-
@libitas said in Νέο VW Tiguan (2024):
Οι τιμές του νέου Tiguan, όπως με ενημέρωσαν σήμερα από αντιπροσωπεία:
130hp
Έκδοση Tiguan: 34.300€
Έκδοση Life: 36.900€
Έκδοση More: 37.300€
Έκδοση R Line: Θα γνωρίζω αύριο.150hp
Έκδοση Tiguan: -€
Έκδοση Life: 37.900€
Έκδοση More: 38.300€
Έκδοση R Line: Θα γνωρίζω αύριο.Τέσσερις, λοιπόν, εκδόσεις. Η πρώτη είναι η πιο "φτωχή" αλλά δεν αποκλείεται να τη δούμε αρκετά. Όπως και στο παλιό, τα 150hp τιμολογούνται με 1.000€ επιπλέον συγκριτικά με τα 130hp.
Την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στις εκθέσεις και θα διατιθενται κάποια αυτοκίνητα ετοιμοπαράδοτα.
Υπολόγισε +5-6000€ επιπλέον για R line
-
Οι τιμές αναφέρονται στην έκδοση βενζίνης 1.5 mild hybrid με αυτόματο κιβώτιο. Έκανα edit στο αρχικό ποστ.
-
@a-d-p said in Νέο VW Tiguan (2024):
@sabas_thess said in Νέο VW Tiguan (2024):
Έχω μεγάλη απορία για την τιμολόγησή του ένεκα του σοβαρότατου κορεάτικου ανταγωνισμού καθώς και της τιμολόγησης του (f/l) Kuga Titanium. Τα psa με προβληματίζουν και δεν τα αναφέρω γιατί ένα φτιάχνουν (καδένα) ένα χαλάνε (dct).
Μια ιδέα μπορείτε να πάρετε από την τιμή του στη Γερμανία.
Από 36600 βενζίνη με 130hp και 7αρι dsgΈνας πωλητής από karenta μου είπε από 38000€ το life, mild hybrid 150Hp και DSG.
Μέσα έπεσε, παρά 100€
-
Καλά τιμολογημένο για vag, βέβαια με τόσα λεφτά υπάρχουν Nissan QQ, Renault Austral, RAV4 και αρκετά αλλά, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και η τιμολόγηση του Tiguan δεν το κάνει πολύ ανταγωνιστικό.
Άσε που το 130hp δεν έχει λόγο ύπαρξης με το βάρος του τιγκ, πολύ αδύναμος κινητήρας.
-
Tiguan 2024 1.5 150ps R Line ≈ € 42.500.
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/336417388-volkswagen-tiguan
Τελευταία κομμάτια -4500€
38500
Τόσο το έδιναν και τον Δεκέμβριο του 2023 με έκπτωση 3000€ -
@sonath said in Νέο VW Tiguan (2024):
Σωστός, το επιβεβαιώνω κι εγώ μετά από επικοινωνία μου. Κάνω edit στο αρχικό ποστ.
-
@sonath said in Νέο VW Tiguan (2024):
Σωστός, το επιβεβαιώνω κι εγώ μετά από επικοινωνία μου. Κάνω edit στο αρχικό ποστ.
Δλδ λίγο φθηνότερα από την παλιά προ έκπτωσης
-
Σε τι να διαφέρει άραγε η Life από την More ώστε να αξίζει μόνο 400€ ενώ παράλληλα να "αξίζει" η διαφορετική έκδοση;....
-
Πόσο να είναι και τα Τέλη Ταξινόμησης άραγε; (Ο καθένας με τον πόνο του)
-
Πλέον όλα τα tiguan και kodiaq θα είναι με dsg.Άραγε το έστρωσαν ή είναι σαν τη stellantis;
-
Όλα τα Tiguan θα έρχονται με DSG.
Σχετικά με τα τέλη ταξινόμησης, δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τους τρίτεκνους/πολύτεκνους καθώς οι κινητήρες βενζίνης θα είναι mild hybrid.
Ενδεικτικά, παραθέτω από τον τιμοκατάλογο της Toyota αξίες και αναλογούντα τέλη ταξινόμησης υβριδικών αυτοκινήτων, για να έχετε μια ιδέα τι να αναμένουμε στο Tiguan:
ΛΤΜΦ ΕΤΤ
36.100€ 3.342€
38.100€ 3.769€
39.950€ 4.165€
42.750€ 4.653€Εγώ προσωπικά ως τρίτεκνος σκέφτομαι να στραφώ στο απερχόμενο μοντέλο για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
-
Όλα τα Tiguan θα έρχονται με DSG.
Σχετικά με τα τέλη ταξινόμησης, δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τους τρίτεκνους/πολύτεκνους καθώς οι κινητήρες βενζίνης θα είναι mild hybrid.
Ενδεικτικά, παραθέτω από τον τιμοκατάλογο της Toyota αξίες και αναλογούντα τέλη ταξινόμησης υβριδικών αυτοκινήτων, για να έχετε μια ιδέα τι να αναμένουμε στο Tiguan:
ΛΤΜΦ ΕΤΤ
36.100€ 3.342€
38.100€ 3.769€
39.950€ 4.165€
42.750€ 4.653€Εγώ προσωπικά ως τρίτεκνος σκέφτομαι να στραφώ στο απερχόμενο μοντέλο για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
ή στο Q3 που έχει και προωθητική ενέργεια τώρα (και σχετικά μεγάλο ΕΤΤ).
Πάντως στο ΕΤΤ παίζουν ρόλο και οι εκπομπές CO2 οι οποίες δεν είναι και πολύ χαμηλές. Πχ το RLine έχει 146 g/km -
Σωστά αλλά δεν επηρεάζει τόσο το τελικό ποσό του τέλους.
Π.χ. σε μια τελική αξία mild ή full hybrid αυτοκινήτου 40.000€, σε ένα με ρύπους 119gr CO2 το ΕΕΤ είναι περίπου 4.200€ ενώ σε άλλο με 149gr CO2 περίπου 4.400€.
-
Σήμερα επισκέφθηκα το σέρβις για ένα πρόβλημα με το κλειδί του Golf και ότι έκαναν παραλαβή το νέο Tig. Εξωτερικά σχεδιαστική γλώσσα ID4, μάλιστα κάποιοι υπάλληλοι δεν το κατάλαβαν αμέσως και έλεγαν ποτέ παραγγείλαμε απόθεμα στο ID. Μέσα παρά πολύ σύγχρονο σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Τιμή εκκίνησης κατα τα λεγόμενα του πωλητή λίγο πάνω από 40.000 και θα φτάνει τις 60.
-
@delorean said in Νέο VW Tiguan (2024):
Εξωτερικά σχεδιαστική γλώσσα ID4, μάλιστα κάποιοι υπάλληλοι δεν το κατάλαβαν αμέσως και έλεγαν ποτέ παραγγείλαμε απόθεμα στο ID.
ξερουν τι δουλεια τους, οχι αστεια
-
Κοίταξε κι εγω το είδα από το πλάι και μου πήρε λίγα δευτερόλεπτα να καταλάβω ότι δεν ηταν ID.
-
Λογικά μέσα στον Απρίλιο θα πρέπει να το ανεβάσουν και στο site (configurator κλπ)
-
Από σήμερα είναι διαθέσιμο και στο ελληνικό site της VW για διαμόρφωση.
-
Η έκδοση more έχει ενδιαφέρον αλλά πάλι η rline είναι σαφώς πιο ομορφη. Ίσως το θέμα θα πρέπει να μεταφερθεί από τα "μελλοντικά μοντέλα"
VW Tiguan 2024