικα και ειναι προβλημα η αυτονομια. Ισως περισσοτερο κι απο τον χρονο φορτισης. Ηταν ο λογος που παραγκωνιστηκαν τα ηλεκτρικα δινοντας τη θεση τους στα θερμικα στην πρωιμη μεταξυ τους συγκρουση πριν 100 χρονια.
-
@spi_duster said in Αγορά Sedan car:
Φυσικα και ειναι προβλημα η αυτονομια. Ισως περισσοτερο κι απο τον χρονο φορτισης. Ηταν ο λογος που παραγκωνιστηκαν τα ηλεκτρικα δινοντας τη θεση τους στα θερμικα στην πρωιμη μεταξυ τους συγκρουση πριν 100 χρονια.
Είχα την εντύπωση ότι μιλούσαμε για το σήμερα.
-
α. ο ανθρωπος που αρχισε το νημα εχει εξαφανιστει. Μαλλον εχει ενθουσιαστει απο την τροπη που πηρε η συζητηση.
β. μην με τρελαινετε, ακομα και στα λινκ που παραθετετε, το kia εχει 10% καταναλωση περισσοτερη απο το Υ, εχει λιγοτερη ιπποδυναμη, ενα μοτερ λιγοτερο και δεν ειναι τετρακινητο -
@spi_duster said in Αγορά Sedan car:
Είχα την εντύπωση ότι μιλούσαμε για το σήμερα.
Γιατι στο σημερα δεν ειναι θεμα η αυτονομια τους? Παραμενει επικαιρο το θεμα. Εκ προοιμιου ενας επαγγελματιας που κανει για λογους δουλειας εκτος πολης πολλα χλμ, δε βαζει στην εξισωση οτι μπορει να αποφυγει. Μικρη αυτονομια ισον μικροτερη αξιοποιηση του οχηματος.
Αγορά Sedan car