-
Καλημέρα σε όλους.Ήρθε ο καιρός να πάω σε αγορά καινούριου αυτοκινήτου και μετά από κάμποσο ψάξιμο νομίζω ότι καταλήγω σε αυτά τα 2 μοντέλα.Vw T-Roc Style 1.5 150ps και Ford Puma ST Line X 155ps.Το μπάτζετ μου κυμαίνεται μέχρι τις 30000-32000.Το puma σιγουρα με κερδίζει εμφανισιακά εξωτερικά και το T-roc εμφανισιακά εσωτερικά.Να πω εδώ ότι δεν ζω σε πόλη οπότε η χρήση του αυτοκινήτου θα είναι κατα βάση σε εθνική, και γι αυτό νομίζω δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να στραφώ σε αυτόματο οπότε προσανατολίζομαι σε μηχανικό κιβώτιο.Οι χώροι παρ'ότι σημαντικοί δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξω για την ώρα.Τα 2 αυτά μοντέλα με βάση τη διαμόρφωση που έχω κάνει βγαίνουν πάνω κάτω στην ίδια τιμή.Να πω εδώ ότι δεν τους έχω κάνει ακόμη test drive αν και έχω ακούσει τα καλύτερα για την οδηγική εμπειρία του Puma.Oποιαδήποτε βοήθεια είτε από κατόχους είτε μή είναι ευπρόσδεκτη διότι πρόκειται για μία σοβαρή επένδυση και ένα πολυ σεβαστό ποσό.Ευχαριστώ.
-
Εισαι καινουριος εδω και εισαι δικαιολογημενος. Πρεπει να παρεις υβριδικο Toyota . Και να μην ξερεις το γιατι , ξερουν οι αλλοι για σενα
-
Όποιο σου αρέσει.
Εγώ θα έκλεινα προς troc για μεγαλύτερη ησυχία και άνεση. -
@alexandros-k said in Ford Puma ή Vw T-Roc:
Εισαι καινουριος εδω και εισαι δικαιολογημενος. Πρεπει να παρεις υβριδικο Toyota . Και να μην ξερεις το γιατι , ξερουν οι αλλοι για σενα
Τα toyota απορρίπτονται λόγως εμφάνισης και λόγω χρόνων παράδοσης.
-
Ολοι ξέρουν ότι δεν συμπαθώ τα VW, αλλά μεταξύ των 2 το T Roc είναι σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο! Έχει πολύ καλύτερο κινητήρα (είναι φοβερό μοτέρ ο 1.5), καλύτερη ποιότητα και χώρους και στα υπόλοιπα ειναι πάνω κάτω τα ίδια. Θα πρέπει να έχεις ως προτεραιότητα και μάλιστα πολύ ψηλά την οδική συμπεριφορά για να προτιμήσεις το Puma. Και όχι ότι το T Roc δεν είναι καλό στον δρόμο, ίσα ίσα το αντίθετο, είναι εξαιρετικό! Απλά το Puma είναι πιο οδηγοκεντρικό. Προσωπικά δεν θα είχα δίλλημα, με κλειστά τα μάτια το T Roc θα επέλεγα.
Θα σου έλεγα να πας να τα οδηγήσεις και τα 2, θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις.
-
Τι θα παρει λεει ???!!!!! Αυτα τα αρχαια μοτερ....???? Ανοιξτε τα ματια του ανθρωπου. Μονο Toyota λεμε
-
@fanis75 said in Ford Puma ή Vw T-Roc:
Ολοι ξέρουν ότι δεν συμπαθώ τα VW, αλλά μεταξύ των 2 το T Roc είναι σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο! Έχει πολύ καλύτερο κινητήρα (είναι φοβερό μοτέρ ο 1.5), καλύτερη ποιότητα και χώρους και στα υπόλοιπα ειναι πάνω κάτω τα ίδια. Θα πρέπει να έχεις ως προτεραιότητα και μάλιστα πολύ ψηλά την οδική συμπεριφορά για να προτιμήσεις το Puma. Και όχι ότι το T Roc δεν είναι καλό στον δρόμο, ίσα ίσα το αντίθετο, είναι εξαιρετικό! Απλά το Puma είναι πιο οδηγοκεντρικό. Προσωπικά δεν θα είχα δίλλημα, με κλειστά τα μάτια το T Roc θα επέλεγα.
Σίγουρα θα οδηγήσω και τα 2 πριν αποφασίσω.Στα συν του ford σκέφτομαι και τα 8 χρόνια εγγύησης.Μου αρέσει αρκετά και το T-roc αλλά η αλήθεια είναι με τα έξτρα που θέλω θα φτάσουμε στα 34000.Όλα αυτά βέβαια απο τον διαμορφωτή στο site τους.Δεν ξέρω στην αντιπροσωπεία τί παραπάνω θα μπορούσα να γλιτώσω από αυτή την τιμή ή τί δώρο θεωρητικά θα μπορούσε να μου γίνει.
-
@giannis_mar said in Ford Puma ή Vw T-Roc:
Σίγουρα θα οδηγήσω και τα 2 πριν αποφασίσω.Στα συν του ford σκέφτομαι και τα 8 χρόνια εγγύησης.Μου αρέσει αρκετά και το T-roc αλλά η αλήθεια είναι με τα έξτρα που θέλω θα φτάσουμε στα 34000.Όλα αυτά βέβαια απο τον διαμορφωτή στο site τους.Δεν ξέρω στην αντιπροσωπεία τί παραπάνω θα μπορούσα να γλιτώσω από αυτή την τιμή ή τί δώρο θεωρητικά θα μπορούσε να μου γίνει.
Εγώ ανήκω στην ομάδα του ροκι στο Facebook. Μόνο ένα παλικάρι είχε θέμα με το dsg . Κανένας άλλος δεν παραπονέθηκε. Και σε αυτό το παλικάρι το αλλάξανε μέσα στην εγγύηση. Εγώ έχω το 1.0 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Έχει αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση το Troc 1.5 από το puma.
Εκτός αν πρέπει να γίνει κινησιολάγνος και να πας στο Toyota.
-
@alexandros-k said in Ford Puma ή Vw T-Roc:
Τι θα παρει λεει ???!!!!! Αυτα τα αρχαια μοτερ....???? Ανοιξτε τα ματια του ανθρωπου. Μονο Toyota λεμε
Θα κάνουμε έρωτα με την κίνηση
-
Mην ξεχνάς οτι το troc πατάει σε μεγαλύτερη πλατφόρμα από το puma, θα βολέψει καλύτερα σε συνθήκες ταξιδιού αν και εγώ θα κοίταγα για τέτοια χρήση sedan/fastback προτάσεις.
-
Σίγουρα θα οδηγήσω και τα 2 πριν αποφασίσω.Στα συν του ford σκέφτομαι και τα 8 χρόνια εγγύησης.
Καλή η εγγύηση, αλλά δεν αξίζει να πάρεις ένα λιγότερο καλό αυτοκίνητο μόνο για την εγγύηση (η οποία είναι εργοστασιακή επέκταση και άρα εξαιρεί κάποια πράγματα). Επίσης μπορείς και στην VW να κάνεις επέκταση εγγύησης με μικρό κόστος ή ακόμα και να πάρεις δώρο τα +3 χρόνια.
-
Απαραίτητα θα πάρει το +3 εμένα ήδη μου έβγαλαν τα λεφτά τους
-
Σίγουρα θα οδηγήσω και τα 2 πριν αποφασίσω.Στα συν του ford σκέφτομαι και τα 8 χρόνια εγγύησης.Μου αρέσει αρκετά και το T-roc αλλά η αλήθεια είναι με τα έξτρα που θέλω θα φτάσουμε στα 34000.Όλα αυτά βέβαια απο τον διαμορφωτή στο site τους .Δεν ξέρω στην αντιπροσωπεία τί παραπάνω θα μπορούσα να γλιτώσω από αυτή την τιμή ή τί δώρο θεωρητικά θα μπορούσε να μου γίνει.
Στο T-Roc θα πληρώσεις ότι λέει ο διαμορφωτής. Δώρο η επέκταση εγγύησης για 2 χρόνια κόστους 420€. Η επέκταση είναι εργοστασιακή, οπότε υπολόγιζε 4 χρόνια εγγύηση. Και κάνα συναγερμό, κάνα φιμέ τέτοια.
Οδήγησέ τα και τα δύο κι όποιο σ' αρέσει πάρε.
Να έχεις υπόψη σου όμως ότι το T-Roc είναι μια κατηγορία πάνω σαν αυτοκίνητο κι ας έχουν κοντινές διαστάσεις με το Puma. Το Puma είναι ένα ψηλό fiesta και το T-Roc ένα ψηλό Golf, για να το θέσω πιο απλά. -
Δύσκολο δίλημμα, πάρα πολύ δύσκολο.
Δεν θα έλεγα όχι στο t roc....νομίζω είναι καλύτερο
-
Nα πω την αλήθεια δεν περίμενα να ναι όλοι υπέρ του T-roc και αυτό μάλλον κάτι δείχνει.Δεν μπορώ να το παραβλέψω έτσι.
-
α πω την αλήθεια δεν περίμενα να ν
είναι μια κατηγορία πάνω το t-roc (ψηλο golf vs ψηλο φιεστα),
-
Nα πω την αλήθεια δεν περίμενα να ναι όλοι υπέρ του T-roc και αυτό μάλλον κάτι δείχνει.Δεν μπορώ να το παραβλέψω έτσι.
Είναι καθαρά υποκειμενικό, τι σου αρέσει εσένα. Αλλά αντικειμενικά το Τροκ είναι καλύτερο αυτοκίνητο, αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Επίσης, όπως σωστά είπαν και άλλοι σμφορουμίτες, είναι μια κατηγορία πάνω το Τροκ, δεν βασίζεται στο Πόλο αλλά στο Γκολφ - μεγάλη διαφορά.
-
Να κοιτάξεις να έχει ασύρματο CarPlay λύνει χέρια
-
@vastil said in Ford Puma ή Vw T-Roc:
Να κοιτάξεις να έχει ασύρματο CarPlay λύνει χέρια
Δεν είναι στον στανταρ εξοπλισμό πλέον αυτό?
-
Δες και στο σχερικό νημα!
Το ειδα και εγώ προσφατα και ακόμα το ψηνω!
Σαφως καλύτερο αυτοκίνητο από τα b segment κουβαδάκια!
Εχει και ετοιμοπαραδοτα με καμερα οπισθοπορειας.
Αν πας να βαλεις εξτρα από διαμορφωτή πας σε παραγγελια 6 μηνων με ανοιχτή τιμή.
Ειχες και καλό balloon με 3,9 εως 31/8, λογικά τωρα εχει απανλεθει στο 5,9 που και παλι πολυ καλό είναι!
Ford Puma ή Vw T-Roc